çok garipmiş gerçekten yani herkese gülücükler saçıp size saçmaması, yani çocuğunuz çok küçük biraz daha büyük olsaydı acaba sizi çalışıyorsunuz diye cezalandırmaya mı çalışıyor yani daha az sizi görüyor diye düşünürdüm, ama psikolokla bi görüşün bence
evet haklısın aslında daha çok oyun oynamam lazım ama ne şekilde oyun oynıyacağımı bilmiyorum daha önce hiç çocuklarla bi iletişimimim olmamıştı çünkü14 aylık bebek nedir ki...
12 aylık kızıma 2 yasına kadar bakma kararı aldım,sürekli beraberiz.
Arada nefes almak için babasına bıkrakıp gidiyorum geldiğimde yüzüme bakmıyor eşek sıpası
arada eşimede soğuk davrandığı oluyor.
bebekler anneleriyle daha farklı bir bağ kurar,muhtemelen sizin çalışmanız ufaklığı biraz üzmüş,dışavurumu ilgisiz davranarak gösteriyor.
daha çok vakit geçirin,özellikle evden uzak.parka gidin,oyun salonlarına gidin,havalar düzeliyor başbasa piknik yapın.
yani beraber ortak bir olayda yer alın sık sık.
kin,nefret duyguları daha gelişmediği için korkulacak bişey yok.
sadece daha cok zaman daha çok oyun.
Dün akşam babası geç geldi gelene kadar babababa diye sayıkladı durdu. ben de oyun oynamaya çalışıyorum onunla. hırslı hırslı vuruyor bana. insanın nasıl gücüne gidiyor.
siz çalıştığınız için .Günaydın, Bu aralar psikolojim pek iyi değil ama boşuna da değil kızlar. 14 aylık oğlum var. Çalışan bir anneyim. Oğlum çok güler yüzlü bir çocuktur. ama bana karşı hiç değil ne yapsam boş sanki. Babasına karşı gülücükler gülücükler ona buna herkese karşı öyle. Tanımadığı insanlara bile güler. Gel dese gider herkese. Ama bana karşı bi tebessüm bile etmiyor. Güldürmek için neler yapıyorum. Çok ağırıma gidiyor. Akşam olsun diye iple çekiyorum eve gidiyorum beni görünce hiç bakmıyor bile tarafıma. Babası gelince çığlık atıyor kıpır kıpır oluyor. Oğlumu nasıl kendime bağlıyacağımı şaşırdım.
zaten beni bi tek akşamları görüyor 1 saat anca. göremezse hepten unutacakbir süre sizi özlemesini mi sağlasanız mesela evde olmanız gerekn saatten birkaç saat sonra evde olsanız
tabi benim birkaç defayla sınırlı çünkü daha kötü olabilir fazlası
öyle yapıyorum da sarılıyorum ittiriyor öpüyorum vuruyor. ben istiyorum akşam gelince beni sevinerek karşılasın. En doğal hakkım değil miüzülme konu sahibi benim keratada öyleydi 14 aylıktı bıraktım babaannesine aynısını yapardı ama o babaanne derdi. ne zoruma giderdi.. bayağı sürdü bu durumu.. 3 yaşında filan bu benimki. işten çıktım uğradım kaynanama alıp eve gideceğiz gelmekm istemiyor beni itekliyor.. çömeldim kollarını tuttum sesimi yükselttim..tamam oğlum bundan sonra asla seni almaya gelmicem dedim her akşam aynısını yapıyorsun bana dedim kal babaannenle .deyip onu bırakıp çıktım.. babası aldı hiçilgilenmedim. gözlerimin içine bakıyor ama hiç tın ben (içim gidiyor o ayrı)..ertesi gün oldu uğramadım.. babası aldı en sonunda pes etti benim kerata .siz hiç esir gemeyin ve her akşam seni çok özlüyorum deyin onu öpüp koklayın bakın nasıl dönüş yapacakk..
hakkınız tabii tersini deneyin dicemm gözlemleyin bakalım nasıl tavır alacakköyle yapıyorum da sarılıyorum ittiriyor öpüyorum vuruyor. ben istiyorum akşam gelince beni sevinerek karşılasın. En doğal hakkım değil mi
kesinlikleee öyle aynen. bizim baba o kadar oyuncu ki sırtından indirmiyor. sürekli güldürüyor. Ay inşallah öyle olur çok moral verdiniz teşekkür ederim.bunun çalışmanızla falan alakası yok.. ona bakarsanız babası da çalışıyor değil mi? suçluluk duymayın boşuna.. siz akşamları onu uyutan, yediren ve genel ihtiyaçlarını karşılayan kişisiniz ama babası sadece hoplatıp- zıplatıyor.. yani siz can simidi ama babası oyun arkadaşı :) size tam zaman vereyim, 2 yaşından sonra her şey düzelecek..
hakkınız tabii tersini deneyin dicemm gözlemleyin bakalım nasıl tavır alacakk[/Q
umuru olmaz ki
14 aylık bebekten bahsediliyorsiz çalışırken kim bakıyor oğlunuza? Kimsenin günahını almak istemem ama size karşı doldurma,kışkırtma muhabbeti olabilir mi ? ya da birisi "aa bak annen seni bırakıp işe gidiyor,seni sevseydi bırakıp gitmezdi"vs gibi konuşmalar olduysa çocuk etkilenmiş olabilir. En iyi ihtimalle de onu bırakıp işe gittiğiniz için sizi cezalandırıyor olabilir.
O zaman fazla kafanıza takıp kendinizi üzmeyin, biraz zamana bırakın hareketlerini gözlemleyin ona göre yaklaşın. Benim yeğenimde öyleydi Yengem onu bırakıp okula gidiyordu, akşam gelince Annesinin yüzüne bile bakmıyordu, Annesini görünce kafasını çeviriyordu zamanla alıştı. Sizinki de alışır Allah'ın izniyle inşallah...
O ne la ! Kafasini kopar nedir ? Tovbe tovbe....valla nasıl olsa ergenliğe girince kafasını koparmak gelicek içinden o derece sinir edicek seni elinden geleni yapıyorsan gerisini o kadar takma.
siz çalışırken kim bakıyor oğlunuza? Kimsenin günahını almak istemem ama size karşı doldurma,kışkırtma muhabbeti olabilir mi ? ya da birisi "aa bak annen seni bırakıp işe gidiyor,seni sevseydi bırakıp gitmezdi"vs gibi konuşmalar olduysa çocuk etkilenmiş olabilir. En iyi ihtimalle de onu bırakıp işe gittiğiniz için sizi cezalandırıyor olabilir.
zaten beni bi tek akşamları görüyor 1 saat anca. göremezse hepten unutacak