Oğlum kolik. Çıldırmak üzereyim.

kolaylıklar dilerim
benimde ilk oğlum bu şekildeydi.Eşimle sabaha kadar battaniyede sallardık
tek başına durduramazdım
kaç gece acile gittik
kolik bebek bakımı zordur
mahalleden bir teyze geldi çingene sallıncağı bul kur dedi
eskilerden çok ağlayan bebeklere bu yöntemi uygularlarmış
bir çingene sallıncağı buldum netten temin edip
eşim kurdu
sonra bende rahatladım o da rahatladı
yavrum kıpkırmızı olurdu
karnı taş gibi olurdu
oğlum emme bile ememedi.Zorlu sürec hareket edip emeklemeye başlayıp gazları çıkartınca rahatlarsınız
biz arabada yolculuk dahi edemezdik ilk zamanlar
eşim kenara ceker çocugu sakınlestırmek ıcın hoplatırdı :)
ılkkez böyle bırsey görmustum bu denlı aglayan bebek olamaz derdım taa ki komşu teyze bahsedene kadar.
hatta mızmız bebekler için altı temiz karnı pek olup mızmızlayanlarada eski usul ahşap beşik alın derdi etrafa.
allah kolaylık versin
anne olmak ne denli zordur bilirim
ama burada eşede görev düşüyor
eşinizden destek alın

Ah yeni doğanlar..
Oğlum da zor bir bebekti, gece 1' de başlayıp ertesi gün 11'e kadar ağladığını bilirim. Çok zor günlerdi gerçekten. Biz biogaia diye bir damla kullanmıştık gazı için ayrıca.

Keçi sütü bazlı mama temin etmiştik
aptamil conformil eczaneden temin ederdik
emilimi kolay diye
sapsimplex damla
zencefil çayları
sıcaksu banyoları
her banyodan sonra karnını ovarak masaj yapardık
süpürge sesi, fön makinesi
denediklerizmiz arasındaydı...
birde kolik müzik bulup yüklemiştik netten bu sestede sakinleşiyordu benim oğlum.
vel hasıl kelam zor
tek başına bakmak dahada zor

hic durmadan 3 saatden fazla agliyorsa kesin birsey var. dogum travmasi yasio bebekler hizli dogum vs. onlara baktirdiniz mi?

Kolik teşhisini doktor mu koydu, sizin tahmininiz mi? İkincisiyse önce doktora gidin lütfen.
Bir de sling araştırın. Alt tarafı bir bez parçası ama mucizeler yaratıyor. Sling'de dik ve anneye yapışık pozisyonda durdukları ve anne de bu esnada başka işlerini hallederken sallanır gibi hareket ettikleri için, bebeğin koliğine de, huzursuzluğuna da, reflüsüne de, her şeyine iyi gelen bir şey. Valla ne varsa eskilerde varmış derler ya, aynen öyle. Ben çok geç, kızım 9 aylıkken keşfettim ne yazık ki. Sonra da tepe tepe kullandım, slingi de kanguruyu da. Rahat rahat yemeğimi de yedim, dışarı da çıktım, alışveriş de yaptım, evde işlerimi de hallettim.

benim oğlumda aynıydı.
öncelikle mamanızın markasını iyice araştırın.
mesela biz aptamil kullanıyorduk beni de emiyordu . aptamil köpük köpük oluyordu karıştırırken. o köpükler de gaz yapıyormuş.
biz SMA kullanmaya başladık birazcık gazı azaldı. biberon gaz önleyici dr. browns olsun. gaz ilacı olarak nurse harveys işimize yaradı. doktora danışıp alabilirsiniz.
sonra bebeğin en rahat ettiği yeri bulun. bizim ki araba da susuyordu. arabada 3-4 saat geziyorduk. o da uyuyordu ben de. eve girdiğimiz an basıyordu yaygarayı. o zaman ben ona bakıyordum eşim uyuyordu. ve ben uykusuzluktan hafıza kaybı yaşamaya başlamıştım. ama 6 ay sonra hafif düzeldi. en azından uyumasa da ağlamaları bitti. 12 aylık olunca da uyumaya başladı. şimdi 4,5 yaşında maşallah çok akıllı bir oğlum var. söz dinler beni üzmez. hepsi geçecek özledim bebekliğini

size destek olabilecek birileri varsa yardım istemekten çekinmeyin.
tabi size iyi hissettirecek biri olmalı.
yakın bir arkadaş, kuzen,teyze hala bilemem ama siz yanında kendinizi rahat hissetmelisiniz.
sonra..
bugünlerin geçeceğini düşünün.
zaman akıp gidiyor, güneş batıyor hava kararıyor gece uzun derken güneş doğuyor ve sabah oluyor..
bunu düşünün ve geçecek deyin. inançlı biriyseniz dua edin esma okuyun.
eviniz müsaitse akşamüstü bebeğinizi de alın yürüyüşe çıkın kendinizi eve hapsetmeyin.
yarım saat bile olsa size biri destek olabilecekse (eşiniz de destek olabilir!)
yalnız başınıza alın bir kitap okuyun, bir dergi karıştırın gidin bir dondurma yiyin ne bileyim sevdiğiniz bir şey yapın..

bebekler banyoyla rahatlar, banyo yaptırmak sizi strese sokmuyorsa,
sabunlu şampuanlu olması da şart değil bu arada, günde iki kez yıkayın.
hatta banyonuz müsaitse alın kucağınıza birlikte girin banyoya..
havalar sıcak olduğu için bebekler sıcaktan da rahatsız oluyor.
yenidoğan diye kat kat giydirmeyin aman..

önce kendinizi telkin edin.
"geçecek, ben mükemmel değilim ama bebeğimi seviyorum onun için elimden gelenin en iyisini yapabilirim."deyin
bırakın kendinizi de akışına..

iki çocuk büyütüyorum, size söylediklerim sadece yenidoğan dönemi için değil benim bugünüm için de halen geçerli.

Çocuk alerji doktoruna gidin muhakkak. Alerjisi olabilir. Allah yardımcınız olsun. Hamilelikte stres ve zor doğum bebekleri de etkiliyor.

youtube dan video açın.fön makınesi elektirk süpürgesi sesi oluyo kolik bebekler için.
benım arkadasım bıkaç ay mutfakta davlumbazı açıp çocugunu orda uyuttu resmen bebek arabasında..
ses iyi gelebilir bi deneyin

benim yeğenim öyleydi. çocuk 6 aylık oldu sesleri kısılana kadar ağlıyordu. en son bir doktor keşfetti. çocuğun kulaklarında sorun varmış. acıdan ağlıyormuş meğerse. işte doktoruna denk gelmek lazım. siz yinede tekrar bir profesöre gösterin. kıyamam canım benim kimbilir nasıl ağrısı var. hangi mamayı kullanıyorsunuz.

Aynen bu dediğiniz gibi. Yatağın kenarına oturup yaylaniyorum o kucağımda dik dururken. Ayaklarimin altı su topladı yürümekten. Size laktoz intoleransi teşhisi mi koyulmuştu?

Çok zor anlıyorum seni ,benimde bebeğim 3.5 aylık ama bitane Pedagog kitabini okudum adem güneşin . Bağlanma adı ,orada bebek anneye baglanamadigi için ağladığı yazıyordu. Emmesede memene koy istersen bi dene sicakligini alsın . Ne diyebiliriz ki sana . En iyi yine sen bilirsin,Anne olmak gerçekten zor ama gecicek inşallah

Doktor koydu teşhisi hiçbir şey bulamayınca

Canım Allah sabır versin. Oğlum şu an 11 aylık ve senin anlattigin şeyleri ben de yaşadım. Şükür 8,5 ay emzirebildim ben ama o aglamalar uyumamalar bizde de vardı. Kolikti dediğin gibi. Dört ay sürdü. Sonra azalarak devam etti. Ama huysuzluk, ağlama merakı hala devam ediyor. Uyku desen bölük pörçük. Sana tavsiyem çok sakin bir bebek beklentisine girme. Beklentini oldukça azalt. Buna alışmaya çalış. Ben de çok çıldırdım, bağıra bağıra ağladım, kafamda saç kalmadı. Ama öyle böyle buyuyorlar. Ben daha yeni yeni alıp dışarı çıkabiliyorum. Bugünüme şükür diyorum. Ben o günleri hep kötü hatırlıyorum. Bebeğimin bebekligini yaşayamadım .gözünün içine baktım artık büyüsün diye. Doğru düzgün bir heveslenemedim hiçbir seyine. Bu kolik belası böyle.birsey iste. Seni çok çok iyi anlıyorum. Allah yardımcın olsun. Çok bunalirsan bana özelden de mesaj atabilirsin. Belki bizim bulduğumuz yöntemler işine yarayabilir.

Tamamen geçmedi mi yani bu günlerden miras olarak çok kötü bir uyku düzensizliği alışkanlığı kalacağından eminim zaten. Ve aglaklik. Söylediğin gibi çok hevesliydim hiçbirini yapamıyorum. Çocuğu karşıma alıp güzel cümleler bile kuramiyorum. Ağlamaktan dinlemiyor cunku

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…