Ocak bebeklerinin ek besin tarifleri

bende pek karışık şeyler yapmıyorum.ayçaya katılıyorum herşeyin gerçek tadını öğrensin bencede.

geçenlerde kabak köftesi yaptım severek yedi küçük parçalar halinde yiyor birde çiğnemeye çalışıyor.ayrıca yumurta konusunda pek ısrarcı olmuyorum haftada iki defa veriyorum o zaman yiyor.

ya biziminin hala dişi yok vede çiğnemeyi bilmiyuor öyle versem hiç bişi yemez benim oğlum zaten az yiyor pütürlü olunca hesni çıkarıyor ay nasıl alışacak bilmiyorm valla pütürlüye

inci belki dişi çıkmadığı için yiyemiyordur pütürlüleri.eşimin yengesi herşeyi ezerek verme sonra pütürlü yiyemez demişti.ben o yüzden bazı şeyleri hep küçük parça halinde verdim.

birde benim oğlan haşlanmış mısıra bayılıyor tane olarak veriyorum çiğniyor ama ertesi gün bezinde yine işlem görmeden tane şeklinde çıkıyorkaydirigubbakcemile3

Ayca bence ciger verme, ay ben hic sevmiyorum yazik yavruya ya yasakkelime

baska et ver onlarda ayni isi gorur tabi yine sen bilrisin

bende bugun turk usulu kahvalti verdim hatta
resmini koyacakim ama firsatim olmadi bide tavuklu shriye corbasi yaptim
2 ogun onu yedi 1 ogunde hazir muhallebiden
ama emmesi azaldi sipanin ya :KK43: 2 yil emmicek galiba o benim hep hayalimdi
neyse saglikli olsunda

inci pazarda yok u ya?
acaba mevsimi mi degil ben de tam bimiyorum mevsimini?

kizlar burada yazayim arada kabak cekirdegi vermek cok iyiymis
benirmigi pisirip icine meyve ve kabak cekirdegi koyuyorum yarin oyle yapcam
kahvaltisini side denersiniz
hep normal olursa bikar bide yumuta agir olur diye dusunuyorum.

ay ben de hiç sevmem ciğeri..benimki de sevmicek sanırım. kabak çekirdeğini senden kopya çekmiştim ben zaten..bazen ceviz, bazen kabak çekirdeği ezip koyuyorum kahvaltısına..

inci belki dişi çıkmadığı için yiyemiyordur pütürlüleri.eşimin yengesi herşeyi ezerek verme sonra pütürlü yiyemez demişti.ben o yüzden bazı şeyleri hep küçük parça halinde verdim.

birde benim oğlan haşlanmış mısıra bayılıyor tane olarak veriyorum çiğniyor ama ertesi gün bezinde yine işlem görmeden tane şeklinde çıkıyorkaydirigubbakcemile3

konserve mısır var evde ya, koçanlı moçanlı görmedimki..ondan versem olur mu acaba, işlem görmüş ya..CADIARZU

ya biziminin hala dişi yok vede çiğnemeyi bilmiyuor öyle versem hiç bişi yemez benim oğlum zaten az yiyor pütürlü olunca hesni çıkarıyor ay nasıl alışacak bilmiyorm valla pütürlüye

cnm sen de eline yumuşak meyvelerden ver bakalım. muz, armut,şeftali..ekmek içi de olabilir..oynarken ister istemez yutacak, sıkı gözetim altında tutarsın. yanında suyunu da hazır bulundur, herhangi bir durumda paniklemeden suyunu içirirsin. biz paniklersek çocuk korkabilir ya da bunu koz olarak kullanabilirmiş..alışacak ama zamanla işte, yavaş yavaş cesaretlensin.

ayçacım valla öle denedik bir iki def a çıkardı hepsini bende dişi yok diye vazgeçmiştim bakalım haftaya dr kontrolümüz var sorucam napim dşye olmadı tekrar başalrım pütürlü vermeye ay bir iki dişi olsaydı belki ısırmak isterdi

çıkar inşallah dişleri de heveslenip ısırır herşeyi..canım sen yapılacak herşeyi yapmışsın, eminim fazlasını da yapmışsındır..çok ilgilisin, gayretlisin bu konuda. ama işte bazı şeyler de genlerden midir, huydan mıdır..çabalarınla en aza indireceksin ama sorunları, pes etme :KK66:

konserve mısır var evde ya, koçanlı moçanlı görmedimki..ondan versem olur mu acaba, işlem görmüş ya..CADIARZU[/QUOTE]

olur sanırım ama tazesi gibi tadı olurmu bilmiyorum...ben işlem görmemiş derken eymenin bağırsaklarında işlem görmemş yani yediği gibi tane olarak çıkıyor bezinde:kedi:

yeşim aşağıda gördüm seni burda sahur saatiorda sabah .))
ben hiç mısır vermedim aldım akalım haşlıcam çorbasına katıcam

misiri tam ogutemiyor herhal mideleri henuz
konserve bana saglikli gelmiyor acikcasi ama yurtdisinda olunca pekte secenek kalmiyor
iyice bakarsin ayca marketlere , buyuklerine falan
illa da yoksa biraz suyun icinde beklet tuzu falan gider oyle verirsin napacan bacim
gurbet el zor oluyor

inci sen valla aycaninda dedigi gibi cok gayretlisin

yeşim aşağıda gördüm seni burda sahur saatiorda sabah .))
ben hiç mısır vermedim aldım akalım haşlıcam çorbasına katıcam

Sobe diyon yani :))
siz orda sahurdasiniz biz saati 10:30 yaptik
ne garip dimi ya ben 6 da kalktim bugun sonra tekrar yatti allahtan sipda 1 saat daha uyuyabildim
bende bugun senin o tariften yapacam inci mercimek yemegi
ama bende kesme yok arpa atacam icine

dur tarifini bulayim :))

bir istahla yapiyorum bakalim ayni istahla yiyecekmi bizim boncuk?
esimin yeni is arkadasina 2 gundur dua ediyorum getirmis bize bakliyat filan
Allah razi olsun bir mercimege bu kadar sevinecegimi dusunmezdim

sizede hayirli sahurlar canim.

içeriğine baktım mısırın..tuz, su, mısır yazıyo ama..bilemicem o kadarcık mıdır..suda bekletip tattırırım bi ara, maksat tadını öğrensin.
saat 10 gibi omlet ve portakal suyu verdim benimkine..sonra da oyalansın diye erik verdim eline bir parça..büyük kırmızı eriklerden..kenarından kemirip duruyodu, bi an baktım agzını açıyo su istiyo, elinde erik yok..düşürmüştür dedim, suyunu verdim..ama sonra ara tara erik yok..yutmuş :))

ayça artık bezinden anlarsın tam olarak ne olduğunu. allah koruyo bunları yaa.eriği yutarken görmüş olsak paniklerdik dimi bazan rahat olmak lazım diyorum ama boğazına kaçar diyde geriliyoırum napıyım...

yeşim mercimeğin gelmiş güle güle pişir hatunda afiyetle yesin kıymetini bilsin inş..

serpil..

yeşimcim afiyet olsun defneye
ayça maşallah kuzya ne güzekl yemilş eriği ah bizde ogünleri görürüz işallah

:)) valla yutmuş kızlar..ama öyle küçük erik değil,büyük kırmızı..kenarından kesip vermiştim. ben masayı toplarken o da kemiriyodu..kabuklu mabuklu yutmuş :))

bu arada "baby corn" diye mısır vardı, almıştım ama açmamıştım..bugün açtım..süt mısırlarının küçüğü, parmaktan biraz büyük..koçanı da yumuşak, yeniyo..verdim benimkinin eline, bi güzel yedi onu da..inşallah dokunmaz :)

yarın bezinden toplarım eriği mısırı..ığğğğ...:))

ya siz iyi veriyorsunuz kizlar misir falan.
ben bir kere kücücük karpuz verdim bogazina takildi cok korktum.
öyle büyük seyler veremiyorum artik.
versem de ezip veriyorum..

içeriğine baktım mısırın..tuz, su, mısır yazıyo ama..bilemicem o kadarcık mıdır..suda bekletip tattırırım bi ara, maksat tadını öğrensin.
saat 10 gibi omlet ve portakal suyu verdim benimkine..sonra da oyalansın diye erik verdim eline bir parça..büyük kırmızı eriklerden..kenarından kemirip duruyodu, bi an baktım agzını açıyo su istiyo, elinde erik yok..düşürmüştür dedim, suyunu verdim..ama sonra ara tara erik yok..yutmuş :))
bende cekirdegiyle yuttu sandm kiz, onun o kadar genis bogazmi var :1shok: :1shok:
ayça artık bezinden anlarsın tam olarak ne olduğunu. allah koruyo bunları yaa.eriği yutarken görmüş olsak paniklerdik dimi bazan rahat olmak lazım diyorum ama boğazına kaçar diyde geriliyoırum napıyım...

yeşim mercimeğin gelmiş güle güle pişir hatunda afiyetle yesin kıymetini bilsin inş..

serpil..
sagol canim ya , ben burda yiyeceklere daha onem veriyorum.
altin gibi sakliyorum valla mercimegini kizimin aman diyorum birsey olmasin
6 ay idare edecegiz. Ama sakinan goze cop batar misali mercimegi koydum kavonaza
tezgahin ustundeydi nasil olduysa suzgecten uzerine su damladi bende korkuyorum simdi
boceklenir diye nemden
icine biraz pecete koydum bide kapagin agzini kapatmadim cok az suydu ama ne bilim :sm_confused:

:)) valla yutmuş kızlar..ama öyle küçük erik değil,büyük kırmızı..kenarından kesip vermiştim. ben masayı toplarken o da kemiriyodu..kabuklu mabuklu yutmuş :))

bu arada "baby corn" diye mısır vardı, almıştım ama açmamıştım..bugün açtım..süt mısırlarının küçüğü, parmaktan biraz büyük..koçanı da yumuşak, yeniyo..verdim benimkinin eline, bi güzel yedi onu da..inşallah dokunmaz :)

yarın bezinden toplarım eriği mısırı..ığğğğ...:))
onlardan gordum ben ayca burdada var ama hic yemedim bebek icinmiymis o
ama kocani sert degilmidir yinede,
bide burda kocanda pisirilmis ve vakumlanmis misir var , konserve misir gibi
degildir dimi onlar ? bizde hani arabalarda satilirya onu alip vakumlayipmi satiyorlar
defneye ondanmi versem acaba?? :uhm: :uhm:
ya siz iyi veriyorsunuz kizlar misir falan.
ben bir kere kücücük karpuz verdim bogazina takildi cok korktum.
öyle büyük seyler veremiyorum artik.
versem de ezip veriyorum..

aynen ya bizimki hmen oksuruyor bende hep eziyorum, mercimegi bile dun suzgecten gecirdim
bogazina takilir diye ama kabuklari takilabilirdi

canımbi bezin veya gazetenin üstüne serip kurutsaydın yaa... belki yapmışsındır akıl veriyomuş gibi olamayayımmm...

yeşim bu mısırlar minik..parmagımdan biraz kalınca ve biraz uzunca :KK70: ne tarif ama..
sanki daha olgunlaşmadan koparılmış gibi..taneleri de minicik ve yumuşak, çok sert değil..koçanı da yumuşak..yedi valla..aman artık yesin de diyorum, ne yediğine bakmıyorum..inşallah zararı falan yoktur.

X