O kadar öfkeliyim ki öfkem beni öldürecek

Bremenmizikacisi

Arılar bal yapmaya bayılırlar
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
18 Nisan 2017
3.473
7.693
108
kızlar çok konu açıyorum bunu biliyorum ama gerçekten sıyırmanın eşiğinde olduğumu hissediyorum bunu size biraz açıklamaya çalışıcam.

İçim inanılmaz bir öfke ile dolu. Geçmişte bana haksızlık ettiğini düşündüğüm herkese karşı öyle bir öfke duyuyorum ki bu öfkeyle yaşamak gerçekten çok zor geliyor. Öncelikle babama öfke duyuyorum. Babama yıllardır öfkeliyim artık bu öfkeyle yaşamam gerektiğini idrak ettim. Ona karşı olan kızgınlığım kırgınlığım asla geçmeyecek.

Anneme öfkeliyim. Benim annem ki dışarı arkadaşlarımla çıktığımda 5 dakikada bir arayıp tabiri caizse beni eve gel diye taciz ederdi, ablam beni evden kovdu başka bi adamın evine geldim ve annem neredesin bile demiyor. Bunları yazmak benim için çok zor ama annemin çıkarına göre hareket ettiğini düşünüyorum. Bunları düşünmek de benim için çok ağır, beni resmen yoruyor.

Ablama öfkeliyim -hani beni evden kovan- karısını kendisiyle aldatan sonra da kendisini başka bir kadınla aldatan aşağılık bir herife bile hayatında yer verip hala iyi davranırken ben sırf 'gerçekler'i söylediğim için beni hayatından çıkardı, evden kovdu. Sadece hayatından çıkarmasını bile bi nebze anlayabilirdim ama bana gelip 'senin maddi yükünü artık çekemem' diyip evden kovmasını hazmedemiyorum. Sanki bana bilerek kötülük yapıyor gibi. Hatta sanki değil, bana bilerek kötülük yaptı ablam.

Diğer ablama da çok öfkeliyim çünkü her zaman benim özgüvenimi zedelemeye uğraştı. Beni etrafındaki diğer insanlarla kıyasladı, eve arkadaşları geldiğinde bana sen odadan çıkma, gelme bizle oturma dedi, aşağıladı, kötüledi, durmaksızın eleştirdi, sen çok rahat yaşıyorsun biz bu kadar rahat değildik dedi, kazandığım bana zar zor yeten paraya ayda en az 5 kez yarısını eve ver dedi... dedi de dedi.

Arkadaşlarımın hepsine öfkeliyim çünkü önceden yaptıkları ama aklıma takılmayan en ufak şeyler bile aklıma takılmaya başladı. Hepsinin en ufak eleştirileri, en ufak saygısızlıkları kafamın içinde dönüp duruyor. Buradaki kadınlara bile öfkeliyim. Yaşam tarzım yüzünden beni aşağıladılar, kendilerini yüceltip beni ahlaksızlıkla damgaladılar resmen ucuz kadın ilan ettiler. Üstelik defalarca oldu bu. Kafamda sürekli bana yapılan haksızlıklar dolanıyor, iyi olan hiçbir şeyi düşünemiyorum. Düşünmemeye çalışıyorum, kendimi meşgul etmeye çalışıyorum ama olmuyor, sürekli kafamın içinde dönüp duruyorlar engel olamıyorum. Bazen öyle oluyor ki kafamı bir matkapla delip içindeki bütün olumsuzlukları akıtmak istiyorum. Bana bu kadar öfkeyle yaşamak çok zor geliyor. Fiziksel olarak şu an zorlandığım bir durum yok ama kafamın içi beni o kadar yoruyor ki. Devamlı devamlı devamlı bana yapılanlar aklımda, başka hiçbir şey düşünemez oldum. Bunları düşünürken öyle sinirleniyorum öyle öfkeleniyorum ki çoğu zaman kendi dudağımı ısırıyorum kendimi çiziyorum ağlıyorum kendi kendime sinir krizi geçiriyorum tabiri caizse tam deli gibi davranıyorum.

Daha önceki bir konumda bahsetmiştim kafamın içinde sesler vardı. Geri geldiler. Dün tüm gece boyunca hem bana yapılan haksızlıkları düşünüp kendi kendime çıldırmaktan hem de kafamın içindeki kahkahaka seslerinden çığlık seslerinden kapı çarpması seslerinden uyuyamadım. Birden çok şey var sanki kafamda biri iğrenç kahkahalara atıyor biri kapıları çarpıyor biri sürekli acı çekip çığlık atıyor biriyse bi şeye sinirlendiği için çığlık atıyor bir çocuk var o sürekli ağlıyor.............

Ben şimdiye kadar intihar eden insanları hep garipsedim, anlayamadım, bu düşüncelerine hak veremedim. Ancak şu an bu şekilde yaşamak bana o kadar zor geliyor ki arada kendimi öldürüp kurtulmayı düşünüyorum. Bir tarafım gelecekteki hayatını düşün belki güzel şeyler olur diyor diğer tarafımsa.. O diğer tarafım beni mahvediyor. Güzel şeyler olmayacak çünkü bu yaşına kadar zaten kimse seni sevmedi bu yaşından sonra da kimse seni sevmeyecek ne kadar yalnızsın baksana ileride de bu kadar yalnız olacaksın asla mutlu olamayacaksın kendi baban bile seni severken başka bir erkek seni asla sevmeyecek asla bir aile kuramayacaksın asla bir bütün olamayacaksın her zaman ama her zaman tek başına olacaksın her şeyle kendin uğraşacaksın ve daima haksızlığa uğrayacaksın daima aşağılanacaksın ve asla değer görmeyeceksin diyor.

Bir psikologdan randevu aldım ama biliyorum ki düzelmeyecek. Psikolog benim hiçliğimi düzeltemeyecek bana yeni bir hayat kuramayacak. İçimdeki bu sinirle yaşamak bana çok zor geliyor. Şu an o kadar yorgunum ki size anlatamam muhtemelen siz de anlayamazsınız. Kendimi çok köşeye sıkışmış hissediyorum hayatım bundan sonra asla düzelmeyecek. 19 yılda kendi hayatımı tükettim bir daha asla dönüşü olamayacak. Kusura bakmayın biraz uzun oldu ama bunları anlatıp rahatlamak istedim. Okuyanlara teşekkürler

Son paragrafta sorununun çözümünü bulmuşsun .. konunun kısa özeti de bu zaten .. " Benim tedaviye ihtiyacım var " diye bağırıyorsun ... bu kadar uzun yazıp , yaşadıklarını hatırlayarak kendine eziyet etmeseydin keşke ..

psikolog iyi gelecek sende inan buna
buna keşke inansam ama biliyorum ki artık hiçbir şey beni düzeltemez çünkü ben sadece mevcut durumun farkına vardığım için bu haldeyim. Mevcut durumda kimse için zerre kadar önemim yok ve ben bunu sadece önceden fark edemediğim fark etsem de üstünde durmadığım için mutluydum. Artık her şeyin farkındayım ve bu farkındalık çok ağır. Kimse bu yaşadıklarımı ve gördüklerimi aklımdan silemeyecek

Öfke ancak sana zarar verir inan onlara zerre birşey olmaz. Sen kendi hayatına bak onları sil at en güzel cevap görmezden gelmektir.

Birde gerçekten psikoloğa git en azından profesyonel yardımla daha kolay atlatırsın.

kendime eziyet etmedim aksine biraz rahatladım çünkü zaten sabahtan akşama kadar bunları katmerli katmerli düşünüyorum. Bazen sevgilim işten geldiğinde onla konuşurken bile bu kafamın içindekiler yüzünden 'ııııı, şeyyyy' diye diye konuşuyorum konuşurken bile dikkatimi toplayamıyorum çünkü devamlı düşünüyorum

Psikolog sizin hayatınızı değiştiremez doğrudur ama sizin olayları daha objektif yorumlamanızı sağlayacak bir perspektif kazandırır. Siz kendinizi mağdur psikolojisine sokmuşsunuz acilen bu bakış açısından kurtulmanız lazım, çünkü çevrenizdekilerden çok siz kendinize zarar veriyorsunuz.

İşte bunun için geç kaldığın tedaviye bir an önce başlamalısın.

Ben şuan uzman yardımı alıyorum .. Her zaman sıkıntı yaratmayan durumların bile iyileştiğini farkettim ..mesela yükseklik korkum yoktu ,depresyonla birlikte gelişti . Tedaviye başladıktan sonra çok alakasız bir yerde farkettim ki gökdelenin tepesine çıkıp hiç korkmadan aşağı bakabilirim. .kısacası ,küçümseme, inan ..

Siliniyor canım rahat ol ,öyle şeyler siliniyor ki.
Şu anda hayatın hep ters yüz olduğu için karamsarsın . Ama güneş hep saklanmayacak,bir gün elbet doğacak.
İnsan dibi görmeden yukarıya çıkamaz,şuan yaşadıkların bir sınav farzet buda geçecek ve sen bu günlerini düşünüp gününe şükür edeceksin.

Zengin evinin balkonunda oturup dışarıyı seyrederken,çöp kutularından bir şey toplayan fakir birini gördü;
''Allah 'a şükürler olsun fakir değilim'' dedi.
O sırada fakir adam etrafa baktı,el arabasında yürütülen engelliyi birini gördü,
''Allah'a şükürler olsun ki engelli değilim'' dedi.
Derken engelli adam yolda ambulansın hızla bir hastayı hastaneye yetiştirmekte olduğunu gördü,
'' Allah'a şükürler olsun ki hasta değilim'' dedi.
Hasta'da hastaneye vardığında ölen birinin morga götürüldüğünü gördü,
'' Allah'a şükürler olsun ki yaşıyorum''dedi..

İşte Allah'dan umudunu yitiren kişi ,ölen kimseydi..
Öyleyse ne olursan ol,Tam da şu anda Allah'a şükret.
Çünkü her şeye rağmen sana yaşama fırsatı vermiş.
Bak ben bunları yazıyorum,ve sen okuyabiliyorsun ..
Görüyorsun ve idrak edebiliyorsun.

Uykusuzluğuna çözüm ,çok çalışmakta çok çalış yorul gün içinde gece deliksiz uyursun.
Benden sana tavsiye manevi reçete.
Bir kıyam,bir rükü,bir secde,bir kaç sayfa kuran senin tüm manevi hastalığını çözer.
Sana yapılan haksızlıkları düşüneceğine,kalk ayağa elini yüzünü yıka kendine gelecek planı çizmeye başla.
Henüz ruhun ve bedenin ölmedi,yapacak çokkkk şeyin var . Hadi başla...

İşte artık görmezden gelip boşveremiyorum en ufak şeye tahammülüm kalmadı ama kimseye asla tepki de vermek istemiyorum artık çünkü çok yorgunum. İnsanların en ufak hataları bile sürekli aklımda sürekli sürekli

Bu düşüncelerin ilerlemesine sakın izin verme. Öfke sarmaşık gibidir, sakın besleme.
Psikolog randevun iyi geçmezse bir başkasını dene. Mutlaka destek al.

Aileler insanlar için çok önemlidir. Yapı taşımızı oluşturuyorlar.
Kitabımızın tüm sayfaları onlara ait oluyor neredeyse ama son söz sana ait bunu sakın unutma.

Hayatın hakkında ki son sözün de ölüm değil yeniden denemek, yeniden tırmanmak olsun.
Boşver ablanı falan, o kendi hatalarıyla yuzleşecek .
Yüzü buruşmaya başladığında , eyvah ne yaptım diyecek..
Yaşın çok genç mutlaka yeniden yapılandır hayatını, yeniden çabala..

Gece o duyduğun kapı carpmalari senin hayatındaki olumsuz insanlara olsun. Bir bir kapat hepsini.

Aslına bakarsanız ben allah inancı olan biriyim şimdiye kadar hep allahın kuluna duyduğu sevginin anne sevgisinin bile üstünde olduğunu düşündüm ama bunları hak edecek ne yaptım onu bilmiyorum daha küçücük yaşımda babamın sevgisizliğiyle sınandım ve bu yaşıma kadar hep her şeyin düzeleceğini bekledim düzgün bi hayatım olmasını bekledim arkadaşlarımın hayatlarına hep özendim özenmemem gerek biliyordum ama kendimi de durduramadım. Ne yazık ki şükredemiyorum artık. Hiç hak etmediği halde benden kötü durumda olanlar da var biliyorum ama bu benim durumumu iyileştirmiyor

Canım benim inan bir psikiyatri doktoru sana iyi gelecek konuş çekinmeden anlat ona iyileşmek istersen bunun altından kalkabilirsin
en yakınlarımdan biri belki senden kotuydu durumu gaipten sesler de dahil ama şu an inan çok çok daha iyi bi müddet hastanede de yattı ama iyi çok daha iyi de olacak sen de olabilirsin

Mağdur psikolojisi değil sanki çünkü üzgün değilim hayıflanmıyorum sadece sinirleniyorum bana kötülük etmiş olan herkese kötülük etmek istiyorum ama biliyorum ki yapamam bunun vicdan azabı beni daha da beter hale sokar sadece sinirleniyorum ve sinirimi kendimden çıkarıyorum

Evet aile çok önemlidir ama ailemin şu haline bir bakın. İnsanlar öyle şanslı ki 'düzgün' aile ilişkileri var. Ben daha sabiyken ailem zaten iğrenç haldeydi ben keşmekeşin içine doğdum resmen. Şimdiye kadar çevremde beni üzen beni kıran insanları hep hayatımdan çıkardım hep de yeni insanlar dahil ettim hayatıma ama onlar da aynısını yapıyor. Bana saygısızlık eden elin adamına hak veriyorum artık, kendi ailem bile bana bunları yapıyorsa o niye önemsesin. Kimseye ama hiçkimseye güvenmiyorum ve bu güvensizlik beni yoruyo

bence psikologa değil psiyatriye gitmelisin, kafamın içinde kahkahalar çığlıklar duyuyorum bi çocuk sürekli ağlıyor diyorsun bana psikologluk gelmedi
acilen psikiyatriden randevu al, ciddi bişey olabilir
bi taraftan da affetmekle alakalı kitaplar var onları araştırıp oku
vitamin minerale eksikliklerine baktır mesela magnezyum, b12, d vitamini
öğlenleri güneşte yürüyüşler yap derim
kurtarılmayı bekleyen kurban psikolojisine girme sakın, farkında olmadan bu psikolojide olabilirsin, insanı kendinden başka kimse kurtarmaz

Kafamın içindeki sesler belki gider ilaç kullanırım bi şey yaparım ama beni asıl geren bu yaşadıklarımın asla değişmeyecek olması. Hepsi mıh gibi aklımda kalacak

Zaten kurtarılmayı beklemiyorum kimse beni kurtaramaz,kurtarmaz da bunun çok farkındayım ama ben de kendimi kurtarabileceğime inanmıyorum. Böyle iğrenç bi keşmekeşin içine doğdum böyle iğrenç bi keşmekeşin içindende geberip gidicem

ya işte insan farkında olmuyor bazen o psikolojiye girdiğinin, lütfen önerilerimi yabana atma, kendini zorla
herşey şimdikinden daha güzel olacak göreceksin

Kabullenmen iyi birşey,daha dogrusu gerçekleri görüyor olman,kendine en iyi doktor sen olabilirsin....
Bende dertlerimle çok yanlız hisediyorum ama kendime itiraf edebiliyorum kendi içimde hislerimi,yanlışlarımı,öfkelerimi ve kimse beni istemese bile bu dünyada ben varım ve yaşadıgım sürede kendime iyi bakmalıyım....tabiki pratikte zor bunlar ama yüzleş kendinle ve yanlız degilsin bunu bil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…