OĞLUM BANA KARŞI ÇOK SOĞUK

çok güzel.. ben de böyle yapacağım, ev toplanır temizlenir bir şekilde.ağzınıza sağlık , çok açıklayıcı oldu :)

çok güzel.. ben de böyle yapacağım, ev toplanır temizlenir bir şekilde.ağzınıza sağlık , çok açıklayıcı oldu :)

Başka konularda da yazıyorum bazen aynı şeyleri tekrar ediyorum gibi; yaşlı teyzeler gibi hissediyorum kendimi ama gerçekten yararlı olursam sevinirim.

Benim kimsem yoktu; deneyerek buldum çoğu şeyi; mesela bir arkadaş sordu; kitap vs ne okudun diye; bir kısmını okudum adlarını bile hatırlamıyorum çocuğunun şimdi ama her çocuk özeldir; sen her şeyi denemeye değil; çocuğuna uygun olanı bulmaya çalışmalısın.

Mesela ben uyuma konusuna hata etmişim; zaten mizacı gereği zor uyuyan bir çocuk, hep memede uyudu; doğduğu günden 2,5 yaşına kadar; okulda öğrettiler uyumayı; sonra memeden kestim. Ama sonrasında da uyku sıkıntısı yaşadık; gündüz uykuları vs haram oldu; şimdi de zor uyuyor ama saati gelince yatırıp kitap okuyup uyu deyip uyutuyoruz artık.

Bir de mesela tavsiye olarak "her şeyi ben yaparım" dedikleri bir çağ var; o zaman izin verin diyorlar. O dönemde keser; kırar ; dağıtır vs diye kısıtlamayın diyorlar; bu çocuktan çocuğa değişir; yemek yerken falan da yaşanabiliyor bu sorun sonra aşılıyor.

Mesela çişe alıştırmak en zoru derler; 21,5 aylıktı; bir hafta açtım altını; alıştı; bir daha da hiçbir şekilde altına vs kaçırmadı. Çünkü eve yaptığında tepki vermedim; sanki dünyanın en pis şeyi onun çişi imiş gibi davranmadım. Yine yürüdüğüne doktoru bile inanmadı; erkek çocuğu bu kadar erken nasıl yürüdü dedi. Çünkü aman düşersin diyen bir annesi hiç olması; halen de yok.

Bir ara kanepeden düştü; kafasını camın mermerine vurmuş; ağladı; gel dedim kucağıma geldi; "bir buz koyabilir miyiz dedi? " getirdim koydum; elma kadar şişmiş; ama ağlamadı bile. Buz koyduk; çözümü bildiği için rahattı. Panik çocuğu da bilinmezliğe yöneltiyor.

Kısaca sakin olun; her şey yoluna girer

Kızlar, sizinle dertlesmek iyi geliyor, iyiki varsınız moralim çok bozuk.. niye böyle oluyor anlamıyorum. Ben ilgi gösteriyorum ama değişen hiç bir şey yok. Dün akşam yine parka çıkardım. Oğlum orda yabanci bir kadının peşine takıldı gidiyor. Kadın da halini görünce "gel gotureyim" dedi. kucak açıyor tanımadığı kadina. Ya kadında şaşırdı birine benzetti her halde diyor. Ben de dedim benim dışımda herkese karşı böyle. Nasıl gözlerim doldu çok zorunda gidiyor.

Ben de öyle yapıyorum. Evin hali perişan. Akşam karnını d oturup onunla oyu oynamaya çalışıyorum ama değişen hiç bir şey yok.

Oraya da götürdüm. O zaman da baska çocuklara heyecanlaniyor. Hiç görmüyor beni o zaman.

gerçekten çok üzücü çocuk trip atıyor sanırım, psikoloğa gittiniz mi hiç?

büyük oğlum da işten geldiğimde bana gelmez babaannesine sarılırdı bir taraftan da ona bakıyormuyum diye kontrol ederdi. sonra yanıma gelirdi. ufaklık (onbeş aylık) ise direk bana geliyor. bazen dayanamıyor yolda arıyor anne diye bağırıyor. ikisi de geleceğim saati bebekliklerinden beri biliyorlar. küçük oğlum da tanıdığı tanımadığı herkesin kucağına gider, sarılır.
bence de bir pedagogla görüş. sanki çalışıyorsun diye sizi cezalandırıyor gibi geldi ama öyle bile olsa bu kadar uzun süre olmaması ilginç.

Benim annem de çalışırdı beni anneannem ve teyzem büyüttü. Küçükken teyzeme anne dermişim muhtemelen dilim sürçermiş annem çok üzülür ağlarmış. Aklım ermeye başladıktan sonra bir daha dilim sürçmedi elbette :) Daha küçük bir süre sonra anneye bağlanır o merak etme

Kırılmayın diyorsunuz da içim cam kırıklarından farksız. Her gün bi umut gidiyorum elimde oyuncakla hiç bi tepki yok donuk. babayı görünce çığlık çığlığa değişen hiç bir şey yok. İşin kötüsü umudum da kalmadı mücadele edecek gücüm de. Sanki ne yapsam boş ne söylesem boş. Hafta sonu dedesi geldi. Dedee diye dile geldi el çırpıyor. Ben annesiyim sanki düşmanı. Niye böyle bu çocuk hiç anlamıyorum. Eve gidince hep onunla ilgileniyorum oyununa ortak oluyorum. ŞAhsi hiç bir dakikam yok. gene aynı gene aynı.

bir süre sizi özlemesini mi sağlasanız mesela evde olmanız gerekn saatten birkaç saat sonra evde olsanız
tabi benim birkaç defayla sınırlı çünkü daha kötü olabilir fazlası
muhasebeciyim bu aralar işler çok yoğun geç çıkıyorum işten ama hiç varlığımı da hissetmiyor yokluğumu da babası gecikince sinirden kafasını yerlere vuruyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…