Ocak bebeklerinin ek besin tarifleri

Inci Asli Defne hepsini bitirdi kereviz yemeginin.
hemde severek , bende bktim tadina fena degildi mercimek kerevize yakismis
Darisi Caganin basina

amam yeşimcim yarın yapıcam bende pek iştahszı gene bugünlerde gene ama işallah yer onu

Bizim oğlan çok ters bir çocuk yaaaa:))))))
Ona özel muhallebi yapıyorum yemiyor. Ama dondurmaya hayır demiyor, ne kadar versem o kadar yiyecek.Bugün kendimize vanilyalı ve kakaolu puding yapmıştım, ben yerken bana bakıyor diye ona da verdim.Kaşık kaşık götürdü.Muhallebiyi zorla ağzına tıkmam gerekiyordu.delikafadulden

vereliniortak batuhanda aynı meralcim dondurmaya çikolata tarzı şeylere bayılıyor kek falanda veriyorum arada bizim ki adam ya bebek şeylerini sevmiyor :roflol:

İnşallah yer çağan inci.Yemeyince zor oluyor.Bizimde bugün yemedi, sabah kahvaltı hazırladım,4-5 kaşık zor yedi, uyurken emdi, uyandıktan sonra şeftali püresi verdim, aslında sverek yerdi, 2 kaşık bile yemedi.Şimdi emdi, uyudu.Emerkende çok fazla emmiyor.Ya sıcaklar, ya da dişler etkiliyor sanırım.Sıcaklardan biz bile yiyemiyoruz hiç birşey.

kerevizin tadı nasıl oluyor yaaa, ben kokusunu sevmediğim için hiç pişirmedim, salyalanmıyor mu o pişirirken, bir de o koku bebeği rahatsız etmiyor mu?

salyami?? ben oyle biseye raslamadim bilmiyorum .
Kokusu kotu ve tadida ahim sahim degil ama cok yararli diye verdim. Yedi itiraz etmedi
ben arada veririm diye dusunuyorum. tadina alissin simdiden buyuyunce zorluk
cikarmasin. babasi zaten o tur seyleri hayatta agzina sokmaz bari kizina yedireyim.
enginar bulursam onuda pisiricem ama rastlayamadim.

birde ben bamya salyali olur diye biliyorum
bu yuzden kuru bamya aldim buraya gelirken en kisa zamanda yapicam tabii kendimize
canimda cekti valla ama biraz zor yapilisi useniyom :eek:

bamya salyalanır kızlar kereviz de olmaz,kerevizi zeytınyağlı ve de portakal suyuyla yaparsanız tadı harika oluo söyleyım,yemeyenler bile yiyo
bende bugun bamya yapacaktım,ama eşim yok yemeğe bende ayıkladım hepsini buzluğa attım,aslında canımda çekiodu şöle bol ekşili nohutlu domatesli süper olurdu,ama tek başınada yiyemem:gitme:

Evet kızların dediği gibi, bamyada salyalanma olur o da pişirmesini bilmezsen:)))) kereviz salya yapmaz.Kerevizi, terbiyeli yaparsan kokusunu filan anlamazsın, tadı da çok güzel olur.Ben severim.

Günaydınlar,
Terbiye olarak 1 yumurta sarısı, 1 kaşık un, yarım limonun suyu karışıtrp pişmesine yakın yavaş yavaş döküyorum.Karıştırarak.

ağzımın suyu akdı çok sevdiğim yemekdir. salyalıda olsa salyasızda olsa yeniyor valla :)) bend eunlu suda bekletiyorum vede soğanını yağını salçaını koydukdan sonra kaynaöış suda pişiriyorum azcıkda limon ayyyy bence bugün bulursam alıp pişireyim.

bize de dr umuz havuc+patates+kabagi karisik olarak vermemizi soyledi.
daha önce ücünü bir arada vermemistim.
bi de 7. ayimizda ispanak yiyoruz yeni basladik demir almasi icinmis.
ben ispanagi haslayip patatesle karistiriyorum ..
ispanagi baska sekillerde nasil veriyornusz arkadaslar önerisi olan var mi?

bende ispanagi patatesle hasliyorum yalniz kizlar aklinizda bulunsun
ispanagin icinde bir madde varmis nitritmi ne emin degilim yani bebeklere hemen yedirmemiz asla bekletmemiz gerekiyormus birde icindeki demir de cok degilmis
et te daha fazlasmis
aa bak kiymali yapabilrisin yaninada yogurt super olur
bende arada ikili yapayim bari menusunu kucuk hanimin

Yeşimcim, ıspanağın yanında yoğurt yenmesi, hem ıspanağın içindeki demirin alınmasını engelliyor, hemde yoğurttan alınacak kalsiyumu.İkisi birbirini nötr yapıyor.

valla ben şu kalsiyumla demiri kovalamaktan helak oldum ya..gebelikte kovaladım, yetmedi şimdi de devam..:KK43:((

Evet ne yazık kiiii:))))Aslında ıspanakla yoğurt ne güzel gider di miii_? Ama yok olmazmış:)))))

yaaaaaaaaa ne kotu
ben sahsen yiyememki yogurtsuz :KK43:
Defne yesin bari ben tutmayayim onu :roflol: :))

Aycacim aynen ya katiliyorum. cok hassas konu pekmezide sut icinde
ondan vermiyorlarmis peynir falan oluncada etkisini azaltiyor.
biri bana demisti portakalla artiyormus
ispanaklada portakal iiiyyykk
etle olabilir ama portakla suyu iyi olur

kizlar sabah 80cc sol 40 cc de sagdan sut sagdim. Sagdan daha ugrassam cikar gibi
ama icim kiyildi biraktim bende.

Kizim sabah 130 cc sutunu icti.

bide simdi kahvalti olarak irmigi suyla pisirip icine seftali , muz , pekmez ve bide burda
buldugum pirincli buskivi diye tahmin ettigim buskiviyi koyacam tabi emin olduktan sonra
mama reyonundaydi. bu karisimin icine kabak cekirdegide konabilir aslinda tabiki ogutulmus
cinko varmis sanirim ondada.

Afiyet olsunnnn bebişimeee:))))
Defneye bari alıştır yeşim:))))Yoğurtsuz ıspanağı:)))Mecburen bizde öyle, ben süt peynir koyduğumda pekmez katmıyorum.
Zaten annem ve eşimle tartıştım.kahvaltıda, yumurta, peynir, süt, içine küçük bir parçada tahin helvası attım:)))))Napıyor muşum ben, öyle bir tadı ben yer miymişim ki çocuğa yapıyormuşum, hem tatlı hem tuzlu aynı anda olur muymuş_? İkisi birden üstüme geldiler, yerse yesin yemezse atarım dedim bende.Tabii bizim oğlanın kahvaltı saatini hala 10 gibi yapamadığımız için 1-2 kaşığı zorla yedirdim, emdi uyudu.Onlara göre tadını beğenmemiş ondan yememiş.-tatlicadiarzu-

X