- 22 Ocak 2017
- 6.586
- 8.549
-
- Konu Sahibi NasilYarDiyeyim
40 gün oldu. Doğduğunun ikinci gününden beri böyle. Sarılık değeri yükselmedi aslında kan uyuşmazligimiz vardı ama bir şey olmadı. Uyumadı o yüzden. Ayda 1600 gram almış. O yüzden doktor alerjisi yoktur kilo alan çocuğun dediBebeğiniz ne kadarlık şuan?
Benimkide doğar doğmaz başladı ağlamaya .başka çocukları görüncr imrenirdim hiö sesi çıknazdı 2 aylıksa anakucağı edinin dicektim .40 gün oldu. Doğduğunun ikinci gününden beri böyle. Sarılık değeri yükselmedi aslında kan uyuşmazligimiz vardı ama bir şey olmadı. Uyumadı o yüzden. Ayda 1600 gram almış. O yüzden doktor alerjisi yoktur kilo alan çocuğun dedi
Hamak aldım sallayarak uyutayjm diye. Bir hafta biraz işe yaradı ama şimdi yine aynı. Dizlerimde sallıyorum bazen öyle uyutuyorum ama 10 dk sonra gene başlıyor. Sizin bebek büyüdü mu geçti mi?Benimkide doğar doğmaz başladı ağlamaya .başka çocukları görüncr imrenirdim hiö sesi çıknazdı 2 aylıksa anakucağı edinin dicektim .
Şuanda var her yerde. Ama conformil kullanırken kakası yeşerdi sulandı ağlaması da azalmamisti hatta kaka yaparken ağlıyordu. Bıraktım ben deEvet conformil ,fakat ben almanya dan temin etmiştim, malesef turkiyede eczane eczane arayıp stoklamıştım şuan durum nasil bilmiyorum
Resmen kendimi gördüm benimde bebeğim öyle sutum kesildi çünkü yorgunluktan vücut kaldırmadı herhalde 20 aylık bi oğlumda var oda asabilesti.doktora göturdum çok kez .hastaneden taburcu olduğumuz gün bile acile gittik doğduğu günden beri ağlıyor ama ne ağlamak kesiyorlar sanki karşı apt. Neyi var diye soruyolar hep o dereceyiz sanirim 3.4 aylik olana kadar cekicez.Herkese merhaba sabahın 5i oğlum ağlıyor hala.
Çok istedim çocuk sahibi olmayı hatta biraz ısrar ettim eşime tedavi ile hamile kaldım yaşım daha 27. hamileliğim bulanti ve çatı ağrıları nedeniyle çok kötü geçti. Doğumum erken başladı düşük kilolu oldu. Beni ememedi sütüm de gelmedi. Doğduğunun ertesi günü ağlamaya başladı susmamacasina. Gazi var herhalde dedik emzirmeye çalıştım olmadı. Süt sagip vereyim bir şekilde memeyi tuttururuz dedik olmadı. Sanki öcü vardı o memede asla yaklaşmadi. Sütüm de sağmama rağmen bir çay kaşığını geçmiyor artık. Bıraktım her şeyi. Oğlum ağlamayı bırakmadı. Önce ona yetemiyorum depresyonuna girdim buraya da konu açtım hatta. Şimdi o da geçti başka depresyonlara surukleniyorum.
Oğlum tok, fazla tok, altı temiz, gazi çok ama sürekli çıkarıyoruz çoğu zaman rahat oluyor aslında. Doktor kontrolünden geçiyoruz sağlık problemi yok. Alerjiden suphelenmiyorlar. Ama... Ama oğlum SUSMUYOR! Doğduğundan beri ağlıyor bu çocuk. Bir buçuk ay oldu gecem gündüzüm yok üç defa acile gittik katılarak ağladığı için. Sürekli zıplar pozisyondayiz. Uyanık olduğu her saniye ağlıyor. Uyutuyorum zarrr zorrr 5 dk sonra yine ağlayarak uyanıyor. 7-8 saat uyutmaya çalışıyorum ağlamayı asla bırakmıyor. Sonra yorgun düşüp biraz uyuyor ve yine başlıyor. 12 saat tamamen uyanık ağlıyor belki 5-6 saat uykuda mizildanip ağlıyor. Tekrar bu 12 saat tamamen uyanık ağlıyor. Ne tuvalete gidebildim ne yemek yitebildim. Bırakınca morarana kadar ağlıyor. Çocuğumu sevemedim okşayamadim doğru düzgün. Lütfen birisi bana azalacak geçecek desin. 3-4 ay hep mi böyle olacak? Kendimi aticam su camdan
İki kere sürdüm. Birincisinde çok çok gaz çıkardı yine mizildaniyordu ama uyudu sonra. İkincisinde hiçbir etkisi olmadı gaz da çıkarmadı. Bugün üçüncü gün gene krize girdiğinde sureyimGünaydın. Acı elma yağını karnına ve ayaklarının altına sür. Bunu lütfen dene. ( Bir aylıktan büyük olmalı bebek ama)
Tüm eczanelerde hatta büyük marketlerde var. Son 13 yıldır olduğunu biliyorum çünkü ilk oğluma conformil kullandım 6. Ayından sonra aptamile geçmiştim.Evet conformil ,fakat ben almanya dan temin etmiştim, malesef turkiyede eczane eczane arayıp stoklamıştım şuan durum nasil bilmiyorum
Elbet streslendigim oldu ama çok da değil yani mutluydum bebeğim olacağı icin. Fön makinesi sesinde ve arabada biraz susuyor geçen gün bebek arabasında uyumadı galiba artık ona da alisti. Tüm çarşıyı bir elimde bebek bir elimde bebek arabasıyla dolaştım.tek bildigim annenin yanında biri olunca daha iyi geçtigi..
bir tas çorba verince anneye bebegine daha güçlü bakabildigi .
eger bebek arabasın da dueuyorsa akşam saatlerin de dışarı çıkarıp dolaştırın youtube de videolara bakın gazlı bebege yapılan masajları ögrenip uygulayın.
bir de hamilelik de stres üzüntü gb duygusal acılarınız oldu mu?
zor geçen hamilelekde bebek daha zor oluyor
Eşimin d e psikolojisi bozuldu. Memlekete annemin yanına geldim. En azından yemeğimi hazırlıyor. Ama sadece bir ay kalabilcem burda. Çingene salıncağı gibi hamak aldım. Söylediğin gibi biraz rahatlatti ama şimdi ondan da sıkıldı. Sadece derin uykudayken koyabiliyorum icinekolaylıklar dilerim
benimde ilk oğlum bu şekildeydi.Eşimle sabaha kadar battaniyede sallardık
tek başına durduramazdım
kaç gece acile gittik
kolik bebek bakımı zordur
mahalleden bir teyze geldi çingene sallıncağı bul kur dedi
eskilerden çok ağlayan bebeklere bu yöntemi uygularlarmış
bir çingene sallıncağı buldum netten temin edip
eşim kurdu
sonra bende rahatladım o da rahatladı
yavrum kıpkırmızı olurdu
karnı taş gibi olurdu
oğlum emme bile ememedi.Zorlu sürec hareket edip emeklemeye başlayıp gazları çıkartınca rahatlarsınız
biz arabada yolculuk dahi edemezdik ilk zamanlar
eşim kenara ceker çocugu sakınlestırmek ıcın hoplatırdı :)
ılkkez böyle bırsey görmustum bu denlı aglayan bebek olamaz derdım taa ki komşu teyze bahsedene kadar.
hatta mızmız bebekler için altı temiz karnı pek olup mızmızlayanlarada eski usul ahşap beşik alın derdi etrafa.
allah kolaylık versin
anne olmak ne denli zordur bilirim
ama burada eşede görev düşüyor
eşinizden destek alın
Bebeğim şuan 8 aylık geçti şükür ağlayop katılmaları.şimdi cin gibi maşallah emekleyip ortalığı dağıtıyor:) allahım bol sabırlar versin sana.alabildiğin kadar destek almanı öneririm.uykusuz kalman sanada bebeğinede huzurszluk verirHamak aldım sallayarak uyutayjm diye. Bir hafta biraz işe yaradı ama şimdi yine aynı. Dizlerimde sallıyorum bazen öyle uyutuyorum ama 10 dk sonra gene başlıyor. Sizin bebek büyüdü mu geçti mi?
ALLAH KOLAYLIK VERSİN. GERÇEKTEN ZOR.. APTAMİL COMFORMİŞL BİZE DE İYİ GELMİŞTİ. DEVAM ET BENCEŞuanda var her yerde. Ama conformil kullanırken kakası yeşerdi sulandı ağlaması da azalmamisti hatta kaka yaparken ağlıyordu. Bıraktım ben de
canım benim . benim de ilk çocuğum anlattığın gibiydi.zor günler geçirdim . anne ve kv uzaktı. kimseler yoktu . tek başıma büyüttüm. eşim işe gidiyordu akşam geliyordu.Herkese merhaba sabahın 5i oğlum ağlıyor hala.
Çok istedim çocuk sahibi olmayı hatta biraz ısrar ettim eşime tedavi ile hamile kaldım yaşım daha 27. hamileliğim bulanti ve çatı ağrıları nedeniyle çok kötü geçti. Doğumum erken başladı düşük kilolu oldu. Beni ememedi sütüm de gelmedi. Doğduğunun ertesi günü ağlamaya başladı susmamacasina. Gazi var herhalde dedik emzirmeye çalıştım olmadı. Süt sagip vereyim bir şekilde memeyi tuttururuz dedik olmadı. Sanki öcü vardı o memede asla yaklaşmadi. Sütüm de sağmama rağmen bir çay kaşığını geçmiyor artık. Bıraktım her şeyi. Oğlum ağlamayı bırakmadı. Önce ona yetemiyorum depresyonuna girdim buraya da konu açtım hatta. Şimdi o da geçti başka depresyonlara surukleniyorum.
Oğlum tok, fazla tok, altı temiz, gazi çok ama sürekli çıkarıyoruz çoğu zaman rahat oluyor aslında. Doktor kontrolünden geçiyoruz sağlık problemi yok. Alerjiden suphelenmiyorlar. Ama... Ama oğlum SUSMUYOR! Doğduğundan beri ağlıyor bu çocuk. Bir buçuk ay oldu gecem gündüzüm yok üç defa acile gittik katılarak ağladığı için. Sürekli zıplar pozisyondayiz. Uyanık olduğu her saniye ağlıyor. Uyutuyorum zarrr zorrr 5 dk sonra yine ağlayarak uyanıyor. 7-8 saat uyutmaya çalışıyorum ağlamayı asla bırakmıyor. Sonra yorgun düşüp biraz uyuyor ve yine başlıyor. 12 saat tamamen uyanık ağlıyor belki 5-6 saat uykuda mizildanip ağlıyor. Tekrar bu 12 saat tamamen uyanık ağlıyor. Ne tuvalete gidebildim ne yemek yitebildim. Bırakınca morarana kadar ağlıyor. Çocuğumu sevemedim okşayamadim doğru düzgün. Lütfen birisi bana azalacak geçecek desin. 3-4 ay hep mi böyle olacak? Kendimi aticam su camdan
Ayni benim yasadiklarim gozumun onunden gecti.oncelikle malesef ne yaparsaniz yapin kolik gecmiyo belli bi sure sonra geciyo artk psikolojm bozulmustu uyku yok yemek yok duzen yok hep kucak hep kucak wc ye gidemiyordum bizimki 1 yasina kadar devam etti .allah yardmcn olsun annelik cok zorHerkese merhaba sabahın 5i oğlum ağlıyor hala.
İdrar kan tahlili normal. Batın ultrasonu da normal. Kilo alımı da iyi olduğu için alerji doktoruna yonlendirmedi bizi çocuk doktoru. Kakası da sulu olmadığı için değildir herhalde diyorum ama yine de gitsem miÇocuk alerji doktoruna gidin muhakkak. Alerjisi olabilir. Allah yardımcınız olsun. Hamilelikte stres ve zor doğum bebekleri de etkiliyor.
Benim bebeğimin de öyle her şey normal hatta ağlamıyor bile ama bir iki gün farklı renkte kaka gördüm, ve kaka yapma çokluğu azalmıştı. Meğerse alerjisi varmış.İdrar kan tahlili normal. Batın ultrasonu da normal. Kilo alımı da iyi olduğu için alerji doktoruna yonlendirmedi bizi çocuk doktoru. Kakası da sulu olmadığı için değildir herhalde diyorum ama yine de gitsem mi