Oğlum otizm olabilir mi?

Çok teşekkür ederim Allah razı olsun Ekranı sıfırladım ve kendisine internetten oyalanacağı eğitimsel şeyler sipariş ettim. Eskiden kitapları yırtardı okumamı istemezdi ama ben yine de okurdum öyle böyle Birkaç aydır kitaplar ilgisini çekiyor. Sipariş verdim, evdeki sakladığım kitaplarını getirttim. Lego ile oynuyor ve renkleri birbirine takıyor. Yani zihni kapalı bir çocuk değil şükür sadece anlamlı konuşmuyor.

Yarın doktorun söylediği her şeyi sizlerle paylaşacağım

bana da sanki anlattıklarınızdan sadece konuşma geriliği gibi geldi ama uzman değilim elbette. Benim kuzenim 5 yaşında anca konuşmaya başlamıştı şimdi gayet normal bir insan :) içinizi ferah tutun zaten uzmandan randevu almışsınız geç kalınan bir durum yok en güzel şekilde yönlendirileceksiniz her şey düzelecek inşallah. Kendinize bu süreçte lütfen yüklenmeyin.

Allah razı olsun Benim çevremde de geç konuşmuş özellikle erkek çocuklar var. Konuştuktan sonra her şeyi yapmışlar. Sanki oğlum da bir konuşsa rahatlayacakmış gibi geliyor. İnşallah yarın güzel haberler veririm.
Anne yüreği işte dayanamıyorum…

Doktorumuz otizm olmadığını söyledi
Belirtilerin olması onu otistik yapmaz dedi.
Sağolsun çok iyi ilgilendi.
Oğlum doktorun her dediğini yaptı
İnternette her okuduğuna inanma, bir çocuğun bu belirtilerinin olması direk otizm olduğunu göstermez dedi.
Çocukların da bizler gibi karakterleri var dedi.
Bazı çocuklar çok duygusal olur dedi. Oğlun boşanmanızdan etkilenmiş ve bu konuşmasını etkilemiştir dedi.
Otizmli bir çocuk şuan bu odanın içinde bu şekilde olmaz dedi.
Oyuncaklarla oynaması gerektiği gibi oynadı, talimatları doğru yaptı çok şükür.
Asla eline telefon verme dedi. Tv, telefon, tablet tamamen yasak. Bazı çocuklar etkilenmez sma bazıları da etkilenip kendine bir dünya oluşturabilir, bu da bazı faaliyetlerini geciktirir dedi.
Çok güzel anlattı sağolsun.
İçim ferahladı

Öyle mii çok sevindim Allah sağlıklı uzun ömürler versin size ve oğlunuza

Merhabalar, 6yıldır özel eğitim alanında aktif çalışan bir özel eğitim öğretmeniyim. Mesajların hepsini okudum, gittiğiniz çocuk psikiyatristi ve yeterliliği olan birisi miydi bunu çok merak ettim. İmkanınız varsa başka bir uzmana daha götürmelisiniz. Evet belki tanılanacak kadar bariz göstermemiş olabilir kendini ancak anlattığınız şeylerden yola çıkarak kesinlikle gelişimsel bir geriliği olduğu ya da uyaran eksikliği olduğu alenen ortada. Bu doktor oğlunuz otizm değil içiniz rahat olsun derken sizi bu konuda uyarmadığı için uzmanlığını sorguladım.
Hiçbir şey olmasa bile gecikmiş konuşması var ve bu otizmin en net belirtisi olabilir. İsme tepki 2yaşında vermeye başladı demişsiniz, bu çok çok geç bir yaş bu beceri için. 3-4aylıkken olması gereken bir beceriyi iki yaşında yapan oğlunuza otizm değilmiş şükür deyip sevinmemeniz, aksine madem oğlumda bir problem yok neden bu durumda diye sormanız gerekirdi doktora. Sizin duymak istediklerinizi söylemiş gibi geldi malesef bana. Otizm midir değil midir burdan tanı koyamam ancak gecikmiş konuşma ya da dil konusma bozuklukları çok yüksek ihtimalle altta yatan başka sebeplerin sonucu oluyor. Rehavete kapılmamanızı, duruma şüpheci yaklaşıp üstüne gitmenizi öneririm. Ve diğer herkesin söylediği gibi ekranları çocuğun hayatından çıkarmanız gerekiyor 1dk bile olsa olmamalı. Bulunduğunuz şehirde bir rehabilitasyon merkezine götürüp orda da eğitsel değerlendirme alabilirsiniz uzman öğreticilerden.

Uzun uzun yazamadım. Geriliği ve uyaran eksikliği olduğunu söyledi. Bu otizm olduğunu göstermez dedi. Güzel bir yol haritası çizdik. Bazı testler istedi. Bu psikiyatri doktoru yıllardır otizmli çocukların tedavisini yapıyor. Bu yüzden içim rahatladı. Duymak istediklerimi duydum diye sevinmedim. Doktora güveniyorum. Çünkü iyi araştırma yaptım. Otizmli olmayan bir çocuğa illa bu otizmli dedikleri için yıllarca çocuğun hayatını mahvetmiş bir eğitimciden bahsetti. Otizm bu kadar basit bir şey değil, her çocuğun farklı huyları farklı gelişimi olabilir dedi. Otizm nasıl oluşurmuş onu anlattı. Seni korkutmak isteyecek çok kişi olacak dedi. İstesem bu otizmli der çatır çatır paranı alırdım dedi. Konuşmasının üzerine gitmediğini söyledi. 1 buçuk ay sonra bazı düzelmeler olmazsa zaten farklı bir tedavi uygulayacağını söyledi. İşitme testi yaptırabilirim dedi.

Ayrıca mutlaka kreşe gitmeli dedi. Kreş ortamı onu açar dedi.

Benzer durumda olan, 17 yıllık dostumun 4yaşında çocuğu bu ay rapor aldı. 1yıl önce uyarmıştım onu. Dil ve konuşmada kritik dönemler vardır ve o zamanı geçtiğinizde telafisi mümkün değil maalesef. Ben mesleğim gereği her gün onlarca otizmli çocuk görüyorum ve sizin mesajınızı görünce kayıtsız kalamadım. Sizi korkutmak bana bir sey sağlamıyor ama tanı almadan reddedici aile tutumu sergilemeye başlamışsınız. Umarım bu psikolojiden kurtulup çocuğa faydalı olacak yollara odaklanırsınız. Sağlıklı günler dilerim.

Siz neyin saçmalığındasınız! Reddedecek olsam doktora götürür müyüm????? Tamam doktoru arayıp hayır oğlum otizmli siz salaksınız diyeceğim! İçiniz rahat etsin yeter ki… Otizm raporu alınca göbek de atın isterseniz! Zaten doktor ile uzun uzun konuştuk hanımefendi! 1 buçuk ay sonra randevumuz var! Bunun neresi kestirip atmak! Eğer ilerleme yoksa zaten otizmden farklı konuşmaya dayalı tedaviye başlayacak. Keşke tıp okuldaymışsınız ya otizimin kitabını yazmışsınız. Otizm tanısı koyulan ama otizm olmayan çok çocuk var dedi. Bazı çocukları tablet ve ekran geriye itiyor dedi. Bu illa otizm değildir dedi. Otizmli çocuğun kendi dünyası olur o dünyadan çıkamaz, çocuğun öyle değil dedi. Çocuğumun sorununu da çizimler yaparak anlattı.

Yani öylece karşıma geçip çocuğun otizmli değil demedi, ben de oh şükür hadi kalkıp gidelim demedim.

Ama doktoruma bunu söyleyeceğim. Oğlum otizmmiş diyeceğim. Rapor çıkarsın siz de rahat edin.

Nedense böyle yazanların hepsi yeni kayıtlı üyesiniz Siz annelerin canını sıkma tarikatı falan mısınız? Yeni üyelikler açıp sallıyorsunuz.

Nedense böyle yazanların hepsi yeni kayıtlı üyesiniz Siz annelerin canını sıkma tarikatı falan mısınız? Yeni üyelikler açıp sallıyorsunuz.
Nasıl bir alaka kurdunuz anlamadım ama siz de yeni üyesiniz :) burası bir forum sitesi ve uzman olduğum konuda yardımcı olabilmek adına yorum yazdım ben. Saldırganlığınızı anlayabiliyorum, engelli kardeşim var benim. Yani sadece öğretmen değil veliyim de bu yüzden rehavete kapılmamanızı tavsiye ettim size. Tarikat falan değilim ama sizin gibi terbiyesiz insanların en çok çocuklarına üzülen bir öğretmenim. İyi günler.

Eklentiler

• IMG_20230402_152858.jpg
    13,9 KB · Görüntüleme: 80
Saldırgan mı? Asıl saldırgan davranan sizsini. Hala yazıklarımı anlamamışsınız. Siz çok süper velisiniz evet bana tüü kaka tabi… Şu bildimcik tavırlarınızı alın gidin konumdan.

Ben ne yazıyorum siz ne cevap veriyorsunuz…

Çok sevindim, hadi gözünüz aydın olsun.

çok sevindim, gelmiş geçmiş olsun, doktorunuza güvenin kaç tane çocuk geçiyordur elinden tabiri caizse otizm olsaydı gözünden bile anlardı diye düşünüyorum. Olumsuz yorumları kafanıza takmayın. İçinizi ferah tutun doğru yolda ilerliyorsunuz.

Hiç öyle düşünmeyin okuduklarımdan eminim çok iyi,ilgili bir annesiniz..siz de kolay şeyler yaşamamışsınız, boşanma zaten kendi başına bir travma..bir de çocuğun tüm sorumluluğu...babasız çocuk büyütmek gerçekten zor..çocuk için de zor,içinde hep bir baba eksikligi oluyor..doktora götürmüşsünüz, içiniz rahat edecekse başka bir doktora daha götürün..çok iyi dil terapistleri de var..bazıları gerçekten biraz geç konuşuyor..depremden de şiddetli bir korku yaratmış olabilir.çocukla hep yalniźsaniz biraz kalabalıkta girin,nine dedeler gelsin..parklarda kaynaştirin..

Merhabalar.
İnstagramdan Psikolog Cihan Çelik'i takip etmenizi öneririm.
Otizm, ekran maruziyeti, uyaran eksikliği gibi konularda paylaşımlar yapıyor.
Ve o gelişim adına bir şüphe olduğunda derhal özel eğitime başlanmalı, zaman kaybetmemeli diyor.
Ayrıca dil terapistine de gitmenizi tavsiye ederim.
İlla ki konuşur, konuşacak diye düşünen bi anne değil; çözüm arayan bir anne olduğunuzu düşünüyorum.
Bu nedenle ne kadar hızlı aksiyon o kadar hızlı sonuç olur bence.
Daha iyiye gitsin inşallah yavrunuz.

Çok teşekkür ediyorum
Aynen doktorumda böyle dedi, gözünden belli olur elimden çok otizmli çocuk geçti
Ama o çocuklar yaşıtlarını yakalamışlar. Birçoğu hiç beklenmeyen beceriler kazanmış
Oğlumda sadece gelişim ve öğrenme geriliği varmış belki işitme sorunu da olabilir dedi doktorumuz.

Çok sağolun

Çok haklısınız. 1.5 ay sonra terapilere başlayacak
Deprem çocuğumu öyle bir etkiledi ki Her artçı depremde onu kucağıma hızla alıp saklanmak daha sonra koşarak dışarı çıkmak… bunlar hep korku yarattı.
Şuan atlatmaya çalışıyoruz.
İnşallah daha iyi olacak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…