Obsesif Kompülsif Bozukluk (OKB) - Takıntı Hastalığı Bilgi Ve Paylaşım Alanı

Keşke temizlik OKB m olsaydı benimkiler zır saçmalık ne duysam ne görsem ya benim de başıma gelirse diye korkuyorum.Mesela intihar etmekten mesela delirmekten kontrolü kaybetmek falan korkuyorum.İlac kullanıyorum 6 aydır böyle takintilari olan var mı nasıl yendiniz

Dünyanın en zor psikolojik hastalıklarından birisi olabilir. Beynim asla susmuyor. 3 yıl ilaç tedavisi gördüm asla hiçbir işe yaramadı. Bende hiçbir gelişme olmayınca ilaçları bıraktım. Ha ilaç içmişim ha içmemişim pek bir farkı olmadı. Şuan ritüellerimi yapmayı reddediyorum. İçimde çok büyük bir sıkıntı oluşuyor yapmadığım için ama eminim zamanla geçecek. Ritüelleri bırakmakta benim için çok büyük bir adım. Şuan 25 yaşındayım, yaklaşık 18 yaşından beri ritüel yapıyordum. 25 yaşında ritüelleri bıraktım ve OKB'me karşı çıktım. Bakalım zamanla neler olacak. Bunu okuyan OKB'li kim varsa ritüelleri yapmayı bıraksın çünkü bu bir OKB döngüsü. Ne kadar ritüel yaparsanız o kadar döngüye girersiniz. Ritüelleri yapmayı bırakınca ilk başta hem zihinsel hem fiziksel boyutta büyük bir rahatsızlık hissedeceksiniz ama dayanabilirseniz zamanla o rahatsızlık hissi gidecek.

OKB'nin en ilginç ve zorlu çeşitlerini yaşamış ve atlatmış olarak benzer problemleri olan kişilere destek olmaktan mutluluk duyarım. Uyku takıntısı, hastalık hastalığı, kötü düşünceler, bitmeyen panik ataklar, delirdiğimi düşünmem ve bunlara bağlı stres, geçici işitme kaybı, huzursuz bacak sendorumu ve kaybolup giden günler :) geriye baktığımda ne kadar komik olduğunu anlıyorum. Herşey sadece ve sadece bizim kuruntumuz. Hayatımızda küçük dokunuşlar, hekimimiz ve hekimin vereceği ilaç takviyeleri ile çok kolay üstesinden gelebileceğimiz birşey. Yardıma ihtiyacı olana destek olmaktan mutlu olurum :)
Benim yardıma ihtiyacım var yardımcı olur musunuz

Ben prozac, lustral, paxera, ripazol, rizperdal, xanax, trankobuskas, zedprex, ricus hepsinden kullandim gram fayda etmedi 7 yaşımdan 19 yaşıma kadar cektim ve bı gun sadece kafamda bitirmeyi denedim gerçekten bir seyi kafanda bitirerek iylesebiliyorsun sanırım bir yıldır hiçbir belirtim yok

Ben prozac, lustral, paxera, ripazol, rizperdal, xanax, trankobuskas, zedprex, ricus hepsinden kullandim gram fayda etmedi 7 yaşımdan 19 yaşıma kadar cektim ve bı gun sadece kafamda bitirmeyi denedim gerçekten bir seyi kafanda bitirerek iylesebiliyorsun sanırım bir yıldır hiçbir belirtim yok
İlaçların hiçbiri iyi gelmedi mi

Doğru ilacı bulamamış olabilirler mi ? Çünkü ilaç fayda sağlıyor ama tek başına yeterli değil

X