çok tatlısınız,Kuaförümün oğlu da böyle tüm gün eğitim görüyordu. Malum kuaförler uzun süre açık kalıyor, fen lisesini bitirecek yakındahiç üzülmeyin, sonrasında kendi rahat eder
Benden kaynaklı da olabilir aslında ben baskın bir karakterimdir. mesela bir kaç kez olumun saçını kestirmeye götürdü beğenmedim ondan sonra bana bıraktı. biraz kontrolcü olduğum için sanırım
haklısınız sanırım sorumlulukta veriyorum beceremiyor ki. yemek işini de ben vermedim ben geç geldiğim için eve karnı acıktığı için yapıyor. teşekkür bu arada yorumunuz içinEşinize sorumluluk vermeye çalıştınızmi?
Niye siz çocuğun her ama her durumunla ilgileniyorsunuz? Adama bir yemek pişirme işini kitlemişsiniz. Yaptığını birde beğenmeyip kalbim kırıldı diyorsunuz.
Adam evde korkuluk gibi.
Şimdi bu korkuluk hayatını kendimi seçti yoksa siz " dur ben yaparım, sen beceremezsin" diye diye adami bu konuma getirdiniz?
en çok şefkate ihtiyacı var bence. teşekkürlerHer cümlesine katılıyorum. Anne baba arasında iyi bir denge kurmaya çalışın. Eşinizle de konuşun bu çocuğun evet bir baba otoritesine de ihtiyacı var ancak baba şefkatine de ihtiyacı var.
babası daha erken çıkıyorsa gidip alabilir çocuğu yazık çünküevet ya o kadar yoğun bir tempoda ki, ben çalıştığım için mecbur kaldım, çok iyi bir eğitim alıyor ama yavrum yoruluyor.
teşekkürler
haklısınız sanırım sorumlulukta veriyorum beceremiyor ki. yemek işini de ben vermedim ben geç geldiğim için eve karnı acıktığı için yapıyor. teşekkür bu arada yorumunuz için
etüt merkezinde yediği için spontane gelişiyor yemekleri ne yiyeceklerini önceden bilemiyorum. ama sinirlenmeden hakaret etmeden sessiz sessiz yapıyor bu tutumunu daha çok uzaklaştırıyor kendinden.Eşinizin yaklaşımı yanlış bir kere. Sofrada ne varsa onu yiyecek diye bir şey yok. Öğlenleri okulda yemek yiyen bir çocuğunuz varsa elinizde okulun yemek listesi vardır. Akşam yemeklerini de babası buna göre yapmalı. Çünkü gelişme çağında bir çocuk var evde ve hem öğlen hem akşam aynı şeyi yememeli. Misal öğlen fasulye yediyse akşam et yemeli, öğlen et yediyse akşam sebze yemeli.
çok teşekkür ederim önerilerinizi dikkate alacağımÇocuğun babasıyla bağı zayıf görünüyor. Siz babasıyla arasında köprü olmamalısınız baba oğul iletişim kurmayı öğrenmeliler. Size de yazık niye her bir şey isteğinde size koşuyor bu çocuk? Bence babayla konuşun ortak bir etkinlik yapsınlar her hafta, baba oğul saati olsun. Eşiniz de bu saatte amacı oğlunu dinlemek onunla keyifli vakit geçirmek olsun böyle ufak tefek şeylerde eleştirmesin. Makarna olayı özelinde de eşiniz haksız ama başta bir şeyler yanlış gittiği için siz de hatalı konuma düşmüşsünüz istemeden. Ama nedense çoğu zaman böyle olur. Anneyle bağ ezelden beri vardır sanki ama babayla anlaşmayı belli bir yaştan sonra öğreniriz. En azından benim gözlemlerime göre öyle. Çözülemeyecek bir sorun yok yani ortada.
teşekkür ederim...Bence eşinle konuş amaci ne? normalde agresif degilse cocugun uzerinde bi disiplin ya da otorite mi kurmak istiyo yontemi yanlış. Böyle olmaz konuş uyar.
cocuga bu yasta yüklediğiniz yükün farkında mısınız?sabah 9 den 15:00 e kadar ilk okulda sonra servis alıyor, etüt ve yabancı dil merkezine gidiyor. aldığı eğitim çok iyi ama yoruluyor yavrum tabi. bende çalıştığım için böyle bir çözüm bulduk.
teşekkürler
Oğlunuzun babası yerine size gelmesi sizi seçmesi içten içe sizi tatmin ediyor gibi. Son mesajlardan sonra nedense tüm evi manipüle edip kendinizi melek gösteriyormuşsunuz da eşiniz o yüzden fazla tepkiliymiş gibi geldi.Benden kaynaklı da olabilir aslında ben baskın bir karakterimdir. mesela bir kaç kez olumun saçını kestirmeye götürdü beğenmedim ondan sonra bana bıraktı. biraz kontrolcü olduğum için sanırım
ben bu şekilde yaptığım için oldu aslında temelini ben attım bu sorunun. teşekkürler yaşattığınız aydınlatma içinBence frenleyin kendinizi en kısa zamanda. Bu tutumunuz çocuğun gözünde “babam hiçbir şey bilmiyor, annem en iyisini bilir, babam çok karışıyor, babam beni sevmiyor” şeklinde oluyordur muhtemelen. Sizde de hata var, tam ergenlik önü bu durumu çözün derim. Ben olsam mesela akşam da makarna yedirir, “istediğini yarın yiyelim oğlum” derdim. Faydası size de olur rahat edersiniz siz de.
Ben mesela çocuklarımın tırnaklarını kesmem, dişlerini fırçalamam. Çikolata yedirmem, eşim arada markete gidince çocuklarla ben yokken yedirir hoşuma gitmez ama tartışmam. Faydasını nerede görüyorum? Çocuklarla arası iyi olduğu için sabah kalkıp bakar çocuklara ben bu saatte yeni uyanıp kahvaltı yaptım. Çikolata yedirme, onu giydirme, tırnağının kenarı sivri kalmış ben keserim, dişini fırçalarken canını acıttın ben yaparım” desem asla tekrar yapmaz ve her şeyi bana iteler. Sonra yaptıklarımı eleştirir.
teşekkürlerİşte sorun tamamen bu. Beceremiyor değil, siz beğenmiyorsunuz.
Anne olarak beklentileriniz farkli olabilir ama eşiniz onun babasi. Bırakın oğluyla kuaförde gitsin, alışveriş yapsın. Siz beğenmeseniz bile.
Oğlunuzun psikolojik sağlığı için buna izin vermeniz ve teşvik etmeniz gerekli.
Babasini küçük gören ve saygi duymayan bir birey lütfen yetiştirmeyin. Örneklerini çok gördüm.
sanırım eşimin tam anlatmaya çalıştığı şeyleri özetlediniz. teşekkürlerEşinizle çocuğunuza karşı iyi polis kötü polis oynamayın ya, çok yanlış bir şey yapıyorsunuz babasının hayır dediği şeyleri sürekli onaylıyorsanız tabii ki çocuk her şeyde size koşar
kendiniz etmis kendiniz bulmussunuz. benim yasim itibariyle neredeyse tum arkadaslarimin/ kuzenlerimin cocugu var. gozlem yapmak icin epey ortamim oldu. şöyle bir gozlemim var; ozellikle yeni dogan- bebeğin anneye muhtac oldugu donemde anneler kartal gibi cocugun basinda oluyor. anne ya da eve gelen kadin ordusu (kv vs) babayi pasifize ediyor. oyle tutma, oyle yapma, kaldirma, indirme, bogulacak, bana ver, yavrum sen salonda yat yarin ise gidemezsin vs vs. baba oyun disina itiliyor. baba gibi degil de dayi gibi bir sey oluyor.Benden kaynaklı da olabilir aslında ben baskın bir karakterimdir. mesela bir kaç kez olumun saçını kestirmeye götürdü beğenmedim ondan sonra bana bıraktı. biraz kontrolcü olduğum için sanırım
tam melek olmasa da fedakar anne rolünü seviyor olabilirim aslında. bu arada yorumlarınız için çok teşekkür ederim, uzun zamandır yapmam gereken öz eleştiri yapmama vesile oldu.Oğlunuzun babası yerine size gelmesi sizi seçmesi içten içe sizi tatmin ediyor gibi. Son mesajlardan sonra nedense tüm evi manipüle edip kendinizi melek gösteriyormuşsunuz da eşiniz o yüzden fazla tepkiliymiş gibi geldi.