Ocağınıza Düştüm 😋

Zeytinli pogaca
Tavuklu bulgur pilavı
Alakasız oldu ama esimin seçimi :)

Dun burda baska bi arkadsta gece vakti benden esinlenip sutlac yapti ellerine saglk smdiden
Ben o sanciyi cekerken kalkip bi bardak suya bakacak halim olmuyor canim 2 saat falan kilit kivraniyorum ama cok sukur bu ay okdr kotu olmadim masallah sagolasin

Benim çok güzel bir tavuk sote tarifim var onu yapıyorum bugün. Ben sulu soteleri çok sevmiyorum, yüksek ateşte kavurarak yapıyorum.

Vok tavama biraz yağ koyuyorum, orta boy bir soğanla iki sivri biberi kavuruyorum. Bazen kapya biber de ekliyorum. Soğanlar renk değiştirince tavukları julyen doğrayıp onları da atıyorum, yüksek ateşte kavuruyorum. Tavuklar renk değiştirince içine 10-15 tane mantarı sadece saplarını ucundan biraz kesip bütün bütün atıyorum. Mantarlar pişince tuzunu ve sevdiğim baharatlardan koyuyorum az az. En son üzerine rendelenmiş kaşar peyniri ile harika oluyor. Yanına da yeşil yapraklı sebzelerle bir salata, tamamdır.

Dün
tqvuklu şehriye çorbası
Çökertme kebabı
Yeşil salata

bugün
Mercimek çorbası
Kıymalı biber dolma
Cacık yapacağım

kahvaltıya da pişi yaptım
Ellerine sağlık canım. Mercimek çorbası iyi fikir ama mercimek yok evde. Hemen alayım

kiymali pisi niyetiyle kiymayi kavururken gelen yumurta kirip yeme isteğine engel olamayarak bugun kiymali yumurta yiyeceğiz kiymayida simdiden kavurdum esim gelince isitir yumurta kirarim. cayla yeriz. amaan oturayim bi gunde. buz gibi zaten mutfak . makarna da var cocuklara.
bide aksam irmik helvasi yapabilirim sütüm vardi degerlendireyim bozulmadan

B
Bizde yemeğimizi yedik

şimdi limonlu kek attım fırına yanına da çay demleyeceğim

Fırında sebzeli et ve patates püresi yaptım bugün. Bir de brokoli çorbam vardı bitti o da şimdi. Yarın domates çorbası içmek istiyorum o yüzden gece yatmadan çorbamı da pişiririm. Çorbasız sofraya oturamayangillerdenim, yaz kış çorba içerim. :)

Dun burda baska bi arkadsta gece vakti benden esinlenip sutlac yapti ellerine saglk smdiden
Ben o sanciyi cekerken kalkip bi bardak suya bakacak halim olmuyor canim 2 saat falan kilit kivraniyorum ama cok ukur bu ay okdr kotu olmadim masallah

Ay çok şükür, inşalalh hep böyle iyi gecirisin

Patatesli içli köfte yoğurt salata ve çayın yanına helva kavurdum rabbim kimsenin ocağını boş borakmasın herkese bereket versin

As canım. Benim oğlanın yiyeceği kadar tavuk ve et vardı. Grip gibiyim covid geçirdik ama öksürüyorum hala....Dedim eşime kahvaltı yapsak olur mu? O da kabul etti bugünlük yırttım yani

Iyi aksamlar kizlar gec oldu ama yazayim kiymali biber dolmasi yaptim salata yogurr ve dunden peynirli makarna ile yedik . Yarin dolma var yanina ne yapsam blmiyorm pazara da cikmadim bu hafta biraz menulerde tikanacagm sanirim

Tam cevap yazıyordum ki küçük kızım telefonu elimden çekti. O uyuduktan sonra yazabildim
Ellerine sağlık canım. Çorba bana göre de olmazsa olmaz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…