Sizi anlıyorum. Benim oglums öyleydi. Öngörülü davranmak lazim. Kesici alet bıçaklar yetisecegi cekmecede olmamali,
Asla birikmis su mesela kovada ay birazdan dökerim hesabi birakilmamali,
Gerekirse koltuklar camdan biraz uzaga itilmeli, masa ve dolap kenarlarina cocuklari koruma amacli yumusak silikonlardan takilmali,
Kapilar kilitli kalmali anahtar sizin eriseceginiz noktada olmali,
Camlara balkonlara cocuk kilidi takilmali.
Ben firinada ufacik cocuk kilidi taktim amazondan siparia etmistim hem uygun hem ise yariyor, birde ocagin etrafına korumalik sipariş ettim taktim.
Prizlere korumalik taktim.
Bunlarsizda elbette çocuk büyür ama malum artık daha bilincliyiz ve imkanlar biraz daha gelişti, unutmayalim ki evde yasanan kazalar sonucu yaralanan ve vefat eden cocuk sayisi azimsanmayacak gibi.
Ben kendimce önlemimi aliyorum, en azindan bişey olduğunda bide kendime yüklenip keşke şöyle yapsaydim demek istemiyorum. Sallanan dolaplara vs dikkat edelim gerekirse monte edelim ki cocuk dolap ve cekmece kapagini acinca üstüne düşmesin.
Cocugunuzu hergün dışarı cikarin rahatca kossun zıplasin, pedalsiz bisikletler oluyor gerekirse ikinci el bakin, baja desarj oluyor.
Bizde cok sey atlattik, oğlum simdi 5 yasinsa dersinki aa bu o cocukmuydu o derece xD
Artık o kadar cocuk odakli yaşıyorum ki kosma seklinden yere cakilip cakilmicagini kestirebiliyorum tabii buda ne kadar gerekli orasi tartisilir xD