Öyle bir tavır hatırlamıyorum; ama küçücüktü eve geleceğin saati biliyor diyorlardı; saatim yaklaşınca hareket etmeye başlayınca da kapıya doğru gidiyordu. Bir de küçükken bırakınca bence daha kolay adapte oluyor; sizin gidip geleceğinizi biliyor.
Eve gelince de yapışık yaşadık; evde hiçbir şey ama hiçbir şey yapmadım. Yemek yediğim tabağı bile mutfağa götürmedim. Yemeği salonda yiyorduk; bebek de yanımızda sonra da yatana kadar birlikte idik; biraz geç yatan bir tip zaten 10'a kadar otururdu oynardık birlikte. Yürümeye başlayınca tuvalete bile yalnız gitmedik tabii; oraya da geldi :)
Hep emzirdim; 2,5 yaşına kadar emdi. Kreşe giderken bile emdi yani.
Babasına da öyle arkasından falan ağlamazdı; şimdi daha çok sıkıntı yapıyor; işe gideceğim diye anlatınca kabul ediyor; ama örneğin onun da gidebileceği bir yere götürmezsen tavır yapar tabii
Çocuk ile konuşup düzeninin ona göre kurmak lazım; sizin onsuz gezmeye vs gitmeyeceğini bilmeli bence; o zaman anlıyorlar çünkü. Bir de ben pimpirikli bir tip değilim; düşünce falan bağırmam vs. o nedenle de kolay büyüyor; babası daha tedirgin bir tip bu konularda daha sıkıntı oluyor.
Şimdi babacı ama ben de herhangi bir sebeple gelmeyim eve hemen anneci oluyor; bu biraz da sizi çantada keklik görmekten de olabilir; bir de baba ile oyunlar farklı; eşim bazen kızsal kızsal oynama şu çocukla der :)
çok güzel.. ben de böyle yapacağım, ev toplanır temizlenir bir şekilde.ağzınıza sağlık , çok açıklayıcı oldu :)
Ben de öyle yapıyorum. Evin hali perişan. Akşam karnını d oturup onunla oyu oynamaya çalışıyorum ama değişen hiç bir şey yok.çocuğum yok ama eğer olursa çalışacağım bende ama sürekli konuşurdum onunla iletişim kurmaya çalışırdım hem iş hem ev hem çocuk hepsine yetmeye çalışmak için çabalamazdım eşimden destek isterdim sizinde eşniz biraz olsun ev işine destek olsa belki çocuğunuza biraaz daha fazla vakit ayırabilirsiniz diye düşündüm tabi yine en iyisini siz bilirsiniz
Oraya da götürdüm. O zaman da baska çocuklara heyecanlaniyor. Hiç görmüyor beni o zaman.KizimA ben bakiyor onun icin isten ayrilmis olmama ragmen babasina karsi daha farkliydi simdi 25 aylik durum degisti anne anne diye pesimden ayrilmiyor gelip sarilir oper.hafta sonlari bir kresin anne bebek oyun grubuna katilin baglariniz guclenir farki goreceksiniz.
Kızlar, sizinle dertlesmek iyi geliyor, iyiki varsınız moralim çok bozuk.. niye böyle oluyor anlamıyorum. Ben ilgi gösteriyorum ama değişen hiç bir şey yok. Dün akşam yine parka çıkardım. Oğlum orda yabanci bir kadının peşine takıldı gidiyor. Kadın da halini görünce "gel gotureyim" dedi. kucak açıyor tanımadığı kadina. Ya kadında şaşırdı birine benzetti her halde diyor. Ben de dedim benim dışımda herkese karşı böyle. Nasıl gözlerim doldu çok zorunda gidiyor.
yok gitmedik çok eşime göre hava hoşgerçekten çok üzücüçocuk trip atıyor sanırım, psikoloğa gittiniz mi hiç?
yok gitmedik çok eşime göre hava hoş
Ben de öyle yapıyorum. Evin hali perişan. Akşam karnını d oturup onunla oyu oynamaya çalışıyorum ama değişen hiç bir şey yok.
eşini ikna et ya da yalnız gitama mutlaka bir destek al, bizim görüşlerimiz yardımcı olmaz, yanıltıcı bile olabilir.
bi araştırayım teşekkür ederimeşini ikna et ya da yalnız gitama mutlaka bir destek al, bizim görüşlerimiz yardımcı olmaz, yanıltıcı bile olabilir.
büyük oğlum da işten geldiğimde bana gelmez babaannesine sarılırdı bir taraftan da ona bakıyormuyum diye kontrol ederdi. sonra yanıma gelirdi. ufaklık (onbeş aylık) ise direk bana geliyor. bazen dayanamıyor yolda arıyor anne diye bağırıyor. ikisi de geleceğim saati bebekliklerinden beri biliyorlar. küçük oğlum da tanıdığı tanımadığı herkesin kucağına gider, sarılır.Kızlar, sizinle dertlesmek iyi geliyor, iyiki varsınız moralim çok bozuk.. niye böyle oluyor anlamıyorum. Ben ilgi gösteriyorum ama değişen hiç bir şey yok. Dün akşam yine parka çıkardım. Oğlum orda yabanci bir kadının peşine takıldı gidiyor. Kadın da halini görünce "gel gotureyim" dedi. kucak açıyor tanımadığı kadina. Ya kadında şaşırdı birine benzetti her halde diyor. Ben de dedim benim dışımda herkese karşı böyle. Nasıl gözlerim doldu çok zorunda gidiyor.
Kırılmayın diyorsunuz da içim cam kırıklarından farksız. Her gün bi umut gidiyorum elimde oyuncakla hiç bi tepki yok donuk. babayı görünce çığlık çığlığa değişen hiç bir şey yok. İşin kötüsü umudum da kalmadı mücadele edecek gücüm de. Sanki ne yapsam boş ne söylesem boş. Hafta sonu dedesi geldi. Dedee diye dile geldi el çırpıyor. Ben annesiyim sanki düşmanı. Niye böyle bu çocuk hiç anlamıyorum. Eve gidince hep onunla ilgileniyorum oyununa ortak oluyorum. ŞAhsi hiç bir dakikam yok. gene aynı gene aynı.Adem gunes ve sabiha paktuna keskin i takip ermenizi oneririm israrla. Tek bu konuda degil, genel anlamda cocukla iletisimde faydali. adem gunesle cocuk deyip gecmeyin diye bir radyo programi var. Youtube de aratip 1. Bolumden itibaren dinleyebilirsiniz, 40 dk suruyor. İnanin cok sey ogrendim ve kizimla muhtesem bir iliskim var. Hatta adem hoca sayesinde cocuk gelisimi okumaya basladim. Oncelikle ogrendiklerimden size tavsiyem su olur: madem cocugunuzu az goruyirsunuz, bu vakiti sadece ona ayirin. Ev isi vs....esiniz destek olmali, ya da yardim edecek biri olmali. Evde oldugunuz her dakika kizinizla iletisim kurun. Mesela su mu iceceksiniz. Hadi yavrumsimdi su icmeye gidelim deyip oyun halinde gidin. Bardagi o tutsun, siz su katin. Aferin sana deyip gulumseyin...vb....asil püf nokta burada. Amac onunla oturup oynamak degil. İslerinizi onunla yapin. Cook faydasi olacak. Ben bulasik yikarken tabaklari kizima verirdim,makineye o atardi. Yamuk dizerdi ama olsun, maksat benimle vakit gecirmesi ve ise yaradigini, onemsendigini hissetmesi. Bir de gece onunla yatamam demissiniz ama hic degilse biraz deneseniz. Ozellikle calisan arkadaslarim cocuklariyla uyuyor. Oz guven ve anne sevgisi almasi icin. Bebesiniz gece sadece uyumaz ayni zamanda sizden sevgi almis olur sabaha kadar. Bebekler genelde cilgin yatar. Benim kizimda her gece karnimi ttekmelerdi. Son olarakta ona kirilmayin. Size tepki olarak boyle yapar ve sizi dener. Hatta konusmaya baskayinca anne ise git ben evde ananemle cok egleniyirum diyen cocuklar duydum. Burada cocuk annesinin sevgisini sinayabilirmis. O ne yaparsa yapsin, senin annenim ve seni cok seviyirum msji verilmeliymis. Cook yazdim umarim yardimci olabilmisimdir.
muhasebeciyim bu aralar işler çok yoğun geç çıkıyorum işten ama hiç varlığımı da hissetmiyor yokluğumu da babası gecikince sinirden kafasını yerlere vuruyor.bir süre sizi özlemesini mi sağlasanız mesela evde olmanız gerekn saatten birkaç saat sonra evde olsanız
tabi benim birkaç defayla sınırlı çünkü daha kötü olabilir fazlası