O kadar öfkeliyim ki öfkem beni öldürecek

O halde söylenecek bir şey kalmamış

Ne kadar eleştirirse eleştir öfkelenirsen öfkelen başkaların asla değiştiremezsin.sadece kendi yaptıklarına gücün yeter.hatayı başkasın da aradıkça sorunların düzelmeyecek acaba sana neden boyle davrandılar sendeki hatalar neydi bunlara odaklan ve hayatin için güzel şeyler yapmaya çalış.malesef kin sahibine zarar veriyor diğerlerinin belki bundan haberi bile yok belkide umursamıyor.sakinles dua et kendin için ne yApabilirsin hayatin nasıl güzellesir bunlAri düşün ve yApmaya çalış..

ya işte insan farkında olmuyor bazen o psikolojiye girdiğinin, lütfen önerilerimi yabana atma, kendini zorla
herşey şimdikinden daha güzel olacak göreceksin
her şeyin güzel olacağına dek hiçbir inancım kalmadı ama sırf her şeyi denemiş olmak adına pes etmemek adına terapiyi deneyeceğim

ben hatasız olduğumu iddia etmiyorum elbet kendi hatalarım olmuştur ama benim bu sıkıntılarım daha ben çok küçükken başladı zaten sorunlu bir ailenin içinde doğdum doğarken de hata yapacak değilim veya babamın böyle bi insan olması ablamın böyle bi insan olması annemin böyle bi insan olması benim hatalarımdan kaynaklanmıyor

Ben sizin konularinizi okumuştum gerçekten size çok üzülüyorum. Annenize çok sinir oldum zaten. Ama bakin gerçekten artık kendinize acimaktan vazgeçin. Oldugunuz durumu kabullenip devam etmeniz gerekiyor artık. Tamam zor ama artık geçmiş geçmişte kalsın. Böyle devam edersiniz geleceğinizi de mahvedeceksiniz.
Bence günü o evde gecirmeyin. Kütüphanede durun akşama kadar. Bolumunuzle ilgili kitap okuyun. Sadece sınıfı geçmek yetmiyor ki. Bu şekilde hep ailevi sorunları düşünerek mezun olursanız pek iyi olmayacak. Biraz da okulu dert edin bence bu sayede kafanız da meşgul olur. Durumunuzu anlatarak bı yerlere burs başvurusunda bulunun. Yine düşünmeye devam ederseniz çıkın uzun bir koşu yapin vücudunuzu yorun.
Siz böyle düşünüp kendi kendinizi yedikce anneniz düzeliyor mu, babanız düzeliyor mu, ablaniz düzeliyor mu ? Hayır. Lütfen artık bu kişileri geçmişte bırakın.
Bu da bu sitede yazdığım en uzun mesajdir.

Yorumunuz için teşekkür ederim. Ben zaten içinde bulunduğum durumu kabullendim. Esas zor olan da bu zaten. Ben hiç sevilmeye değer bir insan değilmişim bunu gördüm, 19 yıllık deneyimim ve bu yaşadıklarım bana bunu gösterdi. Bölümüme resmen aşığım. Bu seneye kadar çok iyi hayallerim vardı ama sadece bu benim hayata tutunmama yetmiyor. Yaşamak için bir neden göremiyorum. Geleceğimi de pek parlak görmüyorum. Bu yaşıma kadar nasıl geldiysem yine böyle ve hatta belki daha kötüsü olacak. Şimdi derslerime asılsam mesleğimde kariyer yapsam gelecekte bu bana ne katacak ki? Ben yine sevilmeyeceğim

Bak canım psikologa gidiyorsun. Kendini iyileştirmeye odaklanıyorsun. Bunu yaparken de o telefonunu kapat. Ben olsam oyle yapardım. Hic haber alamasınlar bakalim bir süre ne oluyor.
O senin annen ve ablanlara iyi bir ders gerekiyor bence.
Asla ama asla kendine zarar verecek bir davranışta bulunma.

Senin yerinde olsam ne kadar doğru bilemem ama dedigim gibi telefonumu kapatırdım. Benden haber alamamalarini sağladıktan sonra sadece kendimi iyileştirmeye çalışırdım. Çünkü emin ol hersey zamanla geciyor. Hersey bak hersey. Zamana inan ve sakin oll. Bir anne olarak annenle karşılıklı konuşma fırsatımın olmasını cok isterdim!

Mesleğin de kariyeri başkası için yapmayacaksın kendin için yapacaksın zaten ilk önce bunu aşıla kendine.

Senin okul birincisi olman ablana annene nasıl bir fayda sağlayabilir ki.Ama sen bir şeyleri başararak takdir edildikçe inan çok daha mutlu olacaksın.Bir şeyleri biri beni sevsin diye yapma kendin için kendin istediğin için yap.Mesela kendin için bir elbise al biraz makyaj yap . Bir kitap al mesela.

Çocuk esirgeme kurumuna gidebilirsin ordaki çocuklar seni koşulsuz şartsız sevecektir emin ol ya da bir hayvan barınağına gidip hayvanları sevebilirsin.

Durumun zor yaşadıkların zor Allah yardımcın olsun ama hayat çok kısa bu kadar üzüp te bunlar için kendini yıpratma.

Şu yaşıma kadar her gece allaha dua ettim hayatımda ve herkesin hayatında iyilik sağlık güzellik diledim. Sizce tesir etmiş mi?

Edeceğine inanırsan tesir edecek. Dua ettiğin varlık her şeye gücü yeten yüce Allah. Sabret, hayatına son vermek vs. gibi sakın aklından kötü şeyler geçirme olur mu canım. O linkteki yazıları vaktin olduğunda oku istersen. Nasıl bir güce dayandığı kavramaya çalış...

silmesine gerek yok ayrıca kimsenin umurunda olmana da gerek yok
kendine inan kendine güven fazlasıyla yetecek sana

Herkes tarafında sevilmeyebilirsin, sen olmasanda hayat devam edecek tabiki. Ama Allah, seni çok değerli görmüş ki yaratmış. Sen olmadan olmaz demiş.Bak seni en kıymetli sevmiş. Sana sağlıklı mükemmel bile hayat vermiş. Onu işlemek geleceğini belirlemek senin elinde. Oku, kariyerini tamamla insanlara yardım et. Sana yapılanlara inat sen hep iyi ol. Mükafatını Rabbim'den iste. Bak kimse yokken O var yanında. Değmezmi O'nun için çabalamaya. Sana verdiği cana iyi bakmaya.

silmesine gerek yok ayrıca kimsenin umurunda olmana da gerek yok
kendine inan kendine güven fazlasıyla yetecek sana

Hipnoterapi çözüm bence.. Sizi geçmişe döndürüp geçmişteki kişileri affederek rahatlamanızı sağlıyor..

İçine atma ayrı ayrı görüş konuş herkesle. Anneni ara nerdeyim nerede kalıyorum hiç merak etmiyor musun diye sor? Ablana ben birazcık hak veriyorum. O da senin yaşadığın aile hayatını yaşamış, üstüne şimdi aile reisi gibi bütün evi çekip çeviriyor. Arkadaşları gerçek arkadaş değil onu kullanıyorlar diyorsun, herşeyini seninle paylaştığına göre seni yakın görüyordur. Sen her ne kadar onu düşünsen de annenin yanında onun sırlarından bahsetmen güvenine ihanet gibi olmuş.

Bende senin gibi 3 kızın en küçüğüyüm buarada, ablamlarla aramda yaş farkı var. En büyük ablamı seninkine biraz benzetiyorum ben. Maddi açıdan çok desteği var, telefon faturalarımı, tatil, spor salonu masraflarımı hep o öder. Sıkıştığımda para gönderir. Herşeyini gelir bana anlatır. İlişkiler konusunda tam ablan gibi değil ama saçma bir naifliği var. Bir an önce evlenip çocuk yapmak isteyen biri olarak sürekli ilişki istemeyen adamlarla beraber olur. Ciddi düşünen insanlara şans vermez ya da parmağında oynatır sıkılıp bırakır. Onu istediğim kadar eleştiririm hiçbirşey demez ama gidip annemin yanında özel hayatından bahsetsem büyük ihtimalle ablanın yaptığını yapıp ilk olarak maddiyattan keser. Sonra da pişman olur. İkinizde birbirinizi önemseyip seviyorsunuz gibi hissediyorum ben, ilk konunda ablanı nasıl savunduğunu hatırlıyorum çünkü. Bence o ablanla bir görüş onu önemsediğin ve düşündüğün için hayatına müdahale etmek istediğini anlat. İkiniz için işlerin bu noktaya gelmesinin senin içinde çok kırıcı olduğundan ama küs kalmak istemediğini söyle. İstemezsen yine evine dönmezsin ama bütün ailenle küs kalmak seni kötü etkiliyor eskisi gibi olmasan da en azından bazı sorunlarınızı halletmelisin ablanla.

son paragrafınızda öfkenizin kökenini yazmışsınız. sizin tepkiniz kendi tabirinizle "hiç olmaya" karşı bence. psikoloğunuz ile bunun üzerinde çalışmalısınız diye düşünüyorum. bu arada, bu sizin bakış açınız. yani hiç olmak. etrafınızdakilerin davranışlarına sizin yorumunuz bu şekilde. bunu değiştirin o zaman daha farklı hissedersiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…