- 15 Aralık 2008
- 4.118
- 18
aynen aslımın dedıgı gıbı bı cocukdum bende ama aclıktanda bısey omuyor işte
şimdi kıcımı goturemıyorum
bu arada verdıgn tarıf cok guzel cok saol bende deneyeyım
yanlız mısır unu dedıgın balık vs de kullandıgımız mısı unu dmı nisasta degıl yani
eger mısır unuysa kavurmadan verme dedı komsm karnını agırtırmıs
dıger tahıllarıda koy içine dedı bana bıer cay kasıgı kavur hepsını muhallebı yap yedır onun cocuklarıda ıstahsız ve kılosuszmus cocuklara bakmaya gelen hanım yapmıs bunu snra bebekler tosuncuk oldu dıyor
ben henuz denemedım markete gıtmem lazm
ben misir ununu kavurmadan yaptim suyla pisirdim iyice kaynadi o zaman cig kalmaz
diye dusunuyorum. Ama tabi emin degilim ben sabah yaptim tadini pek begenmedim
ama kiz yedi valla yarisini sabah yarisini ogle yedirdim. Hazir mamalara burun kiviriyor
bu aralar. Aslinda o tarifin ozu kuymaktir ben cok sevirim. MIsirununu kavurup tereyagi
katiyorsun onunlada kavuruyorsun ama bol ve iyisinden olacak ve karadenizin kuymak
peyniri var yani ben adini tam bilmiyorum ondan oyle yazdim onu katip pisir ve afiyetle
ye valla canim cekti. Bu arada bildigimiz misir unu.
inci senin yeptigin daha besleyici olmustur devam sutuyle falan ama belki devam
sutunun tadini sevmiyordur herseye katiyormusun onu katmadan denedinmi? ne biliyim
aklima birsey gelmiyor niye yemiyorki? o kadar cok sey yapiyorsunki birini sevmese
digeri yemesi lazim. Meyveyle arasi nasil?
kizlar bu arada malum gurbetteyiz elimizdeki peynir stoklari tukenince is basa dusecek
ben peynir yapmayi denicem kiz icin bakalim olucakmi? yogurdu basardim inek sutunden
hazir mamadan olmadi napayim zaten kimyasi degisiyor. bana kolay gelsin.