Arkadaşlar bide buraya bende bu var şu var diyip gitmek istemiyorum. Haddim olmayarak birkaç tavsiye,
Eğer bu durumdan dolayı intiharı vs düşünüyorsanız bir dk durmayin psikiyatriste gidin ve utanmayin intihar düşüncenizi belirtin.
Daha hafif durumdaysaniz ve belli bir inanciniz varsa bol bol dua edin. Tevekkül edin. Beni namaz, oruç, dua hatta YouTube'dan kuran açıp dinlemek aşırı rahatlatıyor.
Meditasyon app yükleyip geceleri oradan endişe-kaygi adlı programları dinleyin.(ücretli bir uygulama ama güzel)
Mümkünse beyninizle başbaşa kalmayın ya bir işle uğraşın yada çevrenizde birileri olsun. Ben anormalim deliyim diye bir süre hic kimseyle konuşmamiştim inanın daha kötü oluyor.
Yapamam edemem dediğiniz birşeyi yapmaya çalışın gözünüzü karartin ve başarıyı düşünmeyin sadece yapın.
İyi hissetmek-yeni dgyu durum terapisi kitabını edinin okuyun.
En önemlisi hepimiz insanız ve gördüğünüz gibi yalnız değiliz hepimizde sıkıntılar var. O yüzden kendinizi şöyleyim böyleyim diye etiketlemeyin. Sadece OKB den ibaret değiliz. Kimimiz iyi bir anne , başarılı iş kadını, özenilecek evlat yada mükemmel bir arkadaş.. kendinize iyi bakın hoşçakalın