Ocak bebeklerinin ek besin tarifleri

şahapta bugun sabah devam sütünü içti 150cc az öncede keçi sütünden cicibebebisküvisini ezdim yedirdim 1 kase yedi birde üzerine kahvaltılık ( peynir domates önceden suya konulmuş zeytin vs..) yedi birde üzerine çay içti (tabiki rezene) şimdi uyuttum. öğlede ise şehriye çorbası var aklımda...bugun temizlik yapıcam bende ev toz içinde walla çocuktan ne kadar fırsat okadar iş ...

afiyet olsun şahapa canım buarada meyve suyu olarak haberin olsun milupanın falan var vericeksen onlardan al ver

afiyet olsun şahapa canım buarada meyve suyu olarak haberin olsun milupanın falan var vericeksen onlardan al ver

canım saol teşekkür ederim ewet herkes onu öneriyo bugun gidip alayım vereyim bakim sevecekmi? biz onlar için bu kadar didinelim bakalım onular bizi ilerde bu kadar seveceklermi?

kızlar önceki gün şahapa bebekler için evde hazırlanmış tarhana çorbası vardı yaptım çok sevdi 1 kase yedi maşallah... bende yeni tarifler düşünüyorum ama bulamıyorum hep aynı şeyleri sırasıyla hergün değiş yapıyorum... varsa değiş çorba tarifler lütfen paylaşırmısınz...

kızlar benim oğlum şu aralar tadına bile bakmak istemiyor. bende parmağımla denedim ve aldı. baya bi parmağımdan yedi. sonra kaşıkla verdim. tabi yine mızmızlandı ama parmak meselesi ilginç geldi bana. eşimde forumda yaz bakalım belki birilerinin de işine yarar dedi. yazdım işte.

sütlü brokoli çorbası
brokolileri haşlayın 5 yada 6 çiçek haşaladım ben tereyağında 1kaşık unu kavurun içine yarım litre sütü ekleyerek beşamel sos hazırlar gibi pişirin içine haşladığınız brokolileri isterseniz önce robotta püre yapıp ilave edin isterseniz ilave ettikten sonra biraz daha kaynatıp pişince blendırdan geçirin afiyet olsun tüm bebeklere fazla yaptıysanız tuz karabiber koyup kendinizde içebilirsiniz yada üstüne kızdırılmış yağda nane ve kırmızı biber ekleyin süper oluyor afiyet olsun herkese

Ben de brokoli çorbasını senden farklı yaptım incicim.
5-6 çiçek brokoli, 1 patates, 1 soğan, 1 havuç doğradım.Bunların hepsini pişinceye kadar kaynattım.piştikten sonra blenderdan geçirdim.

Normalde kendimize yaptığımızda, böyle haşladıktan sonra blenderdan geçirip, tekrar kaynatırken, un, yumurta sarısı ve 2 bardak süt karışımını da içine döker, 4-5 dk daha kaynatırdım.Ege'ye onu yapmadım.Şimdilik sadece blenderdan geçirilmiş olarak verdim.100 cc kadar yedi.Arkasından çok az emdi, uyudu.Kalkınca da meyva veririm.Akşama ne vereceğim diye düşünüyorum şimdi.Çorbadan var ama 2 kez üst üste vermek istemiyorum.

meralim ben tarifi annemden aldım yoksa bilmiyordum valla ama benimki sütlü diye sevmedi dur bakim haftaya tekrar yapim biraz buzluğa attım brokoli bu sefer senin tarfiten yapıcam canım belki onu yer

ay yarınada kesmeli yeşil mercimek çorbası yaim diyorum ama tarif için gene annemi aramam lazım kızıcak valla bana sen nasıl ev hanımısın diye klava:

ya ben netteki tariflere göre bir kaç kere tatlı yapmıştım güzel olmamıştı o yüzden ordaki tarifleerle tutturamam malzeme ziyan olur diye anne tariflerine devam :)

ben daha yeşil mercimek vermedım çok faydalı kızlar etten daha fazla demir içerio,yarın yapmayı düşünüorum
çeyrek soğanı ve mercimeğe su ekleyerek pişircem,(isteyen 1 küçük patates havuçta ekleyebilir eğer bebiş sewıosa ),pişmesine yakın erişte yada makarnada atılabılır,normalde kendimize yaparken soğanı salçayla kavurup mercimeği ekleriz ama

mercimek gaz yapmıyor mu bebekte yaa, ben bir kez 10 tane mısır tanesini ezdim yoğurtla karıştırıp vermiştim bebğim o gece sabaha kadar inledi resmen gazdan, karnından gurul durul ses geliyordu, içim parçalandı

benim kızım çorbalarımı sevmiyor yaa, bana göre çok ta lezzetli yapıyorum ama her gün 1 kase çorba çöpe gidiyor yemiyor domates çorbasının ekşi olmaması için bir formülünüz var mı?

100cc içti miii maşallah maşallah darısı bizimkine bizimki çorbayı sevmiyor yaaa, tuz da koymayınca hatta tatlımsı tat verecek bişey eklemeyince asla yemiyooo, tuzlu da daha hiçvermedim 1 yaşına kadar yasak, ne yapcağımı şaşırdım

aybke kıyma yada tavuk koy canım etle tatlandır :)
hemşom sende görünmüyon kaç gündür sorucamda yoksu meydanda :)

Canım, incinin dediği gibi et ya da tavukta koy içine, ama ben aynı zamanda çok az tuz ilave ediyorum, tuz olmazsa yemiyor.

evet yeşil mercimek çorbam pişti kıslar tadı süper oldu anne tarifi yine yazim denemek isteyen olursa yapar :)
yeşil mercimekleri yıkayıp haşladım 1bardak
bir soğanı rendeleyip kavurdum içine rendelenmiş bir domates ilave ettim annem salça koyuyormuş ama ben çağan yiyecek diye domates koydum içine haşlanmış mercimeği atıp sıcak su koydum biraz kaynatıp bir bardak kadar kesme ilav e ettim buarada sıcak su ile et suyu falanda koyabilirsiniz daha lezzetli oluyor ben çağan için buzluğa attığım etsularından koydum içine tekarra kaynatıp kesmeler pişince kapatıyorxu afiyet olsun yapanlara :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…