oyy çiçeği burnunda anniş gelmiş hoş gelmişşşş. Şekercim gaz yeni doğan bebeklerin en büyük sorunu, öncelikle yepyeni dünyaya uyum sağlamaya çalışan minicik bi beden var ortada. Şimdi hatırladığım kadarıyla yapılması gerekeneleri sıralayım. Öncelikle kendine dikkat ediyorsun, ayaklarını üşütmemeye bak ve fazla gazlı şeyler yiyip içmemeye dikkat et. Eğer bebişin göbek bağı düştüyse daha rahat olarak ütüyle ılıttığın havlu üzerine yatır ve avcunun içiyle iyiyce sıvazla hem karnını hem sırtını. Mümkün olduğunca kucağında taşı, seni ve kokunu alsın, seslerini duysun, temas ve ilgin herşeyden önemli onun için. Emzirme sıklıklarını düzenlemeye çalış ve sağ sol sürekli değişimli olarak bebişi yan yatır, tabi başı epey havada olmasına dikkat etmek lazım malum kusmalara karşı. Sen kendin iç ya da ona bol sulandırarak rezene çayı içirebilirsin.En son çare de bir iki damla metsil verebilirsin. Tabi bu arada oğluşun kolik de olmuş olabilir, onun için müzik cd leri var biliyorsundur, ya da saç kurutma makinası vb gürültüler sakinleşmesine yardımcı olabilir. Bi de az önce okuduğum kısa bi yazıyı buraya yapıştırayım ve bu faslı sana sabırlar, oğlşuna geçmişler olsun diyerek kapatayım
"KOLİK NEDİR? NASIL BAŞA ÇIKILIR?
Kolik kelimesinin literatürdeki karşılığı ‘şiddetli karın ağrıları nedeniyle yakınmalar’ şeklindedir. Yazık ki günümüzde ne bu ağrıların sebebi tam olarak biliniyor, ne de tedavi yöntemleri.
Çoğu yeni doğan bebek, ilk altı hafta içerisinde kolikden muzdarip olacaktır. Bu, bebeklerin yeni oluşan sindirim sisteminin sütü emmeyi, besinleri işlemeyi ve sonra vücutlarında...n atmayı öğrenmesinden kaynaklanır. İlk iki ay annenin de süt hacmi değişip artacağından, bebeğinizin kendini zaman zaman rahatsız hissetmesi normaldir.
Bu durumda yapılacak en iyi şey emzirmeye devam etmektir. Çünkü anne sütündeki enzimler bebeğinizin bağırsaklarının geliştirmeye yarar. Unutulmaması gereken bir diğer nokta da bebeğiniz için anne sütünü hazmetmenin, mama formüllerini hazmetmekten çok daha kolay olacağıdır.
Kolik, bebeğin genellikle öğleden sonra ve akşamları nedensiz yere attığı çığlıkları ve ağlamayla karışık sızlanmaları açıklamak için kullanılan bir terimdir. Eğer bebek gün boyunca sakinken akşamları huzursuz oluyorsa, bunun sebebi çoğunlukla yorgunluktur. Bebeğiniz büyüdükçe akşamları kendi kendine sakinleşmeyi öğrenecektir.
Kolikle başa çıkmak için bebeğinize sarılabilir, onu tutma pozisyonunuzu değiştirebilir, karnına yumuşakça masaj yapabilir, gazını çıkarabilir ve buradaki tavsiyelere göz atabilirsiniz. http://......./ndQLNs"