Ocak bebeklerinin ek besin tarifleri

Ooooooh çağana afiyet olsun, bal kaymak olsun.
Yeşil mercimek yemeğini severim ben.Ama daha yapmadım egeye.Dur alayımda yapayım barii.Ama kesme yok bizde.Olsun bende patates, havuç koyarım:)))))))

bu çorbayı ben de yaparım, anne tarifi gercekten de..bişey sorucam rondodan ya da süzgecten geçirmeden mi yiyo bebişleriniz..benimki pek yutamıyo pütürlüleri.

Ben içine et koyduğumda, onu blenderdan geçiriyorum, etleri pek yiyemiyor, ama diğer patates, havuç tarzı şeyleri sadece çatalla eziyorum, sorun yaşamıyoruz.

yeşil mercimek biraz sert olur ya ondan sordum..bi de kesme hamur..dilinde geri çıkıyo benimkinin pütürlüler :))gerçi biz daha 2 haftadır ekgıdalara başladık..
bu arada dün evde yaptıgım yogurdu çok güzel yedi maşallah..küçük kavanoza (hero baby) mayalamıştım, hepsini bitirdi, mayalık bile bırakmadı..agladı yicem diye :)) onu öyle görmek güldürdü bizi, genelde agzını kapatır yemicem diye miyavlar da..

ay dilini ısır hemşo. bende yapim. bu kesme dediğin eriştemi oluyo

evet canım erişte :)

oh maşallah kuzuya afiyet olsun canım benimki pütürlü yemiyor rben robotta çekyorum ama bazen pütürlü bırakıyorum bze öle bazeen böle

Maşallah demek tadını sevmiş:))))))Aman yesinler, yiyince mutlu oluyoruz:)))

kıslar size balık çorbası tarifide yazayım bende yarın yapıcam kısmetse bugün hazır kavaonoz püresi yesin bakalım
balık haşlanır haşlama suyu bir kenara alınır buarada balık beyaz etli olursa daha güzel olurmuş tadı abim açıda tarif ondan :)
soğanı havucu rendeleyip az zeytinyapında kavrulur varsa bir dal kereviz doğranıp oda kavrulur yooksa dereotu papateste koyabilirsiniz balığın haşlama suyu ile sebzeler pişmeye bırakılır sebzeler pişince içine haşlanan balık tiftiklenerek konur eğer kendiniz yiyecekseniz karabber ve tuz ilave edin buarada bunun terbiyeliside yapılıyormuş ama çağan yumurta yemediğinden terbiye kısmını atlıyorum yapmak isteyenlere afiyet olsun :)

Balık çorbasını eşim güzel yapar.İncicim, özellikle somon ya da akya olursa güzel oluyor aklında olsun.Palamutla yapmıştı sevmedim ben.
Kızkardeşlerim geldiğinde yapmıştı bir kase içirdim ben egehana.severek içti.Terbiyelisi de güzel oluyor.

canım somondan yapıcam ben zaten tek somon verdim şimdiye kadar çağana oda fırında yapıpta bakalım çorbayı sevicekmi kış gelsinde taze taze balık alıp veririz artık

kıslar domates alıp konesrve gibi yapıcam bilen varmı nasıl yapıldığını

incicim domateslerin kabuğu soyulup ya rendeleniyo ama robotun varsa öle de olur..kavanozları kaynatıyosun...domatesleride pişiriyosun yağla tuzla beraber kavanozlara dolduruyosun..

barçlicim saol canım kavaozları neden kaynatıyoz anlamadım valla yağı tuzu domatesler pişerken koyuyoz dimi

ben de dışarda balık çorbası yedirdim naz çok sevdi tatilde zaten ne bulursa onu yedi yavrum hiç sağlıklı beslenemedi bugün hemen mercimek çorbası yaptım

sebze çorbası,
bir parça dana etini az suyla haşlıyorum,suyunu çekince içine cam rendede rendelediğim domatesi ekliyorum(soğan sarımsakta eklenir ama yazın pişik yapıyor)pişince bir bardak su ekliyorum,bir kaşık pirinç veya bulgur,kırmızı mercimek ekliyorum,o pişerken bir kenardada tencerede sebzeleri buharda pişirıyorum(pazardan tencere içine tel aldım,sebzeleri su deymeden haşlıyorum) pişen sebzeleri cam kasede cam bardakla iyice eziyorum,diğer pişen malzemeleride robottan geçiriyorum,hafif soguyunca sebzeleri bu karışıma ekliyorum,kıvam vermek içinde içine irmik ekliyorum,, sebzelerin kaynatarak vitaminlerini öldürmüyorum,çok severek yiyor,açil durumlarda yaş tarhana çorbası yapıyorum

çağan yarım kase içti balık çorbasını aslında içine ekmek vede ceviz de koyup biraz koyu oldu yarım kase ile doydu sıpam yarına tarhana yapayım diyorum uzun amandır tarhana yapmadım

Afiyet olsun Cagan a
ESRAXE ne zor tarif cok ozenlisin gercekten, cok zahmetli ben cam rendeyi meyvelerde kullaniyorum. bende yle bir tencere bldum ama pek kullanmiyorum. suda hasliyorum
genelde ama seninki en dogrusu tabi.

bende bugun aksam ogununde balkabagini kuru uzumle hasladim.
balkabagi yumusayinca icine irmik koydum oda pisince blendirdan gecirdim.
rondadan gecirdigim cevizi de ekledim ama biraz cevizi fazla koydugumu farkettim
bide 4-5 kasik yedirdim zorlandi sonrada suzgecten gecirdim hem cevizleri azalir hemde
az puturlu olur diye onu yedi ama cok sevmedi. bizimki artik seciyor
oglen o kiymali yemegi yedi ama onu sevdi sanirim

simdi bide gece yatmaya yakin muhallebi yaparim
bugunde bitti iste.

valla ben yaş tarhan bilmiyorum canım benim memleketten gelme kuru tarhanam var annem yapmıştı çağan için baharatsız falan onu yapıtyorum eşimde bende pek sevmeyiz tahanayı çağanda içinde etsuyu olursa içiyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…