Of düzelir mi bu korku geçer mi kızlar

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

baharraa

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
21 Kasım 2024
74
2
Kızlar ben nişanlıyım nikah yaklaştıkça beni bir korku sardı ben evlilik düşünen bir insan değildim ne düğün ne kına seven biriyim zaten sadece nikah yapacağız düğün istemiyoruz ondan dolayı bir korkum yok ama böyle nişanlımdan soğumaya başladım ortada bir şey yok 2 gün önce bir ev baktık kapora attı sonra ben başta orayı okeylemiştim dün farklı bir eve baktım orayı beğendim bura olsun dedim gitmiş bugün orayı tutmuş öyle çok bir durumu yok aile desteği de yok inşaatçı ama İstanbul gibi bir yerde yine de benim için bunları yapabilmesi gönlümü yapmaya çalışması hoş ama benim içimden bu evlilik korkusu sonra çocuk alacak sorumluluklarım çoğalacak korkusu gitmiyor nişanlıma karşı böyle olmak istemiyorum bu geçer mi ne yapabilirim

Peki bu zamana kadar aklın nerdeydi
Canım böyle şeylerin korkusu tereddütü insan doğasında olan ve eminim sadece benim başıma gelmeyen bir şey olduğu yaşayanların olduğuna inandığım ve bu süreçte neler yaptıklarını merak ettiğim için hemcinslerime sorduğum bir soru konuda bahsetmemişim senin gibi saçma sapan sadece negatif basmak için yorum yazacak olanlar varsa yazmazsa sevinirim

Tam anlamıyla korunursan çocuğun olmaz geri çekilme bir yöntem değil onu da yazayım şuraya. Düğün kına falan istememen normal artık birçok kişi yapmıyor şahsen ben hepsini çok severim ve kendime de hepsini çok özenli sekilde yaptım içinde kalmayacaksa yapmamayi tercih edebilirsin . Maddi durumlar biraz düşündürmüş gibi seni ama zate 25 yaşındasın sen de çalışırsın birlikte bir hayat kuracaksınız

Nişanlınız sorumlulukları paylaşmayı seven biriyse hiç sorun değil beraber her şeyi halledersiniz. Evet özellikle çocuk sahibi olmak büyük sorumluluk ama sonuçta her şeyiniz zamanla olacak.

Nikahtan sonra mı aklın başına geldi çocuk oyuncağı mı bu işler? İyice emin olup öyle bu yola girseydin. Yazık değilmi karşı tarafada uğraşıp duruyor
İyi misiniz siz ya okuduğunuzu mu anlamıyorsunuz yorum yapmak için mi yorum yapıyorsunuz anlayamadım nikah yaptık diye bir kelime mi kullanmışım ya da nişanlımdan ayrılmak istiyorum nasıl ayrılırım diye mi sormuşum cidden ülkenin eğitim düzeyi bir garip okuduğunu anlamaktan aciz insanlar çoğalmış

Maddi durumlar çok düşündürmedi açıkçası yani zaten kendim çalışıyorum evlendikten sonra da çalışmayı düşünüyorum ama çocuğum olsa ve işime ara vermek zorunda kalsam bile bizi geçindirebileceğine inandığım birisi dediğiniz gibi düğün kına istesem yapardık ama hiç içimde kalacak işler değil kişiye göre değişir evet sevmeyen olduğu kadar seven de var biraz beni yeni bir hayata atılacak olmam en azından düzenimin değişeceği korkutuyor olabilir teşekkür ederim bunca saçma sapan yorumlar arasında gerçekten beni anlayarak ve fikir vererek yorum yazdığınız için

Nişanlınız sorumlulukları paylaşmayı seven biriyse hiç sorun değil beraber her şeyi halledersiniz. Evet özellikle çocuk sahibi olmak büyük sorumluluk ama sonuçta her şeyiniz zamanla olacak.
Evet öyle birisi iyi ki değişecek olan düzenim ve yeni bir hayat korkutuyor beni saygı ve sevgi çerçevesinde yaptığınız yorumdan ötürü teşekkür ederim

Alkış mı tutalım yani. empati duygusu nedir bilmeyen birisi olduğun belli. Kendini hiç nişanlının yerine koydun mu? Sen onun için uğraşıp çırpınırken onun seni hiç Bi sebep yokken ortada öylece bıraktığını düşün ne hissederdin. İnsan ister istemez aklın nerdeydi diye soruyor.

Geçer bence
Ancak önce nisanlindan sogudugun için mi ya da sorumluluklardan korktuğun için mi tereddutlusun onu anla.Ama içine böyle hisler düştüyse kesin vardır bir şeyler.
Bence senin daha çok iknaya ihtiyacın var.
Mesela bu tuttuğu evden de vazgeç başka bir ev beğen bakalım ne yapacak.

Rica ederim kayginiz normal her kadın evlenmeden önce en az 1 kere bu kaygıyı bence yaşar çünkü basit bir iş değil evlenmek uzun yıllar sevgili de olsan aynı evde de yaşasan evlilik bağlayıcı bir unsur . Hersey gönlünüzce olsun

Sevginizden eminseniz hissettikleriniz sıradan bir korku sadece konfor alanınızdan çıkıyor olmanın korkusu
Bende öyle düşünüyorum evet eminim çoğu insan yazdığımı yanlış anlamış ve hemen yargılamış ayrılma ya da istememe gibi bir durumum yok evet dediğiniz gibi beni bu korkutuyor büyük ihtimalle teşekkür ediyorum yorumunuz için

Çok kolay bulamadık evi maalesef ve bu ev tamamen içime sinmiş bir ev vazgeçmeyi kendim istemem yukarda birisi yazmış konfor alanından çıkacağın için oluşan bir korku diye çok hak verdim yani büyük ihtimalle öyle teşekkür ediyorum yorumunuz için

İşler ciddiye bindiği için olur böyle şeyler korkma geçecek çocuk da dikkat edersen olmaz. Tek maaşla İstanbul da zor olacak onu düşünün

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…