Oğlum kolik. Çıldırmak üzereyim.

Kızım da kolikti hiç uyumazdı sonra o uyumama huy olarak kaldı ağlardı babası plastik su şişesi çalardı onla dururdu ya da tıraş makinesi sesiyle bazen gece uyumazdı gündüz uyurdu bazen bir gün uyumazdı ertesi gün yorgunluktan uyurdu üç ayda geçti ama biz ilaç konusunda hata yapmışız ilk çocuk olunca bilemedik gazı olunca verilecek sandık ilacı öyle değilmiş. Her gün dört kere devletin yazdığı bir ilaç var kutusu yeşil ilaç pembe ( isim vermek yasak mı bilmiyorum o yüzden söylemiyorum) bir de bitkisel bir gaz damlası var akşam da ondan ver dedi doktor isterseniz doktora bir sorun ilaç kullanıyor musunuz ? Sling çok iyi diyorlar onun dışında ben kanguru demedim sling denemedim kanguru bir işe yaramadı. Bir de acı elma yağı diyorlar

Kesinlikle bilinçli değil çok güzel bir çocuk zaten yüzüne bakmaya doyamıyorum. Kokusunu özlüyorum uyuyunca. Ama bir insanın sinirlerinin kaldırabilecegi bir durum değil. Yaylanmaktan topuklarima kramp giriyor. Sabah kalktığımda bir süre yuruyemiyorum. Bir kaç kere sus artık oğlum diye sesimi yükselttiğim oldu durup üzgün üzgün baktı anladı kızdığımi kahroldum hala hatırlayınca gözüm doluyor. Ama yine olacak eminim

Yok nasıl bakiliyor ona sezaryen doğum oldu açılmam başlayınca. tahlil yapıp gönderdi

kuzenimin kizi kac ay agladi kolik dediler denemedigi ilac yöntem kalmadi.

sonra o dedigim homöopathie veya osteopathie ye gitti. belki kelimeler tanidikdir yada internetden birsey bulursun. daha cok dogal tedavi ediyorlar.

sonra cocugun hizli dogdugunu anlamislar, misal sezeryanda karni yarip cocugu hizlica dünyaya cekiyorlar. cocuk panik oluyo travma oluyo dünyaya alisamiyor. o dedigim yerde kuzenimin kizina bi hafta boyunca normal dogumda bebegin yaptigi haraketleri yaptirmislar. yavasca kafa nasil cikiyor nasil yana dönüyor vs vs. o haraketler masaj gibi oluyo hem pat bi hafta sonra zirlak gitti yerine seker geldi.

karisik anlatmis ola bilirim ama baya moda burda artik cok pahalli ama herkez oraya gitmeye basladi. misal bende kan analizi yapmislardi, jinekologdan önce rahminde birsey var iice baktir demisti... jinekolog zorlandada buldu sonra:)

Merhaba, teselli olsun diye değil, gördüğüm bir kaç vakayı yazıyorum :)

İş arkadaşımın ilk kızı kolikti, aynı senin gibiydi çocuğunu doğurduğuna pişmandı resmen. Şimdi ikinciyi doğurdu. İlki bırak düzelmeyi ikincisine ablalık yapıyor tipini yediğim :)

Yine komşumuzun oğlu aynı şekilde kolikti. Biraz sindirim sistemi gelişimi yerine oturunca çocuk dünya tatlısı bir hal aldı.

Diyeceğim o ki yalnız değilsin, sorun sende değil kendini üzme. Bir kaç aya unutacaksın bu günlerini.

Fotoğrafını buldum (çingene beşiği)
biz normal sallıncak kurmuştuk o durdurmuyor hoplatmak gerekiyor illa ucunda yayı olması lazım
( kolik bebeklere ancak hoplatmak zıplatmak iyi gelir )
bu şekilde tepede yayı var hoplatıyorsunuz
saga solada sallıyorsunuz

Eklentiler

• FC39A480-0506-4ECF-A851-F6DF7D6A66D6.jpeg
    19,2 KB · Görüntüleme: 49
Canım önce hayırlı olsun evladın,hiç üzülme bu günler öyle çabuk geçicekki hatırlayınca gülüceksin bu olanlara, erken doğan bebeklerin 100de80 de bu ağlama kırizleri oluyormuş çünkü anne karnındaki gelişimini tam tamamlayamadıkları için, kendilerini güvensiz hissediyorlarmış. Ben de senin geçtiğin bu yollardan geçtim her gün hastanelerdeydim, uykusuz, aç ve sinirli ,akşam 6 da ağlamaya başlayıp gece 4 e kadar hiç susmadan ağlardı ,sonra anladımki ben sakinlediğim zaman oda sakinleşiyordu, yemeklerimi kimseyi beklemeden atıştırarakda olsa yedim, elimde sürekli bi su şişesi ile gezdimki sütüm artsın, çünkü senin hareketlerin, gerginliğin sütünüde etkiliyor .İlk önce kendim de sonrası zaten çorap söküğü gibi geliyor hiç merak etme ,ve bol bol, la havle çek.

Bundan mi alsam böyle yukarı zıplayan bişey olduğunu bils ydim yatay sallanan hamak değil bundan alırdım valla. Bir bakayım fiyatina

çocuk fikrinden zaten uzaktım, okuyunca iyice uzaklaştım. hiç sabrım yoktur, iyi dayanıyorsunuz. allah sabrını veriyor demek ki.

saç kurutma makinası sesi, karıncalı televizyon sesi vs anne karnındaki seslere benziyormuş derler. çocuğu kuvet gibi bi yere yatırıp o seslerin dinletildiğini izlemiştim sanki bi programda, belki işe yarar.

Benim oglum boyleydi.
5. Ay aglamalari azaldi.
Gazdan aglamiyor sadece, dunyaya adapte olmakta da zorluk cekiyor ki daha 40 gunlukmus, cok cok minik.
Daha onunuzde uzun bi surec var.
Buyudukce aglamalari azalir ama kesilmez, oglum 5 yasinda hala bolca agliyor :)
Uykusu da sizin kararliliginizla duzene girer ancak o da zamanla, 4. Aydan sonra.
Kucaginizdan dusurmeyeceksiniz yapacak bisey yok.
Kizimi besledikten 40 dk sonra yatirirdim ben, hep dik pozisyonda tutar omzumda uyurdu.
Oglumda da keske aynisini yapsaydim derim hep, belki o kadar gazlanip aglamayacakti.
Cok cabuk buyuyorlar sabir.

Sizi en iyi anlarim cunku bende kolik annesiydim.ilk 25 gun gunde en fazla toplasan 2 saat uyumazdi.uyurdu ama hep ayagimda sallardim yada yataginda sallardim.biraktigim anda en fazla 20 dk sonra uyanirdi.sut icerdi uyur gaz sanciyla baslardi aglamaya ama ne aglama.25. Gunden sonra gaz bitti ama aglamalar bitmedi.surekli miz miz hep ayagimda sallardim yada kucaktaydi.uyusa daha oh demeden uyanirdi.hele misafirlige yada baska yere gitsek eve aglayarak donerdim o kadar aglardi.yemegi yarida birakir kalkardim.her ciktigimizda bi daha asla cikmam disari cikmak bizim neyimize der aglardim.6 ayliktan sonra biraz sakinlesmeye basladi yine surekli ilgi istiyordu ama biraz duruldu gibi.sutten kesene kadar gece uykulari bana haramdi.su an 28 aylik sutten kestigimden beri uykusu cok guzle gece bi defa uyanir su icer uyur.en onemlisi o kadar uslu ve akilli oldu ki masallah.kim gorse cok uslu cocugun var der.tabi arada her cocuk gibi simarikligi inadi oluyor ama cok sukur duzeldi.sizde lutfen sabredin ins duzelecek hep boyle devam etmeyecek.benim yaptigim hatayo yapmayin cocuk bu aglar kendinizi yipratmayin

Gaz ilaçları denedim hem bitkisel hem simetikon içerikli. Düzenli olarak verdim bir fark yok acı elma yağını yeni aldım iki kere denedim birinde etki etti gibi. Diğerinde etmedi gazi yoktu o anda belki de bilmiyorum. Sling almayı düşünüyorum ama sling de alsam yaylanmadan ziplamadan durmuyor ki aldığım bir sürü ürün ve mama boşa gitti ocağıma incir ağacı dikildi resmen

Elektirik supurgesi sac kurutma makinasi sesi denedin mi benim kizim da kolikti sac kurutma makinasi sesinde uyurdu sadece. Anne karndaki sese benziyormus kendilerini guvende hissediyorlarmis
Gaz damlasi kullaniyor musunuz. Bio gaia, sab simlex cok rahatlatiyor bebekleri doktoruna danisip kullanmani tavsiye ederim.
Cok ama cok zor aynilarini yasadim. Duzelicek yavas yavas insaallah

çok güzel anlatmışsınız..
Allah bağışlasın, güle güle büyütelim yavrularımızı :)

İlik duş, bebe yağı masaj,ilitilmis havluyu karnına sarmak,rezene çayı humana.
Kucağıniza hafif yukarıda tutmak suretiyle alıp başı omzunuza gelecek şekilde hafif hafif zıplayın ziplarkende geniz den şu tuhaf sesleri çıkartın kesik kesik III III III ooo uuu mmm
Bunlarda olmazssa hangi elektroniğin ise yaradığını deneyerek bulun
Biz sırasıyla bi hafta fon,bi hafta för, bi hafta supurge dinledik
Daha sonra doğa seslerini tercih etti
Fırtına,dalga,gök gürültüsü, yağmur, ateş böcekleri
6 ayda anca bitti ama en azından rahat atlattı bunlarla saatler süren kolik 2 saat 1 saat ve dakikalara dustu

Canım, benim yeğenim böyle, devamlı acı acı ağlıyordu. Kucağımıza aldığımızda bile susmuyordu, az uyuyordu, yine acı acı ağlayarak uyanıyordu. İki yaşına kadar sürdü bu huysuzlupu! . O kadar doktora götürdüler sebep bulunamadı. Halbuki dikkatlice muayene etselerdi farkedeceklerdi. Yeğenim büyük ihtimalle doğum esnasında köprücük kemiği kırılmış. Ve bunu ilkokul 4 e giderken bisikletten düşünceye kadar bilemedik. Film çekildi ve doktor köprücük kemiğinin önceden kırılıp kendiliğinden kaynadığını söyledi. Zavallı yeğenim ne acılar çekmiş. Susturalım derken kucağımıza aldığımızda, kollarıyla oynatmaya çalıştığımızda canını yakmışız bilmeden. Kahroluyorum düşündükce. Lütfen her yerini kontrol edin. Her ihtimali düşünün. Bebekler mutluysa ağlamaz. Ya açtır ya canı acıyordur. Konuşamıyor ki söylesin. Gerekirse film çektirin.

Ah yavrum ya çok üzüldüm. Oğlum sezaryenle doğdu böyle bir ihtimal çok düşük. Ama doktora yine de sorayım. Yine de sırf ağlıyor diye röntgen çektirmek doğru mu acaba bir aylık cocuga

Doktor bana ağrı kesici ve fitil de vermişti ama ben o kadar kimyasal yüklemek istemedim çocuğa vermedim. Belki gaz değildir alerjidir başka doktora gidin en iyisi

komşunun bebeği kolik
karnına ayaklarına sıcak havlu koyuyor bildiğim kadarıyla
sürekli omzunda bebisi, yani tentene temas istiyorlar
sabredin 3 ay sonunda geçecek
biliyorum çok zor ama Allah kolaylık versin size
süt için dinlenmeniz lazım biraz, fırsat buldukça uzanın
mama veriyorsanız belki mamaya karşı bir alerjisi olabilir doktorunuza da sorun

Anne degilim, ama burada bie topikte gormustum benzer problemi. Bebegin rahatca ve uzun sure uyuyabilmesi icin once yikayip sonra emdiriyormus bebek cok rahat uykuya daliyormus gunde bir kaz kez yapiyormus bunu, bunu bir arastirin isterseniz. Birde su arada bir icilen rahatlatici dogal caylar var onu icerseniz sutede gecer bebekte rahatlar belki onuda doktorunuza bir danisin muhakkak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…