Ocak bebeklerinin ek besin tarifleri

Genelde o sekilde veriliyor ki kahvalti
yani ayri vermek mumkun degil. biraz sulu olucakki yutabilsin. vitamin alsin diyede
katiyoruz iste Allah ne verdiyse?
bende arada tuzlunun icine pekmez kaiyorum. genelde ayri yapiyorum ama sen annesisin herkesten daha iyi bilirsin ege yi
kafana takma
ben kimseyi dinlemiyorum aklima yatarsa yaparim tabi.

Zaten takmıyorum canım, onlar istediklerini söylesinler, ben yine yapacağımı yapıyorum:))))))sırnaşık şey

yaaaaaaaaa ne kotu
ben sahsen yiyememki yogurtsuz :KK43:
Defne yesin bari ben tutmayayim onu :roflol: :))

Aycacim aynen ya katiliyorum. cok hassas konu pekmezide sut icinde
ondan vermiyorlarmis peynir falan oluncada etkisini azaltiyor.
biri bana demisti portakalla artiyormus
ispanaklada portakal iiiyyykk
etle olabilir ama portakla suyu iyi olur

sadece portakal değil, c vitamini olan herşey demir emilimini arttırıyomuş. aklında olsun..
valla biz Türk Mileti olarak hep yanlış besleniyomuşuz o zaman..zaten kadınlarımızda ve çocuklarımızda demir eksikliği çok oluyo..
pekmezli süt içeriz, yogurt-pekmez karışımı pek bi sevilir..yogurtlu kebaplar, (aahh iskender olsa da yesek :p) ıspanak-yogurt..aklıma gelenler..

hadi eskiler bilmiomuş da ben örnek menülerde hep pekmezli yoğurda rastlıorum ve şaşırıorum:umursamaz:

bugun ispanagi hasladim patatesi de hasladim ronddan gecirdim bir iki damla da zeytinyagi koydum.kizim yogurtla beraber yedi:))
tavsiyeler icin tesekkurlerrrrrrrrr

ben inek sutunun kansizlik yaptigina ornek olan biriyim
Annem bize cok iciridi belki miktardan bilmiyorum ama
ilk okul doneminde 5 yil haftaici hergun 250 ml sut koyardi beslenmemize
bize icerdik cokacimcoook suanda bende kansizlik var ve surekli kan suruplari falan kullandim
en guzeli anne sutunden sonra keci sutuymus ama onuda nasil bulacaz.
evde kecimi besliyelim :roflol:
o yuzden devam sutucocuklarimiz icin en iyisi tabi herkesin kendi taktiri

çağan dün ilkdefa yemeğini yedi hemen tarfi yazim kıyma pirinç ve soğanı rendeleyip yoğudum top top köfte yaptım domatesi rendeleyip zeytin yağında kavurdum 2 bardak su ekledim kaynarken köfteleri içine attım 15 dakika kaynadı pişince ister çatala ister blendırla püre halien getirip verebilirsiniz afiyet olsun tüm bebbelere

Afiyet olsun çağana, demek ağzının tadını biliyor bu çocuk:)))))))
Senin de ellerine sağlık canım, teşekkürler tarifi verdiğin için.

ay meralim yesinde hergün yapayım aslında yinede şükretmem lazım önceden sebze yemiyordu şimdi etlere geçtiğimizden beri içinde et olunca sebzeleri azda olsa yiyor bunada şüür yani

Erkek adam olduğunu şimdiden belli ediyor desene.Çoğunlukla erkekler düşkündür ya böyle etlere et yemeklerine.:))))))

inci benim çağanda etli şeyleri seviyor. tatilde iken ne yiyorsam on da tattırdım. lüp lüp götürdü. bi balık yiyişi vardı çok güldük. birde mangalda domatese bayıldı. ekmeği banıp verdim yedi kaşıkla devam ettim ekmeği çok yiynce. 3 domates yedi inanılacak gibi değil. bizim kide babası gibi mangalcı olacak herhalde.

şimdi çapana çorba yaptım yermi bilmem. kendimize incik yaptım. incikleri ikiye bülüp attığım soğanları ve 4 e bölüp attığım pataesleri içine safran ve nane ekleyip düdüklüde pişirdim.( yemeği suyunu süzüp buz poşetlerine koyup dondurucuya kaldıracağım.çorbalarına iki tablet atarım artık...) az suda pirinci iyice haşladım pataesi iyice ezip et suyundan da ekleyip karıştıra karıştıra pişirdim. yerkende içine yoğurt ekliycem çağan yoğudu herşeyde yiyor. buda işimi kolaylaştırıyor..

serpil..

serpilcim bizimki süt ve sütten yapılan şeylei sevmiyor yoğurta zar zor yiyor içine bsküvi falan koyunca anca ba ne güzel bende severim yoğurdu keşke bana çekseymiş hoş ben 2 yaşına kadar emmişim bana çeksedi zaten yeme derdimiz olmazdı

bugn oğluma kabak püre yapıcam bakalım kabak pek sevmiyr bu ikinci deneyişşim olucak :KK43:

kerevizli kabak püresi yarım soğan kereviz yarım kabak bir küçük havuç doğranır zeytinyağında sotelenir üzerşne üstünü gececek kadar su eklenr piirilir piştiktan sonra içine bir köfte kadar tavuk didiklenir püre halinde bebeğe verilir afiyet olsun hepsine :)

incicim ben senin su koftenden yapacaktim bugunde kiyma almayi unutmusum
tavuk var bende patatesli kabakli bir seyler yapayim bari
balkabagi da var ama useniyorum valla uykumda var. Simdi atayimda ocaga kalkar birazdan mama diye huysuzluk etmeye

biberonla verdim ya 5 gun mamayi o kucagimdayken hazirliyorum ay biberona
bir bakisi var
su ice age deki scrat in mese palamuduna baktigi gibi bakiyor biberona ya
gulmekten oluyorum valla :)) :roflol:

afiyet olsun yeşimcim bende domatesli şehriye yapıcam bizim favori çorbamız bu :))

bebeklerin neyi yiyecekelri belli olmuyor gercekten. ozene bezene tavuk yemegi yaptim
dudak buktu. tatsiz tuzsuz mihlamayi yiyor anlamiyorum bende CADIARZU

bizimkide seviyor sehriye corbasini bide burcudan terbiyesini ogrendim
oyle daha cok yedi.

bnde bugün klendimizde çağanada sulu köfte yaptım bu hafta ikinci yapışım çağana :)

X