Oğlum kolik. Çıldırmak üzereyim.

Herkese merhaba sabahın 5i oğlum ağlıyor hala.
Çok istedim çocuk sahibi olmayı hatta biraz ısrar ettim eşime tedavi ile hamile kaldım yaşım daha 27. hamileliğim bulanti ve çatı ağrıları nedeniyle çok kötü geçti. Doğumum erken başladı düşük kilolu oldu. Beni ememedi sütüm de gelmedi. Doğduğunun ertesi günü ağlamaya başladı susmamacasina. Gazi var herhalde dedik emzirmeye çalıştım olmadı. Süt sagip vereyim bir şekilde memeyi tuttururuz dedik olmadı. Sanki öcü vardı o memede asla yaklaşmadi. Sütüm de sağmama rağmen bir çay kaşığını geçmiyor artık. Bıraktım her şeyi. Oğlum ağlamayı bırakmadı. Önce ona yetemiyorum depresyonuna girdim buraya da konu açtım hatta. Şimdi o da geçti başka depresyonlara surukleniyorum.
Oğlum tok, fazla tok, altı temiz, gazi çok ama sürekli çıkarıyoruz çoğu zaman rahat oluyor aslında. Doktor kontrolünden geçiyoruz sağlık problemi yok. Alerjiden suphelenmiyorlar. Ama... Ama oğlum SUSMUYOR! Doğduğundan beri ağlıyor bu çocuk. Bir buçuk ay oldu gecem gündüzüm yok üç defa acile gittik katılarak ağladığı için. Sürekli zıplar pozisyondayiz. Uyanık olduğu her saniye ağlıyor. Uyutuyorum zarrr zorrr 5 dk sonra yine ağlayarak uyanıyor. 7-8 saat uyutmaya çalışıyorum ağlamayı asla bırakmıyor. Sonra yorgun düşüp biraz uyuyor ve yine başlıyor. 12 saat tamamen uyanık ağlıyor belki 5-6 saat uykuda mizildanip ağlıyor. Tekrar bu 12 saat tamamen uyanık ağlıyor. Ne tuvalete gidebildim ne yemek yitebildim. Bırakınca morarana kadar ağlıyor. Çocuğumu sevemedim okşayamadim doğru düzgün. Lütfen birisi bana azalacak geçecek desin. 3-4 ay hep mi böyle olacak? Kendimi aticam su camdan
Seni cok iyi anliyorum bizim 4. ayda azaldi 6.ayda tamamen bitti aglamasi ne gunlerdi sinirden bende aglardim naparsam yapayim susmazdi hic bi sekilde sabahlara kadar evin icinde kucakta gezerdik kizimla esim isten gelir o alirdi ben uyurdum
Hic hayal ettigim gibi degildi sagolsun tek avantaji beni 40 kiloya dusurmesi iki uc ay surmedi hepsini verdim
Elinden geldigince sakin ol cunku ben cok tedirgindim
diger bebegim dunyaya geldiginde bekliyorum ne zaman aglicak diye inanirmisin bir sene boyunca alti temiz karni tok oldugi surece hicc aglamadi dedim boyle bebek olsun on tane yine bakarim oglumda o kadar uslu bi bebekto

Çok istedim çocuk sahibi olmayı hatta biraz ısrar ettim eşime tedavi ile hamile kaldım yaşım daha 27. hamileliğim bulanti ve çatı ağrıları nedeniyle çok kötü geçti. Doğumum erken başladı düşük kilolu oldu. Beni ememedi sütüm de gelmedi. Doğduğunun ertesi günü ağlamaya başladı susmamacasina. Gazi var herhalde dedik emzirmeye çalıştım olmadı. Süt sagip vereyim bir şekilde memeyi tuttururuz dedik olmadı. Sanki öcü vardı o memede asla yaklaşmadi. Sütüm de sağmama rağmen bir çay kaşığını geçmiyor artık. Bıraktım her şeyi. Oğlum ağlamayı bırakmadı. Önce ona yetemiyorum depresyonuna girdim buraya da konu açtım hatta. Şimdi o da geçti başka depresyonlara surukleniyorum.
Oğlum tok, fazla tok, altı temiz, gazi çok ama sürekli çıkarıyoruz çoğu zaman rahat oluyor aslında. Doktor kontrolünden geçiyoruz sağlık problemi yok. Alerjiden suphelenmiyorlar. Ama... Ama oğlum SUSMUYOR! Doğduğundan beri ağlıyor bu çocuk. Bir buçuk ay oldu gecem gündüzüm yok üç defa acile gittik katılarak ağladığı için. Sürekli zıplar pozisyondayiz. Uyanık olduğu her saniye ağlıyor. Uyutuyorum zarrr zorrr 5 dk sonra yine ağlayarak uyanıyor. 7-8 saat uyutmaya çalışıyorum ağlamayı asla bırakmıyor. Sonra yorgun düşüp biraz uyuyor ve yine başlıyor. 12 saat tamamen uyanık ağlıyor belki 5-6 saat uykuda mizildanip ağlıyor. Tekrar bu 12 saat tamamen uyanık ağlıyor. Ne tuvalete gidebildim ne yemek yitebildim. Bırakınca morarana kadar ağlıyor. Çocuğumu sevemedim okşayamadim doğru düzgün. Lütfen birisi bana azalacak geçecek desin. 3-4 ay hep mi böyle olacak? Kendimi aticam su camdan
Gaita testi yaptırdınız mı?
Bu arada benim bebeğim normalde uslu diyebileceğim bebek olduysa da ilk 3 ayı resmen hayal meyal yaşadım. Onunla yattım kalktım ve dediğiniz gibi sürekli ağlıyordu. İlk 3 ay bazı bebeklerde böyle geçiyor...

Bizde yegenimi yuz ustu yatirirdik o zaman aglamaz cok guzel uyurdu. Bazen cok aglayinca elektrik supurgesi acardik yada sac kutuma makinasi onum sesi ona iyi geliykrdu. Susuyordu. Kendi kendine uyuyordu

Gaita testi yaptırdınız mı?
Bu arada benim bebeğim normalde uslu diyebileceğim bebek olduysa da ilk 3 ayı resmen hayal meyal yaşadım. Onunla yattım kalktım ve dediğiniz gibi sürekli ağlıyordu. İlk 3 ay bazı bebeklerde böyle geçiyor...
Hayır istemedilwr. Ama ben alerjiden şüphelenmeye basladim iyice. Az yemesine rağmen kusmaya da başladı.

Hayır istemedilwr. Ama ben alerjiden şüphelenmeye basladim iyice. Az yemesine rağmen kusmaya da başladı.
Aslında hemen bakıyorlar ama neden yaptırmadılar acaba. Geçmiş olsun. Benim kızım akşam 5 e kadar sakindi 5 de başlıyordu mesela gece 11 e kadar hiç susmuyordu. Bir anda ne oluyordu acaba değil mi? Yani koliğin bir mantığı yok. Kaç kere gece acile gittik gaz var dediler gönderdiler.
Ben süt alerjisi sebebiyle 1 yaşına gelene kadar süt ürünü yemedim. (anne sütünden geçiyordu çünkü) Bence baktırın.

Nurse harvey's benim alıp başımı nerelere gitsem hissime çare oldu. 6 saatte bir 10 damla. Kusarsa yine ver dedi doktor. Benim bebeğimin kolik tanısı yoktu ama gazdan mahvoldu yavrum. Conformil denedik asla içmesi aptamil fena değil. Kızımda 3 aylık hala biraz var ama çok şükür yarım saat 45 dk uyuyor gündüz artık. Damlayı verip hoppidi yapıyoruz 15 dakika sonra kesiliyor ağlama zaten

Aslında hemen bakıyorlar ama neden yaptırmadılar acaba. Geçmiş olsun. Benim kızım akşam 5 e kadar sakindi 5 de başlıyordu mesela gece 11 e kadar hiç susmuyordu. Bir anda ne oluyordu acaba değil mi? Yani koliğin bir mantığı yok. Kaç kere gece acile gittik gaz var dediler gönderdiler.

Ben süt alerjisi sebebiyle 1 yaşına gelene kadar süt ürünü yemedim. (anne sütünden geçiyordu çünkü) Bence baktırın.
Sizin tanımladığıniz laktoz intöleransi...
Laktoz inhibe edici damla ile geçiyor..
Ayni sizin şikayetleri 2. Kızımda yaşadım.
Doktorda iken kaka yapınca doktor bunda laktoz intöleransi var dedi..
6 aylık iken geçti..
Ama 6 ay burnumdan geldi.. her gün ikindin 4 tek başlayıp gece 11 e kadar süren morarircasina bir aglama, elimde ölecek sanıyordum..

ben de kızımda yaşadım yaklaşık 5 aylıkken geçti yavaş yavaş.yaşayan bilir kolik bebeği. sonrasında da ek gıda sıkıntısı çıktı ama şimdi 9 yaşında koca kız oldu. unutuluyor o günler..ama yaşarken çok zor. sabır

Laktoz intoleransinda yasaklıyorlar zaten peynir ve yoğurdu..
Ben bunlari yemeden yapamam diyince bebeğime damla verdiler
Damla da kullanmıştık, çaylar damlalar neler neler ama ben diyet yaptıktan sonra azaldı şikayetlerimiz. Ben de süt ürünleri delisi bir insanım sadece onlarla beslenebilirim yani. Ama mecbur 1 yaşına kadar dikkat ettim. Şikayetlerimiz azalınca da devam ettim. 1 yaşından sonra da normale döndü zaten. Neler çekiyoruz bebeklerimiz için...

Üzgünüm ama 5 6 aylik olana kadar böyle devam edecek bazilari 4.ayda kesiliyor inşallah siz o şansli kesimden olursunuz.
Bizimki ne yazik ki dolu dolu 6 ayini ayni bu saydiginiz sekliyle gecirdi anne ve babasi olarak cocugumuzu resmen 6.ayindan sonra sevebilmeye baslamistik. Ya uyuyor ya agliyor baska bi modu yoktu uyudugu sure de sadece max 20 dk. Siz yazinca bi an o donemlerime gittim gercekten kabustu ama bunun bi sure sonra sonlanacagini gececegini dusunup kendinizi rahatlatin bu durumu yasayan sadece siz degilsiniz bunlari dusunun.Size yardimci olabilecek birileri varsa muhakkak gunun belirli saatlerinde bebeginizi ona emanet edin ve o ortamdan uzaklasin yarim saat bile olsa kendi basiniza kalin, hava alin.
Gececek, emin olun gececek ve siz bu yazdiklarinizi bikac ay sonra tebessum ederek okuyacaksiniz. Sadece az daha sabir..

allah kolaylık versin anne olmak zor
hamileliğinden doğumuna ve sonrası.. siz çok bunalmışsınız hamilelik zaten zor geçmiş biraz size yardımcı olacak yakınınız yok mu siz biraz dinlenseniz buda önemli süt için anne ne kadar çok dinlenmiş olursa bebeğine o kadar verimli olur eşinizede iş düşüyor burda oda bebeğe bakmalı hep siz değil insanın psikolojisi alt üst olur tabiki sürekli ağlayan bir bebek ..
öncelikle size tavsiyem okuyun bebeğinize ve yastığının altına kuran bırakın korkmasın .. odaha çok küçük anne karnından çıktı dışarıya alışmaya çalışıyor öncelikle siz kendinize iyi bakın ki bebekte iyi olsun her gün rezene için kafeinli içecekler tüketmeyin .. bebeğe bitkisel gaz damlaları var doktorunuza danışıp verebilirsiniz sakinleşir

Tüm batın ultrasonu çektirdiniz mi? İç organlarda bir sorun olabilir . Kilo alımı nasıl? Oğlum da öyleydi doğduktan sonra 5. Gün bir ağlamaya başladı hiç susmadı en son 45 günlükken pilor stenozu dendi ultasonla anlaşıldı . Yani gerçekten fiziksel bir sorun olmadığına emin olun önce. Doktorlara kalsa bebekler ağlar diyip geri yolluyorlardı haftada 3-4 gün acile gidince artık detaylı muayene ultrason yapıldı da anlaşıldı.

Ayrıca evin ısısı nasıl ? Çok sıcak havadabu sıcakta kat kat giydirmiyorsunuz dimi? Bir body yeter, üşümez rahat eder emin olun.

Ah yavrum ya çok üzüldüm. Oğlum sezaryenle doğdu böyle bir ihtimal çok düşük. Ama doktora yine de sorayım. Yine de sırf ağlıyor diye röntgen çektirmek doğru mu acaba bir aylık cocuga
Benim yeğenim de sezeryanla doğmuştu. :KK43: ihmal etmeyin. Çok ağlayan bir bebeğin mutlaka bir sıkıntısı vardır.

İlk kızım 6,5 ay boyunca gece 11 den 5 de sabah ezanına kadar ağladı. Sizi çok iyi anlıyorum , kafayı yemek üzereydim. Denemediğim damla kalmamıştı ama hiçbiri işe yaramadı. Bir keresinde 12 saat boyunca ağladığını bilirim. Sabredin dua edin çabuk geçsin. Kolik çok kötü bir durum ve bazı bebeklerde çaresi yok geçene kadar çekiliyor.

Kalça çıkığı vb tüm kontrolleri yapıldı değil mi?

Kolik bebek denince anılarım depreşiyor, bayılmalara geliyorum. Dünya bebeğine tövbe ettiğim o ilk dört ay, travma gibi kaldı. 5 saat, her gün, akşam üzeri yediden, gece on ikiye kadar aralıksız, teselli edilemez bir ağlama... Gece zibilyon kez uyanma hali, ne yedim ne içtim, uyuduk mu ne olduk belli olmayan bir kabus gibi. Evde ayrı, sokakta ayrı, hastanelerin acillerinde ayrı, yolda ayrı kabus... Ama geçiyor, geçecek, sabır. Böyle diyorum, küçümsüyorum sanma dile kolay, yaşadım biliyorum ve sabrın yanında destek de tavsiye ediyorum. Gün içinde seni dinlendirmeleri lazım senin gerginliğin iyice kısır döngüye sokuyor bebekle ikinizi. Bi gezele dolaş arkadaşlarınla, annen - eşin onlara emanet et bebişi, bi uzaklaş ev ortamından.

İlla gelmiştir tavsiye olarak, beyaz gürültüleri ninni olarak kullan, göğsünü çıplat, çocuğu da bi bez kalacak şekilde çıplat ve kalbinin üzerine yatır, aç aspiratör, saç kurutma makinesi, elektrikli süpürge vb. bi şey, öyle birlikte yatın. Bunlar olmuyorsa netten yağmur sesi, düzenli çalışan araba motoru sesi vb de açabilirsin, bu sesler sakinleşmesine yardımcı olacak.

Çingene beşiği olarak tabir edilen salıncak düzeneği de kurabilirsin, bebeğin kafasını sarsmadan, yavaş yavaş belli bir tempoda sallayabilirsin kurutma makinesi sesi eşliğinde ki oğlum ancak bu şekilde uyurdu.

Allah kolaylık versin, geçecek.

Hanımefendi acile değil de en az üç farklı doktora gidin bence.çocuk doktoruna bş baksınlar.

X