• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Oda arkadaşımla fena tartıştık

izinsiz eşyalarıma dokunulmasından nefret ederim ama yiyecek konusunda toleranslıyımdır. canı çeker yer ne var bunda düşmanım bile olsa yiyecek konusunda afiyet olsun derim yani

Vay be ne lokummuş arkadaş
Ben tam inanmadım ya neyse
Kimse iki üç lokum için bunu yapmaz lokum bu ya hayırda şerde dağıtılan kimsenin yemediği lokum ha bide kuş lokumu🥴
Ayıp ya
Ben de pek inanamadım, bunun öncesi var belli ki. Konu sahibi, bu konuyu oda arkadaşınızın tarafından da dinlemek isterdim. En samimi arkadaşım bile olsa sormadan birşeyini yemezdim veya eşyasını kullanmazdım. Ben her koşulda az da olsa mesafeden yanayım. Oda arkadaşınızın az çok huyunu suyunu anlamışsınızdır, lokumu belki kendi de yemeyip çöpe atacaktı ama sizin yemenize aşırı sinirlenmiş. Sonra da soğuk savaş başlatmış kız. Yani mesele üç tane lokum değil gibi.

Şimdi ben kızla nasıl aynı odada devam edeyim sizce, yani selam sabah vererek mi yoksa vermeyerek mi? Bu konuda ilk adımı o kendi atmaz, benim atmamı bekler
Sabahtan beri herkes adım atma, selam sabahı kes 4 ay dişini sık diyor siz hala adım atma derdindesiniz. Bu kadar pasiflik niye? Ya mevzu kuş lokumu kadar basit değil başka şeyler var ya da siz insanlara muhtaç beni affetsin kanki olalım😍😍 tarzında birisiniz ki ikincisi birincisinden daha tehlikeli ve itici

Şimdi ben kızla yüzyüze geldiğimde nasıl davranacağımı gerçekten bilmiyorum. Ve en önemlisi benim sabah erken kalkıp gece de geç saate kadar proje çizmem gerekiyor. Sabah erken kalktığımda çıkan sesten rahatsız oluyor mesela. Ama o kadar dikkat ediyorum ki anlatamam. Kendisi öğlene kadar uyuduğu için uykusunun bölünmesini istemiyor. Ama kendisi ben uyuduğum zaman hiç dikkat etmiyor. Terlikleriyle pat pat ses çıkarıyor. Kendisi poşet hışırtısından bile rahatsız oluyor. Ben gece onu rahatsız etmemek için balkona geçip ders çalışıyorum hep. Bir kere de bu ses konusunda sorun yaşadık
O nasıl bir yurt öyle, balkonda çalışıyorsunuz kış günü? Ben devlet yurdunda kaldım, koridorlarda masalar olurdu uyuyamayan veya ders çalışmak isteyenler için. Veya en alt katta yemekhanede masalar boş olurdu gece iner kimileri ders çalışır, kimileri sohbet muhabbet falan ederdi.

Şimdi ben kızla nasıl aynı odada devam edeyim sizce, yani selam sabah vererek mi yoksa vermeyerek mi? Bu konuda ilk adımı o kendi atmaz, benim atmamı bekler
Hala alttan alma derdindesiniz yineliyorum kızın beslemesi gibi ona muhtaç gibi onsuz yaşayamıyormuş gibi davrandığınız sürece tavırlarına sizi hor görmeye devam edecek normal davranın “NORMAL “ odada yalnız yaşıyorsunuz gibi düşünün onun kadar hakkınız var siz de para ödüyorsunuz oraya
Ha şimdi bunca yazılana da dönüp keşke biri beni anlasa demeye devam edersenizde pess :kahve:

insanın hayat enerjisini emen arkadaş tipi. özür dileme tabiki .eğer dilersen onun yaptığı hareketleri haketmişsin gibi algılar ve devam eder.bi müddet sonra derslerden çok ona nasıl davransam da kavga çıkmasa diye düşünürsün.

Ne çok ezdirmişsin kendini şu salak kıza.. okurken darlandım. bir cinnete bakar vallahi saçını eline birkez dola bak nasıl uslanıyor. Lokumu bilemem ama para veriyorsam kimse benim oflamama, odada yürümeme, kapı açıp kapatmama karışamaz. kendisi de son derece dikkatli davranıyorsa bunu senden beklemeye hakkı vardır anca. Kız senin kaş çatlama bile karışıyor fazla taviz vermişsin

Çünkü para vererek kaldığım yerde huzurla kalamıyorum. Aynı odada kaldığımız için huzurum bozuluyor davranışlarından dolayı. Ve o asla özür dilemez, ona göre hep o haklı. Onun sinirlerinin yatışması için hep benim alttan almam gerekiyor. Sakin bir ortam oluşması için yumuşak davranan taraf ben olmak zorunda kalıyorum
Kız ben varya uzun parmaklarımı onun yüzüne öyle bi takarım ki feleği şaşar bu ne yumuşaklık bi kendine gel, haddini bildir sinek bile sessiz uçamıyor ne bu özgüven babasının evinde mi uyuyor döverim onu valla he getirmeyin beni oraya 😀 kız biraz sesini çıkar cazgır ol anaaaa dayanılır mı kız dövmemek için ellerim kaşındı 😀

Ne çok ezdirmişsin kendini şu salak kıza.. okurken darlandım. bir cinnete bakar vallahi saçını eline birkez dola bak nasıl uslanıyor. Lokumu bilemem ama para veriyorsam kimse benim oflamama, odada yürümeme, kapı açıp kapatmama karışamaz. kendisi de son derece dikkatli davranıyorsa bunu senden beklemeye hakkı vardır anca. Kız senin kaş çatlama bile karışıyor fazla taviz vermişsin
+111111111
ah şöyleleri benim elime düşmüyor ki mum tutturayım. konu sahibini efendi görmüş de kız tepesine binmiş. böyleleri kendinden dişlisini görünce kuyruğunu sıkıştırır k*çının üstüne oturur kalır. deli deliyi görünce sopasını saklar tabii.

+111111111
ah şöyleleri benim elime düşmüyor ki mum tutturayım. konu sahibini efendi görmüş de kız tepesine binmiş. böyleleri kendinden dişlisini görünce kuyruğunu sıkıştırır k*çının üstüne oturur kalır. deli deliyi görünce sopasını saklar tabii.
Dimi :) okurken cinnete geldim burda çok fazla yüz bulmuş

niye herkes bu kadar sinirli ve parçalamak istiyor anlamadım ya :D
sakin hanımlar
kim olursa olsun ne olursa olsun kimse kimsenin izinsiz birşeyini yememeli dokunmamalı
siz izin veriyor olabilirsiniz ama herkes izin vermek zorunda değil oda arkadaşı hoşlanmıyormuş ve eşyası çalındığı için ekstra hassasmış
ve daha sessiz olmasını söylemiş konuda başka ne var ki
ben mi kaçırdım ya ?

kızın ters davranıp durmasıda izinsiz eşyasını aldı ya da yedi diyedir... aman ne var iki lokma diyen olmuşta ? ne münasebet yani :) o iki lokma başkasının lokması sonuçta bu gerçeği değiştirmez, konu sahibi tek başına yaşasa ne olacaktı abur cuburum bitmiş yiyemeyeceğim deyip geçecekti... bunu o an orada da diyebilirdi değil mi ama

Ben de pek inanamadım, bunun öncesi var belli ki. Konu sahibi, bu konuyu oda arkadaşınızın tarafından da dinlemek isterdim. En samimi arkadaşım bile olsa sormadan birşeyini yemezdim veya eşyasını kullanmazdım. Ben her koşulda az da olsa mesafeden yanayım. Oda arkadaşınızın az çok huyunu suyunu anlamışsınızdır, lokumu belki kendi de yemeyip çöpe atacaktı ama sizin yemenize aşırı sinirlenmiş. Sonra da soğuk savaş başlatmış kız. Yani mesele üç tane lokum değil gibi.
bence de, bana göre sormadan bir şeylerini aldı diyedir.
bende izin almadan alana yiyene ifrit olurum hiç hoşlanmam daha dün 6 yaşındaki kızımla konusu oldu
okuldaki arkadaşı kızımın beslenmesini parmaklamak suretiyle :KK70: mundar etmiş
kızımda kızmış,istesen paylaşırdım benden izinsin yemeğime dokunman rahatsız etti ,ellemende rahatsız etti al bende yemeyeceğim aç kaldım mutlu musun demiş kızmış,eve geldi beslenmesi duruyor neden yemedin diye sordum anlattı

6 yaşında çocuk bile kimsenin birşeyine izinsiz dokunmamak gerektiğini biliyor bence tüm mesele bu ...

Olay sadece lokum değil bence ?
Başka bir şey olmadığına emin misinz? Ha eğer öyle ise kız ağır arıza, sen onu bana getir onun ilacı bende :D

Bu arada ne özür dilemesi saçmalama ya

Gönlünü almak için kuş lokumu bile almışsın.hala afra tafra yapıyorsa konusmazdim.arkafas olmaz bu kizdan.

Merhaba. Benim acil fikirlerinize ihtiyacım var. Ben 26 yaşındayım. Oda arkadaşım da 24 yaşında. Ben mimarlık okuyordum. Kalan projelerim için üniversiteye gidiyordum. Şöyle ki kalacak yer konusunu bu sene son zamanlara bıraktığımdan istediğim gibi yer tutamadım. Tek kişilik yer tutmak isterdim. Ancak hem kendini yalnız hissettiğimden hem de zaten yer bulamadığından 2 kişilik oda tuttum. Ortak kullanım alanı ise 4 kişilik. Şimdi ben gece ders çalışırken kendime ait aburcubur kalmamıştı. Ve buzdolabında arkadaşımın kuş lokumu vardı, ben de birkaç tane yedim ve bunu arkadaşıma bildirmeyi unutmuşum. Ama daha önce izinsiz bir şeyini kullanmamıştım. Sonra o, bunu fark edince, sen niye benim arkamdan iş çeviriyorsun falan dedi. Ben de söylemeyi unutmuşum kusura bakma, özür dilerim dedim ve ona yeni kuş lokumu hediye ettim, ama kabul etmedi. Ve ertesi sabah kahvaltıda benim ayağıma bastı ve tuhaf ve gıcık davranmaya başladı. Mesela, ortak alanın temizliğini bölüşürken ocağı senin temizlenen gerekiyor, temizlersin vs gibisinden. Ki en fazla temizliği ben yapıyorum genelde. Sonra, ben ders çalışacağım, çok konu var diye of ya falan demiştim ama finale hazırladığım için. O da bana dedi ki bir daha bana of yaa deme tamam mı burası benim de odam dedi ama gıcık bir şekilde. Ben de "ben sana demedim, kendi kendime çok fazla konu var diye dedim" dedim. Sonra ben geceyarısı üstümü örtmek için bazanın altından battaniye aldım, çünkü çok üşümüştüm, keşke almasaydım.O da sanmış ki odanın içinde terliklerle dolaşıp onu uyandırmaya çalışıyorum sanmış. Bana dedi ki gecenin bu saatinde terliklerle odanın içinde dolaşıyorsun vs dedi. Ben de terlikle dolaştığım yok, battaniye almak için kalktım dedim. Yalan söyleme, yalancısın, aldıklarının hepsini geri vereceksin falan dedi. Sonra ben de ağladım, yeter artık ya ben de bir insanım falan dedim. O da sen insan mısın, sen insan değilsin, nankörsün falan dedi. Ben de şu anda sabah olmasını bekliyorum bu odadan gitmek için, artık seninle aynı odada kalmak istemiyorum dedim. O da iyi edersin falan dedi. Bir kuş lokumunu arkadan iş çevirmeye bağlayanı da ilk defa duydum dedim ben de. O da almayacaksın abi, kes sesini, seninle muhatap olmak istemiyorum dedi. Ben de sen kes, çok meraklıydım seninle muhatap olmaya dedim. Sonra pansiyon yöneriticisiyle oda değişikliği için konuştum ama yer yok diyor, kabul etmiyor, başka çareniz yok, birbirinizle kalmanız gerekiyor diyor. Sonra biz onunla whatsapptan konuştuk tekrar gitmene ben sebep olmak istemiyorum vs, ama bir baktım beni instagramdan engellemiş. Ki biz önceden çok yakın arkadaştık, şimdi böyle oldu. Beni instagramdan engelleyen biriyle nasıl aynı odada kalmaya devam edeceğim bilmiyorum, gerçekten hiç istemiyorum artık. Ben o şehre gittiğimde zor durumdayım, bana yardımı dokunmuştu.Anlaşamadığımız nokta, hep kendi dediği olsun istiyor ve diğer 2 kızı arada bozuyor mesela beni bozamıyor.Yerime başkasını bulamadım. Ve ondan özür dilemeli miyim, nasıl davranmalıyım?
Kız hasta net.
Nolcak ya 2 lokumdan
Yalnız kalmak istiyor herhdle
Bu gece kalkıp beni keserse sorumlulık kabul ediyor musunuz ?derdim herhlde ben yönetime.
Özür flaan dileme yahu.

Ha ayrıca sanki kıza muhtaç gibisin, onun evinde kalıyormuş gibi. Ne bu pasiflik yahu..
Yurt değil mi kardeş orası ? Sende para vermedin mi ? Ne demek yok parmak ucumda yuruyorum, yok ses çıkarmıyorum yok balkonda ders calısıyorum.. Oldu yahu. Bu kadar premses ise eve çıksın, yurtta kalacağına.

Yukarıda diğer sebepleri anlattım. Bir de, o sabah uyurken odaya girilip çıkılmasından vs rahatsız oluyor. Ama ben mecburi olarak fakülteye gitmem gerektiği zamanlarda kapıyı mecbur açmak zorunda kalıyorum. Bir defasında bunun için de tavır yapmıştı bana. Ben de dikkat ettiğimi söyledim. Rahatsız olduğu sesler de poşet hışırtısı vs gibi küçük sesler. Bunun için baya tavır yapmıştı. Ben de benim sınırlarım bu, en fazla bu kadar dikkat edebiliyorum demiştim. Ve iki kişilik odada kalıyorsak bunları kabullenmek zorundayız dedim. Çünkü kendisi asla dikkat etmiyor. Ama ben ona hiçbir zaman niye ses çıkarıyorsun demedim mesela
tamamen tahmini konuşuyorum kesin öyle mi demiyorum
acaba kapıyı daha yavaş aç mı demek istiyor ?

şöyle söyleyeyim ,ben kapıyı açacağım zaman minik tıklatırdım önce müsait mi değil mi bilmediğimden ,sonra da yavaşca açardım, mesela eşyalarımı gece uyumadan önce hazırlardım sabah hışır hışır ses çıkmasın diye, poşetden herşeyi anında çıkarırdım yerine koyardım ki gece veya erken saatde lazım olursa hışır hışır rahatsız etmesin, belki siz bu konularda daha rahat davranıyorsanız eğer onu mu söylüyor acaba ,?

kendisi bu konularda nasıl dikkat eder mi? yoksa pata küte davranıp sadece sizden mi dikkat istiyor ?

tamamen tahmini konuşuyorum kesin öyle mi demiyorum
acaba kapıyı daha yavaş aç mı demek istiyor ?

şöyle söyleyeyim ,ben kapıyı açacağım zaman minik tıklatırdım önce müsait mi değil mi bilmediğimden ,sonra da yavaşca açardım, mesela eşyalarımı gece uyumadan önce hazırlardım sabah hışır hışır ses çıkmasın diye, poşetden herşeyi anında çıkarırdım yerine koyardım ki gece veya erken saatde lazım olursa hışır hışır rahatsız etmesin, belki siz bu konularda daha rahat davranıyorsanız eğer onu mu söylüyor acaba ,?

kendisi bu konularda nasıl dikkat eder mi? yoksa pata küte davranıp sadece sizden mi dikkat istiyor ?
Kendisi dikkat etmiormuş zaten, sadece konu sahibinden bu özeni bekliyor

Kendisi dikkat etmiormuş zaten, sadece konu sahibinden bu özeni bekliyor
konu sahibi de diyormuymuş sende ses çıkarıyorsun diye
konu sahibi sessiz kalıyorsa söylemiyorsa oda arkadaşı ses çıkardığının farkında bile değildir,söylemek lazım daha sessiz olur musun diye
konu sahibi sanırım gereksiz yere altdan alıyor ses çıkardığında falan susuyor susuyor ... karşısındaki de ses çıkarıyorsun diye şikayet edince ondan dolayı daha çok üzülüyor galiba

Back