Obsesif Kompülsif Bozukluk (OKB) - Takıntı Hastalığı Bilgi Ve Paylaşım Alanı

O kadar doğru yazmışsınız ki , aynı şeyleri düşünüyoruz . Bu duruma kahroluyorum aslında. Bundan çıkabilmenin yolunun da terapi almaktan geçtiğini düşünüyorum.

Çok uzun süredir düzenli olarak terapi alıyorum ama değişen ve düzelen bir şey olmadı. Hatta aksine şikayetlerim gün geçtikçe artıyor. Ne yapacağımı bilmiyorum, çok çaresiz hissediyorum. Bazen çıldıracak gibi oluyorum veya zaten çıldırdım da haberim yok.

Terapistinizi değiştirmeyi düşündünüz mü ? Ve bilişsel davranışçı terapi uyguladı mı size ?

Terapistinizi değiştirmeyi düşündünüz mü ? Ve bilişsel davranışçı terapi uyguladı mı size ?

Evet BDT diye geçiyor hatta. Kendisini çok seviyorum, bu yüzden değiştirmek istemedim şimdiye kadar. Çünkü şimdiye kadar gittiğim psikologların hepsi mutlaka beni kıracak dikkatsiz cümleler kurmuşlardır ama şu anki psikologum o kadar hassas ve dikkatli davranıyor ki kendimi hiç kötü hissetmiyorum karşısında. Bir de kendisiyle ücretsiz görüşüyorum devlet hastahanesinde, dışarıda bir psikologla görüşsem bir sürü para tutar.

bunu eşimde var söledim okb hastalığını o bunu kabul etmiyor.
annesinde daha çok varmişti halada var:)
bende hiç yok rahatim o konuda:)

Aklınıza gelen takıntılı düşünceleri dinler ve ona uyarsanız 1 kere artık arkası gelir CEO düşüncenin esiri olursunuz, aklınızdan elim kirlendi yıkamazsam hasta olacağım diye bir düşünce geçtiğinde olunca bakarız , olunca düşünürüz diye cevap verin ve yıkamayın bu tarz direnişler sergileyen inanın bir süre sonra normal olacaksınız

Ben aklıma gelen olumsuz düşüncelere bu şekilde engel olamıyorum, gücüm yetmiyor.

Nefret ettiğim psikolog bir tanıdığım bana bu teşhisi koymuştu birkaç yıl önce ve maalesef haklıydı. Yeterince param olmadığı için bir kliniğe gidemedim. Şimdi bir bebek bekliyorum. Bu durumun onu etkilemesinden çok korkuyorum. Keşke bu süreçte sorunu çözebilseydim

kendi kendine de telkinleri denemelisin bence. Louise Hay'in kitapları var düşünce gücüyle tedavi ama secret tarzı değil kodlamalar var her hastalığa nedenleri de var karşılarında. ben çok denedim ve faydasını da gördüm

1 kere gücünü topla ve aklında kı düşüncenin en kötü sonucu olsa bile katlanacağını söyle kendine ve yapma omdüşğncenin esiri olma 1 kere kor bu zinciri özgür olacaksın

bendeki temizlik, el yıkama, bir şeyleri unuttum mu vesaire gibi takıntılar değil, sürekli bana kötülük yaptığını düşündüğüm insanlar geliyor aklıma, yaşadığım olayları hatırlıyorum ve her defasında da öfkeleniyorum o insanlara. Ve ne yaparsam yapayım bu düşünceleri atamıyorum aklımdan.

Sanırım bende de var bir iki defa psikoloğa gittim pahalı gelince bıraktım. Artık kendim kitaplarla vs dusunce biçimimi değiştirmeye çalışıyorum. Bende maalesef "ya şöyle olursa naparım ?" Tarzında düşünceler beliriyor ve çözüm arayışlarına giriyorum. Yani olmamış ve büyük ihtimallede olmayacak dertleri kafamda kurup çözüm arıyorum.. Bu düşüncelerin gelmesine tamamen engel olamıyorum ama kendimi o düşüncelerle savaşırken bir an görüyorum. Belki 10 dk geçmiş oluyor belki 1 saat ama sonunda farkettiğimde hemen kesiyorum. Gün içinde kesmek kolay başka işe yöneliyorum ama geceleri çok zor. Onuda evlenince sevişerek kapatırım artık hahahaa

Arkadaşlar bide buraya bende bu var şu var diyip gitmek istemiyorum. Haddim olmayarak birkaç tavsiye,
Eğer bu durumdan dolayı intiharı vs düşünüyorsanız bir dk durmayin psikiyatriste gidin ve utanmayin intihar düşüncenizi belirtin.
Daha hafif durumdaysaniz ve belli bir inanciniz varsa bol bol dua edin. Tevekkül edin. Beni namaz, oruç, dua hatta YouTube'dan kuran açıp dinlemek aşırı rahatlatıyor.
Meditasyon app yükleyip geceleri oradan endişe-kaygi adlı programları dinleyin.(ücretli bir uygulama ama güzel)
Mümkünse beyninizle başbaşa kalmayın ya bir işle uğraşın yada çevrenizde birileri olsun. Ben anormalim deliyim diye bir süre hic kimseyle konuşmamiştim inanın daha kötü oluyor.
Yapamam edemem dediğiniz birşeyi yapmaya çalışın gözünüzü karartin ve başarıyı düşünmeyin sadece yapın.
İyi hissetmek-yeni dgyu durum terapisi kitabını edinin okuyun.
En önemlisi hepimiz insanız ve gördüğünüz gibi yalnız değiliz hepimizde sıkıntılar var. O yüzden kendinizi şöyleyim böyleyim diye etiketlemeyin. Sadece OKB den ibaret değiliz. Kimimiz iyi bir anne , başarılı iş kadını, özenilecek evlat yada mükemmel bir arkadaş.. kendinize iyi bakın hoşçakalın

Son cümledeki samimiyet

ahahah belirtilerin hepsini taşıyorum ama daha önce bvöyle olucağını hiç düşünmemiştim.

Bende ilk cocugum otizmmi diye kafayi yedim ilac terapi rahatladim bide oglum buyuyup gelisim gosterince gecti simdi de ikinci bebegi istiyorum ya yine ayni seyleri yasarsam ya da otizm olurmu diye korkuyorum ben okbliyim esim 37 yasinda ve sigara kullaniyor.bunlar otizm icin bir faktor mu acaba diye dusunuyorum eskisi kadar kotu degilim ama bebek icin cesaret de edemedim icim gidiyor bir tane daha cocugum olsun diye insallah kendi hastaligim da gecmez cocuklarima.benim takintim temizlik falan degil boyle kotu bise olacak dusunceleri bu otizme taktim oglumun otizm olmadigi kesinlesince baya rahatladim hic bise grmedi beynime.simdi de ikinci bebekle ilgili endiselerim geliyor ama hayatimi etkileyecek derece degil

takıntı hastalığınızla otizm arasında hiçbir bağlantı yok bence. boşa korkmayın. yani okbli bir yakını(ebeveyni) olan bir çocuğun otizmli olma ihtimali %20 daha fazladır gibi bir şey yok.

Merhaba arkadaşlar bendede kontrol etme takıntısı var ve bunu aşamadım bir türlü,
Daha önce temizlik el yıkama takıntılarım vardı bunları bi şekilde aştım sayılır ama bu kontrol etme takıntımdan bir türlü kurtulamadım.
Hergün güne başlarken kendimi tutmayı hedefliyorum ama bir türlü başaramadım

Tevekkül etmelisiniz unutmayın ki olacak ve öleceğe çare yok. Yarın sabah belki de otizmli bir bireyden daha zor bir duruma düşeceksiniz kaza sonucu bilemeyiz. Şükür ederseniz sülfürleriniz çoğalır kötü düşünürseniz de enerji yayarsınız evren olması için uğraşır. OKB geldiği ve engeleymediginiz durumlarda iyi düşünüp bunu içinizden tekrarlamaya çalışın bence çocuğum çok şanslı\sağlıklı \mutlu gibi ya da sağlıklı bir kardeşi var \ mutlu bebekler doğurdum gibi gibi örnekleri siz çoğaltın düşünemeye çalışarak degil yerine düşünecek güzel şeyler koyarak bence kendinizi yenebilirsiniz üstelik denemesi ücretsiz

Bi ara cok kotuydum de ilac kullandim simdi daha iyiyim hayatimi etkileyecek derecede degil.benim aklima gelen kotu dusuncelerin hic biri basima gelmedi cok sukur.insallah yine gelmez . Allahin elinde kaderimde varsa olur bunlari cok diyorum.hayirlisi hakkimda insallah saglikla sihhatle kucagima bir bebek daha alirim

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…