kizlar selam
nerden baslasam bilmiyorum icim sismis durumda cidden. simdi oturup uzun uzadiya yazsam size acirim okudugunuz icin, yazmasam ne kadar anlatabilirim sorunu bilmiuorum
korona gunlerinde esimin 30 gun calisip 15 gunluk maas almasi,hatta 30 gun bile degil haftada 60-70 saat calisip 15 gunluk maas almasi gibi sacma sapan bi durum yasiyoruz. yasal degil, ama sirket bu hakki kendi lehine cevirdi uyanik davranarak. esim rest cekip calismiyorum ben diyebilir, ama bu kendini fislemekten baska bir ise yaramaz suan. sirkete gireli 8-9 ay oluyor daha...
ve ben, gelir azaldigi icin bazi "parayla giderilebilecek ihtiyaclari mesela" eksiye dustugumuz icin kendi imkanlarimla daha ucuza mal etmeye calisiyorum, fakat 2,5 yasindaki oglumla bu imkansiz bir hal aliyor.
orneklendirmek gerekirse, camasir makinam arizalandi, servis cagirmaya cesaret edemiuoum mesela, camasirlari elde yikamaya, ya da makinada surekli baslat durdur atla filan yaparak bi sekilde cozmeye calisiyorum.
kendime motive etsin diye sebze mebze ekmeye karar verdim. saksi fiyatlari cok fazla oldugundan evde kullanmadigim sepetlerden saksi yapmaya kalkistim, ama gozume de hitap etsin diye elimdeki boyalarla boyamaya calisiuorum yok iki kat sur aman vermnik at kurusun filan derken, ekstra ugrasim oluyor.
cok sevgili oglum cani sagolsun da, surekli beni sabote ediuyor. uyurken yapmaya cslisiyorum pat uyaniyor yarim kaliyor hersey, mesela saksilari boyarken birakmak zorunda kaldim dodugumde boya kurumus fircalar cop olmus gibi...
ornekler artirilabilir kaba hatlariyla boyle.
ama ben cok deliriyorum. madem maddi olarak bizi sirket bu durumda birakti o halde 15 gun calisma biz de zamanaimizi nakite cevirmeye calisalim istiyorum. mesela ben evden e ticaret sisteminde butik tasarim ve organizasyon yapiyorum, ek gelir olabilmesi acisindan o ise odaklanip kazanc kapisi cikartmaya calisiyorum, ama oglum sabote ediyor cunku babasi da calisiyor ben de... kimse onunla ilgilenmeyince o da bizi cileden cikariyor.cani saglsun da canimiza okuyor hep tehlike pesinde. daha gecenlerde tel zimba makinasiyla dilini parcladi dili koptu ucu tutuyordu... o yuzden hic bos birakmaya da grlmeyen bir cocuk...
ve ben bu gibi durumlarda son zamanlarda deliriyorum. baya gercek delirme, elime ne gecerse firlatip atmalar sesim kisilana kadar bagirmalar, surec sikintili zaten uzerine bunlar eklenince...
ne yapacagimi bilemez haldeyim, sakinlestirici mi icsem diye dusunuyorum, bu halde cok zarar gormeye basladik cunku ailece...
normalde boyle bir insan degilim. genellikle sorunlari kolay cozerim, cok detayli dusunurum....ama burda sorun cozmenin disinda hazmedemedigim bir durum oldugu icin bu kadar abarti tepkiler veriyorum farkibdayim.
bu gibi ofke patlamalarinda nr yapmaliyim? bagirip cagirip icimden atmazsam rahatlayamiuorumnsanki. bu pis sinir patlamasi korona bitiminde de devam edecek uzerime yapisacak diye odum kopuyor.
ilk defa boyle bir sorun yasiyorum. kendimle bas edemiyorum. kontrolu kaybetmis gibiyim... bu gibi durumlari yasayanlar var mi baska?