• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Öfkeyle kalkip zararla oturmak istemiyorum.

Şimdi hanımlar en kısa şekilde anlatmaya çalışacağım. Dün gece konunun nasıl açılıp nasıl buralara geldiğini anlamadığım bi şekilde eşimle biraz tartıştık. Diyaloğu yazıcam ama başı nasıl başladı hatırlamıyorum.

Ben: ailem beni sevip değer vermese seni de kendilerine yakın görmeseler cumartesi günü 60 yaşında ki anneannem, teyzem annem falan bizim evimizi temizlemeye gelmez.

Eşim: Neden geliyolar zaten ben olsam o yaşta kadina gelde ev temizle demem.

Ben : ben gelin demedim zaten. Doğum yapacağım için kendileri konuşmuş. Bana bi gün söyle gelelim dediler. Hem ben mecbur kalmasam kabul etmezdim. Yapılacak çok iş var. Yapamiyorum. Temizliğe yardım eden bi abla var onu çağırmayı düşündüm. Milleti yorana kadar 100 liraya beraber yaparız diye düşünmüştüm.

Eşim : ne!! Temizliğe para mi vereceksin. Ben 5 liralık otoparka para vermiyorum 100 lira ev temizliğine verir miyim.

Ben : bu ne demek şimdi. Sigaraya para veriyosun ama. Kaldı ki durumum ortada. Kendim yapabilecek durumda değilim. Eşinden çocuğundan daha mi kıymetli para. Ben niye düşük yaptım bi hatırla bakalım. (benim ve onun ailesinin temizlik takıntısi yüzünden temizlik yapıcam diye kendimi paraladim. Hamileyim dedim milletin ilk tepkisi nasıl iş yapacaksın oldu!)

Eşim : senin hatandi. Hamile kalınca bi temizlik derdine düştün. Doğumla temizliğin ne alakası var. İlk günden eve misafir mi gelecek.

Ben: yahu resmen üç kuruş için yaptığına bak. Doğumdan sonra uzun bi süre sadece çocumla ilgilenirim işte. Taşındığımizdan beri şöyle detaylı bi temizlik yapamadim.

Eşim : bu akli kim veriyo sana. Arkadaşlarin mi teyzen mi.

Ben: benim aklim yok mu. Çare aramak ne zamandan beri suç oldu.

Eşim : iyi gelsinler temizlesinler madem ama yatak odasına salona girmesinler. Mutfağı odayı temizleyip gitsinler.

Ben : niye mobilyalari mi yiyecekler.

Eşim : yatak odasına özel eşyalarım var çekmecelerde.

Ben : yahu cekmeceyle ne işleri var. Bu pencereleri kim silecek. Oturma odasına transa geçip cam mi silecekler. (ben de silebilirim ama camın arka tarafında demir var kocaman göbekle sığmıyorum)

Eşim : bu Temizliğe bu kadar taktığına göre senin aklında başka bişi var.

Ben: amannn tamam kimse gelmiyo bize. Yapmıyorum da temizlik falan. Merak etme!
Dedim arkami döndüm yattım. Evet mevzu çok saçma farkındayım ama bilmiyorum neden çok öfkelendim. Sebepte basit aslında. Aile yaşam tarzlarinin farkı burda devreye giriyor. Kp o kadar cimridir ki, kv'nin çamaşır makinesinin durulama suyunu alıp yer sildiğini bilirim. Para gidecek diye aklı çıkar. Görümcem makineye kardeşinin ayakkabılarini attı çok kötü ter kokuyo diye. Kızı evden kovmaktan beter etti. Bi sürü elektirik gitti su gitti deterjan gitti diye. Doğum yaptım. Maddi durumumuz iyidi. Doğumdan sonra tek kişilik odada kalmak istedim. 100 lira fark vermemek için oda yok dedi. Halbuki doktor bana istersen özel odaya alalım demişti. Bunlar aklıma ilk gelenler. Bi anlatsam yok canım abartma o kadar da olmaz dersiniz. Ama benim babam ne anneme ne bize kiyabilir. Parası mühim değildir, canımızin çektiğini ihtiyacımiz olanı alirdi. Sanırım öyle alışıp böyle muamele görünce sinirlerim bozuluyor.

Şimdi neden öfkeyle kalkip zararla oturmak istemiyorum'a gelirsem. İçimden kocaman bi inat duyusu diyo ki ara teyzeni falan kimse gelmesin temizliğe falan. Ama kimse gelmezse tek başıma kalıcam. 3 buçuk yaşına bi de oğlan var. Hamileyim cok agir geçiyo. Az bişey yoruldugum zaman baygınlık geçiyorum. Hamilelige bağlı taşikardi bulundu. Ama ev cidden kirli. Doğru düzgün bişi yapamadığım için camlar halılar mutfak dolapları hep silinmesi lazım. Böyle düşününce mühim olan benim sağlığım diyorum ama kendimi zor tutuyorum gelmeyin demek için...

Bana bişeyler deyin ya:KK42:

Canim benim ya. Benzer farkliliklari ben de yasiyorum, o yuzden anliyorum ofkeni.
Kendi ailende gormedigin muameleye alismak cok zor, bana kalirsa alismamalisin da.
Bence durumu kabullenme. Akrabalarini cagirma. Istese de istemese de soke soke al parayi, yaptir temizligini. Durumu olmasa esinin tamam derdim ama bu da soz konusu degil.
Basinizi one egip her seyi hemencecik kabul etmeyin hanimlar. El mi yaman bey mi yaman gorsunler azicik.

Boyle cimri biriyle hayat cok zor olsa gerek
Allah yardimciniz olsun
Evde kucuk cocukla hamileyken is yapmak coook zor
7ay once ikinciyi dogurdum kadin bulamadim ben mecbur kaldim hic tavsiye etmem 1 hafta yattim buyuk kizimda perisan oldu
Trip atma guzelce konus
Sakinlikle cozun olayi

Temizliğe her hafta yarım gün gelecek birini bulmanızda fayda var. Ben mi pisim bilmiyorum ama bizim evde temizlik öyle uzun gitmiyor. Çocuklu evde temizlik arada bir yapılmıyor ki, her an bir temizlik mevzusu var.

lütfedip o da yardım etsin o zaman.
oturduğu yerden hiçbi çözüm bulmadan sadece şikayet edip duran insanlardan nefret ediyorum
insan hamile karısına acımaz mı ya
nerden buldunuz bu adamı

Hafta sonunu bekle, sonra kovaya suyu koy deterjanını ekle ver eline bezi camlardan başlayalım önce de, sonra halılar ve koltuklar var sırada. Madem yaşlı insanları temizliğe çağırmaya kıyamıyorsun eee cebinden para da çıksın istemiyorsun temizlik ellerinden öper de. Böylesine böylesi müstehak. Ondan sonra temizliğe gelecek kadının numarasını isteyip kendisi arar. :KK70::KK70:

Konu sahibi kusura bakma canim konunu okudum ama gozume takilan bir seyi de demeden gecemeyecegim; paragraflarin "esim" kismi en fazla iki cumle, "ben" kismi bayagi uzun :) biz kadinlar sahiden biraz fazla mi cumle kuruyoruz :)
Bu arada bir birinizi o kadar kiracak buyuk bir olay goremiyorum ben. Tatlilikla hallolur

Herseyde oyle cimrimidir :KK43:

Yok her şeyde degil. Konu boğaz olunca gözü bişi görmez. Alışverişe çıkinca ülkede kıtlık var sanırsın. Hem kendi canının çektiğini alır hem bizim istediğimiz yiyeceği alır. Ama böyle hayati rahatlatmak anlamında olan şeyleri lüzumsuz görür. Otopark gibi temizlik gibi kuru temizleme gibi. Alışverite deterjan reyonuna girince deli oluyorum. Daha yeni aldık diyo her şeye. Sanki çamaşır suyunu içiyorum ben :KK51:

Konu sahibi kusura bakma canim konunu okudum ama gozume takilan bir seyi de demeden gecemeyecegim; paragraflarin "esim" kismi en fazla iki cumle, "ben" kismi bayagi uzun :) biz kadinlar sahiden biraz fazla mi cumle kuruyoruz :)
Bu arada bir birinizi o kadar kiracak buyuk bir olay goremiyorum ben. Tatlilikla hallolur

Aynen kendimi izah edicem diye dilimde tüy bitiyo :) hallolur hallolmasina ama işte insan öfkeleniyo. Konu para da değil aslında. Çünkü benim ayrı param var şükür. Daha önceden biriktirdiğim ihtiyac duyduğum zaman sıkışmayayim diye. Zaten huyunu bildiğimden parayı mevzu etmem. Benim kızdığım sigaraya veriyo zaten o parayı. O kadar bile değer vermemiş diyorum kendime.

Bence yanlışı ilk başından sen yapmışsın.
Madem maddi durumunuz iyi,evliliğinizin ilk günlerinde ayarlayacaktın yardımcı işini.
Bunun hastalığı var,bebesi var,misafiri var,yaşlılığı var...
Ömür boyu sen mi temizleyeceksin evi?
Peki niye,hiç anlamadım?
Baştan alıştırmadığın için evet şimdi adam itiraz ediyor sen de ailedeki büyük kadınlara muhtaç kalmışmışsın.
Hiç hoş değil hiç!!!

Canim yok mu kiyida kösede 100 TL? Danisip fikrini alanda kabahat. Sizin caniniz, daha dogmamis bebegin cani söz konusu. Ev temizligi nedir bilmezler, hamilelik can tasima nedir bilmezler hem de evde 3,5 yasinda bir kücük daha oldugu halde. Ev isi ya ne var bir süpürge tutup bezle toz aliyorsun derler kücümserler. Ev haniminin veya temizlikci bayanin sabahtan aksama kadar yaptigi köse bucak temizligi yaptirsan 2-3 saat sonra bu ne yaa manyak misiniz siz temizlik diye kafayi bozmussunuz der kacarlar.

Otoparka 5 TL vermiyormus, peki arabanin vergi sigorta, bakim masraflarini kim nasil ödüyor? Esiniz vicdansiz biriymis. Ne cekmecedeki özel esyalarim ne de 100 Tl benim canlarimdan kiymetli degil diyecegine, üstelik karsiliksiz yardima gelenler oldugu halde burnundan kil aldirmiyor.

Hanimlar caninizin kiymetini bilin. Imkanlariniz varken vücudunuzu belinizi agir yormayin. Erkeklerin kücümsedigi ev isi, gurbet ellerde agir is sinifinda ve en az 2 asgari ücret ödeniyor. (Ev cok kirliyse 3 hatta) Bari sirf balkondaki pencerelerdeki store lari temizleteyim diye bir yerden fiyat istedim 500 TL karsiligi gibi bir para istemislerdi. :KK43:. Aldim bir uzun sapli firca, hortumun agzini da fircaya bagladim mecbur kendim yikadim.

Aynen kendimi izah edicem diye dilimde tüy bitiyo :) hallolur hallolmasina ama işte insan öfkeleniyo. Konu para da değil aslında. Çünkü benim ayrı param var şükür. Daha önceden biriktirdiğim ihtiyac duyduğum zaman sıkışmayayim diye. Zaten huyunu bildiğimden parayı mevzu etmem. Benim kızdığım sigaraya veriyo zaten o parayı. O kadar bile değer vermemiş diyorum kendime.
Erkeklerde merhamet aramak okyanusun dibinde mucevher aramak gibidir. Esinin dusuncesizligini pek takma derim kendini uzmeye bile degmez. Akilli kizmissin kiyida kosede birikim yapmissin. Yeri gelince kullanirsin. Senin yerinde kendisi olsaydi o senden daha cok yakinirdi emin ol.

Anlatım şeklin çok hoştu :KK16: öte yandan eşin cimri sanırım ailesinden genetik geçmiş.sana gelincede kimseye minnet etme inadına tut bir bayan alışsın bu tür adamlara kafasına vura vura öğretmek lazım senden daha kıymetli değil...

İlk mesajı okurken o kadar daraldım ki daha ikinci cevapta ben olsam şöyle derdim
Evi benim kadar sen de kirletiyosun bundan sonra sen temizlé.
Bu erkeklere çok yüz veriyosonuz temizlik konusunda. Bırakın yapsınlar canım hatta inat edin o yapmadan elinizi sürmeyin.

Bence yanlışı ilk başından sen yapmışsın.
Madem maddi durumunuz iyi,evliliğinizin ilk günlerinde ayarlayacaktın yardımcı işini.
Bunun hastalığı var,bebesi var,misafiri var,yaşlılığı var...
Ömür boyu sen mi temizleyeceksin evi?
Peki niye,hiç anlamadım?
Baştan alıştırmadığın için evet şimdi adam itiraz ediyor sen de ailedeki büyük kadınlara muhtaç kalmışmışsın.
Hiç hoş değil hiç!!!

Ya aslında var bi tane hanım. Bazen büyük bi temizlik yapacağım zaman yarım gün yardıma geliyodu. Yine onu çağıracaktim ama şimdiye kadar eşime hiç bahsetmedim. Hani önceden şimdi ki gibi bi mecburiyetim olmadığı için abes karşılayacağını düşündüm. Kendi paramdan veriyodum. Şimdi dedim bu durumda karşı çıkmaz galiba diye. Ama böyle bi vaziyette bile lüks görüyor adam. Bi daha yaptığım işi haber verir miyim ben de? Böyle böyle insani gizli kapaklı ise zorluyorlar işte.

Canim yok mu kiyida kösede 100 TL? Danisip fikrini alanda kabahat. Sizin caniniz, daha dogmamis bebegin cani söz konusu. Ev temizligi nedir bilmezler, hamilelik can tasima nedir bilmezler hem de evde 3,5 yasinda bir kücük daha oldugu halde. Ev isi ya ne var bir süpürge tutup bezle toz aliyorsun derler kücümserler. Ev haniminin veya temizlikci bayanin sabahtan aksama kadar yaptigi köse bucak temizligi yaptirsan 2-3 saat sonra bu ne yaa manyak misiniz siz temizlik diye kafayi bozmussunuz der kacarlar.

Otoparka 5 TL vermiyormus, peki arabanin vergi sigorta, bakim masraflarini kim nasil ödüyor? Esiniz vicdansiz biriymis. Ne cekmecedeki özel esyalarim ne de 100 Tl benim canlarimdan kiymetli degil diyecegine, üstelik karsiliksiz yardima gelenler oldugu halde burnundan kil aldirmiyor.

Hanimlar caninizin kiymetini bilin. Imkanlariniz varken vücudunuzu belinizi agir yormayin. Erkeklerin kücümsedigi ev isi, gurbet ellerde agir is sinifinda ve en az 2 asgari ücret ödeniyor. (Ev cok kirliyse 3 hatta) Bari sirf balkondaki pencerelerdeki store lari temizleteyim diye bir yerden fiyat istedim 500 TL karsiligi gibi bir para istemislerdi. :KK43:. Aldim bir uzun sapli firca, hortumun agzini da fircaya bagladim mecbur kendim yikadim.
Süpersin :KK9:

Kimseyi rahatsız etmeyelim paramız ile yardımcı çağıralım demesi gerekirken
dediğine bak.

Yok bir de geliyorlarsa şu odalara girmesinler diye sınır koyuyor.
Ayy böyle her şeye karışan adamlara uyuz olurum aynı benim kp :KK35:

Var allahtan param. Ama şimdi ille de kadın çağırcam diye ısrar etmedim çünkü bebek için de biraz hazırlık yapicaz. Bi de gelelim gelmişken gözleme börek doldururuz buzluğa sabahları kahvaltıya bunalmazsin dediler ben de hayır diyemedim. :KK33:

Ayrıca evet haklısın bazen bende örnek veriyorum ev işlerinn zorluğunu anlatırken. Takım elbise çalışır o yüzden ütü elime yapıştı desem yeridir. Diyorum bu pantolonu dışarıda ütületsen tanesi 4 lira. Hafta da 3 pantolon 7 gömlek. Bi de seyahat çıkarsa 3-4 gömlek iki pantolon daha ekle. Ohoooo bedavaya çalışıyorum diyorum :) yok anlamıyor. Önceden evimin altında terzi vardı. Napim çok bunaldigim zamanlar yıkayıp orda ütületiyodum.

Çok görmüyorum aslında. Hiç görmemiş böyle şeyler. Yani evde ki kadının da bi canı olduğunu hiç söylememisler.

Benim de ogullarim var. Allah izin verir de evlendiklerini görürsem ariycam gelinleri kızlar hadi sinemaya gidelim, masraflar kayinbabanizdan, yarın için de ben size temizliğe yardımcı yollarım kafaya takmayın diycem. Yapıcam yani bunu. Ayyyyy bu seferde gelinler burda konu açmasın :KK45: kv bizi zorla sinemaya götürüyo evimizde rahat rahat oturamıyoruz diye.

Kimseyi rahatsız etmeyelim paramız ile yardımcı çağıralım demesi gerekirken
dediğine bak.

Yok bir de geliyorlarsa şu odalara girmesinler diye sınır koyuyor.
Ayy böyle her şeye karışan adamlara uyuz olurum aynı benim kp :KK35:

Görümcem de öyle :KK51: eve kalabalık misafir gelecekse her yeri kilitler. Böyle konuşurken dayanamadım artık, ama annenle yengen benim yatak odasına oturup çay içtilerya onu neden unutuyosun dedim. Bi kaç saniye kaldi öyle. Sonra yine suçlu ben oldum. Eee sokmasaydin diyo :KK34:

Back