• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Öfkeyle kalkip zararla oturmak istemiyorum.

Bu işler biraz da alışkanlık meselesi

Yıllarca temizlik yapmaya yardımcım yoktu

Boş evi taşınmadan temizleyip bir iki kere bir de ben hamile iken Dip köşe

Sonra bakıcımız oldu evde yabancı birinin iş yapmasına alıştık vs

Şimdi haftada yarım gün gelip evi Gül gibi temizleyen yardımcım var bir iki az giyerim ama yorulmam diyorum

Yanlis anlama da birsey soracagim. Boyle yaparak mal mulk sahibi olunuyor mu bari.

Valla ne yalan söyleyeyim oluyor o_O evlendigimizde bizim de evimiz falan yoktu. Şimdi şükür evimizi aldık, lükse yakın bi ev. Araba aldik ama kaza yapınca sattık. Devre mülk bi daire aldı. Bi de arsa aldı orta halli bişey. Ama bu tek onun pintiligi sayesinde olmuyo. Hatta bazen itiraf da eder, başkası olsa senin yerinde ta nişanlıyken sömürmeye başlardı sen olgun davraniyosun diye ( nişanlıyken daha rahattı durumu, hiç bi şeye para harcamamis, dışarıda simit dışında yediği tek şey tavuk dönerdi. Hayatımda sinemaya ilk seninle gittim ilk defa pizza hamburger tarzı şeyleri ilk senle yedim derdi). Bende çok yardımcı oldum ama kızarak hep. Diyorum ki her seferinde yahu daha yaşımiz 25 olmadi. Millet emekli olduktan sonra aliyo evini. Bırak bizde hayatımızı yaşayalım merak etme ac, açıkta kalmayiz diyorum. Dinliyo ama bi kulağıyla.

Hani derlerya gözünü toprak doyursun diye. Bende öyle diyorum artık. En son örnegi bu akşam yasadim. Bu ikinci de oğlan doğacakya. Ilkten kalan bi sürü kıyafet var o yüzen yeni pek bişi almadim. Ama hastaneye giderken götürecegim kıyafetler içime sinmedi. Görümcem de doğum yapınca baktım ne güzel temiz temiz giydirmiş. Benimkiler de temiz ama giyildigi belli yani. Aksam alışveriş yaparken 15 liraya 5li bi hastane çıkışı buldum. Alayım dedim bi sürü laf etti. Canım sıkıldı almadım. Ben onu yine alırım tabi. Yarın kardeşim gidip benim yerime alacak. Vazgeçmiş değilim ama böyle yaparak yalan dolana sevk ediyo beni.

Bu işler biraz da alışkanlık meselesi

Yıllarca temizlik yapmaya yardımcım yoktu

Boş evi taşınmadan temizleyip bir iki kere bir de ben hamile iken Dip köşe

Sonra bakıcımız oldu evde yabancı birinin iş yapmasına alıştık vs

Şimdi haftada yarım gün gelip evi Gül gibi temizleyen yardımcım var bir iki az giyerim ama yorulmam diyorum

Benim felsefem de bu. Ama eşimin felsefesi "amaaan buna vereceğim parayla bi kilo et alırım" :KK51:

Allah sabır versin bunları okuyunca eşimin ayaklarını yıkayıp o suyu da içesim geliyor . Bi de kızıyor bdv ye takilmama. Bilse kendine ne çok faydası oluyor :KK53: Sen de dogumuna bi ay kalmış sakın ağır iş yapma. Annenler gelip yardimci olsun. Eşin zaten kusura bakma ama benim pisligimi temizliyorlar diye minnet duymali. Haddim değil belki ama senelerdir böyleymis adam. Keşke ikinci çocuğu bu adama layık görmeseydin

Sen takilma bunlara ona da sormak zorunda degilsin ailenin temizlige yardim edip edemeyecegini. Insanlar iyilik yapmaya calisiyor adam ondan da memnun degil. Esini takma bu durumda ailen gelsin zaten o yokken gelecekler o gelene kadar biter hersey. Arti ona laf ediyosa ya ailesinden birilerini cagircak ya kendi yapmaya calisacak ya da temizlikci cagiracak ama adam hic biseye okey vermiyo anlamadim ben.

Valla ne yalan söyleyeyim oluyor o_O evlendigimizde bizim de evimiz falan yoktu. Şimdi şükür evimizi aldık, lükse yakın bi ev. Araba aldik ama kaza yapınca sattık. Devre mülk bi daire aldı. Bi de arsa aldı orta halli bişey. Ama bu tek onun pintiligi sayesinde olmuyo. Hatta bazen itiraf da eder, başkası olsa senin yerinde ta nişanlıyken sömürmeye başlardı sen olgun davraniyosun diye ( nişanlıyken daha rahattı durumu, hiç bi şeye para harcamamis, dışarıda simit dışında yediği tek şey tavuk dönerdi. Hayatımda sinemaya ilk seninle gittim ilk defa pizza hamburger tarzı şeyleri ilk senle yedim derdi). Bende çok yardımcı oldum ama kızarak hep. Diyorum ki her seferinde yahu daha yaşımiz 25 olmadi. Millet emekli olduktan sonra aliyo evini. Bırak bizde hayatımızı yaşayalım merak etme ac, açıkta kalmayiz diyorum. Dinliyo ama bi kulağıyla.

Hani derlerya gözünü toprak doyursun diye. Bende öyle diyorum artık. En son örnegi bu akşam yasadim. Bu ikinci de oğlan doğacakya. Ilkten kalan bi sürü kıyafet var o yüzen yeni pek bişi almadim. Ama hastaneye giderken götürecegim kıyafetler içime sinmedi. Görümcem de doğum yapınca baktım ne güzel temiz temiz giydirmiş. Benimkiler de temiz ama giyildigi belli yani. Aksam alışveriş yaparken 15 liraya 5li bi hastane çıkışı buldum. Alayım dedim bi sürü laf etti. Canım sıkıldı almadım. Ben onu yine alırım tabi. Yarın kardeşim gidip benim yerime alacak. Vazgeçmiş değilim ama böyle yaparak yalan dolana sevk ediyo beni.
Izin vermeseniz keske ya 15 liralik seye laf edilir mi hem de yeni cocugunuz olcak heves etmissiniz kiyamaz insan.

Sen takilma bunlara ona da sormak zorunda degilsin ailenin temizlige yardim edip edemeyecegini. Insanlar iyilik yapmaya calisiyor adam ondan da memnun degil. Esini takma bu durumda ailen gelsin zaten o yokken gelecekler o gelene kadar biter hersey. Arti ona laf ediyosa ya ailesinden birilerini cagircak ya kendi yapmaya calisacak ya da temizlikci cagiracak ama adam hic biseye okey vermiyo anlamadim ben.

O da evde bugün normalde. Kendileri gelecekti bizimkiler. Aradim siz hiiiic zahmet etmeyin damadiniz alacakmış sizi evden dedim onun yanında :KK76: şu an paşa paşa topluyor milleti. Ama böyle olmasa güzel güzel anlaşmak varken mecbur birakmakla ugrasmasak keşke

Izin vermeseniz keske ya 15 liralik seye laf edilir mi hem de yeni cocugunuz olcak heves etmissiniz kiyamaz insan.

İşte demi ama. Ya çocuğu olmayıp patik almaya özenen insanlar var. Kaldı ki benim onu eninde sonunda alacağımi biliyor. İlişkide aksiyon ariyo galiba.

Dun sabah kalkınca evi toplamadim. Mutfakla ilgilenmedim. Büyük oğlanı da yanima aldım akşama kadar yatakta oyalandik. Aksam olunca önce ki günden kalan yemeği ısıtıp koydum. Ama tavır yapmıyorum tabi. Rahatsızim diyorum. Dışaridaydi o da. Mesaj attım gel evde yapılacak bi sürü iş var seni bekliyo diye. Geldi kanepelerin örtüsünü düzeltti oturdu. Ne yani bitti mi iş dedim. Hani ne yapıcam dedi. Mutfak seni bekliyo dedim. Ama tüm günün bulaşığı var. Tezgahın üzerinde bardak koyacak yer yok. Tamam toplarım dedi. Bi saat oldu iki saat oldu yok toplamiyo. Ben de elimi surmuyorum. Sonra benim iki hafta öncesinden sözüm vardı arkadaşa dedi yine dışarı kaçtı. Saniyo ki ben topliycam. Geldi baktı hiiiic ellenmemis mutfağa. Gormemezlikten geliyo. Bende görmüyorum. Saat tam ikiye kadar oyalandi. Hani mutfak nolacak böyle mi kalacak dedi. Ben yaparim işleri diyodum hani hem mutfak toplanacak demiştim dedim. Yok ben hatırlamadim falan demeye başladı. Ben de belim agriyo zaten hiç yapamam kalsin napim dedim yattım. O da yatti. Evet mutfak kaldi öyle. Bu sabahta kahvaltı hazırlamak için kalkmadım. Midem bulanıyo dedim yattım. Ee büyük çocuk aç. Mecburen kalktı mutfağı da topladi kahvaltida hazırladı :KK76: şimdi temizlik konusunda sesi çıkmıyo.

Ailem de dediğim gibi normalde böyle toplanıp temizlik yapmayiz da bu seferlik doğum yaklaşti diye yapmak istediler. İçleri rahat etmiyo galiba. Yanlız kalicam diye. Zahmet etmeyin dedim de yine de dinletemdim.

Elinden geldiğince eşini bu rahatlığa alıştırma ,
Alışmış herşeyin rahatlığına ,işine geldiği gibi davranıyor,
Bu hayat müşterekse yapacak arkadaşım,yapmıyorsada temizlikçi parası verecek
olup bitecek,yok öyle dünya ikicanlı halinle bir şeyler yapmaya çalışıyon ama ofarkında olsada pintiliğe vuruyor ,

Aileniz gelmemeli.. Aileniz madem temizlik yapmaya karar vermiş , durumları çok kötü değilse yardımcı ayarlasınlar size.
Eşinizin yaptığı minnetsizlik. Değmez.

Edit : Sizin yerinizde olsam uzun bir süre asla hiçbirşeye dokunmazdım.

SEN EŞİN GERÇEKTEN VARMI ÇOCUGUNA HASTENE ÇIKIŞI ANLAMA LAF NASIL EDERKİ HEMDE SENİN ÇOCUGUN KOMŞUNUN FALAN DEĞİL EŞİNİ HIRS BÜRÜMÜŞ ZOR BU SAATTEN SONRA DEĞİŞMESİ ZOR ALLAH YARDIM ETSİN

Salonda hiic bi eşyası yok. Maksat benim ailemden kimseye minnet duymamak. Zaten beraber iş yapmaya kalsak katil olurum ben. Bi kere yardım etti canı sağolsun. Ömrümü yedi. Bi insanın eli hiç mi yakışmaz bi işe. Temiz yerler bile sayesinde yeniden kirlendi. Adamda 1.90 boy var 5 senedir 5 kere perde astiramadim. Yok olmuyo beceremiyo.
Benim eş ne zaman perde taksa her perdede üç dört düğme koparır gereksizmiş fazla takıyorlarmış vss...
o perdeler biter 2-3 hafta dırdırı devam eder :KK70::KK70:

Ben çağırmadim onlar ayaralmislar bile gidelim diye. İlk ve tek benim evli çocuklu olan annemlerin tarafında. O yüzden biraz kıyamıyorlar galiba. Hatta ben hallederim dedim ama bu sefer de yanlış anlıyolar. Kv cagiramam çünkü görümcem bi kac gün önce doğum yaptı. Yanında kalacak kimse yok onun yanina gitti. Hem de onunla aynı frekansta değiliz :) temizlik malzemesi çok gidecek diye yarım yamalak olur. Ayrıca bebek için yapacağımız bi kac bi şey var. Bizimkilerle daha rahat ederim.

O zaman hem annenleri çağır, hem de hep beraber oturun ayaklarınızı uzatın temizlik yapmayın. Yaptırma. Senin annen kocan olacak o pintinin hizmetçisi değil.

Back