Ocak bebeklerinin ek besin tarifleri

kızlar şu hazır kahvaltı yada hazır çorbalardan falan kullanıyormusunuz?
haftaya şehir dışına çıkacağız yolda acıktığında bu hazırlardan versem diyorum ne kadar faydalı olur..
siz ne düşünüyorsunuz?

Çoğu arkadaş kullanıyor, üstlerinde ki yazılard bütün vitaminler var, sağlıklı diye yazıyor.
Bizim oğlan yemiş olsaydı, arad sırada verirdim.Ama kesinlikle hazır hiç bir şeyi yemiyor.

elif yerse neden olmasın canım..bebekler için özel üretiliyo onlar da..ben dün yaptım denemek için hiç sevmedi benimki..yogurdu sever..bi yogurttan bi ondan verdim azıcık girsin kursagına diye..kustu :1no2:

saol barçlicim
elifim yerse ver çağan ilk zamanlarda yiyordu hazır çorba şimdi sütlü diye ağzına koymuyor ben bir sakınca görmüyorum valla

bende aldım iki günden beri hazır kahvaltı veriyrm peynirli pekmezli olarak..napim her gün aynı şeyi hazırlamaktan bıktım çocukta değişik yesin biraz

1 hafta tatilde hep hazırlardan yedirdim..bence sorun yok gayet güzel temiz hazırlıyorlar..
evde herzaman hazır mamalardan tutuyorum ne olur ne olmaz diye..

ben hiç hazır bişey vermiyorum şahap çok güzel yiyo ama ben pek sevmiyorum hazırları ara sıra çok nadir dışarı çıkarsam lazım olursa belki veriyorum ama onun dışında ewdeysem vermiyorum kendim hazırlıyorum... meyve pürelerini bile kendim yapıyorum.. ama arkadaşların dedii gibi temiz oluyolar ve bebeklere özel hazırlandıı için vermende bi sakınca yok bencede yani... sen bilirsin...

yas tarhana corbasi nasil oluyor ??

yaş, tarhananın kurutulmamış hali arkadaşım,ben kurutmaya fırsat kalmatan tüketiyorum valla,aslında yazın sebze ucuz ve doğal diye çokca yapılıp kurutulup saklanır,benim kurutcak yerim yok,bende bittikçe tazesini yapıyorum,biz çok severiz tarhanayı,tarif istersen yazarım

ay cok sevinirim
burda zaten istediim gibi bulup yediremiyorum
sabirsizlikla bekliyorum tarifini canim.
ins malzemeleri bulabilirim kizimin gursagindan tarhana gecer valla
zaten nohut mercimek bulamadim cok uzuluyorum senağlama
gelenlerden isticez bakalim onlarda 15- 20 gun surermis gelmesi.

WATERFULL tariflerini bekliyorum.geçen gün tarifinden yaptığım çorbayı eymen azıcık yedi ama ben kalanın hepsini yedim çok güzel oldu.

öncelikle günaydın kızlar ona özel hazırladdım yemekleri yemiyo benim canavarım ama sofrada yemeye bayılıyo dün akşama kadar yemedi hiç bişey akşam iftar sofrasında götürdü benim çorbamdan lüp lüp sonra biraz tavuk yedi patates yedi görceksiniz ama bende bekliyorum şu tarhana tarifini WATERFULL canım...

Merhaba kızlar, deniz ben tarhana tarifi bilmiyorum canım:))))

Fazilet, bu günlerde pek farklı tarifler deneyemiyorum, ege bey hiç bir şey yemediği için, memeye daha fazla zaman ayırıyorum.Yine de bişeyler hazırlmaya çalışıyorum ama en fazla o da zorla 2-3 kaşık.Çok fazla da zorlamak istemiyorum zaten.
Ama sana da eymenede afiyet olsun, bende egeye ayırdığım diğer yarısını yedim o yemeyince, gerçektende güzel olmuştu.kaydirigubbakcemile3

Bugün 2 dal semiz otu, bizim bahçeden, 1 kaşık domates rendesini suya koydum kaynayınca 1 kaşık bulgur, 1 kaşık pirinç ekledim.Bakalım yiyecek mi_?

yaş tarhana tarifi

2 kilo domates,1 kilo kırmızı tatlı biber,bir kilo yeşil biber ,1 kilo soğan,maydonoz,dere otu,taze nane bunlardan birer demet,10 diş sarımsak,tüm malzemeleri iyice robottan geçir,(otları domatezle birlikte geçirmeye özen,çünkü tek başlarına kıyılmıyorlar,bütün kalıyorlar)hepsini aynı leyende karıştır,1 kilo süzme yoğurt ekle karıştır,sonra aldığı kadar un ekle,yumuşak bir hamur haline gelene kadar yoğur,elde ettiğin hamur,tarhananın kurutulmamış halidir,ister kurutun ister taze olarak kullanın,kurutanlar yazın domatez pahalı olduğu için kurutuyor,ölçüsü ve yapımı kuru tarhanayla aynıdır,
kızıma yaparken;bir kaşık tarhanayı bir subardagında eritiyorum,bir kenarda cam rendede rendelediğim 1 domatesi hafif kavuruyorum sonra 1 su bardağı su ekliyorum kaynamadan hemen tarhanayı ekliyorum,karıştırarak pişiriyorum

kendimize yaparken;orta boy tencerede bol salçayı ve kuşbaşı doğradığım 2 domatezi yağda kavuruyorum,üzerine yarına kadar suyu ekliyorum,ekler eklemez suda erittiğim 5 veya 6 kaşık tarhanayı ekliyorum kaynayana kadar karıştırarak pişiriyorum,piştikten sonra dere otu mutlaka ekleyin ayrıca kaşar peynir rendelemyi unutmayın,afiyet olsun

ESRAXE tarif için çok teşekkürler... tarhananın içine tuz konuyormu? Bide yaş tarhanayı nasıl saklıyorsun. Dondurucuda mı?

ESRAXE tarif için çok teşekkürler... tarhananın içine tuz konuyormu? Bide yaş tarhanayı nasıl saklıyorsun. Dondurucuda mı?

tuz baharat kesinlikle koymayın,o pişirirken ekleniyor,bide zaten bebekler yiyemez o zaman,ben dondurma kaplarına koyup buzlukta donduruyorum,plastik saklama kabıda olur,şu 1 kiloluklardan,bittikçe buzluktan çıkartıyorum,bir kutu bana 1 aydan fazla gidiyor,bide unutmadan,kabların ağzına kadar doldurmayın bir parmak mesafe bırakın,kabarıyor çünkücokacimcoook

cok sagol canim
kac gundur bekliyordum tarifi en kisa zamanda yapicam
ins tuttururum.
bide ben olculeri yaria indirip yapsam olur herhalde dimi?

Teşekkür ediyorum... :) pazara gidip önce malzemeleri alayım en kısa zamanda yapıcam...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…