ocuk iin boanmamak dorumu sizce?

arzutalat

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Eylül 2008
15
0
43
merhabalar 5 yıllık evliyim.3 yaşında oğlum var.Eşimle prroblemlerimiz var. Eşim bütün kazancımızı at yarışına yatırıyor.Aslında bundan da önemlisi sorumsuz. Evliliğe dair hiç bir paylaşımımız yok.Gece 11,30 da falan eve gelir. sizce bu sartlar altında evliliği sürdürmek doğru bir karar mı???

Eşini sen bizden daha ii tanırsın güzelim her evlilikte sorunlu dönemler oluyor üstesinden gelmek lazım bence ama içki kumar gibi alışkanlıklar varsa evinin ihtiyacını karşılamıyo saaa fazlada kendini heba etmemek gerek derim ben . Evlatlrımız başlarımızın tacıı onlar için katlanalım elimizden gelene yapalım ama unutmuyalımki bir gün hayatlarını kurucaklar ve gidicekler geriye bakıp ben naptım hayatım heba oldu gitti demiyelim sen önemlisin sen bir bireksin mutlu ve huzurlu bir yuva seninde hakkın ama eşinle ama onsuz ii düşün otur konuş derim ben hayat kısa ve parmaklarımızın arasından akıppp gidiyorr Allah yardımcın olsun hakkında hayırlısı güzelim

çok üzüldüm canım.. doğruyu söylemek gerekirse burda sana boşan yada boşanma demek doğru değil. olayları yaşayan sensin.. kendin hayatındaki gidişatı daha iyi biliyosun ve en doğru kararı sen verebilirsin..
bu ciddi bir konu.. ayrıldığın taktirde nasıl geçimine devam ediceksin?
çocuğunu her yönden mutlu edebilecekmisin..
ben normalde boşanma karşıtıyım ama eğer yapılabilecek hiçbirşey yoksa ve evliliğin devam etmesi çocuğuma faydadan çok zarar vereceksede ayrılırdım..
özel olucak ama evliliğin başından berimi böyleydi aranızdaki ilişki?
gerçi söylediklerine göre evli hayatıda sürmüyosunuz :1no2:

severek ve zor sartlarda evlendik.. ve suan beni aldatıyor. o kadar sorunun üzerine bir de bunu çıkardı başıma

unutuyo işte erkekler o zor günleri nasıl bir yuva kuruldugunu aldatmamı kötü
meslegin varmı ögretmensin sanırım devam ediyomusun meslegine

selam canim
is aldatmaya geldigse bence cocuklar icin cekilecek bir evlilk degil
ama tabi sorunlarini sadece eve gec gelmesi felansa bunlarda cözülemeyecek seyler degl
esini taniyan sensin eger konusmanla ikna olacaksa yikma yuvani derim
allah yar ve yardimcin olsun

severek ve zor sartlarda evlendik.. ve suan beni aldatıyor. o kadar sorunun üzerine bir de bunu çıkardı başıma
:eek:lmaz: canım senin adına üzüldüm ama bu evlilik çoktan bitmiş aldatılıyosun yaa bukadar bitti bunun üzerine konuşulcak hiç bişey yok ben çocuğum için bu evliliği sürdürmem çünkü onun mutlu huzurlu bir ortama ihtiyacı var böyle bir ortamda nasıl büyicek hakkınızda hayırlısı

cnm merhaba,
dışardan yorum yapmak her zaman kolaydır...
ama sadece çocuk için bunlara gögüs germene gerek yok bence..
yıllar uçup gidiyor.. çocuk uçup gidiyor.. koşullarını değerlendir ve bir adım at.. insanın yapabilecekleri hayal ettiğinden çok fazlası aslında.. güzel günler dileğiyle...

:1shok: çok şaşırdım canım yaaa..
son günlerde bende bu yüzden erkek arkadaşıma olan güvenimi yitirdim üstelik kendimi en yakın hissettiğim kişiydi (ayrıldığımız dönemde ben o kadar şeyle hastalıkla bilmem neyle boğuşurken o başkalarıyla görüşmüş) .. içimde bişeyler kopmasına rağmen devam ettim fırsat verdim ama dahada ilgisizleşti. sonunda kesin karar verdim bitmesini istiyorum artık yüreğim yoruldu çünkü :çok üzgünüm:
en kısa sürede eğer ararsa bunu kendisinede ileticem..
şimdi sana gelince evliliğiniz süresince ters giden bişeylermi olduda eşin bu hale geldi
bazen bizler bu sonu hazırlarız kendimize..
sendede böyle bişeymi oldu acaba..
yuvanı kurtarabileceğine inanıyorsan aranızdaki sorunları çözerek işe başlayabilirsin
baktınki olmuyo yollarınızı ayırmaktan başka bişey kalmıyo geriye ne yazıkki

aslında ters giden birşeyler olmadı onun çıkardığı borçlar ve sorumsuzluğuna tepkim dışında.

geçmişolsun canım
eşin ne üzerine değişti
yani neden soğudu sence
evde adam yalnız mı kaldı sen bebeğinle birlik oldun mu
bebeğe bağlamış mıydın onu
kendine
hepsi geçer inşallah
benim geçen yıl teyzemin eşi öyleydi
teyzem 180 derece döndü
ağlayan değil gülen ifade takındı bir de yağcı
adamı eve bağladı
adam emekli oldu 1sene olmadan vefat etti
şimdi maaşını yiyor

kocan diye icimden gecenleri suan yazmiycam ama sen bu adamla bir hayat sürdürmekle hata ediyorsun bosa gitsin yaa...aldatiyosa zaten yarin bigün sen gitmesende o seno gönderir kurtul ondan..

geçmişolsun canım
eşin ne üzerine değişti
yani neden soğudu sence
evde adam yalnız mı kaldı sen bebeğinle birlik oldun mu
bebeğe bağlamış mıydın onu
kendine
hepsi geçer inşallah
benim geçen yıl teyzemin eşi öyleydi
teyzem 180 derece döndü
ağlayan değil gülen ifade takındı bir de yağcı
adamı eve bağladı
adam emekli oldu 1sene olmadan vefat etti
şimdi maaşını yiyor

evlenmeden önce de oynuyordu. o zamanlar da kızıyordum ama evliikten sonra abarttı ikimizde çalışıyoruz ve ev kirasını veremez hale geldik. durum bu halde iken sevgi gösteremedim bende....eve

Kızımı götürdüğüm bir dr. bana aynen şöyle demişti. Çocuğun mutsuz bir ailede yaşamasındansa tek ebeveyn dediğimiz anne ya da baba ile mutlu olarak yaşaması daha doğru demişti. Buna kesinlikle katılıyorum. Boşanmak kolay değil ama bence bir evlilik bitmişse onu mecburen yürütmekte doğru değil. Önemli olan aradaki sevgi ve saygının bitmemesi.

canım inan çok üzüldüm:sinifsinif: cocuk için bu fedakarlığı yapma ona yarardan çok zarar verir üstelik yarın büyüdüğünde iyiki boşanmamışsın demez.:1no2: banane ayrılsaydın der.çekmeseydin bunları der.hiç kıymeti olmaz.cocuk bile bir yere kadar. aldatma var at yarışı var.bunlar ayrılmak için yeterli sebepler:teselli:

çocuğu kavgalı görültülü sevgisiz bir ortamda büyüterek ne verebileceksiniz ki?neye örnek olacaksınız ona?aileye ait anlattıklarınızdan neyi hatıra olarak alacak büyüdüğünde yanına?bu soruları sorun kendinize..bize böylesi hayati bir kararda birşey söylemek düşmez.kararı alacak sizsiniz.hayatınızı bir masaya yatırıp önce siz istiyormusunuz bu hayatı yaşamayı ona karar verin..çocuğunuz sizin mutlu olduğunuz yerde mutlu olacaktır zaten..alacağın kararlarda allah yanında olsun kardeşim..

hepinize teşekkür ediyorum... aslında 2 hafta önce evi terk edip gittim. Bu ayrılık döneminde seni seviyorum diye msj attı ama bu onu kurtarmayacak.(cumartesi sınav vardı kpss onun için tekrar geldim.)ve bu saat olmuş evde yokkkkk...yaniii onunda düzelmeye niyeti yok

gecmis olsun canim meslek kisminda egitimci yaziyor demek ki mesleginiz de var benim sahsi fikrim cocuk icin bosanmamak bir hatadir ama bu benim dusuncem arkadasim aldatilmak zaten basli basina bosanma sebebidir, paylasiminizin olmamasida tabi daha gencsin hayat boyle adamlara feda edilemeyecek kadar kisa kimse icin omrunu feda etme hele ki degmiyorsa sana deger vermiyorsa sen neden omrunden fedakarlik yapicaksin oglun boyle bir yuvada ne kadar saglikli buyuyecek ve bir gun gelip oglun buyuyecek yuvasini kurup gidecek belkide size benim icin mi cektin babami cekmeseydin diyecek iste o gun o adama baktiginda gecirdigin omremi yanicaksin zamanini kaybettigine mi yuzune bakip yaptiklarini hatirlayacaksin insanlarin ese hayat arkadasina en ihtiyac duydugu anda seni uzen bu adamla yaslanmaya deger mi bence iyi dusun kendini olc tart kalbin en dogrusunu sana soyliyecektir

X