O kadar öfkeliyim ki öfkem beni öldürecek

Akrep burcu musun?
Öfke insanı yer bitirir ve uğradığını düşündüğün haksızlıklar seni bugününden eder
Benim annemin de bir öfke problemi vardı. Tee küçükken yaşadigi ayrımcılıklar, erkek kardeşine para verip 'sen bugun restoranta ye' diyen bir baba, yengesine karşı ezilmesi, ailesinin ona değil başkasına inanması vs vs... Bu öfke öyle birşey ki, bizimle ilişkisinde bile geçmiş zamanda yaşadıklarını görmek çok olağan birşeydi benim için. Çok da diri bir öfkesi vardı, net bir şekilde hatırlardi 'o gün böyle böyle oldu' diye, o gün dedigi de 20 sene öncesi... Sonra NLP seminerlerine katıldı. (Ben de katıldım ama zerre etkilenmedim, para tuzağı olduğunu düşündüm) Ama anneme gerçekten iyi geldi, öfkesiyle yüzleşti. O seanslardan sonra, son on yıllık dönemde gerçekten büyük ilerleme kaydetti.
Bir alternatif olarak sen de deneyebilirsin.

Ayrıca aile iyidir,kutsal değerdir falan ama pek çok kutsallik atfedilen değer gibi içini biraz deşince kendi içinde olumsuz tonlarca özelliği görülebilir. Cokca düşünüre göre aile bir handikaptır. Bütün dinler ve politikalarla aile yapısı desteklenir çünkü aile toplumda uç noktalarda yaşayan - anarşik insanların önüne geçmede en etkili şeydir.
Ben de bu görüşe katılıyorum. Çoğu insanın hayatını yaşayamamasının onundeki en büyük engel aslında ailedir. Mesela eşcinsel olduğunu düşün. Güçlü aile bağların varsa bu senin değil ailenin-hatta sülalenin problemidir. Eğer onları sevip üzülmelerini istemiyorsan bir ömür arzularını giZli yaşaman lazım. Oysa böyle bir sevgidolu aile hapishanesinde yasamasan hoslandigin insanla daha cesur bir şekilde aynı evin içine girebilirsin.
Ya da mesela benim yabancı, dünyalar tatlısı bir sevgilim vardı. Normal şartlar altında 'gel yanıma' teklifini uca uca kabul eder, hiç yoktan üç beş aylığına onun ülkesine gidebilir hatta evlenebilebilirdim. Ama sevgiden parmakliklari olan bir aile bağım olduğu için bunu yapmadım, yarın bir gün buna benzer bir harekette bulunmak istesem de büyük bir savaş vermem gerekecek.
Yani demek istediğim şu an özgürsün, hürsün
Hayatını tamamen kendin şekillendirebilirsin. Bunu bir şanssızlık olarak değil bir fırsat olarak gormelisin.

Not: bir örnekle pekiştireyim. Babamlar çok erkek kardeş,ama ailesiyle çok derin bağları yok ve genç yaşta başka şehre taşınmış. Diğer bütün amcalarim dedemin elleriyle seçtiği kadınlarla evlenip ittire kaktira bir hayat yaşarken babam onların asla istemeyeceği bir kadınla habersiz evlenmiş, sonra habersiz boşanmış, sonra annemle evlenmiş...onlara danismamis bile, kendi hayatını kendisi yaşamış. Ve kendi kararlarını aldığı için, hayatını kendi elleriyle yönettiği için çok mutlu bir insan. Bunu yapabilmesinin belki de tek sebebi ailesiyle çok sıkı bir ilişki içinde olmamasi

Konu sahibini bilemem ama ben akrep burcuyum merak ettim simdi neden sordun??
Akrep burcu geçmiş duygularından kurtulmakta en çok zorlanan burçtur da ondan. Boş durduğunda beyninde intikam senaryoları döner - diyorlar.
Kendisine yapılan haksızlığı asla unutmaz. İlişkilerinde de on yıl önce kalbini kıran bir olayın intikamını on yıl sonra alabilir . Böyle bir burçtur :)

Anladim.Ben gecmisi simdiki zamanimi etkilemezse takmam.Kini de sevmem insani yipratir hatta insanlar sasirir o sana boyle yapmisti sen yeri geldi niye intikamini almadin derler.Ama insan bir noktaya gelince doluyor ve tasiyor konu sahibi de oyle bence.Bu insani bir duygu herkes yasayabilir.Bir de akrep burcu duygulari yogun yasiyor bu da kotu bir ozellik.

Kızlar konum eski bir konu şu an psikoloğa gidiyorum ve antidepresan kullanıyorum. Her ne kadar ilaçlar beni biraz uyuştursa da artık öfkem eskisi gibi değil. Aynı zamanda seanslarda da bu problemin köküne inmeye çalışıyoruz. Şu an daha iyiyim iyi temennileriniz ve yorumlarınız için teşekkürler

İnsanları neden bu kadar umursuyorsunuz? Ya da kendinize neden haddinden-hastalık derecesinde- fazla değer veriyorsunuz? Düşünsenize koskoca bir evren ve siz bir su damlası kadar bile değilsiniz. Dünya’da o kadar çok insan var ki. Çekilen o kadar fazla dert var ki. Siz neden en büyük dert kendinizde gibi davranıyorsunuz? Bakın benim de çok büyük sorunlarım var kendimce. Beni yoran, bıktıran ama hepsini alaşağı ediyorum. Beni ziyan etmelerine izin vermiyorum. Yok ablanız sizi harcamış, anneniz aramıyormuş, burada sadece birkaç satırla muhattap olduğunuz insanları dahi önemsiyorsunuz. Beni delirten bir şey olduğunda dünyada tek acı çekenin, tek sorunun benim olmadığını düşünerek bir nebze rahatlıyorum. Ki bunlar insan olmanın bir gereği. Bunu hiç yaşamazsan yahut bunu aklını kaçıracak derecede yaşarsan bir sıkıntı var demektir. Kendinize değer vermekten ziyade sevin. Belki her şey daha kolay ilerler sizin için.

Sen kendini sev öncelikle sen kendini sev değer ver ki başkaları da seni sevsin 19 yaş normal hepsi geçer neler geçmiyor ki Dr git silkelen ve ayağa kalk sen kendine yardım etmezsen kimse edemez üzülme hepsi geçer bunları okuyup aptallığı na gulersin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…