Obsesif Kompülsif Bozukluk (OKB) - Takıntı Hastalığı Bilgi Ve Paylaşım Alanı

Peki esimin yasi bir faktormu 37 yasinda

Bence değil, otizm öyle sebepleri olan bir hastalık değil bildiğim kadarıyla. Hani şizofreni, bipolar deseniz doğru. Onlarda genetik faktörü, akrabalarda o hastalığın bulunmasının hastalık ihtimalini arttırması söz konusu. Mesela dayısı şizofreni olan bir kimsenin şizofreni olma olasılığı, yakın akrabaları içinde şizofreni hastası bulunmayan birinden daha yüksektir. Yani genetik faktörü. Ama okb hastalığıyla otizm arasında hiçbir bağlantı yok bence.

Cok tesekkur ederim.insallah saglikli sihhatli bir bebegim daha olur.hersey Allahin elinde tevekkul edecegim Rabbim kimseyi evlatla sinamasin

Bende bu hastalığın baya bi kuvvetli biçimde olanı var. Neye takıntılı olduğumu yazmak istemiyorum ama ergenlikten beri sürüyor bu şuan 30 yaşındayım. Aile , arkadaş, eşimle olan ilişkimi bile etkileyebiliyor zaman zaman. Çocuk düşündüğüm için antidepresanı da 1 seneye yakındır içmiyorum bıraktım. Ama iyi hissetmiyorum doğal yöntemlerle nasıl takıntımdan uzaklaşıp terapi edebilirim kendimi bilmiyorum. 2 seneye yakın çocuğum da olmuyor şimdi ona da takıyorum. Jinekoloğum da bana stres etken dedi ve psikolog önerdi ama bugune kdr sayısız gittim, gitmek istemiyorum çocuk şuan önceliğim. Ama takıntım yıllardır azalmadığı gibi arttı bile.

Tamamen aynı durumdayız...birebir..bende çocuk için bıraktım 5 ay oldu...ama tekrar nüksetti..benim bütün hayatımı etkiliyor..

Tamamen aynı durumdayız...birebir..bende çocuk için bıraktım 5 ay oldu...ama tekrar nüksetti..benim bütün hayatımı etkiliyor..
Maalesef benim de, bıraktıktan sonra baya kötü hissediyorum, hatta herşeye karamsar bakıyorum diyebilirim

Maalesef benim de, bıraktıktan sonra baya kötü hissediyorum, hatta herşeye karamsar bakıyorum diyebilirim
Anksiyete böyle bişey hayatı çok etkiliyor..en iyi gelebilecek şey ilaç içmek o zaman daha mantıklı düşünebiliyorum en azından ama çocuk için katlanıyorum...

Birsey sorcam bir kac takintimla alakali
simdi birincisi sürekli sevdiklerimin ölümünü sürekli aklima getiriyorum nasil dayancam ya yarin olursa ya bir sene sonra yanimda degillerse diye kazalar kötü haberler duyunca hemen kendimi sevdigim aileden olan biriyle o olayda görüp canlandiriyorum saniyesinde ve okadar gercekci yasiyorumki olmus gibi etkisinde kaliyorum kisa bir süre.
ikincisi birsey yemeden önce yada kendime dokunmadan önce elimi bir yere degdirmek istemiyorum sanki insan hücreleri kirleri ölmüs insan hücresi ne bilim tirnak insan kiri gibi seylere dokunmusum saniyorum dokunmasim gelmiyor biryere nere olursa olsun elimi yikamadan birsey yiyemiyorum.

baska nette tvde nerde olursa igrenc mide bulandirici ciltle alakali hastaliklarla alakali mide bulandirici seyler görünce o görüntü hic aklimdan gitmiyor seneler bile gecse aklimda kaliyor birsey yiyemiyorum bazen gicik oluyorum.

Konuyu hortlatmis olcam ama bendede okb var ilac iciyorum terapiye gidiyorum cok iyi geliyor terapi cok rahatliyorum doktorumda cok iyi bir insan

Merhaba, bende ses (gürültü) takıntısı var. Özellikle üst kattaki komşunun gürültüsünden rahatsız oluyorum. Gündüz yalnız oluyorum. Tv sesi açmıyorum. Ben açınca onlar da bir süre sonra yüksek sesle dinlemeye başlıyorlar. Kulaklıkla izliyorum. İki yıl önce kız bebeğimi kaybettim ve üzerine 5 kez daha tüp bebek denemesi yapmamıza rağmen bebeğimiz olmuyor. Üst komşunun hiç durmadan koşan 5 yaşında bir oğlu ve 8 aylık kız bebeği var, onun sesini bile duymak istemiyorum. Hemen kulaklık veya otifleksin kulak tıpaçlarını takıyorum. Bazen tan tan terlikle dolaşıp, kayınvalidesi uzun süre gelmeye başladığında çok yüksek sesle konuşup bebek sevince çıldırıyorum resmen. Yani kulaklıklar olmasa ne yapardım bilmiyorum. Düzeltmek zor bu durumu, çünkü bizden kaynaklı değil. Komşuya söylesem de değişen birşey olmadı. Var mı sizlerin de benzer durumları?

Son düzenleme:
bende de kusursuzluk hastalığı var ve asimetrik bir şey gördüğümde beni rahatsız ediyor düzeltmem gerekiyor. Benim bir psikoloğa gitmem gerekir mi

Acil psikyatrist

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…