OĞLUM BANA KARŞI ÇOK SOĞUK

atasmummy

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Ocak 2015
183
54
42
Günaydın, Bu aralar psikolojim pek iyi değil ama boşuna da değil kızlar. 14 aylık oğlum var. Çalışan bir anneyim. Oğlum çok güler yüzlü bir çocuktur. ama bana karşı hiç değil ne yapsam boş sanki. Babasına karşı gülücükler gülücükler ona buna herkese karşı öyle. Tanımadığı insanlara bile güler. Gel dese gider herkese. Ama bana karşı bi tebessüm bile etmiyor. Güldürmek için neler yapıyorum. Çok ağırıma gidiyor. Akşam olsun diye iple çekiyorum eve gidiyorum beni görünce hiç bakmıyor bile tarafıma. Babası gelince çığlık atıyor kıpır kıpır oluyor. Oğlumu nasıl kendime bağlıyacağımı şaşırdım.

çok garipmiş gerçekten yani herkese gülücükler saçıp size saçmaması, yani çocuğunuz çok küçük biraz daha büyük olsaydı acaba sizi çalışıyorsunuz diye cezalandırmaya mı çalışıyor yani daha az sizi görüyor diye düşünürdüm, ama psikolokla bi görüşün bence

Günaydın neden stres yapıyosun benim oğlumda çok babacı ama ben stres yapmıyorum. Şuan küçük birde baba evdeyken çok ilgileniyorsa çocuk daha düşkün oluyo en azında bizde öyle. Çünkü anneler çalışıyo bide eve geldiğimizde yemekti, bulaşıktı derken çocuk sürekli babasıyla vakit geçiriyo ve doğal olarak babaya daha bağlı oluyo.

valla nasıl olsa ergenliğe girince kafasını koparmak gelicek içinden o derece sinir edicek seni elinden geleni yapıyorsan gerisini o kadar takma.

siz çalışırken kim bakıyor oğlunuza? Kimsenin günahını almak istemem ama size karşı doldurma,kışkırtma muhabbeti olabilir mi ? ya da birisi "aa bak annen seni bırakıp işe gidiyor,seni sevseydi bırakıp gitmezdi"vs gibi konuşmalar olduysa çocuk etkilenmiş olabilir. En iyi ihtimalle de onu bırakıp işe gittiğiniz için sizi cezalandırıyor olabilir.

Dün akşam babası geç geldi gelene kadar babababa diye sayıkladı durdu. ben de oyun oynamaya çalışıyorum onunla. hırslı hırslı vuruyor bana. insanın nasıl gücüne gidiyor.

yok ya annem bakıyor. Annem de şaşırıyor niye bu çocuk böyle diyor

Bence hazır küçükken koparsın kafasını ergenliğinde uğraşmaz böyle sorunlarla..
Hey allahım ya..
ben konu sahibine yazıyorum sizi muhatap almak zorunda değilim.burda kimsenin yorumunu eleştrip ortalığı karıştırmaya kalkmıyorum enazından

Canım benim kızım da öyle.oda oda babasını arar.18 aylık.baba evdeyken resmen kudurur.yaptığı herşey babaya gösteri onun ilgisini çekme vs.başta ben de üzülüyordum ama sonra iki gün eşim baktı çocuğa ben hastayken,bu sefer anne anne oldu çocuk.yani çocuklar kimden az ilgi görüyorsa ona dadanıyor üzülme

14 aylık ama onu bırakıp gidiyorsunuz diye cezalandırıyor mu fındık kurdu acaba sizi Allahallah ilk defa duydum..

Bana da yapıyordu oğlum aynısını. Hatta eşimin memleketine gittik 10 günlüğüne orada rezil kepaze oldum. Sonra anladım sorunu. Ben de çalışan bir anneyim ve haliyle işten gelince evdeki işlerle uğraşıyorum oğlumla oynayamıyorum. Saldım bütün işleri ve oğlumu sürekli uyarmaktan vazgeçtim. Kırsın, döksün, dağıtsın, kirletsin karışmıyorum artık. Benden iyisi yok şimdi. Önceden geceleri baba diye ağlardı şimdi anne diye sesleniyor Tabii bakıcının herşeye burnunu sokup şurası kötü olmuş temizledim camları şöyle sildim demesine kulaklarını tıkamak sabır istiyor o ayrı mesele

Bu yaş grubundaki çocukların eğer anne çalışıyor ise bir cezalandırma yöntemi.Kızımda böyleydi 2 yaşına girince düzeldi.
Anlattım sürekli.
Bak anneciğim ben işe gidiyorum şimdi seni arkadaşlarınla oyun oynamaya götüreceğim (kreşe) diye.
Zamanla düzelecek inşallah sabır edin.

yok ya annem bakıyor. Annem de şaşırıyor niye bu çocuk böyle diyor

O zaman fazla kafanıza takıp kendinizi üzmeyin, biraz zamana bırakın hareketlerini gözlemleyin ona göre yaklaşın. Benim yeğenimde öyleydi Yengem onu bırakıp okula gidiyordu, akşam gelince Annesinin yüzüne bile bakmıyordu, Annesini görünce kafasını çeviriyordu zamanla alıştı. Sizinki de alışır Allah'ın izniyle inşallah...

Sürekli konuşun onunla ise gittiginizi ve geri dönceginizi anlatın onu Çok sevdiginizi hergün söyleyin karşınızda yetişkin bir insan varmış gibi anlatın durumu bende kızımı 9 aylıktı kreşe bıraktıgımda ilk başlar tepkileri böyleydi sonra ben anlata anlata durumu düzelmeye başladık üzülme sen onun annesisin seni Çok seviyordur emin ol sadece gitmene verdigi tepki bu şekilde...

14 aylık bebek nedir ki...
12 aylık kızıma 2 yasına kadar bakma kararı aldım,sürekli beraberiz.
Arada nefes almak için babasına bıkrakıp gidiyorum geldiğimde yüzüme bakmıyor eşek sıpası
arada eşimede soğuk davrandığı oluyor.
bebekler anneleriyle daha farklı bir bağ kurar,muhtemelen sizin çalışmanız ufaklığı biraz üzmüş,dışavurumu ilgisiz davranarak gösteriyor.
daha çok vakit geçirin,özellikle evden uzak.parka gidin,oyun salonlarına gidin,havalar düzeliyor başbasa piknik yapın.
yani beraber ortak bir olayda yer alın sık sık.
kin,nefret duyguları daha gelişmediği için korkulacak bişey yok.
sadece daha cok zaman daha çok oyun.

tüm çocuklar öyle bu zamana kadar beni şaşırtan görmedim.artık genetik bozulmadan mıdır nedir.hani zamanında şarkılarda başında kavak yeli esiyor deniyor ya.yeni neslin aklı dünya yörügesini de aşıyor maalesef.bir insanın ergenlikten normale dönmesi 20. yaşta oluyor.15 yaş doruk noktası.ama spesifik insanlar var ergenlikte içinden canavar çıkmış gibi sonra büyüdükçe düzeliyor.kimi karakter ergen olsun olmasın aynı.Allah hayırlı evlat versin inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…