Gebeliğe Hazırlık Ocak 2022 gebelik planlayanlar

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Haklısın canım zaman ne getirir ne şartlarda olunur çok belirsiz. Ama hep olmayanın peşinde insan yapısı gereği

maviss_34 bat 8 Ocak beni de ekler misin canım. Şimdiden çok teşekkür ediyorum diliyorum bu topik hepimize uğurlu gelir müjdeyi alırız inşallah. Yıl yeni hayaller eski diyorum ve meleğimizi diliyorum
Ne kadar güzel dilekler dilemesini Amin inşallah canim isteyen herkese nasip etsin gruba yazan arkadaşları ekledim listeye ama hala site de sıkıntı var anlayamadım

Slm kizlar. Bat 9 Ocak. Gecen ay ilk kez denedim olmadi. H.ici dr.ye gidecegim. 39 yasindayim. Amh Fsh filan forumdan yeni ogrendim. Cuma gunu amh 0.63 fsh 11 cikti. Gelecek ay infertiliteye gidersin dedi, dunyam durdu sanki. Bisey soramadim. Artik hersey icin cok gec olabilir yani. 39 yasimdayim. 2013 dogumlu bir evladim var. Duzenli adet olunca gebe kaliniyor saniyordum, sanirim oyle degilmis :) Ben de ikinci konusunda cok kararsizdim, cekincelerim vardi ama oglum cok istiyor 2-3yildir. Pandemi de sagolsun bitmek bilmedi. Yani simdi epey uzgunum ve kafam cok karisik. Dogal yolla gebe kalma ihtimalim var mi yok mu onu bile bilmiyorum su an. Herkese saglikli bir surec dilerim.

Kuzum benide ekler misin BaT 15ocak maviss_34

İnşallah doğal yolla bebeğiniz olur. Ben 28 KASIM 2015'te evlendim. TEMMUZ 2016'da doğal yolla ilk denemede gebe kaldım ama bebek hasta olduğu için gebeliği sonlandırmak zorunda kaldık maalesef bende pandemi mağduruyum pandemi başlamadan önce ücretsiz PGT başlayacaktı fakat pandemiden dolayı iptal edildi ücretsiz PGT 11 Ağustos'ta onaylandı ama uygulamaya konmadı dolar böyle olduğu sürece uygulamaya konacak gibi gözükmüyor çünkü PGT dolar ile yapılıyor. Ben ve eşim çok zor bir karar aldık ve doğal yolla denemeye karar verdik inşallah sağlıklı bebeklerimiz olur Kasım 2016'da gebeliği sonlandırdıktan sonra ilk denememiz. Allah hepimize sağlıklı evlatlar versin inşallah.

Ocak ayına da az kaldı kızlaar.
Folik asit kullanımı
Jinekolojik muayene
Smear testi
Diş tedavisi
Demir eksikliği tedavisi
Tam kan, tam idrar
Rutin biyokimya
TSH Guatr testi
Aklıma gelenler bunlar, yapıldı mı yapıldı mıııı?

Pgt nedir bilmiyorum ama ilki dogal olduguna gore yine olur sanirim. Forumdaki arkadaslarin tecrubelerini okuyun. Ve pgt yi takip edin, belki yapilmaya baslanmistir. Insallah gerek kalmadan kendiliginden olur. Farkli doktorlara gidin. Beni de burada bir arkadas uyardi da test yaptirdim. 3-4 ay once gittigim doktor soylememe ragmen yapmamisti. Isinizi sansa birakmayin. Sonra cok gec olabiliyor. Farkli doktorlarin gorusunu almak lazim. Saglicakla insallah

Benim de 1 oglum var. 8 yil sonra 2.ye niyetlendik. Cok sevecen bir cocuk ve kardes istiyor. Amh baktirdiniz mi, yasiniz genc. Ben 39 yasindayim, sanirim gec kaldim Bi de korkuyorum bu yastan sonra saglikli bir gebelik olur mu vs vs. Cok evham yapiyorum. Kafam cok karisik cok..

Teyzemin bebeği olmuyordu tüp bebek denediler yine olmadı, sonra 40 yaşında hamile kaldı, zehir gibi bir oğluşu var şimdi 7 yaşında. Kötü düşünmek yook.

PGT (Preimplantasyon Genetik Tanı), laboratuvar koşullarında elde edilen embriyoların, anne rahmine transfer edilmeden önce genetik açıdan birtakım testlere tabii tutulması işlemidir. Çok araştırdım açıkçası genetikciler bile ücretsiz olacağına inanmıyor. Dediğim gibi doğal yolla gebelik oluştu bebek hasta olduğu için gebeliği sonlandırmak zorunda kaldık maalesef PGT sayesinde sağlıklı bebek elde etmek mümkün. Ben Orak hücreli anemi hastasıyım ve eşimde taşıyıcı o yüzden bebeğin %50 ihtimalle hasta dogma olasılığı var. Bu kadar yıldır ücretsiz olacak diye bekledik durduk ilk pandemi bahane edildi iptal ettiler şimdi dolar malum.

Teyzemin bebeği olmuyordu tüp bebek denediler yine olmadı, sonra 40 yaşında hamile kaldı, zehir gibi bir oğluşu var şimdi 7 yaşında. Kötü düşünmek yook.
Ne kadar guzel. Bu surecte huzurlu, sakin ve pozitif olmak cok onemli. Cok haklisiniz. Sonbaharda psikolojim biraz yon degistiriyor benim. Soguk havaya adapte olamiyorum herhalde Cok negatifim bi suredir. Su amh dusuklugu de uzerine tuz basti. Yarin firsat bulabilirsem hemen dr.ye kacicam.

Anladim cnm, peki tup bebek olsa olmaz mi. Orada da saglikli yumurta ve spermleri seciyorlar ya hani. Genetigine bakmiyorlar mi embriyolarin. Ebeveynlerde boyle bir sıkıntı varsa devlet karsilamali. Luks olmamali kesinlikle.

Siz hep güzel olanı iyi olanı düşünün, Allah tez vakitte sağlıklı birer minik kondursun rahimlerimize. İlk bebeğimi kaybettikten sonra aynı şeyi yaşayacağımı düşünüp cesaret edemem sanıyordum ama veren de Allah alan da… Biz dualarımızı eksik etmeyelim gerisi takdir-i ilahi.

Anladım canım. Of dış gebelik en en zoru sanırım okuduklarımdan, kimseye yaşatmasın Allahım. inşallah çok güzel sonuçlar alırız hepimiz güzel haberlerini bekliyorum
Evet canım en zoru bu bencede kalp atışına kadar duyup sonuç ameliyat olması insan atlatamiyor uzun süre.rabbim kucagimizi boş bırakmasın

Anladim cnm, peki tup bebek olsa olmaz mi. Orada da saglikli yumurta ve spermleri seciyorlar ya hani. Genetigine bakmiyorlar mi embriyolarin. Ebeveynlerde boyle bir sıkıntı varsa devlet karsilamali. Luks olmamali kesinlikle.
Canım zaten tüp bebek ama Preimplantasyon Genetik Tanı ek işlem oluyor en son embriyo başına 300 dolardı biz para biriktirmeye çalıştıkça fiyatlar uçuyor. Ücretsiz PGT taşıyıcı olanlara onaylandı ama uygulamaya konmadı maalesef. 10 adet embriyo 3.000 dolar=50.000 TL ilaçlar diğer işlemler en az 75.000 tutar. Normal gebelik elde edip CVS amniyon sentez yada kordonsentez testi ile sağlıklı olup olmadığına bakılacak sağlıklı değil ise sonlandirilacak maalesef

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…