Oğlum kolik. Çıldırmak üzereyim.

Benimkide doğar doğmaz başladı ağlamaya .başka çocukları görüncr imrenirdim hiö sesi çıknazdı 2 aylıksa anakucağı edinin dicektim .

Allah yardımcın olsun.
Bir arkadaşımın çocuğu benzer durumda. Geçiyor ama yıpratıyor malesef. O da der "1 yaşına kadar göğsüme bastırıp uyutamadım hep tepindi bağırdı" diye.. Onun ki uykuda kalmayı dalmayı beceremiyor. Annesine çekmiş. Nöroloji ilaç verdi bir dönem ama çok az farketti..

2 yaşında şu anda ama hala gece düzenli uzun uykusu hala yok. İnşallah sizinki o kadar sürmez.

Benim oğlumun kırkından sonra koliği azalmıştı. Gece olmazdı gerçi gündüzdü onunki..
İnşallah azalarak bitecek. Annelik çok zor. O da büyüyecek. Çok küçük annesi bilinçli yapmıyorki.
Arada çık bir kaç dakika nefes al ver..

Benimkide doğar doğmaz başladı ağlamaya .başka çocukları görüncr imrenirdim hiö sesi çıknazdı 2 aylıksa anakucağı edinin dicektim .
Hamak aldım sallayarak uyutayjm diye. Bir hafta biraz işe yaradı ama şimdi yine aynı. Dizlerimde sallıyorum bazen öyle uyutuyorum ama 10 dk sonra gene başlıyor. Sizin bebek büyüdü mu geçti mi?

Evet conformil ,fakat ben almanya dan temin etmiştim, malesef turkiyede eczane eczane arayıp stoklamıştım şuan durum nasil bilmiyorum
Şuanda var her yerde. Ama conformil kullanırken kakası yeşerdi sulandı ağlaması da azalmamisti hatta kaka yaparken ağlıyordu. Bıraktım ben de

Kolik annesi ne demektir, ancak yaşayan anlar. Benim oğlum da sizin gibiydi. Doğduğu gün ağlamaya başladı ve yan odalardan evladınız hasta mı doğdu diye sormaya geldi insanlar. Halbuki hiçbir şeyi yoktu. Biz de sizin gibi kaç kere acile gittik. Doymuyor dendi, alerjisi olabilir dendi. Hiçbiri çıkmadı. Sadece kolikti. Anne olmayı çok istemiştim ve ben de sizin gibi tedaviyle anne olmuştum. Ama doğduktan sonra her şey kabusa dönmüştü. Onu sevemiyordum bile çünkü sadece ağlıyordu. Sürekli, her an.. Üzerine bir de insanlar sabırlı ol, anneliği ne sanmıştın diye beni iyice dibe sürüklüyordu. Bir gün oturup doğurduğuma pişmanım diye deli gibi ağlamıştım zira depresyona giriyordum. Kendimi yetersiz ve anneliğe yetkin olmayan biri gibi hissediyordum. Oğlum şimdi 5 yaşında ve annelik bu hayatta başıma gelen en güzel şey..

Bu günler geçecek. Hepsi bitecek. Anı yaşarken insana sonsuza dek sürecek gibi geliyor ama dönüp arkanıza baktığınızda ne çabuk geçmiş diyorsunuz. Benim oğlumun durumu 2,5 ay sürdü.

Dirayetli olmaya çalışın. Sizin stres düzeyiniz arttıkça onun krizleri çoğalacak. Bu aslında kolik annelerinin içine düştüğü en büyük açmaz. Yardım isteyebileceğiniz birileri varsa kesinlikle yardım alın. Maddi imkan varsa yardımcı tutun hatta karşılayabildiğiniz kadar. Ona anne karnı sesleri açın. İnternette white noise diye bulabilirsiniz. Sling edinin. Kurutma makinesi, süpürge, aspiratör bir ölçüde onu rahatlatacaktır. Arabada susardı benim oğlum mesela, uyurdu. İnternetten kolik bebeklere masaj yöntemlerini araştırabilir ve uygulayabilirsiniz. Karnını kolunuza bastırarak onu havada hafif sallayabileceğiniz bir takım tutma yöntemleri var. Araştırıp uygulayın mutlaka. Eşinizle yükünüzü paylaşmaya çalışın ve arada kendinize beş dakika da olsa zaman ayırın. Ben duş süremi uzatırdım on saniye de olsa sessizlik için. Acı elma yağı, bebekler için sıcak su torbası, bazı gaz ilaçları, Almanya'dan gelen bir krem (özelden dilerseniz adını yazarım), kundak işe yarayabilir.

Ama en önemlisi sizsiniz. Hangi dehşet ve bazen kendinizi sorgulatacak düşüncelere kapılmış olabileceğinizi biliyorum. Hepsini yaşadım. Ama inanın geçiyor, vallahi geçiyor. Sonra anneliğin tüm güzellikleri başlıyor. Onun kokusu en güzel koku oluyor, içine çekmeden uyuyamaz oluyorsun.

Resmen kendimi gördüm benimde bebeğim öyle sutum kesildi çünkü yorgunluktan vücut kaldırmadı herhalde 20 aylık bi oğlumda var oda asabilesti.doktora göturdum çok kez .hastaneden taburcu olduğumuz gün bile acile gittik doğduğu günden beri ağlıyor ama ne ağlamak kesiyorlar sanki karşı apt. Neyi var diye soruyolar hep o dereceyiz sanirim 3.4 aylik olana kadar cekicez.

Günaydın. Acı elma yağını karnına ve ayaklarının altına sür. Bunu lütfen dene. ( Bir aylıktan büyük olmalı bebek ama)
İki kere sürdüm. Birincisinde çok çok gaz çıkardı yine mizildaniyordu ama uyudu sonra. İkincisinde hiçbir etkisi olmadı gaz da çıkarmadı. Bugün üçüncü gün gene krize girdiğinde sureyim

Evet conformil ,fakat ben almanya dan temin etmiştim, malesef turkiyede eczane eczane arayıp stoklamıştım şuan durum nasil bilmiyorum
Tüm eczanelerde hatta büyük marketlerde var. Son 13 yıldır olduğunu biliyorum çünkü ilk oğluma conformil kullandım 6. Ayından sonra aptamile geçmiştim.

Elbet streslendigim oldu ama çok da değil yani mutluydum bebeğim olacağı icin. Fön makinesi sesinde ve arabada biraz susuyor geçen gün bebek arabasında uyumadı galiba artık ona da alisti. Tüm çarşıyı bir elimde bebek bir elimde bebek arabasıyla dolaştım.

Eşimin d e psikolojisi bozuldu. Memlekete annemin yanına geldim. En azından yemeğimi hazırlıyor. Ama sadece bir ay kalabilcem burda. Çingene salıncağı gibi hamak aldım. Söylediğin gibi biraz rahatlatti ama şimdi ondan da sıkıldı. Sadece derin uykudayken koyabiliyorum icine

Hamak aldım sallayarak uyutayjm diye. Bir hafta biraz işe yaradı ama şimdi yine aynı. Dizlerimde sallıyorum bazen öyle uyutuyorum ama 10 dk sonra gene başlıyor. Sizin bebek büyüdü mu geçti mi?
Bebeğim şuan 8 aylık geçti şükür ağlayop katılmaları.şimdi cin gibi maşallah emekleyip ortalığı dağıtıyor:) allahım bol sabırlar versin sana.alabildiğin kadar destek almanı öneririm.uykusuz kalman sanada bebeğinede huzurszluk verir

Canım aslında batıl inançlara çok takılan biri değilim ama bunu örneklerle yaşadığım için söylüyorum. Bebeğinin 40ı çıkmadan adetli biri gördüyse eğer böyle olurmuş ne yazık ki. Eskiler hep öyle dermiş geçenlerde de bizim komşunun gelini doğum yaptı ve onlarda 7. Gün mevlüt yaparlarmış. Herkesi çağırdılar belki 100 kadın vardı bence adet olan gelmemesi lazım ama herkes bilmiyor ve dikkat etmiyor tabi kesin 100 kadının arasında biri adetliydi bence. Bebeğide getirdiler herkesin olduğu ortama 5 dk herkes gördü. Şuanda çocuk 4 aylık ve hala sürekli ağlıyor. Götürmedikleri hastane doktor kalmadı ama yok çocuk hep ağlıyor ve hiç büyümüyor zayıf. Senin bebeğin nasıl kilosu falan doğumdan sonra kilo aldımı yoksa hala aynımı? Yani aklıma bu geldi böyle biri görmüş olabilir mi sence?

Şuanda var her yerde. Ama conformil kullanırken kakası yeşerdi sulandı ağlaması da azalmamisti hatta kaka yaparken ağlıyordu. Bıraktım ben de
ALLAH KOLAYLIK VERSİN. GERÇEKTEN ZOR.. APTAMİL COMFORMİŞL BİZE DE İYİ GELMİŞTİ. DEVAM ET BENCE
ÜÇ AY SONRA HEPSİ GEÇECEK İNANKİ İYİKİ DİYECEKSİN. HELE Bİ GÜLSÜN FALAN DOYAMAYACAKSN ONA BAKMAYA.

canım benim . benim de ilk çocuğum anlattığın gibiydi.zor günler geçirdim . anne ve kv uzaktı. kimseler yoktu . tek başıma büyüttüm. eşim işe gidiyordu akşam geliyordu.
o günler geçti gitti ama çoook zordu.
Allah yardımcın olsun .
ağlayacak ağlayacak ve büyüyecek . kolik geçene kadar ağlayacak annesi. bunu böyle kabullenmişsindir zaten artık .

Ayni benim yasadiklarim gozumun onunden gecti.oncelikle malesef ne yaparsaniz yapin kolik gecmiyo belli bi sure sonra geciyo artk psikolojm bozulmustu uyku yok yemek yok duzen yok hep kucak hep kucak wc ye gidemiyordum bizimki 1 yasina kadar devam etti .allah yardmcn olsun annelik cok zor

Çocuk alerji doktoruna gidin muhakkak. Alerjisi olabilir. Allah yardımcınız olsun. Hamilelikte stres ve zor doğum bebekleri de etkiliyor.
İdrar kan tahlili normal. Batın ultrasonu da normal. Kilo alımı da iyi olduğu için alerji doktoruna yonlendirmedi bizi çocuk doktoru. Kakası da sulu olmadığı için değildir herhalde diyorum ama yine de gitsem mi

oğlumu gördüm. ilk 3 ay gece gündüz ağladı. 5 ay sabah 6 gece 11 ağladı. gece uyumaya başladı. 6 aydan sonra sakinleşti. tabi yine huysuz bir bebekti ama daha iyi durumdaydık. teknik olarak kendi kendine dönmeye başlayana hareketlenene kadar ağladı. geçecek merak etme bende senin gibi diyodum oğlum 5 aylık oldu şöyle 10 dakka kucağıma alıp sevemedim. çünkü uyanıkken hep ağlıyodu. hep hareketteydik. şimdi bebek sallanır mı deyip beni taşlayacaklar ama hamak alın bebekler için sallanmak iyi geliyor. tuna bir ara uzun olarak sadece hamağında uyuyordu. taşlayacak arkadaşlar cevap vermeyeceğim sizlere çünkü çeken biliyor.

İdrar kan tahlili normal. Batın ultrasonu da normal. Kilo alımı da iyi olduğu için alerji doktoruna yonlendirmedi bizi çocuk doktoru. Kakası da sulu olmadığı için değildir herhalde diyorum ama yine de gitsem mi
Benim bebeğimin de öyle her şey normal hatta ağlamıyor bile ama bir iki gün farklı renkte kaka gördüm, ve kaka yapma çokluğu azalmıştı. Meğerse alerjisi varmış.
Muhakkak gidin. Bir arkadaşımın bebeği de öyleydi, çok ağlardı çook. Gitmedikleri doktor kalmadı en son alerji doktoruna gittiler de meğerse inek sütü alerjisi varmış çocuğun. Annesi diyet yaptı ve çocuğun ağlamaları da kesildi.
Alerjiyi deriden yapıyorlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…