-
- Konu Sahibi NasilYarDiyeyim
Kesinlikle bilinçli değil çok güzel bir çocuk zaten yüzüne bakmaya doyamıyorum. Kokusunu özlüyorum uyuyunca. Ama bir insanın sinirlerinin kaldırabilecegi bir durum değil. Yaylanmaktan topuklarima kramp giriyor. Sabah kalktığımda bir süre yuruyemiyorum. Bir kaç kere sus artık oğlum diye sesimi yükselttiğim oldu durup üzgün üzgün baktı anladı kızdığımi kahroldum hala hatırlayınca gözüm doluyor. Ama yine olacak eminimAllah yardımcın olsun.
Bir arkadaşımın çocuğu benzer durumda. Geçiyor ama yıpratıyor malesef. O da der "1 yaşına kadar göğsüme bastırıp uyutamadım hep tepindi bağırdı" diye.. Onun ki uykuda kalmayı dalmayı beceremiyor. Annesine çekmiş. Nöroloji ilaç verdi bir dönem ama çok az farketti..
2 yaşında şu anda ama hala gece düzenli uzun uykusu hala yok. İnşallah sizinki o kadar sürmez.
Benim oğlumun kırkından sonra koliği azalmıştı. Gece olmazdı gerçi gündüzdü onunki..
İnşallah azalarak bitecek. Annelik çok zor. O da büyüyecek. Çok küçük annesi bilinçli yapmıyorki.
Arada çık bir kaç dakika nefes al ver..
Yok nasıl bakiliyor ona sezaryen doğum oldu açılmam başlayınca. tahlil yapıp gönderdi
Canım önce hayırlı olsun evladın,hiç üzülme bu günler öyle çabuk geçicekki hatırlayınca gülüceksin bu olanlara, erken doğan bebeklerin 100de80 de bu ağlama kırizleri oluyormuş çünkü anne karnındaki gelişimini tam tamamlayamadıkları için, kendilerini güvensiz hissediyorlarmış. Ben de senin geçtiğin bu yollardan geçtim her gün hastanelerdeydim, uykusuz, aç ve sinirli ,akşam 6 da ağlamaya başlayıp gece 4 e kadar hiç susmadan ağlardı ,sonra anladımki ben sakinlediğim zaman oda sakinleşiyordu, yemeklerimi kimseyi beklemeden atıştırarakda olsa yedim, elimde sürekli bi su şişesi ile gezdimki sütüm artsın, çünkü senin hareketlerin, gerginliğin sütünüde etkiliyor .İlk önce kendim de sonrası zaten çorap söküğü gibi geliyor hiç merak etme ,ve bol bol, la havle çek.Herkese merhaba sabahın 5i oğlum ağlıyor hala.
Çok istedim çocuk sahibi olmayı hatta biraz ısrar ettim eşime tedavi ile hamile kaldım yaşım daha 27. hamileliğim bulanti ve çatı ağrıları nedeniyle çok kötü geçti. Doğumum erken başladı düşük kilolu oldu. Beni ememedi sütüm de gelmedi. Doğduğunun ertesi günü ağlamaya başladı susmamacasina. Gazi var herhalde dedik emzirmeye çalıştım olmadı. Süt sagip vereyim bir şekilde memeyi tuttururuz dedik olmadı. Sanki öcü vardı o memede asla yaklaşmadi. Sütüm de sağmama rağmen bir çay kaşığını geçmiyor artık. Bıraktım her şeyi. Oğlum ağlamayı bırakmadı. Önce ona yetemiyorum depresyonuna girdim buraya da konu açtım hatta. Şimdi o da geçti başka depresyonlara surukleniyorum.
Oğlum tok, fazla tok, altı temiz, gazi çok ama sürekli çıkarıyoruz çoğu zaman rahat oluyor aslında. Doktor kontrolünden geçiyoruz sağlık problemi yok. Alerjiden suphelenmiyorlar. Ama... Ama oğlum SUSMUYOR! Doğduğundan beri ağlıyor bu çocuk. Bir buçuk ay oldu gecem gündüzüm yok üç defa acile gittik katılarak ağladığı için. Sürekli zıplar pozisyondayiz. Uyanık olduğu her saniye ağlıyor. Uyutuyorum zarrr zorrr 5 dk sonra yine ağlayarak uyanıyor. 7-8 saat uyutmaya çalışıyorum ağlamayı asla bırakmıyor. Sonra yorgun düşüp biraz uyuyor ve yine başlıyor. 12 saat tamamen uyanık ağlıyor belki 5-6 saat uykuda mizildanip ağlıyor. Tekrar bu 12 saat tamamen uyanık ağlıyor. Ne tuvalete gidebildim ne yemek yitebildim. Bırakınca morarana kadar ağlıyor. Çocuğumu sevemedim okşayamadim doğru düzgün. Lütfen birisi bana azalacak geçecek desin. 3-4 ay hep mi böyle olacak? Kendimi aticam su camdan
Bundan mi alsam böyle yukarı zıplayan bişey olduğunu bils ydim yatay sallanan hamak değil bundan alırdım valla. Bir bakayım fiyatinaFotoğrafını buldum (çingene beşiği)
biz normal sallıncak kurmuştuk o durdurmuyor hoplatmak gerekiyor illa ucunda yayı olması lazım
( kolik bebeklere ancak hoplatmak zıplatmak iyi gelir )
bu şekilde tepede yayı var hoplatıyorsunuz
saga solada sallıyorsunuz
Tamamen geçmedi mi yanibu günlerden miras olarak çok kötü bir uyku düzensizliği alışkanlığı kalacağından eminim zaten. Ve aglaklik. Söylediğin gibi çok hevesliydim hiçbirini yapamıyorum. Çocuğu karşıma alıp güzel cümleler bile kuramiyorum. Ağlamaktan dinlemiyor cunku
Gaz ilaçları denedim hem bitkisel hem simetikon içerikli. Düzenli olarak verdim bir fark yokKızım da kolikti hiç uyumazdı sonra o uyumama huy olarak kaldı ağlardı babası plastik su şişesi çalardı onla dururdu ya da tıraş makinesi sesiyle bazen gece uyumazdı gündüz uyurdu bazen bir gün uyumazdı ertesi gün yorgunluktan uyurdu üç ayda geçti ama biz ilaç konusunda hata yapmışız ilk çocuk olunca bilemedik gazı olunca verilecek sandık ilacı öyle değilmiş. Her gün dört kere devletin yazdığı bir ilaç var kutusu yeşil ilaç pembe ( isim vermek yasak mı bilmiyorum o yüzden söylemiyorum) bir de bitkisel bir gaz damlası var akşam da ondan ver dedi doktor isterseniz doktora bir sorun ilaç kullanıyor musunuz ? Sling çok iyi diyorlar onun dışında ben kanguru demedim sling denemedim kanguru bir işe yaramadı. Bir de acı elma yağı diyorlar
Kolik annesi ne demektir, ancak yaşayan anlar. Benim oğlum da sizin gibiydi. Doğduğu gün ağlamaya başladı ve yan odalardan evladınız hasta mı doğdu diye sormaya geldi insanlar. Halbuki hiçbir şeyi yoktu. Biz de sizin gibi kaç kere acile gittik. Doymuyor dendi, alerjisi olabilir dendi. Hiçbiri çıkmadı. Sadece kolikti. Anne olmayı çok istemiştim ve ben de sizin gibi tedaviyle anne olmuştum. Ama doğduktan sonra her şey kabusa dönmüştü. Onu sevemiyordum bile çünkü sadece ağlıyordu. Sürekli, her an.. Üzerine bir de insanlar sabırlı ol, anneliği ne sanmıştın diye beni iyice dibe sürüklüyordu. Bir gün oturup doğurduğuma pişmanım diye deli gibi ağlamıştım zira depresyona giriyordum. Kendimi yetersiz ve anneliğe yetkin olmayan biri gibi hissediyordum. Oğlum şimdi 5 yaşında ve annelik bu hayatta başıma gelen en güzel şey..
Bu günler geçecek. Hepsi bitecek. Anı yaşarken insana sonsuza dek sürecek gibi geliyor ama dönüp arkanıza baktığınızda ne çabuk geçmiş diyorsunuz. Benim oğlumun durumu 2,5 ay sürdü.
Dirayetli olmaya çalışın. Sizin stres düzeyiniz arttıkça onun krizleri çoğalacak. Bu aslında kolik annelerinin içine düştüğü en büyük açmaz. Yardım isteyebileceğiniz birileri varsa kesinlikle yardım alın. Maddi imkan varsa yardımcı tutun hatta karşılayabildiğiniz kadar. Ona anne karnı sesleri açın. İnternette white noise diye bulabilirsiniz. Sling edinin. Kurutma makinesi, süpürge, aspiratör bir ölçüde onu rahatlatacaktır. Arabada susardı benim oğlum mesela, uyurdu. İnternetten kolik bebeklere masaj yöntemlerini araştırabilir ve uygulayabilirsiniz. Karnını kolunuza bastırarak onu havada hafif sallayabileceğiniz bir takım tutma yöntemleri var. Araştırıp uygulayın mutlaka. Eşinizle yükünüzü paylaşmaya çalışın ve arada kendinize beş dakika da olsa zaman ayırın. Ben duş süremi uzatırdım on saniye de olsa sessizlik için. Acı elma yağı, bebekler için sıcak su torbası, bazı gaz ilaçları, Almanya'dan gelen bir krem (özelden dilerseniz adını yazarım), kundak işe yarayabilir.
Ama en önemlisi sizsiniz. Hangi dehşet ve bazen kendinizi sorgulatacak düşüncelere kapılmış olabileceğinizi biliyorum. Hepsini yaşadım. Ama inanın geçiyor, vallahi geçiyor. Sonra anneliğin tüm güzellikleri başlıyor. Onun kokusu en güzel koku oluyor, içine çekmeden uyuyamaz oluyorsun.
Canım, benim yeğenim böyle, devamlı acı acı ağlıyordu. Kucağımıza aldığımızda bile susmuyordu, az uyuyordu, yine acı acı ağlayarak uyanıyordu. İki yaşına kadar sürdü bu huysuzlupu! . O kadar doktora götürdüler sebep bulunamadı. Halbuki dikkatlice muayene etselerdi farkedeceklerdi. Yeğenim büyük ihtimalle doğum esnasında köprücük kemiği kırılmış. Ve bunu ilkokul 4 e giderken bisikletten düşünceye kadar bilemedik. Film çekildi ve doktor köprücük kemiğinin önceden kırılıp kendiliğinden kaynadığını söyledi. Zavallı yeğenim ne acılar çekmiş. Susturalım derken kucağımıza aldığımızda, kollarıyla oynatmaya çalıştığımızda canını yakmışız bilmeden. Kahroluyorum düşündükce. Lütfen her yerini kontrol edin. Her ihtimali düşünün. Bebekler mutluysa ağlamaz. Ya açtır ya canı acıyordur. Konuşamıyor ki söylesin. Gerekirse film çektirin.Herkese merhaba sabahın 5i oğlum ağlıyor hala.
Çok istedim çocuk sahibi olmayı hatta biraz ısrar ettim eşime tedavi ile hamile kaldım yaşım daha 27. hamileliğim bulanti ve çatı ağrıları nedeniyle çok kötü geçti. Doğumum erken başladı düşük kilolu oldu. Beni ememedi sütüm de gelmedi. Doğduğunun ertesi günü ağlamaya başladı susmamacasina. Gazi var herhalde dedik emzirmeye çalıştım olmadı. Süt sagip vereyim bir şekilde memeyi tuttururuz dedik olmadı. Sanki öcü vardı o memede asla yaklaşmadi. Sütüm de sağmama rağmen bir çay kaşığını geçmiyor artık. Bıraktım her şeyi. Oğlum ağlamayı bırakmadı. Önce ona yetemiyorum depresyonuna girdim buraya da konu açtım hatta. Şimdi o da geçti başka depresyonlara surukleniyorum.
Oğlum tok, fazla tok, altı temiz, gazi çok ama sürekli çıkarıyoruz çoğu zaman rahat oluyor aslında. Doktor kontrolünden geçiyoruz sağlık problemi yok. Alerjiden suphelenmiyorlar. Ama... Ama oğlum SUSMUYOR! Doğduğundan beri ağlıyor bu çocuk. Bir buçuk ay oldu gecem gündüzüm yok üç defa acile gittik katılarak ağladığı için. Sürekli zıplar pozisyondayiz. Uyanık olduğu her saniye ağlıyor. Uyutuyorum zarrr zorrr 5 dk sonra yine ağlayarak uyanıyor. 7-8 saat uyutmaya çalışıyorum ağlamayı asla bırakmıyor. Sonra yorgun düşüp biraz uyuyor ve yine başlıyor. 12 saat tamamen uyanık ağlıyor belki 5-6 saat uykuda mizildanip ağlıyor. Tekrar bu 12 saat tamamen uyanık ağlıyor. Ne tuvalete gidebildim ne yemek yitebildim. Bırakınca morarana kadar ağlıyor. Çocuğumu sevemedim okşayamadim doğru düzgün. Lütfen birisi bana azalacak geçecek desin. 3-4 ay hep mi böyle olacak? Kendimi aticam su camdan
Ah yavrum ya çok üzüldüm. Oğlum sezaryenle doğdu böyle bir ihtimal çok düşük. Ama doktora yine de sorayım. Yine de sırf ağlıyor diye röntgen çektirmek doğru mu acaba bir aylık cocugaCanım, benim yeğenim böyle, devamlı acı acı ağlıyordu. Kucağımıza aldığımızda bile susmuyordu, az uyuyordu, yine acı acı ağlayarak uyanıyordu. İki yaşına kadar sürdü bu huysuzlupu! . O kadar doktora götürdüler sebep bulunamadı. Halbuki dikkatlice muayene etselerdi farkedeceklerdi. Yeğenim büyük ihtimalle doğum esnasında köprücük kemiği kırılmış. Ve bunu ilkokul 4 e giderken bisikletten düşünceye kadar bilemedik. Film çekildi ve doktor köprücük kemiğinin önceden kırılıp kendiliğinden kaynadığını söyledi. Zavallı yeğenim ne acılar çekmiş. Susturalım derken kucağımıza aldığımızda, kollarıyla oynatmaya çalıştığımızda canını yakmışız bilmeden. Kahroluyorum düşündükce. Lütfen her yerini kontrol edin. Her ihtimali düşünün. Bebekler mutluysa ağlamaz. Ya açtır ya canı acıyordur. Konuşamıyor ki söylesin. Gerekirse film çektirin.
Doktor bana ağrı kesici ve fitil de vermişti ama ben o kadar kimyasal yüklemek istemedim çocuğa vermedim. Belki gaz değildir alerjidir başka doktora gidin en iyisiGaz ilaçları denedim hem bitkisel hem simetikon içerikli. Düzenli olarak verdim bir fark yokacı elma yağını yeni aldım iki kere denedim birinde etki etti gibi. Diğerinde etmedi gazi yoktu o anda belki de bilmiyorum. Sling almayı düşünüyorum ama sling de alsam yaylanmadan ziplamadan durmuyor ki aldığım bir sürü ürün ve mama boşa gitti ocağıma incir ağacı dikildi resmen
komşunun bebeği kolikHerkese merhaba sabahın 5i oğlum ağlıyor hala.