Ocak bebeklerinin ek besin tarifleri

Teşekkür ediyorum... :) pazara gidip önce malzemeleri alayım en kısa zamanda yapıcam...

şimdiden kolay gelsin arkadaşım

havuçlu brokoli çorbası farifi,çok besleyici

1 ortaboy havuç,bir elma büyüklüğünde brokoli,ikisinide buharda haşla vitaminleri ölmesin
tençerede küçük bir soğanı z.yağında kavur üzerine bir su bardağı su ekle o kaynarken bir kenarda bir çay bardağı su bir kaşık un ve bir yumurta sarısını çırp kaynayan tencerene ekle 2 dk kaynat altını kapa,haşladığın sebzeleri cam bardağın tersiyle iyice ezip altını kapattığın çorbana ekle karıştır,hafif tatlı bir çorba oluyor çok lezzetli umarım bebişler sever

esraxe saol tarif için başka çorba tariflerin varsa bizimle paylaşırsan sevinşrşz zira buara değişik çorba tarifleri arıyorum

esraxe saol tarif için başka çorba tariflerin varsa bizimle paylaşırsan sevinşrşz zira buara değişik çorba tarifleri arıyorum

yazarım canım mesela dün biraz havuç biraz kerevizi cam rendede rendeledim(biraz zor rendeleniyor)günlük sütten mayaladığım yogurtla karıştırıp yedirdim,pişirmeden çiğ olarak,yedi çok ta sevdi,haftada bir vermeyi düşündüğüm menüden biri oldu

ay canım benim oğlan yoğurt yemiyor valla yese bende çok sverim havuçlu yoğurdu bugün ıspanak yaptım ancak bişr kaç kaşık zor aldı pek iştahsız oğlum bşrde her yemeği yemiyor (

arkadaşlar tarhana bulamayanlar için pratik tarhana tarifi buldum

TARHANA ÇORBASI-1- (360 Kal,3.5 gr. protein): (2 porsiyon)

Yoğurt (150 cc) (bir buçuk çay bardağı)
Buğday unu (2 yemek kaşığı)
Değişik sebzeler
1 tatlı kaşığı zeytinyağı

YAPILIŞI

Malzemenin hepsi az su eklenerek karıştırılıp pişirilir.Ocaktan inmeye yakın

az zeytinyağı eklenir..

alıntıdır,,,

ay canım benim oğlan yoğurt yemiyor valla yese bende çok sverim havuçlu yoğurdu bugün ıspanak yaptım ancak bişr kaç kaşık zor aldı pek iştahsız oğlum bşrde her yemeği yemiyor (

tüh keşke yoğurdu sevseydi,yoğurtla beraber bissürü sebzeyi kakalardın,emzik emiyorsa ara sıra yoğurda batır belki alışır

aa bak bu güzel yöntem bir denim ben onu saol canımyaa hiç emziği batırmadım pekmezde sevmiyr onu batırıyorum dur onuda yapim belki alışır dediğin gibi

bende geçen gün irmikle beraber patatesi suda pişirdim içine daha sonra kıyma ekledim...severek yedi

bu akşam balkabağı küp doğranmış ve patates iyicene haşlayıp çatalla ezdim biraz z.yağı ekledim ehh yedi işte. ama arkadan sütlü irmik tatlsıı vardı misafire yaptığım hapır hupur yedi hatta bi ara parmağımı öyle bi ısırdı ki hala acıyo...

ya balkabağı bulamadım ben ya nerden buluyonuz söleyin bakim banada birde balakabağı şu tatlısı olan dimi normal kabak değil

ben de hiç denemedim bal kabağını..normal kabak değil inaysa, pazarda bulursun..markette de dogranmış olarak satılabilir..bulursam ben de vericem, inşallah sever..gerçi ona benzer bişey verdim ben, sevmişti..tatlı patates..bulursanız tr de, siz de verin..çok faydalıymış.

bi de bişey sorcam..bizim dr tavuk ciğeri verin dedi..ciğer veren var mı? adam dedi ama, ben daha yedirmeyi başaramadım. haşlayıp buzluğa attım, çorbalarına falan ekliyorum ama eklediğim çorbaların hiçbirini içmedi..ağzı açıkken soktuğum bikaç kaşık dışında..bu arada ben ciğer hiç sevmem :umursamaz:

marketten doğranmış olarak aldım. ben pek yemediğini düşünüyordum ama dün bizde iftarda oğlumun doktoru vardı. valla maşallah bence güzel yedi dedi hadi yaa dedim bende..

bu aada bu sabah vişne hoşafının suyuna pirinç unu kattım. pişirdim. accık tereyağı. yanında da yumurta iyi yedi bea.. tabi ortalık savaş alanına döndüğ. herşeyi Avuçladı da. bide sular kesildi ıyyykk berbattı....

:) sular kesilince hayat durur biz de..herbişey yedikten ya da yemedikten (ikram ettiğim kaşığı pek güzel eliyle avuçlayıp oraya buraya sürdükten) sonra direk duşa gidiyo bizimki..nasıl şebek..bi de giysilerini çıkartırken nasıl gülüyo, suyu çok seviyo..bazen diyorum, bu bizimle oyun oynuyo..masustan heryere sürüyo yiyeceklerini.

tamam baktım ama bulamamıştım ay ben çok se rim tatlısını onun bakıcam bugün tekrardan bakalım bulabilcemi bizimde yerken heryer batıyor ya bana biraz kahvaltı tarifi yazın kıslar değişik yapim kahvatı sorunu tam gaz evam bizde

benimki haşlanmış yumurta yemiyodu..yeşimden özenip omlet yaptım ben de..öyle bişeylere katıp yedirmeyi de pek sevmiyorum..çocuk gerçek tatlarına alışsınki ilerde de yesin diye..yemez sanıyodum ama, yedi omleti..değişik şekillerde denemek gerekiyomuş..içine peynir, un ve yağ eklediğim de oldu. hepsini bitiremiyo ama, olsun.
bi de ekmek yiyo benimki, burda öyle bebe ekmeği falan yok :)) ekmek makinasında yapıyorum, içinden minicik parçayı labneye batırıp veriyorum agzına..önce labneyi yalıyodu, yavaş yavaş ekmeği de aldı agzına..
zeytine başlayan var mı bu arada..çok tuzlu ve katkılı gibi..reçel bi de..reçel vermedim daha.

ben bu sabah zeytin verdim ilk defa, sözüm ona tuzu çıksın diye suda beklettim, peynir ve yumurtayla karıştırdım verdim, çok yemedi. iyiki yememiş hepsini tuzluymuş çünkü. yakın zamanda tekrar zeytin vermem. zeytinyağı katıyorum zaten ondan alır vitaminini.
reçel de veriyorum ben arada, ev yapımı ama hazır değil.

Ayca bence ciger verme, ay ben hic sevmiyorum yazik yavruya ya yasakkelime

baska et ver onlarda ayni isi gorur tabi yine sen bilrisin

bende bugun turk usulu kahvalti verdim hatta
resmini koyacakim ama firsatim olmadi bide tavuklu shriye corbasi yaptim
2 ogun onu yedi 1 ogunde hazir muhallebiden
ama emmesi azaldi sipanin ya 2 yil emmicek galiba o benim hep hayalimdi
neyse saglikli olsunda

inci pazarda yok u ya?
acaba mevsimi mi degil ben de tam bimiyorum mevsimini?

kizlar burada yazayim arada kabak cekirdegi vermek cok iyiymis
benirmigi pisirip icine meyve ve kabak cekirdegi koyuyorum yarin oyle yapcam
kahvaltisini side denersiniz
hep normal olursa bikar bide yumuta agir olur diye dusunuyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…