Obsesif Kompülsif Bozukluk (OKB) - Takıntı Hastalığı Bilgi Ve Paylaşım Alanı

Selammm kizlarrr bende de okb var evlenmeden once annem olurse die evlendim kocam olurse cocugum oldu cocugum olurse simdi yime esim olurse die gordugum en ufak bi ruyayi okudugum en ufak bi yaziyi acaba bu bi isaret mi die dusunuyorum yillarim gecti bu hastalikla evet idare edebliyorum ama bole selerin aklima gelmeisnden nefret eidyorum herkes tatile giderken eglencesini dusunur be hep yasanilabilcek kotu seyleri tavsiyesi yada benim gbi olum takintisi olan var mi

Merhaba herkese,
Benim sıkıntım şu. Konuşurken her zaman değil yüzüm anında kızarıyor ve buna engel olmak istedikçe daha da artıyor.
Bunu psikologumla paylaşmıştım ama bişey değişmedi. Benimle konuşurken hiç öyle bişey görmedim dedi, empati fazla yapıyormuşum ben ondan olabileceğini düşünüyorum. Mesela iki kişinin konuşması sırasında orda kendimce zor bir durum görsem benim yine yüzüm kızarır. Bu her zaman olmuyor ne zaman olduğunun farkındayım aslında ama engel olamamak artık canımı çok sıkıyor. Psikolog bu konuyla alakalı çok da bişey demedi bana, hala üzerimde bu sorun.
Farkındayım, üzerine de gidiyorum ama yine çözemedim. Kendine güvenen biriyimdir. Ama diyorum ya zorlandığımda ya da küçük düşeceğimi düşündüğüm durumlarda ya da başkasının adına kendimce senaryo ürettiğimde bu olay oluyor. Konuyla ilgili yardımcı olacaklar var mı?
Şimdiden teşekkürler.

Yediyildir OKB yım düşünce bazında genelde bebek istiyorum ilacı bıraktım anafranil 75 kullanıyordum üstüne tanımam mükemmel bir ilaç çok mutlusun hep herşey çok güzel çoğunlukla şimdi bebek için içemiyorum ama dört ayoldu korunmuyorum bu ayda olmazsa ilaç içeceğim bu konuda yaşayan yardımcı olurmu hamileyken ne yaptınız ilaç ictinizmi bebek dogdumu yardım lütfen

Arkadaşlar bişey sorucam bnm eşimde sürekli ellerini yıkıyor kapı kulpqrına dokunmuyor banyodan hiç çıkmıyor psikiyatriste gittik ilaç verdi ilaçla düzelir mi acaba

Benim sorunum da takıltı ama kişiye takma var bende. Mesela şu ara babama takmış durumdayım. Yalancı biri, ailesine karşı saygısız ama başka insanlara karşı saygılı, anlayışlı olabiliyor. En başta da annemi aldattı ve bunu bir tek ben bildiğim için de bir şey yapamıyorum. Tüm kızgınlığımın sebebi bunların hepsi. Öyle ki konuşmak, sesini duymak dahi beni çıldırtıyor. Yalnız kalmak istemiyorum onunla. Ve şu an yalnız kalmak durumundayız ve ben kafamdan bunları atıp normal davranışlarımı gösteremiyorum. Başım ağrıyor artık Düşünmekten. Biri gelsin de yalnız kalmayalım diye dua ediyorum. Bu gibi sorunlarla nasıl baş edilir allah rızası için bilen bişey desin.

Selammm kizlarrr bende de okb var evlenmeden once annem olurse die evlendim kocam olurse cocugum oldu cocugum olurse simdi yime esim olurse die gordugum en ufak bi ruyayi okudugum en ufak bi yaziyi acaba bu bi isaret mi die dusunuyorum yillarim gecti bu hastalikla evet idare edebliyorum ama bole selerin aklima gelmeisnden nefret eidyorum herkes tatile giderken eglencesini dusunur be hep yasanilabilcek kotu seyleri tavsiyesi yada benim gbi olum takintisi olan var mi
Bende de oluyor bu. Eşimin benden ölmesi ya da kardeşlerim benden önce ölürse ne yaparım düşüncesi yiyip bitiriyor beni. Her şeyin en önce kötüsü geliyor aklıma. Büyüdüğüm ortamla alakalı olduğu kesin de çözüm ne ben de bilmiyorum.

Hanımlar merhaba. Sizlere birşey danışmak istiyorum. Evlenene kadar hiç sorunum yoktu mutluydum neşeliydim. Evlendikten sonra sevmediğim bir şehre yerleştim eşimin olduğu şehre. İşimi bıraktım geldim. Yaşadiğim birkaç sıkıntım oldu son zamanlarda her şey üst üste geldi. Eşimle inanilmaz mutluyum ama bu bile yetmiyor iyi olmama. Aileler arasındaki dengeyi kurmaya çalışırken cok yıprandım özellikle annem. İşssizlik sürekli evde olmak sevmedigim bir şehir bunlarda eklenince sürekli ağlama krizlerine giriyorum. Annemin ya da ablamin evliligimle ilgili soyledigi olumsuz bir söz olunca elim ayagim titriyor bayılcakmış gibi oluyorum. Hersey daha kötüye gitcekmiş gibi hissediyorum.Ölmekten korkmuyorum bazen keşke ölsemde kurtulsam diyorum. Sürekli endişeliyim. Cıkış noktası bulamıyorum ne yapcağımı bilmiyorum tek bildiğim hiç iyi olmadığım ve olmayacağım. Benim hastalığım ne 😞

herkese merhabalar kısaca anlatmak istiyorum benim bir süredir görüştüğüm birisi var aramızda 10 yaş var beraber oyun falan oynuyoruz konuşuyoruz falan ama bir kaç gündür bir şey fark ettim tesadüf mü gerçek mi çıldırıyorum birisi var bazen whatsappta çevrim içi olma süreleri çakışıyor sanki bana mesaj atarken ona da atmış gibi ve o birisi benimle daha yakın birisi 2 3 gündür dikkat ettim bu durum biraz canımı sıktı ya acayip bir şekilde ihanete uğruyorum aptal gibi yada fazla takıntı haline getiriyorum bilmiyorum bunu nasıl aşarım onuda bilmiyorum

sizin durumunuzun okb ile bı alakası yok yanlış yere konu açmışsınız.

Ben d öyleyim

Gerçekten bu OKB hayatınıza bı dur diyor hep sikintilisin ama herşeye cvp vermemeye çalışıyorum bazen çıldıracak gibi oluyorum ama nazende direnirken doğru yöntemi fark ediyorum kizlar ilaçsız çok zor ama bana bazen iyi gelen bir durum cvp vermemek birşey geldi aklına seni çok rahatsız edebilecek birşey ilgilenme bir müddet sonra geciyo bidaha başka birşey gelince ilgilenme azaliyo ve kiriz olmuyo

Bende de oluyor bu. Eşimin benden ölmesi ya da kardeşlerim benden önce ölürse ne yaparım düşüncesi yiyip bitiriyor beni. Her şeyin en önce kötüsü geliyor aklıma. Büyüdüğüm ortamla alakalı olduğu kesin de çözüm ne ben de bilmiyorum.
Bendede var bu ayrıca bide küçüklükden sallanma huyu var sürekli sallanıyorum. Ayrıca sallanırken hayaller geliyor gözümün önüne o hayallere dalıyorum. Sürekli düşüncelerle boğuşuyorum. Hep kötüyü düşünüyorum ya böyle olursa ya şöyle olursa. Bu obsesif bozukluğumu onuda bilmiyorum.

Bende acikcasi cok kotu bir rahatsizlik geciriyorum bu konuda.

Sizinki nasıl bı sorun
Sozlumle bir yakinlasmam olmustu uzun zaman once. Sonrasinda reglidir sudur budur testler ultrasonlar her sey negatifti. Fakat ben her ay duzenli olarak bakilmak istiyorum ve hala korkuyorum boyle bir takinti olustu..

X