• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Oğluma bakamıyorum

Evet ya :) ya benim ki hiç dinlemiyor bile beni bi merak edip gülüp geçiyor kaçıyo direk. Makineyi boşaltamıyorum o uyanıkken. ve düşüp canı acıdığı şeyi hani diyorum korktu bidaha yapmaz, ama ısrarla yapıyo:)

çocukları işlere dahil edin

yani o makineye iki parça plastik kap kacak koyun

birini oğlunuz birini ablası alıp kaldırsın yerine siz de onları övün

tehlikeliler de annenin görevi olsun

ikisi de tam ev işi yapıp göze girecek moddalar

onlara uygun plastikleri verin ellerine yemek de yapsınlar bulaşık da toplasınlar arada müzik de yapsınlar

işlere dahil oldukları için daha mutlu olurlar yemeği kendileri yaptıkları için daha çok da yerler

Eşimin kardeşine de hiperaktif teşhisi konulmuş küçükken sanırım bi müddet ilaç tedavisi de almış. Siz de bi araştırın derim. Geçmiş olsun.

Ağlayarak yazıyorum kızlar . 20 aylık oğlum var cok hareketli. Cok tehlikeli seyler yapiyor ve bana aşırı düşkün hatta bağımlı

4 yasında bi kızım da var. Oğlumun başına hergün bi iş geliyor düşüyor ve ciddi düşmeler bunlar. En son iki gun once akşam benim ihmalim yüzünden cok kötü bişey oldu. Kırık aynanin üstüne atti kendi ayna dikine duruyordu. Resmen kafasinin enseye yakın bölüm kesildi çocuğun yuvarlak şekilde. Cok kotu oldu saçları bile gitti ordaki .

Cok kötüyüm iki gündür özellikle. Bakamadığımı düşünüyorum artık. Gözümün önünde bile bişey oluyor cocuğa.

Kanepeye cıkıp cama çıkıyor hiç bişey yapmasa. Dengesini kaybedip cama doğru kaç defa düştü. Kanepenin arkasina düşmüştü bikere tabi ben bi anlık odadan çıktığımda oluyor bu. Gece uykudan kalkıp cama gittiği bile var (ev alt kat) doğru düzgün uyumuyor zaten

Kimseden maddi manevi destek yok. Tam tersi düşünce herkes üstüme geliyor eşim dahil.

Zaten haklılar da artik bu kadar düşme kafa göz şişmesi kanamalar normal gelmiyor banada..

İnsanlarda ne şımarık cocuklar var ama hiç duymuyorum küçücük odada başına böyle şeyler geldiğini..

Bugün kv geldi işte o senin canın bişey olsa senin canın daha cok yanar çocuğu da alırlar elinden gibisine getirdi lafı.. devlet bakamayınca alıyor ya..
evdeki tehlikeli şeyleri at yerinde durmuyor kaç tane büyüttüm böylesini ilk defa gördüm vs dedi iyi niyetliydi ama ben cok kötü oldum. Bikere onlara bıraktığımda bile daha 5 dk geçmeden düşüp dudağı patlamıştı kv ozaman da çok kötü olmuştu kalabalıklar bide evde.

Çok bunaldim dertleşmek istedim sadece kızlar patlayacağım yoksa yorum yazmayabilirsiniz de.. okuduğunuz için teşekkür ederim içimi dökmek iyi geliyor..
Aynı benim oğlumu anlatmışsın canım. Ama inan ki geçici bi süreç. 5 yaşına geldi hala hareketli ama en azından neyin tehlikeli olduğunu kestirebiliyor artık. 4 yıldır yazın sıcagında bile cam açmadım evde. Ne zaman açsam camda yakalıyordum çünki. Tek duam o zamanlar oğlumun basına bişey gelmeden büyümesiydi inanır mısın. Cok zor zamanlardı. Ama inan ki geçiyor hatırladıgında gülüyorsun hatta yaptıklarına. Hala çok hareketli yaramaz ama tehlikeyi az cok kestiriyor ona göre yapıyor yaramazlıklarını. Sende sabret geçicek..

Bütün önlemleri aldığım halde bugün çocuğumun eli kesildi.
Plastik sıvı sabunluğu tutarken onunla düştü ve plastik elini kesti, düşünün.
Halbuki tüm cam, porselen ve mikaları kaldırdım evde herhangi bir tehlike olmaması adına.

Oluyor böyle şeyler, oğlunuzu biliyorsanız lütfen evi ona uygun dekore edin.
Mümkün mertebe gözünüzün önünden ayırmayın ve 2 metre yükseklikten aşağıda ulaşacağı ilaç, bıçak, deterjan vs bulundurmayın ya da kilitleyin.
Aynısı bana da oldu. Mobilyaların köşelerine korumalık takmamıza rağmen çenesini alttan vurdu düşüp. Ağzı kan revan içinde kaldı. Bazen ne yapsak da olacağı varsa oluyor.

Benim küçük de çok hareketli sürekli bı yerelre tırmanir biseyler düşürür vs. Allah korusun her yere yetişemiyoruz ama bizim mesela şuan salonda bı koltuk takımı var bide Tv koyduğum ufak bişey yerde iki hali serili bütün düzeni değiştirdik napalim büyüyine kadar idare edicez. Bu tarz önlemler alin abur cubur vermeyin. Enerjisini sizinle atsın dans edin gibi gibi

Amiin canim. Zaten kv görümcelerin bu lafları yuzunden asla yardımlarını da istemiyorum onlara kalsa bakarlar da burnumdan getirerek ama. Ben ev işi vs için çok parcalıyorum kendimi ama artık ayrılmayacağım başından çocuğumun en azından bi süre.. pis ortamda da büyümez cocuk ama ne yapayım cok kaptırıyorum kendimi .
Akşamda 12de yatar sabah 7-8 kalkar. Ne ara ne yapayim ben bilmiyorumm ki . Birazdan kalkıp temizlik ve yemek işini halledeyim diyorum uyuyamadım bari işe yarasin...
Allah kolaylik versin,en iyisini yapiyorsnuz sonradan bizde yardim ettik olur.
Bende evimi son zmnlar igmal ettim.Bnyoyu temizleyecegm mesela hemen uyaniyor.Napaym elmden bsey glmiyor..

Ya kırık ve dikine duran ayna parçasının bu kadar hareketli çocuğunuzun olduğu evde ne işi var acaba sorabilir miyim? Lütfen bir an önce tehlikeli neler varsa yok edin. Alt kat bile olsanız camları asla açmayın. İşi gücü önemsemeyin, çocuğunuz nerde siz orda olun, evet zor ama mecbursunuz buna. Verebiliyorsanız sık sık küçük meblağ bile olsa sadaka verin. Gerçekten belayı def etmede etkili olduğuna inanıyorum. Çocuklar küçük ve çok hareketliler malesef tehlikeyi anlayana kadar peşlerinde ve her an tetikte olmak zorundayız. Ayrıca çok geçmiş olsun.

Sizi anlıyorum. Benim oglums öyleydi. Öngörülü davranmak lazim. Kesici alet bıçaklar yetisecegi cekmecede olmamali,
Asla birikmis su mesela kovada ay birazdan dökerim hesabi birakilmamali,
Gerekirse koltuklar camdan biraz uzaga itilmeli, masa ve dolap kenarlarina cocuklari koruma amacli yumusak silikonlardan takilmali,
Kapilar kilitli kalmali anahtar sizin eriseceginiz noktada olmali,
Camlara balkonlara cocuk kilidi takilmali.
Ben firinada ufacik cocuk kilidi taktim amazondan siparia etmistim hem uygun hem ise yariyor, birde ocagin etrafına korumalik sipariş ettim taktim.
Prizlere korumalik taktim.
Bunlarsizda elbette çocuk büyür ama malum artık daha bilincliyiz ve imkanlar biraz daha gelişti, unutmayalim ki evde yasanan kazalar sonucu yaralanan ve vefat eden cocuk sayisi azimsanmayacak gibi.

Ben kendimce önlemimi aliyorum, en azindan bişey olduğunda bide kendime yüklenip keşke şöyle yapsaydim demek istemiyorum. Sallanan dolaplara vs dikkat edelim gerekirse monte edelim ki cocuk dolap ve cekmece kapagini acinca üstüne düşmesin.

Cocugunuzu hergün dışarı cikarin rahatca kossun zıplasin, pedalsiz bisikletler oluyor gerekirse ikinci el bakin, baja desarj oluyor.
Bizde cok sey atlattik, oğlum simdi 5 yasinsa dersinki aa bu o cocukmuydu o derece xD
Artık o kadar cocuk odakli yaşıyorum ki kosma seklinden yere cakilip cakilmicagini kestirebiliyorum tabii buda ne kadar gerekli orasi tartisilir xD

Genelde atıştırmalık tarz da yiyorum evet ama süt peynr vs yerim cok..
Eşim 2 işte çalışıyor geç geliyor eve :KK43:

Genelde atıştırmalık tarz da yiyorum evet ama süt peynr vs yerim cok..
Eşim 2 işte çalışıyor geç geliyor eve :KK43: eğer aramiz limoniyse hele ki daha çok gelir üstüme
Ben sizi başka bir üyeyle karıştırdım sanırım o yüzden görümceden falan bahsettim kusura bakmayın 🤦 Bir tane hanımefendi vardı manyak görümceleri televizyon izlemek için sürekli kadını rahatsız ediyorlardı o üye siz misiniz

Ben sizi başka bir üyeyle karıştırdım sanırım o yüzden görümceden falan bahsettim kusura bakmayın 🤦 Bir tane hanımefendi vardı manyak görümceleri televizyon izlemek için sürekli kadını rahatsız ediyorlardı o üye siz misiniz
Ay o benim evet 🤗 artik gelmiyorlar ama tavır belli etmiştim fişi cekmiştim kapiyi yüzlerine örtmüştüm bi nevi kriz geçirdim artık. o konuda daha rahatim 🤗

Kızlar alıntı yapamadım tüm mesajlari ama hepsini okudum tek tek hepinize çooook teşekkür ederim iyiki varsiniz önerileriniz içinde ayrıca teşekkür ederim ❤

Belki araştrmissinzdir ama Çoçugnzun beyninde bir sorun olabilir denge sorunu olabilir hiperaktivite bozukluğu olabilir. Aşırı tatlı tüketimi çok enerjik yapabilir. Kendinizi harap etmeden bi araştrin. Her çocuk düşer ama Bu kadar sık düşmesi normal deyil gibi.. binrinci çoğunuz var muhtemelen eşyaları uyungun hale getirmissinzdir tecrübe ederek, Yada Çok güzel bir çocukta nazarmi değiyor acaba. 🤔 Benimde 20 aylık oğlum var eşyaların yerlerini değiştirdim hep.

Kesici delici yanıcı zehirleyici şeyleri kaldırın
Hareketli çocuklara trambolin öneririm
Fazla oyuncak varsa, ekrana bakiyorsa azaltın , abur cubur , biberon veriyorsanız kesmenizi öneririm. Bu tarz bağımlılıkları varsa dikkatleri zayıf oluyor benim oğlan da çok hareketli fakat söz dinleyen bi çocuk, enerjisini atabileceği daha somut şeyler yapmalı dikkat çekmeye çalışıyor da olabilir gün içinde verimli vakit gecirmenizi önerebilirim. Basta alışkanlıkları terkederken aglasalar da bi sure sonra idrak ediyorlar.
Tuvalet eğitimi kazandimi bilmiyorum ama sanmam tuvalet eğitimine geçiş de yaklaşmış sizi buna da hazırlar bunlar.
Patron sizsiniz siz yönetin .
Sağlıkla büyümeyi nasip etsin rabbim.

Ağlayarak yazıyorum kızlar . 20 aylık oğlum var cok hareketli. Cok tehlikeli seyler yapiyor ve bana aşırı düşkün hatta bağımlı

4 yasında bi kızım da var. Oğlumun başına hergün bi iş geliyor düşüyor ve ciddi düşmeler bunlar. En son iki gun once akşam benim ihmalim yüzünden cok kötü bişey oldu. Kırık aynanin üstüne atti kendi ayna dikine duruyordu. Resmen kafasinin enseye yakın bölüm kesildi çocuğun yuvarlak şekilde. Cok kotu oldu saçları bile gitti ordaki .

Cok kötüyüm iki gündür özellikle. Bakamadığımı düşünüyorum artık. Gözümün önünde bile bişey oluyor cocuğa.

Kanepeye cıkıp cama çıkıyor hiç bişey yapmasa. Dengesini kaybedip cama doğru kaç defa düştü. Kanepenin arkasina düşmüştü bikere tabi ben bi anlık odadan çıktığımda oluyor bu. Gece uykudan kalkıp cama gittiği bile var (ev alt kat) doğru düzgün uyumuyor zaten

Kimseden maddi manevi destek yok. Tam tersi düşünce herkes üstüme geliyor eşim dahil.

Zaten haklılar da artik bu kadar düşme kafa göz şişmesi kanamalar normal gelmiyor banada..

İnsanlarda ne şımarık cocuklar var ama hiç duymuyorum küçücük odada başına böyle şeyler geldiğini..

Bugün kv geldi işte o senin canın bişey olsa senin canın daha cok yanar çocuğu da alırlar elinden gibisine getirdi lafı.. devlet bakamayınca alıyor ya..
evdeki tehlikeli şeyleri at yerinde durmuyor kaç tane büyüttüm böylesini ilk defa gördüm vs dedi iyi niyetliydi ama ben cok kötü oldum. Bikere onlara bıraktığımda bile daha 5 dk geçmeden düşüp dudağı patlamıştı kv ozaman da çok kötü olmuştu kalabalıklar bide evde.

Çok bunaldim dertleşmek istedim sadece kızlar patlayacağım yoksa yorum yazmayabilirsiniz de.. okuduğunuz için teşekkür ederim içimi dökmek iyi geliyor..
Geçmiş olsun.Ara sıra hepimiz böyle dönemlerden geçmişizdir emin oldu.Benim oğlumda çok hareketli bi bebekti.Evi ona göre ayarladım.Süs eşyalarını kaldırdım.Cam sehpayı attım.Tv ünitesi dahil😅Onu da sattım. Şu an MaşaAllah gayet iyi.Meğersem sabır edilmesi gereken bi süreçmiş.Geçiyor inanın.Ayet el kürsi okuyun çocuklarınıza.Rabbim tüm evlatlarımızı korusun.🥀

Kv ye bak. Sözde moral veriyor.
Devlet çocuğu elinden alır.

Her çocuğun başına bişeyler geliyor cnm.
dikkat edersin ortada hiç birşey bırakmazsın artık.

Hareketli çocuk mutlaka yapacak bişey buluyor. Sen ortamı mümkün olduğunca çocuğuna zarar vermeyecek düzene sok.

Bir çocuğun dikkatli oynaması durması zor ama önlem almak kolay
Cam kilidi takın kesici delici şeyleri duvara montelenmiş dolap üzerine kaldırın
Çözüm tedbir almakta

Kırık aynanın ne işi vardı orda ? Kırıldıysa at kapının önüne. Çocuğum çok hareketli diyen sizsiniz,bunu bile bile böyle bir ihmalkarlık kabul edilemez. Çocuk hareketli olmasa bile evde çocuk varsa her türlü kaza riskine karşı kırılan aynayı anında yok etmeniz gerekir. Diğer kısımları bilemem ama bu bana yetti,başlıkta haklı olabilirsiniz. Mesele çocuğu yapmakta değil,bakmakta.

Kırık aynanın ne işi vardı orda ? Kırıldıysa at kapının önüne. Çocuğum çok hareketli diyen sizsiniz,bunu bile bile böyle bir ihmalkarlık kabul edilemez. Çocuk hareketli olmasa bile evde çocuk varsa her türlü kaza riskine karşı kırılan aynayı anında yok etmeniz gerekir. Diğer kısımları bilemem ama bu bana yetti,başlıkta haklı olabilirsiniz. Mesele çocuğu yapmakta değil,bakmakta.
Açıkladım diğer yorumlar da cok sacma bi olay ama basiretim bağlandı sanırım. Kırık olarak durmuyordu zaten sağlamdı tuz buz oldu kalan bi parçanın üstüne attı kendini bi anda. kucağıma o an almadım diye sinirlendi.
Zaten evimde başka unite masa vs yok öyle carpıp düşeceği sadece koltuk takımı tv, duvara monteli oda. ama sürekli saldıracak yer ariyo gibi bi orda bi burda bişey buluyor illaki cam bıçak olmasada. Saysam bitmez zaten bu cam konusunda ben de kendimi suçladım farkettiyseniz.. ki boyle bişey ilk defa oldu öbür düşmeleri hep dengesini kaybederek .. kvlerde düşüp kapının ağzındaki mermere vurmuş mesela dudağı patlamıştı. 5 kişiler başında ve daha eşim çocuğu onlara vereli 5 dakika olmamıştı girer girmez düşmüş ablasıyla oynarken.. neyse cok uzattım
teşekkürler yorumunuz için.

Back