• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Oda arkadaşımla fena tartıştık

Çünkü para vererek kaldığım yerde huzurla kalamıyorum. Aynı odada kaldığımız için huzurum bozuluyor davranışlarından dolayı. Ve o asla özür dilemez, ona göre hep o haklı. Onun sinirlerinin yatışması için hep benim alttan almam gerekiyor. Sakin bir ortam oluşması için yumuşak davranan taraf ben olmak zorunda kalıyorum

Hareketleri çocukça ve dengesizce. Ama hal böyleyken, böyle bir insana bulasmaya imtina etmeniz gerekirken , onun lokumunu yemeseydiniz keşke. Iki lokum ağzınıza atmayinca ölmezdiniz. Arkadas zaten deli iyice çenesini acmissiniz. Kurtuluşunuz yok gibi

Merhaba. Benim acil fikirlerinize ihtiyacım var. Ben 26 yaşındayım. Oda arkadaşım da 24 yaşında. Ben mimarlık okuyordum. Kalan projelerim için üniversiteye gidiyordum. Şöyle ki kalacak yer konusunu bu sene son zamanlara bıraktığımdan istediğim gibi yer tutamadım. Tek kişilik yer tutmak isterdim. Ancak hem kendini yalnız hissettiğimden hem de zaten yer bulamadığından 2 kişilik oda tuttum. Ortak kullanım alanı ise 4 kişilik. Şimdi ben gece ders çalışırken kendime ait aburcubur kalmamıştı. Ve buzdolabında arkadaşımın kuş lokumu vardı, ben de birkaç tane yedim ve bunu arkadaşıma bildirmeyi unutmuşum. Ama daha önce izinsiz bir şeyini kullanmamıştım. Sonra o, bunu fark edince, sen niye benim arkamdan iş çeviriyorsun falan dedi. Ben de söylemeyi unutmuşum kusura bakma, özür dilerim dedim ve ona yeni kuş lokumu hediye ettim, ama kabul etmedi. Ve ertesi sabah kahvaltıda benim ayağıma bastı ve tuhaf ve gıcık davranmaya başladı. Mesela, ortak alanın temizliğini bölüşürken ocağı senin temizlenen gerekiyor, temizlersin vs gibisinden. Ki en fazla temizliği ben yapıyorum genelde. Sonra, ben ders çalışacağım, çok konu var diye of ya falan demiştim ama finale hazırladığım için. O da bana dedi ki bir daha bana of yaa deme tamam mı burası benim de odam dedi ama gıcık bir şekilde. Ben de "ben sana demedim, kendi kendime çok fazla konu var diye dedim" dedim. Sonra ben geceyarısı üstümü örtmek için bazanın altından battaniye aldım, çünkü çok üşümüştüm, keşke almasaydım.O da sanmış ki odanın içinde terliklerle dolaşıp onu uyandırmaya çalışıyorum sanmış. Bana dedi ki gecenin bu saatinde terliklerle odanın içinde dolaşıyorsun vs dedi. Ben de terlikle dolaştığım yok, battaniye almak için kalktım dedim. Yalan söyleme, yalancısın, aldıklarının hepsini geri vereceksin falan dedi. Sonra ben de ağladım, yeter artık ya ben de bir insanım falan dedim. O da sen insan mısın, sen insan değilsin, nankörsün falan dedi. Ben de şu anda sabah olmasını bekliyorum bu odadan gitmek için, artık seninle aynı odada kalmak istemiyorum dedim. O da iyi edersin falan dedi. Bir kuş lokumunu arkadan iş çevirmeye bağlayanı da ilk defa duydum dedim ben de. O da almayacaksın abi, kes sesini, seninle muhatap olmak istemiyorum dedi. Ben de sen kes, çok meraklıydım seninle muhatap olmaya dedim. Sonra pansiyon yöneriticisiyle oda değişikliği için konuştum ama yer yok diyor, kabul etmiyor, başka çareniz yok, birbirinizle kalmanız gerekiyor diyor. Sonra biz onunla whatsapptan konuştuk tekrar gitmene ben sebep olmak istemiyorum vs, ama bir baktım beni instagramdan engellemiş. Ki biz önceden çok yakın arkadaştık, şimdi böyle oldu. Beni instagramdan engelleyen biriyle nasıl aynı odada kalmaya devam edeceğim bilmiyorum, gerçekten hiç istemiyorum artık. Ben o şehre gittiğimde zor durumdayım, bana yardımı dokunmuştu.Anlaşamadığımız nokta, hep kendi dediği olsun istiyor ve diğer 2 kızı arada bozuyor mesela beni bozamıyor.Yerime başkasını bulamadım. Ve ondan özür dilemeli miyim, nasıl davranmalıyım?
Psikolojik bir rahatsızlığı olabilir. Hiç normal gelmedi davranışları.

Merhaba. Benim acil fikirlerinize ihtiyacım var. Ben 26 yaşındayım. Oda arkadaşım da 24 yaşında. Ben mimarlık okuyordum. Kalan projelerim için üniversiteye gidiyordum. Şöyle ki kalacak yer konusunu bu sene son zamanlara bıraktığımdan istediğim gibi yer tutamadım. Tek kişilik yer tutmak isterdim. Ancak hem kendini yalnız hissettiğimden hem de zaten yer bulamadığından 2 kişilik oda tuttum. Ortak kullanım alanı ise 4 kişilik. Şimdi ben gece ders çalışırken kendime ait aburcubur kalmamıştı. Ve buzdolabında arkadaşımın kuş lokumu vardı, ben de birkaç tane yedim ve bunu arkadaşıma bildirmeyi unutmuşum. Ama daha önce izinsiz bir şeyini kullanmamıştım. Sonra o, bunu fark edince, sen niye benim arkamdan iş çeviriyorsun falan dedi. Ben de söylemeyi unutmuşum kusura bakma, özür dilerim dedim ve ona yeni kuş lokumu hediye ettim, ama kabul etmedi. Ve ertesi sabah kahvaltıda benim ayağıma bastı ve tuhaf ve gıcık davranmaya başladı. Mesela, ortak alanın temizliğini bölüşürken ocağı senin temizlenen gerekiyor, temizlersin vs gibisinden. Ki en fazla temizliği ben yapıyorum genelde. Sonra, ben ders çalışacağım, çok konu var diye of ya falan demiştim ama finale hazırladığım için. O da bana dedi ki bir daha bana of yaa deme tamam mı burası benim de odam dedi ama gıcık bir şekilde. Ben de "ben sana demedim, kendi kendime çok fazla konu var diye dedim" dedim. Sonra ben geceyarısı üstümü örtmek için bazanın altından battaniye aldım, çünkü çok üşümüştüm, keşke almasaydım.O da sanmış ki odanın içinde terliklerle dolaşıp onu uyandırmaya çalışıyorum sanmış. Bana dedi ki gecenin bu saatinde terliklerle odanın içinde dolaşıyorsun vs dedi. Ben de terlikle dolaştığım yok, battaniye almak için kalktım dedim. Yalan söyleme, yalancısın, aldıklarının hepsini geri vereceksin falan dedi. Sonra ben de ağladım, yeter artık ya ben de bir insanım falan dedim. O da sen insan mısın, sen insan değilsin, nankörsün falan dedi. Ben de şu anda sabah olmasını bekliyorum bu odadan gitmek için, artık seninle aynı odada kalmak istemiyorum dedim. O da iyi edersin falan dedi. Bir kuş lokumunu arkadan iş çevirmeye bağlayanı da ilk defa duydum dedim ben de. O da almayacaksın abi, kes sesini, seninle muhatap olmak istemiyorum dedi. Ben de sen kes, çok meraklıydım seninle muhatap olmaya dedim. Sonra pansiyon yöneriticisiyle oda değişikliği için konuştum ama yer yok diyor, kabul etmiyor, başka çareniz yok, birbirinizle kalmanız gerekiyor diyor. Sonra biz onunla whatsapptan konuştuk tekrar gitmene ben sebep olmak istemiyorum vs, ama bir baktım beni instagramdan engellemiş. Ki biz önceden çok yakın arkadaştık, şimdi böyle oldu. Beni instagramdan engelleyen biriyle nasıl aynı odada kalmaya devam edeceğim bilmiyorum, gerçekten hiç istemiyorum artık. Ben o şehre gittiğimde zor durumdayım, bana yardımı dokunmuştu.Anlaşamadığımız nokta, hep kendi dediği olsun istiyor ve diğer 2 kızı arada bozuyor mesela beni bozamıyor.Yerime başkasını bulamadım. Ve ondan özür dilemeli miyim, nasıl davranmalıyım?
Muhatap olma ve surekli git yonetime rica et birisiyle yer degisikligi vs.yapin de bence sizi bir nedenden dolayı kıskanıyor da olabilir ya da fena takıntılı bir tip.Cok yorulursunuz böyleleriyle..Hic bir sonuç alamıyorsanız kendi geldiğinizi içtiğinizi temizleyin odayı bölüşerek temizleyin bir plan yapın onu alın asın odaya herkes uysun takin kulakliginizi kitabınızı okuyun,ödevlerinizi yapın vs..Ota b.ka da laf ederse ucarak mi yuruyeyim deyip duymayın, beğenmiyorsan git odayı değiştir deyin.Cok sıkım sıkım sıkılmayın alışmış bu belli ki sizi eziklemeye.

Muhatap olma ve surekli git yonetime rica et birisiyle yer degisikligi vs.yapin de bence sizi bir nedenden dolayı kıskanıyor da olabilir ya da fena takıntılı bir tip.Cok yorulursunuz böyleleriyle..Hic bir sonuç alamıyorsanız kendi geldiğinizi içtiğinizi temizleyin odayı bölüşerek temizleyin bir plan yapın onu alın asın odaya herkes uysun takin kulakliginizi kitabınızı okuyun,ödevlerinizi yapın vs..Ota b.ka da laf ederse ucarak mi yuruyeyim deyip duymayın, beğenmiyorsan git odayı değiştir deyin.Cok sıkım sıkım sıkılmayın alışmış bu belli ki sizi eziklemeye.
Ve böyleleri,bu kadar takintili olanlar, kesinlikle ortak kullanım alanında kalmayacak demek ki keske yalniz kalabilecegin biryer secseydin deyin,siz de para veriyorsunuz ve siz de gece gündüz kullanırsınız herseyi olmazsa haklarinizdan bahsedin ve biraz dişinizi gösterin.

Mimarlık okumak aşırı zor. Bi de böyle kaprisli bir oda arkadaşı... Allah yardımcın olsun ama ezdirme kendini. Eğer sen kızın dediği gibi gizlice bişeylerini almamışsan, ona kötülüğün dokunmamışsa hiçç muhatap olma

Bana iki lokum alma meselesi gibi gelmedi üzgünüm. Kimse lokum için (evet lokumda olsa izinsiz alınmamalı bencede) bu kadar tantana yapmaz. Ha yapıyorsa o zaman ağır manyaktır zaten uzak durun. Hediye olarakta kulak tıkacı alıp verin, öğlene kadar kimse onun keyfini beklemek zorunda değil

Mümkün olduğu kadar az muhatap olmaya çalışın. Bir süre iade edin. Dönem ortası yeni yer bulmak zor olabilir.

Teşekkür ederim cevabınız için. Aslında şöyle bir durum daha vardı. Yukarıya mesaj sığmadığı için yazamadım. Oda arkadaşımın dönem başlarında 150 TL kadar parası çalındı. Ve pansiyon yöneticisi odandaki kız yapıyordur falan demiş,başka kim girecek odana demiş. Oda arkadaşım da benim için paraya tenezzül etmez o demişti vd kendi özel bölgesine kamera koymuştu. Kamerada bu kişinin yani çalan kişinin ben değil karşı odadaki kız olduğu görüldü ve kız yurttan çıkarıldı, böylece ben de bu iftiradan kurtulmuş oldum. Yani bu olaydan sonra izinsiz bir şey almayacaksın demeye getirdi. Ben hep dikkat ettim, hep izin aldım ama evde en yakın arkadaşlarımla kaldığımda aramızda böyle şeylerin lafı olmuyordu. Oda arkadaşım ben böyle şeylere çok dikkat ediyorum, çok kızıyorum, önem veriyorum vs dedi. Normalde hiçbir şeyi izinsiz almazdım ancak birkaç tane canım çektiğinden almıştım, almaz olaydım...
Ben gider o yonetime de hesap sorardım nasıl böyle insanı zan altında bırakıyorlar diye....Ayyy kişilik olarak nasıl birisiniz bilmem ama lütfen sşöyle salinin kendinize bi gelin ve topuklarinizi yere vura vura çıkın odadan okula giderken yani bir durusunuz olsun mimarlik da okuyorsunuz boru degil sonuçta,ve o kiz da 2 kere dusunsun size birsey soylerken belki sizi baya yumusak yuzlu,saf gördü saftan kastim,duygusal iyi niyetli gibi..ayy lokumu ben yemiş de fırçayı da yemiş kedi gibi hissettim kendimi şu an.

Son oda arkadaşımla 1 yıl nerdeyse günaydın dışında hiç konuşmadan kalmıştım ben
Kalınıyor yani
Zaten bölüm zormuş çalışırken vakit akar gider
Başka arkadaşlarınızla takılırsınız

Bana iki lokum alma meselesi gibi gelmedi üzgünüm. Kimse lokum için (evet lokumda olsa izinsiz alınmamalı bencede) bu kadar tantana yapmaz. Ha yapıyorsa o zaman ağır manyaktır zaten uzak durun. Hediye olarakta kulak tıkacı alıp verin, öğlene kadar kimse onun keyfini beklemek zorunda değil
Diğer sebepleri yukarıda açıkladım

Sayılı gün çabuk geçer hayatta çok insan göreceksiniz bir kuş lokumunun peşine düşeni de kaç kez bulaşık yikadığını sayani da önemli olan bu tip insanlara karşı güçlü dimdik ayakta durabilmek

Konuyu okurken cinnet geçirdim resmen ama o kıza değil size. Neden bu kadar pasifsiniz? Hadi hata yaptınız yediniz lokumu sonrasında özür dileyip vermişsiniz ama o almamış. Ondan sonrası ferman çıksa umrum olmaz. Bizlerde kaldık yurtta yeri geldi bir parça ekmeği bölüştük yeri geldi haftasonu evine giden arkadaşın dolabı kurcalandi aç midemizi doyuracak bişeyler var mı diye ama kimsede ne yapıyorsun sen demedi çünkü öğrenciydik halden anlıyorduk halden anlamayan 1 tip vardı hiç birimiz muhatap olmazdı onunla kendi kendine takılırdı. Siz çok yüz vermişsiniz Bi sirkelenin kendinize gelin. Sabah kalkarım ses olacak diye hicde gerilmem hazırlanır çıkarım okuluma gece kalkıp kolbastı açıp oynamamış sonuçta normal insanlar gibi sabah olmuş uyanmışım.

Ah ahh bu yurtlarda anlaşmazlıklar zor oluyor. Seni çok iyi anlıyorum, benim de çok yakın arkadaşımla kötü bitti maalesef :110:
Sonradan sınıf arkadaşımla aynı odaya çıkmıştık ama çok iyi geçindik. Ben de onun kandil simitlerini yemiştim haberi yokken ama hala gülerek bahsederiz. Güzel günlerdi:KK61:Umarım en kısa sürede bi çare bulursun:KK64:

biz de yurtta ortak alanda kaldik, kimse kimseye gicik olmuyorsa iki lokma yemegin hesabini sormaz , sormamali da..
sanirim sizle farkli bir derdi var ve kus lokumu bahanesiyle patlak verdi..
bir de boyle kil insanlar da yok degil, misal benim kuzenim benden once yurt hayati yasamisti ve bana ; yemeklerini dolabina kilitle, kimseyle paylasma vs diye saliklar vermisti 🙄 var yani boyle insanlar da, ne yapacaksin.. umarim oda degisikligi gerceklesir, huzurunuz kacmis bir kere..

Bu ne yaa ! Arkadaşlık kalitesi bu kadar mı düştü? Kuş lokumunun hepsini yesen n'olur? Kendisi sorunlu bu tiplerden uzak durun. İnsan kalitesi biraz da böyle anlaşılıyor. En güzel ve en kalıcı arkadaşlıklar üniversite yıllarında ediniliyor. Yiyeceğimizi de dertlerimizi de giysilerimizi de paylaşırdık. Huzurunuz kaçmış belli ama bilin ki böyle gıcık tipler her yerde karşınıza çıkacak. Ortam değiştirebiliyorsanız değiştirin, yoksa muhatap olmayın.

Back