Aynen. Amin inşallah... anne olmak her aşaması özel ve çileli ama yine de güzel geliyor yaşamadan anlaşılabilecek bir şey değil..Amin canım. Bir kadının en özel anları bence, hepimizin yolunda sağlıklı geçsin inşallah.
İlk üç ay 1.5 kilo almak normalmiş. Her ay 500 gram alınmalı demişti diyetisyen.Benim kilom çok değişken ya çözemedim ilk başlarda 57-58 iken sonra tartıda 56 gibi değerler çıkıyordu yeniden 58 lere yaklaştı o ara gidip geldi düzenli artma yada azalma olmadı sanki.. ama bugünlerde 58.2 58.3 gibi ibrelerle düzenli ilerliyor sanırım..
iş arkadaşı 1 ay önde gerçi o bana göre daha topluca ama henüz göbekte çok fark yok gibi bende ise var sanırım o iç karın benim de dar zaten bi yemek yesem midem az çıkardı hemen
Günaydın cnm hamile olduğumu söylemedim işyerine ondan sanırım..gerçi söylesem de işlerm devam edecek bu konuda pek anlayış olmuyor bizim meslekte.. birazda hep işler bize kalmıyor bayanlar yapmyor polemiği olmasın diye mümkün olduğu kadar söylemeyeceğim.
Bu arada kou konusunda ben de hassasım yolda giderken kimden ter kokusu geliyor, yol üzerinde yüksek ağaçlar var tepesine kışın kargalar tünüyordu onların kaka kokusunu bile alıyorum yani o yoldan uzaktan geçmeye çalışıyorum ve burnumu tıkıyorum. Eşim az köpeği bile senin kadar hassas koku alamaz diyor..:)
Tüm kötü kokular ve keskin kokular bulantı ve öğürme yapıyor.. ıhlamur ağaçları tam açtı severim normalde onlar bile içimi bayıp mide bulantısı yapıyor. yolda önümden sigara içerek giden biri olunca elinden alıp yüzüne atasım geliyor o derece.. Birde bazıları temiz çamaşırları yıkarken bol miktarda deterjan kullanıyor sanırım bazılarının giydikleri kıyafetler bile kokabiliyor böyle durumlarda öğürme gelince öksürmeye çalışıyorum bastırsın diye.. birine kokuyorsun deyip öğürmekte ayıbıma gidiyor inşallah o durumda kalmam...
o zaman normal bu ay da az dikkat edeyim bakalım zaten çıkarmaya başladım millette bu haftalarda bitiyor ben de yeni başladıİlk üç ay 1.5 kilo almak normalmiş. Her ay 500 gram alınmalı demişti diyetisyen.
Ben o konuda şanslıyım eşim sigara içmiyor yoksa salona yollayabilirdim koksa..ama parfüm kokuları da fena bazen işçiler kolonya boca ediyor o kokuda fena...Ayy benim eşim de av köpeği gibi diyorevim deniz kıyısında normalde tuz ve yosun kokusuna bayılırdım şimdi cam pencere açamıyorum. Binaya parfüm yasağı koydum; merdiven boşluğuna çıkmak işkence olmuştu. ne kadar parfüm sıkarsanır, banyo havalandırmasından o kadar öğürtü dinlersiniz dedim :) en kötüsü de eşimin bıyıklarında sigara kokusu artık yatmadan önce bıyıklarını köpüklüyo
o zaman normal bu ay da az dikkat edeyim bakalım zaten çıkarmaya başladım millette bu haftalarda bitiyor ben de yeni başladı
Ben de şubatta anne olcam inşallah,tüp bebek tedavisi gördüm,buradaki herkese sağlıklı gebelik,sağlıklı eksiksiz noksansız fazlalıksın hayırlı evlatlar,kolay bir Doğum dilerimGüzel anneler ve anne adayları hepiniz şimdiden hoşgeldiniz :) hamileliğini yeni öğrenenler, hamile olmayı isteYenler, bebek düşünenler gelin beraber bekleyelim meleklerimizi. Belirtilerimizi, sorunlarımızı paylaşalım beraber çözüm bulalım. Stresimizden uzaklaşalım. Hamilelik sürecine beraber alışıp hazırlanalım. Alışverişlerimizi, doktor önerilerimizi, hafta hafta gelişmelerimizi beraber paylaşalım. Bebişlerimize aldığımız şeyleri, yaptığımız yapacağımız güzel fikirleri paylaşalım. hadi gelin.
Ben bugün ilk test yaptımbe silikte olsa 2. cizgi çıktı batım bugün ama yumurtlamaya göre 1-2 gün sonra olabilir. sizler kaçıncı gebeliğiniz? Düşüğünüz var mı?
İlk kalp atışlarını, ilk tekmelerinivb beraber paylaşalım.
Güzel şeyler paylaştıkça büyür.
2018 e yeni anne olarak girecek olan arkadaşlar yada anne olarak girmeyi planlayan arkadaşlar toplanalım ve hem birbirimizin fikirlerinden bilgilerinden istifade edelim;hemde duygularımızı paylaşıp birbirimize yardımcı olalım kızlar...
Tüm 2018 Ocak*Şubat anne adaylarına sağlıklı sorunsuz bir hamilelik dönemi ardından bebişlerini sağlıkla kucaklarına almalarını dilerim.
@Bebegimgelsin 01.01.2018
@TurkuazM 03.01.2018
@gogo7_ 05.01.2018
@Peramm 05.01.2018
@keskins 05.01.2018
@Hymph 07.01.2018
@nehir_im 07.01.2018
@baby baby 08.01.2018
@pamukkksekerrr 10.01.2018
@Zeynepaltug 12.01.2018
@sedaacann 12.01.2018
cerenkar 14.01.2018
@sibel_ahmet 14.01.2018
@harikalardiyarinda 14.01.2018
@Smyy21 16.01.2018
@gap2010 16.01.2018
@Clove13 17.01.2018
@KHENA 20.01.2018
@Whowiangirl 21.01.2018
@cimcime8989 24.01.2018
@DadsDaughter 26.01.2018
@meltem_kaya 29.01.2018
@ArzuErcann 31.01.2018
@hattic-eee-100 03.02.2018
@ilkduyansenol 04.02.2018
@blondgunes 04.02.2018
@esos35 06.02.2018
@Homely_angel 12.02.2018
Ben bayramda gidemeyeceğim eşim izin alamadı bayram sonu gideriz artık. Memleketimi çok özledim. Yemek konusunda zor işimiz bakalım benim ilk başta rahattı yavaşça başladı kardeşim ortadaki 3 ayda daha çok oldu kusmam demiştiBenim de gitgide artıyor. En çok su içmek ve sulu yemekler çorbalar bulandırıyor midemi.. Yemek düzenim tamamen bozuldu. Pişirirken koktuğu için öğlen pişiriyorum sadece akşam da aynısını yiyoruz. Pişirirken kokan şeyleri ağzıma süremiyorum. dengeli olsun diye bir gün et ürünü bir gün sebze yemeği yapıyorum ara öğün falan da kalmadı. Bayramda ailelere gitmeyi iple çekiyorum yemek pişirme işkencesinden kurtulacağım..
Rabbim sağlık sıhhat versin bebeklerimiz iyi olsunda bu süreçler normal bir akış sanırım ben de ilk folbiol kullandım sonra folbiode verdi doktor içinde b12 ve d3 vardı.. şimdi ona devam ediyorum..Merhaba kızlar
8+1 deyim bugün gittikçe buyuyoruz. Son bikac gundur öğleden sonra inanilmaz bir siskinlik yaşıyorum. Eve geldigimde ustumdeki pantolonu nasıl çıkarıp firlattigimi anlatamam. Sabah dumduz olan karnım saat5 gibi 6aylik kivamina geliyor. Ne giyecegimi şaşırıyorum hersey belimi sıkıyo sanki. Pazartesi günü kalp atışlarını gördük. Doktor butun kan testlerimi yaptı. Herseyim normal çıktı. Rubella nın pozitif olmasına cok mutlu oldum. Toksoplazmayi rutin olarak yapmiyoruz ama evcil hayvan besledigin icin yapabiliriz dedi. O negatif çıktı. Bir de folbiol kullanan arkadaşın doktoruna tekrar sormasını rica ediyorum o kadar yuksek dozda folik asit icmesine gerek olup olmadığını. Bende hamilelik oncesi folbiole başlamıştım doktorum hamile kalir kalmaz degistirtti. O 5mg o kadar yuksek dozda folik asite hic gerek yok dedi ve pregnio fol diye bi ilac yazdi. Icinde 400mcg folik var.
Hoşgeldin canım Rabbim sağlıkla eline almayı nasip etsinBen de şubatta anne olcam inşallah,tüp bebek tedavisi gördüm,buradaki herkese sağlıklı gebelik,sağlıklı eksiksiz noksansız fazlalıksın hayırlı evlatlar,kolay bir Doğum dilerim
benim hamile olduğumu bilmeden başladı sanırım yumurtlama dönem,nde 7-8 haftaya kadar kesintisiz sürdü şimdi çok ayakta kalınca oluyor yerini bulantı ve kusmaya bıraktıÇok ağrısı olan var mı? Düzenli bel ve kasık ağrım var. Ne yapacağımı bilmez oldum.
benim hamile olduğumu bilmeden başladı sanırım yumurtlama dönem,nde 7-8 haftaya kadar kesintisiz sürdü şimdi çok ayakta kalınca oluyor yerini bulantı ve kusmaya bıraktı
Her hamilelik farklı sanırım benim de ilki düşük oldu ama onda böyle bir ağrı olmamıştı sadece kelebek uçuyormuş hissi gibi hafif tatlı batmalarım vardı o yüzden bunda ilk başta hamile olduğumu düşünmemiştimPazartesi kalp atışlarını duymaya gideceğiz daha. İlk hamileliğim ile kıyaslayınca geriliyorum yoktu o vakitler böyle şeyler bende.
Yakın zamana kadar bende de ağrı ve kramp çok oluyordu. Ben de korkuyordum. Doktora sordum lekelenme kanama yoksa korkma dedi. Bol bol su iç dedi. Rahmin büyümesinden dolayı oluyormuş. Son zamanlarda yorulduğumda ve sabah yatakta gerindiğimde ya da hapşırdığımda oluyor. Doktor rahmin bağlara baskısından oluyor dedi. Korkma inşallah duyarsın kalp atışlarını..Pazartesi kalp atışlarını duymaya gideceğiz daha. İlk hamileliğim ile kıyaslayınca geriliyorum yoktu o vakitler böyle şeyler bende.
_myth_ nasılsın testlerini yaptıracak yer buldun mu? Ben giresundan üniversiteden randevu aldım testlerimi yaptıracağım hem doğru dürüst bir ultrason cihazından bakılmış olur..