Oğlum kolik. Çıldırmak üzereyim.

NasilYarDiyeyim

Çok şükür
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
22 Ocak 2017
6.586
8.549
Herkese merhaba sabahın 5i oğlum ağlıyor hala.
Çok istedim çocuk sahibi olmayı hatta biraz ısrar ettim eşime tedavi ile hamile kaldım yaşım daha 27. hamileliğim bulanti ve çatı ağrıları nedeniyle çok kötü geçti. Doğumum erken başladı düşük kilolu oldu. Beni ememedi sütüm de gelmedi. Doğduğunun ertesi günü ağlamaya başladı susmamacasina. Gazi var herhalde dedik emzirmeye çalıştım olmadı. Süt sagip vereyim bir şekilde memeyi tuttururuz dedik olmadı. Sanki öcü vardı o memede asla yaklaşmadi. Sütüm de sağmama rağmen bir çay kaşığını geçmiyor artık. Bıraktım her şeyi. Oğlum ağlamayı bırakmadı. Önce ona yetemiyorum depresyonuna girdim buraya da konu açtım hatta. Şimdi o da geçti başka depresyonlara surukleniyorum.
Oğlum tok, fazla tok, altı temiz, gazi çok ama sürekli çıkarıyoruz çoğu zaman rahat oluyor aslında. Doktor kontrolünden geçiyoruz sağlık problemi yok. Alerjiden suphelenmiyorlar. Ama... Ama oğlum SUSMUYOR! Doğduğundan beri ağlıyor bu çocuk. Bir buçuk ay oldu gecem gündüzüm yok üç defa acile gittik katılarak ağladığı için. Sürekli zıplar pozisyondayiz. Uyanık olduğu her saniye ağlıyor. Uyutuyorum zarrr zorrr 5 dk sonra yine ağlayarak uyanıyor. 7-8 saat uyutmaya çalışıyorum ağlamayı asla bırakmıyor. Sonra yorgun düşüp biraz uyuyor ve yine başlıyor. 12 saat tamamen uyanık ağlıyor belki 5-6 saat uykuda mizildanip ağlıyor. Tekrar bu 12 saat tamamen uyanık ağlıyor. Ne tuvalete gidebildim ne yemek yitebildim. Bırakınca morarana kadar ağlıyor. Çocuğumu sevemedim okşayamadim doğru düzgün. Lütfen birisi bana azalacak geçecek desin. 3-4 ay hep mi böyle olacak? Kendimi aticam su camdan

Allah kolaylık versin canım. Evet biraz sürecek 3 ay 4 ay ama geçecek sonra güzel güzel uyuyacak herşey yoluna girecek.Erkek bebekler bu sıkıntıyı daha çok yaşıyor.
Bebeğinizi yüzüstü yatırın ona çok iyi gelecektir.
Kucağınızda gezdirirken kolunuza yüz üstü yatırın bir eliniz karnında olsun.Hafif hafif sallayın.(bebeğin yüzü yere bakacak)
Benim bildiğim kadarıyla bu bebeklerde önerilen en iyi mama Conformil
Gaz İçin verilen ilaçlar benim büyük oğlanda çok işe yaramıştı sab.....x kullanıyorduk 2 numaralı oğlanda yine aynı ilaç ve nurse H..... damla kullandık 3. Ye hiçbiri işe yaramadı bu saatlere kadar hop bidi hopbidi yaptık.
Bebeğinize karşı hep sakin olmanız bir çözüm yolu aslında ortamdaki tüm gerginliği hissediyorlar. Gerildikçe geriliyorlar daha çok karnı ağrıyor daha çok ağlıyor sonra.
Umarım bu süreçte size yardımcı olabilecek yakınlarınız vardır.
Dilerim en kısa sürede geçer. Bu zor günler geçecek sonra muhteşem paylaşımlarınız olacak oğlunuzla bizde onları okuyacağız burdan. Ama biraz daha sabredin
Sevgiler

Allah kolaylık, sabırlar versin. inanın bu günler de geçecek, hele biraz daha büyüsün sıpa. lütfen güçlü olmaya çalışın onun size ihtiyacı var dilerim en kısa zamanda atlatırsınız bu günleri.

Ahhh yeni dogan sendromu!!bir deyim vardir ben onu kendine uyarladim yilandan korkmam yeni dogan bebekten korktugum kadar,dort cocuk buyuttum dordu de kolik cikti ozellikle ilk bebegim cok zor bir bebekti,gerci hala zor cocuk...sutu emmesi uyumasi herseyi problemdi uc ay cok cektim,yardim edenim yoktu ustune kv oturuyordum benden is bekliyordu o kucucuk kolikli bir bebekle,tam kabus gecen uc ay yasadim.Ozellikle ilk bebekler sanki bir tik daha zorluyor anneyi,ama inan geciyor.Eger ten temasiniz,memede uyuma sallama,emzik veya baska seyler susmasina rahatlamasina yardimci ise istedigi seyleri yapin,slinginiz varmi yoksa kolikli bebekler icin anneye cok yardimci gun icinde onunuze takarak dolastirin genellikle butun bebekler bayilirlar slinge.bulundugunuz sehrin hava durumuna gore giydirin,usumesine terlemesine dikkat edin.Hergun banyo yaptirmayi deneyin benim bebeklere banyo cok iyi geliyordu ,cok huysuzlandigi zamanlar iki uc kere bile banyo yaptirdigim olurdu.Sizde yediklerinze dikkat edin gaz yapicak urunlerden kacinin,rahatlatici caylar tuketin.yatagina kucuk bir kesenin icine lavanta koyun,kokusu rahatlatir,uyku yapar.ozellikle karnina ayaklarina masaj yapin,yuksek sesden ve isikli ortamdan sakinin.bildiklerim bunlar,yazdiklarima dikkat ederseniz azda olsa mutlaka bebeginizin aglamasini azalticaktir.Allah yardimcin olsun kolay degil ama geciyor merak etme...

Çeken bilir arkadaşım benim oğlumda kolikti.14 saat hiç uyumadığını bilirim.ama çok şükür 3.ayından aonra düzelmeye başladı.ne yaparsan yap geçmiyor 3 ayını doldurmasını bekle.bidr bize nurse harvey diye gaz ilacı vardı bitkisel o çok iyi gelmişti bi dene istersrn .oğlum dediğin gibi katılarak ağlardı .şuan 8 aylık oldu hala daha ağlaktır.

gece kalkıp plates topuyla zıplarsık hafif hafif bebekle . agly aglaya bir olurdu. kovranırsı sıkılırsı. gündüzde öyle bir söyle koyamazsık dogru dügün yere . uyutmak için koridorlarda dolanırsdık ayaklarımız siserdi.

aksama dogru dısarı cıkrdık binay cıktıgı anda susardı cocuk bebk arabasıyla sürülünce susardı. fön sesi iyi gelrdi.

memeyi agzına uukudayken ver .

birde belki laktoz intoransı var bebelac lf dene.

Evet conformil ,fakat ben almanya dan temin etmiştim, malesef turkiyede eczane eczane arayıp stoklamıştım şuan durum nasil bilmiyorum

Birde relactaz isimli bitkisel ilaçta iyi gelmişti.ama her çocuk farklı tabi.ayrıca net
tem kolik bebekler için orhan buzuki dinlet
İrdim onu duyunca rahatlarda.belki dinlet
Mek iyi değil ama ağlasından daha iyi

Saat 2 de başladı ağlamaya hala ayaktayım. Bizimkini buzuki orhan kolik müziği anakucağinda sallanmak sakinlestiriyor. Kisa sureli çözüm ama sabretmekten başka yapacak birsey yok maalesef

Geçecek geçecek. Hayata karşı bütüün taleplerini ağlayarak gösterebilen bi canlının bu haline şaşırmayın. Aylarca güvende ve huzur içinde yaşadığı yerden karmaşa dolu ve kalabalık bi dünyaya gelmek zaten korkunç.

Kalabalığa sokmayın, kucağınızda uyutum. Hafif kundak yapın, bol nefes aldırın. Sürekli yatırmayın, ara ara evde kucakta dolaştırın. Bebek arabasını evde kullanmayı deneyin.

Ah ah ilk kızım sürekli aglardi, Dr Dr gezdim huyu böyleymiş. İkinci kızında daha rahattım o da biraz daha iyiydi. Ama yine iki yıldır uyumuyorum.

Gaz için banyo iyi geliyor, onun dışında rezene, anason 1 er çay kaşığı koy demle. Hem çocuğa ver hem kendinize iç. İyi geliyor. Birde masaj ve zıplama. Hiç ilaç kullanmadım. 3 ayda ağlamaları azaldı.
Sabır gerekiyor malasef anne olmak çok zor. Uykusuz kalınca , insan yorgun sınırlı oluyor.
Çevrenizde eşiniz harici destek olabilecek kimse varsa , gündüz biraz uyumanı sağlasın. Allah yardım etsin

tek bildigim annenin yanında biri olunca daha iyi geçtigi..
bir tas çorba verince anneye bebegine daha güçlü bakabildigi .
eger bebek arabasın da dueuyorsa akşam saatlerin de dışarı çıkarıp dolaştırın youtube de videolara bakın gazlı bebege yapılan masajları ögrenip uygulayın.
bir de hamilelik de stres üzüntü gb duygusal acılarınız oldu mu?
zor geçen hamilelekde bebek daha zor oluyor

Aspirator sac kurutma makinasi elektrikli supurge sesi iyi gelir. Benim de 2 aylik bebegim var. Maflor damla ise yaradi bizde.Sezaryen dogum olduysa bebek dogal prebiyotik alamiyor barsaklarina. Gazi atamiyor. Bize care bu oldu. Ejderha yavrusu gibiydi sevemiyordum zir zir agliyordu.

Canım sabır, tek diyebileceğim geçecek..
Ama sen bir kaç dr a götür, kolik olduğundan emin ol.
Benimki de alerjik bebeydi, 1.5 yasına kadar uyku nedir bilmezdik.
Çanları sağolsun.. Sabır..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…