• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Oda arkadaşımla fena tartıştık

Kuş lokumu bahanesi olmuş.

Geçimsiz herkesle kavga edip duran, berbat biri.
Zaten siz diyorsunuz diğer kızları da bozup duruyor diye. İyi geçindiği kimse yok ki.

Yüzüne bakmayacaksınız, buz gibi davranıp sınır çizeceksiniz. Özür falan dilemeyin, başka odaya geçin rahat edin. Geçemiyorsanız da eşyalarınızı kesin bir dille ayırın.

tamamen tahmini konuşuyorum kesin öyle mi demiyorum
acaba kapıyı daha yavaş aç mı demek istiyor ?

şöyle söyleyeyim ,ben kapıyı açacağım zaman minik tıklatırdım önce müsait mi değil mi bilmediğimden ,sonra da yavaşca açardım, mesela eşyalarımı gece uyumadan önce hazırlardım sabah hışır hışır ses çıkmasın diye, poşetden herşeyi anında çıkarırdım yerine koyardım ki gece veya erken saatde lazım olursa hışır hışır rahatsız etmesin, belki siz bu konularda daha rahat davranıyorsanız eğer onu mu söylüyor acaba ,?

kendisi bu konularda nasıl dikkat eder mi? yoksa pata küte davranıp sadece sizden mi dikkat istiyor ?
Kendisi yürürken terliklerle ses çıkarıyor

Ya şimdi kızla her gün aynı odada kalmak zorundayım, keşke biri beni anlasa :/

Hatanız şu: Özür dilemek sorunlu insanları yatıştırmaz.

Mesela o da ses çıkardığında tepki verseydiniz şimdi rahatça proje çiziyor olurdunuz. Siz geri çekildikçe üstünüze üstünüze gelmiş.

Oturup kavga edin demiyorum, ama biraz da sınırınız olsun. Siz proje için çizim yaparken geriliyorsunuz, o ses çıkartırken gerilmiyor şu anda. Elbette ğstünüze üstünüze gelir, bir çocuğa sınırsız özgürlük verirseniz ortalığı karıştırır, yetişkinler de farklı değil.

Sizi ittikçe zorladıkça balkona bile gönderebileceğini öğrenmiş, düzgün davransın ki şu anda? Asıl problem size saygı duymaması, onun için de sakince hayır diyip her dediğini yapmayacaksınız.

Hayır, niye korkayım. Korkum yok... Böyle biriyle aynı odada kalınca huzursuz oluyorum, psikolojim olumsuz yönde etkileniyor...

4 ay sonra tamamen unutacaksınız, kötü bir anı olarak kalacak.

Devamlı sınırlarınızı zorlayıp durduğu için sinirinizin bozulması normal. Biraz dik durun, bırakın siz üzüleceğinize biraz da o sinir olsun. 😊

Emin olun patronuna anne babasına böyle çıkışamaz, nazı size geçiyor.

Şimdi ben kızla nasıl aynı odada devam edeyim sizce, yani selam sabah vererek mi yoksa vermeyerek mi? Bu konuda ilk adımı o kendi atmaz, benim atmamı bekler

Her mesajınızda niye böyle kötü davrandığı daha da netleşiyor. Her krize girdiğinde etrafındakiler özür diliypr elbette dozajı artırır.

Elbette ilk adımı atmayın. Selam vermeyin bir soğukluk girsin. Buzlar kraliçesi olun işim ödevim diyin, projelerinize odaklanın. Mesafeyi açın. Sadece günlük ihtiyaçlar için kosa konuşmalar açın.

Bir süre sonra sanki hiçbirşey olmamış gibi kendi gelecektir, normal konuşun ama yüz vermeyin.

Ben de pek inanamadım, bunun öncesi var belli ki. Konu sahibi, bu konuyu oda arkadaşınızın tarafından da dinlemek isterdim. En samimi arkadaşım bile olsa sormadan birşeyini yemezdim veya eşyasını kullanmazdım. Ben her koşulda az da olsa mesafeden yanayım. Oda arkadaşınızın az çok huyunu suyunu anlamışsınızdır, lokumu belki kendi de yemeyip çöpe atacaktı ama sizin yemenize aşırı sinirlenmiş. Sonra da soğuk savaş başlatmış kız. Yani mesele üç tane lokum değil gibi.
Bencede var bunun öncesi
Bazen sınır bilmeyen insanlara denk gelmişsinizdir
Amman ne olcak birşey olmazcılar
Konu sahibine gelincede
Öğrenci var mı yok mu
Açlar mı toklar mı
Ne bileyim sonradan bir düşündürdü beni

Söylediklerini falan ciddiye alıp ona göre hareket etme. Gece birşey alman gerekiyorsa al terlikle gezmen gerekiyorsa gez Etki altında bırakmasına izin verme. Duymazdan gel.
Bulaşıp bir şey derse kes sesini diye önce sen tersle.
Deli deliyi görünce sopasını saklar emin ol 😂

Oda arkadaşım benim yiyeceklerimi yerdi habersiz. Kendi rafıma koyardım yine yerdi. Poşete koyar bağlar kaldırırdım (hani bu ayrı bir şey yemeyin diye) yine yerdi :KK70:
Yine de bir şey demezdim. Benim annem yolluyordu. Belki canı istiyordur diye. Tek istediğim haber vermesiydi ki bende evde yemek var diye geldiğimde aç kalmayayım.

Kendinizi ezdirmeyin.
Kes sesini o lokumları sana monte ederüm diye bir cinnet geçirin
Kafi.
Bir şeyini alacaksam şehirde de olsa arayıp iznimi alınca kullanırım( acil olduğu için o da yoksa asla almam) benimki de aynı şeyi yapıyor kullanma diyorum anlamıyor aynısından kendinin de var bizimkini kullanıyor ne yapmalıyım, siz nasıl önüne geçtiniz?

Bir şeyini alacaksam şehirde de olsa arayıp iznimi alınca kullanırım( acil olduğu için o da yoksa asla almam) benimki de aynı şeyi yapıyor kullanma diyorum anlamıyor aynısından kendinin de var bizimkini kullanıyor ne yapmalıyım, siz nasıl önüne geçtiniz?
Gerek kalmadı. Taşınmam gerekti :)

Sen ezildikce buzuldukce o da senin ustune binmis ve NORMALi bu olarak goruyor. Sen ses yapamazsin ama o istedigi gibi ses yapar pasaya gore.
Bence
Bundan sonra muhattap olma yuzune bakma eger okula gitmek icin az ses cikardigin halde sana bagirir kizarsa sen ona daha cok tepki ver.

Yeter artik daha ne kadar dikkatli olabilirim kapidan mi cikmayim sen kendi cikardigin ses benim 10 katim bir daha benimle konusursan ustume gelirsen çok kötü olur. Hicbir muhattabimiz olamaz bundan sonra de sinirli sinirli çık okulana git geldiginde yuzune bakma.
Bir daha sakın özür dileme ezilme bu kavgadan sonra bir daha sesini de yukseltmezsin.

Lisede boyle beni ezik goren bi kiz vardi. Konusmazdi konusunca asagilar gibi konusurdu yani sevmedigini hissediyordum. Bir gun ben bunu tersledim sonra kiz bana iyi davranmaya basladi. Liseyi bitirene kadar yakin arkadas olmadik tabi ama arkadastik.

kuş lokumu diye birşeyi de öğrenmiş oldum, tabi ki yemişliğim var ama adını bilmiyormuşum.
sadece ondan çıkmamıştır, size zaten gıcık oluyordur o bahane olmuş. sabredin yapacak birşey yok gibi. kavga etmeyin muhattap olmayın iyice kudursun

Memurun öyle bir hakkı yok değiştirmek zorunda.. Ama karşındaki için önce bir yok saymayı dene ve sonra değiştir odanı.. Bana kalsa ben yollarım o paylaşımsız cadıyı.. Yakın arkadaş diyor bir de kendine pehhh

Ayrı bir odada kalmak için şartları zorlayın. Ama arkadaşınız kötü birisi. İlerde büyük iftiralar atabilir.

Bende sevmem benden habersiz bir şeyimin alınmasını,kullanılmasını ama alt tarafı bir lokum için aynı odada kaldığım insanada böyle muamele yapmazdım.
Üstelik yakın arkadaştık diyosun.
Yemek bu ya canı çekmiştir,acıkmıştır insanız yani hepimizin nefsi var.Kıyafet olur,başka bir eşya olur neyse de yenilen şeyin lafını yapılması çok ayıp gelito bana.Bir de dediğim gibi alt tarafı lokum ya.Gidip yeniside almışsın.
O kızın sana takası varmış bence,ne kadar fesat biri öyle.
Kaldığın yerin yönetimide mecbur değiştirmek zorunda nasıl değiştirmiyolar ya?
Benim kaç tane arkadaşım değiştirdi öyle.
Aileni ara bildir durumu olmadı onlar konuşsun.

Yorumlarınız için teşekkür ederim. Kaldığım pansiyonda boş oda kalmadığı için değişim yapmadılar. Başka birine de devredemedim, çünkü ortak kullanım alanını 4 kişi kullandığı için kimse istemiyor. Bu odada devam etmek zorunda kaldım. İlk günlerde selamlaştık, sonra çok mesafeli hatta selam bile vermeden geçti. Şu an ise konuşuyoruz ama eskisi kadar yakın olamayız. Yani aynı odada kaldığımız için saygı çerçevesinde davranıyoruz, ama eskisi kadar yakın olamayız, biraz mesafeliyiz yani. Ben de ilk günlerde belli ettim tavrımı. Ama hiç konuşmadan da olmuyor, çünkü aynı odayı paylaşıyoruz

Back