• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Oda arkadaşımla fena tartıştık

Olay sadece lokum değil tabi. Bir olay olduğunda kendisi bana düşmanmış gibi davranabiliyor, mesela suratıma kapıyı çarpıyor. Ama ben aynı şeyi yapsam, mesela bir kere kaşlarımı çatmıştım problem oluyor. Yani kendi yaptıklarını görmüyor. Ben de kendimi ezdirmek istemiyorum tabi. Özür dileyen taraf ben oluyorum genelde
Dileme, muhatap olma.

illa iletisimde mi olmaniz gerekiyor? zaten ayni sinifta degilsiniz anladigim kadariyla yani gun icinde surekli gorusecek durumunuz yok. aksamlari da dersinizi calisin, telefonla ilgilenin, kendi arkadaslarinizla disari cikin vs. sanki hayatinizda sadece bu kiz varmis gibi davranmaniz sagliksiz bence.

Şimdi ben kızla yüzyüze geldiğimde nasıl davranacağımı gerçekten bilmiyorum. Ve en önemlisi benim sabah erken kalkıp gece de geç saate kadar proje çizmem gerekiyor. Sabah erken kalktığımda çıkan sesten rahatsız oluyor mesela. Ama o kadar dikkat ediyorum ki anlatamam. Kendisi öğlene kadar uyuduğu için uykusunun bölünmesini istemiyor. Ama kendisi ben uyuduğum zaman hiç dikkat etmiyor. Terlikleriyle pat pat ses çıkarıyor. Kendisi poşet hışırtısından bile rahatsız oluyor. Ben gece onu rahatsız etmemek için balkona geçip ders çalışıyorum hep. Bir kere de bu ses konusunda sorun yaşadık

illa iletisimde mi olmaniz gerekiyor? zaten ayni sinifta degilsiniz anladigim kadariyla yani gun icinde surekli gorusecek durumunuz yok. aksamlari da dersinizi calisin, telefonla ilgilenin, kendi arkadaslarinizla disari cikin vs. sanki hayatinizda sadece bu kiz varmis gibi davranmaniz sagliksiz bence.
Şöyle ki benim haftada sadece iki gün dersim var. Onun dışında hep odada proje çiziyorum genelde. Onun da tüm dersleri online neredeyse ve odada kpssye hazırlanıyor. Yani bu dönem tabi farklı sosyal aktivite de düşünüyorum, çalışmayı da düşünüyorum. Ama proje çizebileceğim başka yer yok ve bu çok zaman alan bir şey. Yani uzun süre aynı ortamda kalmak zorunda kalıyorum

Buyuyene kadar hep "kimsenin bir toz tanesini bile izinsiz alma, dokunma" derdi babaannem. Çok tekrarladiği sözlerinden biriydi.

Hani mevzu lokum mu diye kucumseniyor ama degil lokum tozuna bile dokunmamak lazim gercekten. Benim için lokumun sozu olmaz, sorun olmazdi ama türlü türlü insan var.

++++
Karşı taraf ruh hastası, zaten 4 ay da kalmış konu sahibesi dirensin sonra kaçsın

Ortak kullanım alanına odasını degirstirmek isteyen var mı tarzinda bir not yazabilirsiniz . Ama daha kotu birine denk de gelebilirsiniz . Mesala karşı odanızda ki kız hırsızlık yapiyormus onun gibi.

Odanız da kalırsanız da muhabbeti minimum da tutun tek basinizaymis gibi davranın

Cinsin biri, uzak durun. Biz arkadaşlarımızla birbirimzie canın çekerse bak burda ... var şeklinde koyardık dolaba. Hani bazen habersiz yerdik birbirimizden, söyleme gereği bile duymazdık. Söylesek bile ben de arkadaşım da afiyet olsun derdi. Hani özel kişisel eşyalar olur tamam da yiyecek sonuçta...

Merhaba. Benim acil fikirlerinize ihtiyacım var. Ben 26 yaşındayım. Oda arkadaşım da 24 yaşında. Ben mimarlık okuyordum. Kalan projelerim için üniversiteye gidiyordum. Şöyle ki kalacak yer konusunu bu sene son zamanlara bıraktığımdan istediğim gibi yer tutamadım. Tek kişilik yer tutmak isterdim. Ancak hem kendini yalnız hissettiğimden hem de zaten yer bulamadığından 2 kişilik oda tuttum. Ortak kullanım alanı ise 4 kişilik. Şimdi ben gece ders çalışırken kendime ait aburcubur kalmamıştı. Ve buzdolabında arkadaşımın kuş lokumu vardı, ben de birkaç tane yedim ve bunu arkadaşıma bildirmeyi unutmuşum. Ama daha önce izinsiz bir şeyini kullanmamıştım. Sonra o, bunu fark edince, sen niye benim arkamdan iş çeviriyorsun falan dedi. Ben de söylemeyi unutmuşum kusura bakma, özür dilerim dedim ve ona yeni kuş lokumu hediye ettim, ama kabul etmedi. Ve ertesi sabah kahvaltıda benim ayağıma bastı ve tuhaf ve gıcık davranmaya başladı. Mesela, ortak alanın temizliğini bölüşürken ocağı senin temizlenen gerekiyor, temizlersin vs gibisinden. Ki en fazla temizliği ben yapıyorum genelde. Sonra, ben ders çalışacağım, çok konu var diye of ya falan demiştim ama finale hazırladığım için. O da bana dedi ki bir daha bana of yaa deme tamam mı burası benim de odam dedi ama gıcık bir şekilde. Ben de "ben sana demedim, kendi kendime çok fazla konu var diye dedim" dedim. Sonra ben geceyarısı üstümü örtmek için bazanın altından battaniye aldım, çünkü çok üşümüştüm, keşke almasaydım.O da sanmış ki odanın içinde terliklerle dolaşıp onu uyandırmaya çalışıyorum sanmış. Bana dedi ki gecenin bu saatinde terliklerle odanın içinde dolaşıyorsun vs dedi. Ben de terlikle dolaştığım yok, battaniye almak için kalktım dedim. Yalan söyleme, yalancısın, aldıklarının hepsini geri vereceksin falan dedi. Sonra ben de ağladım, yeter artık ya ben de bir insanım falan dedim. O da sen insan mısın, sen insan değilsin, nankörsün falan dedi. Ben de şu anda sabah olmasını bekliyorum bu odadan gitmek için, artık seninle aynı odada kalmak istemiyorum dedim. O da iyi edersin falan dedi. Bir kuş lokumunu arkadan iş çevirmeye bağlayanı da ilk defa duydum dedim ben de. O da almayacaksın abi, kes sesini, seninle muhatap olmak istemiyorum dedi. Ben de sen kes, çok meraklıydım seninle muhatap olmaya dedim. Sonra pansiyon yöneriticisiyle oda değişikliği için konuştum ama yer yok diyor, kabul etmiyor, başka çareniz yok, birbirinizle kalmanız gerekiyor diyor. Sonra biz onunla whatsapptan konuştuk tekrar gitmene ben sebep olmak istemiyorum vs, ama bir baktım beni instagramdan engellemiş. Ki biz önceden çok yakın arkadaştık, şimdi böyle oldu. Beni instagramdan engelleyen biriyle nasıl aynı odada kalmaya devam edeceğim bilmiyorum, gerçekten hiç istemiyorum artık. Ben o şehre gittiğimde zor durumdayım, bana yardımı dokunmuştu.Anlaşamadığımız nokta, hep kendi dediği olsun istiyor ve diğer 2 kızı arada bozuyor mesela beni bozamıyor.Yerime başkasını bulamadım. Ve ondan özür dilemeli miyim, nasıl davranmalıyım?
Sadece 2 lokumdan kimse bunu yapmaz. Benim de oda paylaştığım ev arkadaşımız kişisel bakım ürünlerimizi ve çekmeceme koyduğum abur cuburu bile izinsiz alıyor az da kullanmıyor dibini görene kadar durmuyor kız ve reddediyo ben de bir yerde patlarsam bu kızdan beter olurum herhalde. Çünkü inanılmaz sinir bozucu bir durum.

Sadece 2 lokumdan kimse bunu yapmaz. Benim de oda paylaştığım ev arkadaşımız kişisel bakım ürünlerimizi ve çekmeceme koyduğum abur cuburu bile izinsiz alıyor az da kullanmıyor dibini görene kadar durmuyor kız ve reddediyo ben de bir yerde patlarsam bu kızdan beter olurum herhalde. Çünkü inanılmaz sinir bozucu bir durum.
Yukarıda diğer sebepleri anlattım. Bir de, o sabah uyurken odaya girilip çıkılmasından vs rahatsız oluyor. Ama ben mecburi olarak fakülteye gitmem gerektiği zamanlarda kapıyı mecbur açmak zorunda kalıyorum. Bir defasında bunun için de tavır yapmıştı bana. Ben de dikkat ettiğimi söyledim. Rahatsız olduğu sesler de poşet hışırtısı vs gibi küçük sesler. Bunun için baya tavır yapmıştı. Ben de benim sınırlarım bu, en fazla bu kadar dikkat edebiliyorum demiştim. Ve iki kişilik odada kalıyorsak bunları kabullenmek zorundayız dedim. Çünkü kendisi asla dikkat etmiyor. Ama ben ona hiçbir zaman niye ses çıkarıyorsun demedim mesela

Oda arkadaşım benim yiyeceklerimi yerdi habersiz. Kendi rafıma koyardım yine yerdi. Poşete koyar bağlar kaldırırdım (hani bu ayrı bir şey yemeyin diye) yine yerdi :D
Yine de bir şey demezdim. Benim annem yolluyordu. Belki canı istiyordur diye. Tek istediğim haber vermesiydi ki bende evde yemek var diye geldiğimde aç kalmayayım.

Kendinizi ezdirmeyin.
Kes sesini o lokumları sana monte ederüm diye bir cinnet geçirin
Kafi.

Oda arkadaşım benim yiyeceklerimi yerdi habersiz. Kendi rafıma koyardım yine yerdi. Poşete koyar bağlar kaldırırdım (hani bu ayrı bir şey yemeyin diye) yine yerdi :KK70:
Yine de bir şey demezdim. Benim annem yolluyordu. Belki canı istiyordur diye. Tek istediğim haber vermesiydi ki bende evde yemek var diye geldiğimde aç kalmayayım.

Kendinizi ezdirmeyin.
Kes sesini o lokumları sana monte ederüm diye bir cinnet geçirin
Kafi.
Katılıyorum coştukça coşmuş
En iyi savunma saldırıdır eh seninle mi terbiye olacağım be diyip canına okuyun
odadan siz çıkamıyorsanız o da çıkamaz
İstese de istemese de size katlanmak zorunda ezilmeyin bu kadar yahu
kızın hizmetçisi gibi davranıyorsunuz :kahve:

Beni instagramdan engelleyen biriyle ayni odada nasil kalacagim bilmiyorum kısmı beni benden almakla birlikte, genel olarak gereksiz üstüne geliyo, ben olsam konusmam. Kaldigim sureyi bi sekilde gecirip giderim. Kac ayin kaldi?
Ben de oraya takildim 😆 bizim zamanimizda boyle ayriliklar yasanmazdi 😆😆

Teşekkür ederim cevabınız için. Aslında şöyle bir durum daha vardı. Yukarıya mesaj sığmadığı için yazamadım. Oda arkadaşımın dönem başlarında 150 TL kadar parası çalındı. Ve pansiyon yöneticisi odandaki kız yapıyordur falan demiş,başka kim girecek odana demiş. Oda arkadaşım da benim için paraya tenezzül etmez o demişti vd kendi özel bölgesine kamera koymuştu. Kamerada bu kişinin yani çalan kişinin ben değil karşı odadaki kız olduğu görüldü ve kız yurttan çıkarıldı, böylece ben de bu iftiradan kurtulmuş oldum. Yani bu olaydan sonra izinsiz bir şey almayacaksın demeye getirdi. Ben hep dikkat ettim, hep izin aldım ama evde en yakın arkadaşlarımla kaldığımda aramızda böyle şeylerin lafı olmuyordu. Oda arkadaşım ben böyle şeylere çok dikkat ediyorum, çok kızıyorum, önem veriyorum vs dedi. Normalde hiçbir şeyi izinsiz almazdım ancak birkaç tane canım çektiğinden almıştım, almaz olaydım...
O yurt görevlisini hemen şikayet et. Bu kıza da yüz verme. Kendi defolsun gitsin. Hatta kıza hadi yer bulamadın mı vs de. Ağlama da karşısında. Madem yer değişemiyorsun kendini ezdirmemeyi bilmelisin.Senin tüm özür ve ağlamalarından yüz bulmuş, üstüne geliyor. Böyle bir ima dahi- hırdızlık gibi- yapıldığı an basacaktın yaygarayı. Ertesi gün yerine koymasaydın hemen farklı yorum yapardım ama orası yurt yani, her an çıkamazsın. Şu kadarcık şeyi sana olan kinini kusmaya fırsat bulmuş.

Olay sadece lokum değil tabi. Bir olay olduğunda kendisi bana düşmanmış gibi davranabiliyor, mesela suratıma kapıyı çarpıyor. Ama ben aynı şeyi yapsam, mesela bir kere kaşlarımı çatmıştım problem oluyor. Yani kendi yaptıklarını görmüyor. Ben de kendimi ezdirmek istemiyorum tabi. Özür dileyen taraf ben oluyorum genelde
Neden sen oluyorsun?

Yukarıda diğer sebepleri anlattım. Bir de, o sabah uyurken odaya girilip çıkılmasından vs rahatsız oluyor. Ama ben mecburi olarak fakülteye gitmem gerektiği zamanlarda kapıyı mecbur açmak zorunda kalıyorum. Bir defasında bunun için de tavır yapmıştı bana. Ben de dikkat ettiğimi söyledim. Rahatsız olduğu sesler de poşet hışırtısı vs gibi küçük sesler. Bunun için baya tavır yapmıştı. Ben de benim sınırlarım bu, en fazla bu kadar dikkat edebiliyorum demiştim. Ve iki kişilik odada kalıyorsak bunları kabullenmek zorundayız dedim. Çünkü kendisi asla dikkat etmiyor. Ama ben ona hiçbir zaman niye ses çıkarıyorsun demedim mesela
Her sabah kapıyı sesli bir şekilde aç kapa ve hiç de çekinme.ilk lafında burası üni yurdu, yatmaya değil okula gitmeye geldik de.Karşısında annesi gibi alltan alan birini bulunca istediğimi yaparım kafasına girmiş

26 yaşlarda insanların daha sağlıklı ilişki kurması beklenir halbuki...

karşınızdaki çocuk 5 yaş gibi davranıyor kabul, ama sizde krizi yönetemiyorsunuz, bu şahısın uslubu tarzı belliki bu, öyle kişilerin canını al malını alma ki daha önce parası çalındığı için zaten eşya konusunda ekstra hassas...

mevzu kuş lokumu da değil ne olursa olsun kim olursa olsun asla ama asla kimsenin birşeyine dokunmayın, hele hele bu tavırda insanlarınkine aslaa

size tavsiyem az kaldı sabredin ,böyle kimseler her yerde varlar yarın başka bir yerde benzeriyle karşılaşacaksınız,aynısına iş hayatınızda da olacak belki iş arkadaşı belki patron, mecburen tahammül etmek zorundasınız şimdilik

hiç yokmuş gibi böyle şeyler yaşanmamış gibi davranın sizin huzurunuz için, ne kadar az muhatap olursanız o kadar iyi

sıkmayın canınızı dediğim gibi bu insanlar her yerde varlar...

Back