• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Öfkeyle kalkip zararla oturmak istemiyorum.

Önceden çalışıyodum. Çocuk var şimdi çalışmıyorum. Durumumuz iyi. Hani 100 lira hesabi yapmasına gerek yok. Zaten artık kararımı verdim. Küçük oğlum 4 yaşına bastığı an tekrar basliycam çalışmaya. Şimdi bi inat uğruna tanımadigim kişilere teslim edip calisamam. Ama böyle gitmez bu.

Bazi erkekler boyle cok parasi olur kiyamaz bazisinin cebinde para olmaz esine çocuğuna harcar. En dogru zamanı tabikide sen bilirsin ama esin boyle yapiyosa seninde calisman lazım. Biseyleri rica minnet yaptirmaktan nefret ediyorum ben. Heleki esin yani seni dusunmesi Lazım

ben olsam böyle düşüncesiz bir adamı dikkate almam. kendi bildigimi okurum. ailen istiyorsa yardım etmek bırak gelsinler, hem kız kıza eglenerek yaparsınız :)
inat edip yaptırmasan o ev herkesten önce sana batacak,
kendi içini rahatlat, mis gibi olsun evin. kafan rahat dogumunu beklersin.

Aynen. Ben rahatsız oluyorum. Doğumda gelen olur mutlaka. İçim rahat oturup yatmak istiyorum.

Sakin kalkip da temizlige falan girisme canim yuzmuz yuzmus kuyruguna gelmissin birkac haftan kalmis riske atma
Esine gelince cok cimri ve saygisiz bir adammis cok uzuldum canim ya aileni bu adamin evi temizlenecek diye yorma sakin birak .ok gotursun evi

Şimdi hanımlar en kısa şekilde anlatmaya çalışacağım. Dün gece konunun nasıl açılıp nasıl buralara geldiğini anlamadığım bi şekilde eşimle biraz tartıştık. Diyaloğu yazıcam ama başı nasıl başladı hatırlamıyorum.

Ben: ailem beni sevip değer vermese seni de kendilerine yakın görmeseler cumartesi günü 60 yaşında ki anneannem, teyzem annem falan bizim evimizi temizlemeye gelmez.

Eşim: Neden geliyolar zaten ben olsam o yaşta kadina gelde ev temizle demem.

Ben : ben gelin demedim zaten. Doğum yapacağım için kendileri konuşmuş. Bana bi gün söyle gelelim dediler. Hem ben mecbur kalmasam kabul etmezdim. Yapılacak çok iş var. Yapamiyorum. Temizliğe yardım eden bi abla var onu çağırmayı düşündüm. Milleti yorana kadar 100 liraya beraber yaparız diye düşünmüştüm.

Eşim : ne!! Temizliğe para mi vereceksin. Ben 5 liralık otoparka para vermiyorum 100 lira ev temizliğine verir miyim.

Ben : bu ne demek şimdi. Sigaraya para veriyosun ama. Kaldı ki durumum ortada. Kendim yapabilecek durumda değilim. Eşinden çocuğundan daha mi kıymetli para. Ben niye düşük yaptım bi hatırla bakalım. (benim ve onun ailesinin temizlik takıntısi yüzünden temizlik yapıcam diye kendimi paraladim. Hamileyim dedim milletin ilk tepkisi nasıl iş yapacaksın oldu!)

Eşim : senin hatandi. Hamile kalınca bi temizlik derdine düştün. Doğumla temizliğin ne alakası var. İlk günden eve misafir mi gelecek.

Ben: yahu resmen üç kuruş için yaptığına bak. Doğumdan sonra uzun bi süre sadece çocumla ilgilenirim işte. Taşındığımizdan beri şöyle detaylı bi temizlik yapamadim.

Eşim : bu akli kim veriyo sana. Arkadaşlarin mi teyzen mi.

Ben: benim aklim yok mu. Çare aramak ne zamandan beri suç oldu.

Eşim : iyi gelsinler temizlesinler madem ama yatak odasına salona girmesinler. Mutfağı odayı temizleyip gitsinler.

Ben : niye mobilyalari mi yiyecekler.

Eşim : yatak odasına özel eşyalarım var çekmecelerde.

Ben : yahu cekmeceyle ne işleri var. Bu pencereleri kim silecek. Oturma odasına transa geçip cam mi silecekler. (ben de silebilirim ama camın arka tarafında demir var kocaman göbekle sığmıyorum)

Eşim : bu Temizliğe bu kadar taktığına göre senin aklında başka bişi var.

Ben: amannn tamam kimse gelmiyo bize. Yapmıyorum da temizlik falan. Merak etme!
Dedim arkami döndüm yattım. Evet mevzu çok saçma farkındayım ama bilmiyorum neden çok öfkelendim. Sebepte basit aslında. Aile yaşam tarzlarinin farkı burda devreye giriyor. Kp o kadar cimridir ki, kv'nin çamaşır makinesinin durulama suyunu alıp yer sildiğini bilirim. Para gidecek diye aklı çıkar. Görümcem makineye kardeşinin ayakkabılarini attı çok kötü ter kokuyo diye. Kızı evden kovmaktan beter etti. Bi sürü elektirik gitti su gitti deterjan gitti diye. Doğum yaptım. Maddi durumumuz iyidi. Doğumdan sonra tek kişilik odada kalmak istedim. 100 lira fark vermemek için oda yok dedi. Halbuki doktor bana istersen özel odaya alalım demişti. Bunlar aklıma ilk gelenler. Bi anlatsam yok canım abartma o kadar da olmaz dersiniz. Ama benim babam ne anneme ne bize kiyabilir. Parası mühim değildir, canımızin çektiğini ihtiyacımiz olanı alirdi. Sanırım öyle alışıp böyle muamele görünce sinirlerim bozuluyor.

Şimdi neden öfkeyle kalkip zararla oturmak istemiyorum'a gelirsem. İçimden kocaman bi inat duyusu diyo ki ara teyzeni falan kimse gelmesin temizliğe falan. Ama kimse gelmezse tek başıma kalıcam. 3 buçuk yaşına bi de oğlan var. Hamileyim cok agir geçiyo. Az bişey yoruldugum zaman baygınlık geçiyorum. Hamilelige bağlı taşikardi bulundu. Ama ev cidden kirli. Doğru düzgün bişi yapamadığım için camlar halılar mutfak dolapları hep silinmesi lazım. Böyle düşününce mühim olan benim sağlığım diyorum ama kendimi zor tutuyorum gelmeyin demek için..

Bana bişeyler deyin ya:KK42:

evi temizlemek sadece kadının görevi mi ya? hemde hamileyken!! yardım etmiyorsa 100 de verecek 200 de kusura bakmasın.saçmalığa bak ya.üstelik bu yüzden bir kayıp yaşamıssınız daha hassas olması lazım. zor biliyorum ama siz de boşverin ozaman evi b.k götürse umursamayın bisüre

kayınvadelınızı cagırdınız mı? yoksa teklıf mı bekledınız?
sız dırek laf sokmaya baslamıssınız oda alta kalmamıs , haklımıdır bılemem para vermek ıstemıyor ise beraber yapabılırsınız tabı o kadarda yapabılırmısın bılmıyorum sahsen ben 36 haftalıkken tuvalete zor gıdıyodum

Sakin kalkip da temizlige falan girisme canim yuzmuz yuzmus kuyruguna gelmissin birkac haftan kalmis riske atma
Esine gelince cok cimri ve saygisiz bir adammis cok uzuldum canim ya aileni bu adamin evi temizlenecek diye yorma sakin birak .ok gotursun evi

Ben yine yormak istemiyorum ama klasik Türk kadını işte bizimkilerde... Temizlik milli gururumuz netice de... Ben gelmeyin desem de gelecekler. Hem de hamileyim diye yardimci oluyolar. Yoksa normalde kabul etmem kendim yaparım.

evi temizlemek sadece kadının görevi mi ya? hemde hamileyken!! yardım etmiyorsa 100 de verecek 200 de kusura bakmasın.saçmalığa bak ya.üstelik bu yüzden bir kayıp yaşamıssınız daha hassas olması lazım. zor biliyorum ama siz de boşverin ozaman evi b.k götürse umursamayın bisüre

Aman aman o yardım etmesin ben ona yardım etmemesi için 300 lira bile veririm.

Şu an evi götüren götürüyo zaten :(

Yardıma geliyorlar saolsunlar diyeceğine özel eşyalarım var gelmesin diyor pesss. Napacaklar çalacaklarmıymış???
Sen onun lafına bakma canım bildiğini oku. Hiçbirşeyde de fikir alma. Öyle alışırsa öyle gider.
Cimri hadi bir derece de, cimrinin cimrisi nedir onu anlayamıyorum...
Tasarrufun bile b.kunu çıkartıyorlar.
Ev öyle kalsın, eve misafir de kabul etmicem bu yüzden. Akrabalarına söyle kimse gelmesin deseydin...

kayınvadelınızı cagırdınız mı? yoksa teklıf mı bekledınız?
sız dırek laf sokmaya baslamıssınız oda alta kalmamıs , haklımıdır bılemem para vermek ıstemıyor ise beraber yapabılırsınız tabı o kadarda yapabılırmısın bılmıyorum sahsen ben 36 haftalıkken tuvalete zor gıdıyodum

Nefes alıp konuşamıyorum ki harıl harıl temizlik yapayim. Kv'm istesem de şu an yardıma gelemez zaten. O konuda problem yaşamıyoruz. Yani neden benim annem gelmiyo diye yapmiyo. Genel tavrı bu şekilde. Haklısın laf sokup durduk birbirimize çünkü öncesinde de saçma sapan tartışıyoduk. Tartirmasak bile böyle cevap verirdi. Yahu doğum yaptım bi gün sonra hastaneden taburcuyum, adam otoparka 5 lira vermemek için arabayı taaaa hastanenin dışında bi sokağa park etmiş. Dikişim var. Küçücük bebek var. Üzerimde gecelik. Rezillik yani. Yürüdük mecburen oraya kadar. Ben bu kadar söyleyeyim sen anla gerisini.

Aynen katılıyorum eş cimri ve itici bir herif. Ben olsam fersah fersah kaçardım.

Ben de olsam hiçbir iş yapmam amnemi kardeşimi de yormam. Bırakırım b.k götürür. Herif laf ederse de ya kendin temizliceksin canısı ya da temizlikçi çağırcaksın benim düşük tehlikem var derim hiiiiç canımı sıkmam.

Nefes alıp konuşamıyorum ki harıl harıl temizlik yapayim. Kv'm istesem de şu an yardıma gelemez zaten. O konuda problem yaşamıyoruz. Yani neden benim annem gelmiyo diye yapmiyo. Genel tavrı bu şekilde. Haklısın laf sokup durduk birbirimize çünkü öncesinde de saçma sapan tartışıyoduk. Tartirmasak bile böyle cevap verirdi. Yahu doğum yaptım bi gün sonra hastaneden taburcuyum, adam otoparka 5 lira vermemek için arabayı taaaa hastanenin dışında bi sokağa park etmiş. Dikişim var. Küçücük bebek var. Üzerimde gecelik. Rezillik yani. Yürüdük mecburen oraya kadar. Ben bu kadar söyleyeyim sen anla gerisini.
Cimri
keşke laf sokusturmasaydında canınıda sıkmasaydı bari ne diyim

Dışarı çıkmıştı işleri için. Mesaj attım şimdi. Acele et evde ki işler seni bekliyo diye :KK45: kahvaltinin bulaşığıni bile yerleştirmdim makineye. Zaten uyuyo diye öğlen yapmıştık kahvaltıyi. Gelsin yapsın da ben bi göreyim onu.

Ben yine yormak istemiyorum ama klasik Türk kadını işte bizimkilerde... Temizlik milli gururumuz netice de... Ben gelmeyin desem de gelecekler. Hem de hamileyim diye yardimci oluyolar. Yoksa normalde kabul etmem kendim yaparım.
Canim ben anliyorum seni ailen senin icin geliyor sonucta kocan icin degil ama inan degmez yani kiymet bilmeyene
Cocugu karisi icin insan yuz liranin lafini yapar mi ya ayip denen birsey var

Aynen katılıyorum eş cimri ve itici bir herif. Ben olsam fersah fersah kaçardım.

Ben de olsam hiçbir iş yapmam amnemi kardeşimi de yormam. Bırakırım b.k götürür. Herif laf ederse de ya kendin temizliceksin canısı ya da temizlikçi çağırcaksın benim düşük tehlikem var derim hiiiiç canımı sıkmam.
Bitlensin pirelensin de goreyim ben o kocayi
Valla konu sahibini cok sever begenirim buradan yoksa mutfagini fareler bassin o herifin diye pensilvanya tarzi beddua ederdim yani :KK66:

Sen de deki tamam kabul ediyorum yatak odaya salona girmesinler... ara ananı bacını senin özel eşyan olan yerleri onlar temizlesin kalanını benimkiler yapsın mutlu mesut bu işi bitirelim.. hem seninkiler de dilleri hariç başka yerlerini kullanıyo mu anlamış oluruz

Back