'O' ailesine yardim ediyor mu?

Kendi evini sıkıntıya sokmuyosan et tabi, esin de etsin Allah kazancınızı arttırsın, bikaç yorum önce bahsettigim arkadaş doğalgaz açmıyor fatura yüksek gelmesin diye, battaniye sarıp oturuyolar, niye, adam ailesine 1000 tl gönderecek çünkü her ay

konu sahibi demiş ya hani ,anne babanın görevidir. işte ben ailemde böyle görmedim. ne bileyim biraz abartı geldi onun için dedim ben. yani benim ailem de hiç para istemez ama ben alırım isterim çünkü. kv de istese alırım. hesabı apılmamalı bence ya.. ama o dediğin accuk abartmış :KK70:

Bak sen beni dinle, ev işini hallet ben eşini hiç masum bulmadım, böyle aileler var, herseyi KP ya da kV de de topluyolar gelin bosanırken hak iddia etmesin diye, şimdi mutlusun ama yarının garantisi yok
onu da denedim canım. avukatlara başvurdum. krediyi 50bin tüketici olarak çektik altınlarıda çalmadı eşim götürdü elleriyle verdi. avukat hiç bişey yapamazsın dedi. eşime boşanıyorum dedim kv ha tamam hadi boşanın ben kızımı vermem o benim ben doğurdum dedi. ayrıca bi 30 bin yardım ettiler eve onu istedi verin bizim altınımızı paramızı dedi.
tamam boşanalım dedi eşim. sen bu evde kalıyorsun kızımla dedi ben çıkıp gidiyorum kv oğlum bize gel ben size gelmem sizin yüzünüzden oluyor bunlar dedi.o burda kalamaz sen dışarılardayken o burda neden kalacakmış vs...her türlü çirkefliği yaptı. baktı işe yaramadı
başladı ağlayıp kendini yerden yere atmaya işte kızım ben sei çok severdim de sen iye böyle yapıyorsun da beni kanser ettin de ben sana ne yaptım da işte annen yapıyor bunları annen akıl veriyor sana sen böyle değildin de .....

'O' diye belirttigim kisi sevgiliniz, nisanliniz veya esiniz arkadaslar.
Ailesinin maddi durumu iyi olmasina ragmen ''o" ailesine yardim ediyor mu?
Benim sozlum mutfak alisverisini yapar surekli, annesinin begendigi ayakkabiyi alir, babasinin begendigini parfumu alir falan filan. (ailesi ise ona calismaya basladigindan beri hicbir maddi destek veya yardimda bulunmuyor ne buyuk ne kucuk)
Birde dugunu kendiniz mi yaptiniz? Erkek aileleri nekadar sorumsuzlasti boyle, dugunu kendiniz yapin deyip kenara cekilmek nekadarda kolay... ve sozlum buna gayet normal karsiliyor, halbuki bu benim icin onemli.. hangi gunler icin anne baba olur ki insan, evladina olan gorev degil midir yardim etmek .. yoksa yanlis mi dusunuyorum siz ne dusunuyorsunuz bu konuda arkadaslar?

Bu konuda herkesin çok farklı fikirleri var ama benim fikrimde aynı. Doğurmak değil sadece marifet. O çocuğun hayattaki her aşamasında yanında durabilmek. Çocuk elini uzattığında o eli tutabilmek mühim olan. Benim eşimin aileside zerre düğüne katkısı olmadı. Kim ne derse desin, herşeye rağmen erkek ailelerinin bişeyler yapması gerektiğine inanıyorum. Doğurdum okuttum büyüttün e haydi şimdi ne halin varsa gör başını becer.
Benim ailem abimden çok benim evimi düzdü dayadı döşedi. Aklınıza ne gelirse ailem aldı bana. Bana eşya yaptılar belki ama abimede son zerrelerine kadar maddi yardımla düğününü âlâ şekilde yaptılar. Ne abim ne ben evlerimizde borç harç meselesi yapmadık. Varlık seviştirir yokluk dövüştürür der annem. imkanları nispetinde hep maddi manevi yanında durmalı aileler. Çokd aayıplıyorum kenara çekilen aileleri.
Eşimin ailesinin 10 kuruş bana faydası yok. üstüne üstlükte eşimin iş yerinden verilen alışveriş kartını kullanıyolar. Bizim bugün ceplerimiz sıfırda. 3 lirayı paylaştık sabah :) 1.50 kuruşunu ben aldım otobüse bincem diye.. Mutfağımıza bişey alamıyoruz şuan. Bi aileye bu mu yakışır? alın kullanın bu kartı demek yerine kendileri kullanıyorlar. Ben yokluk çekiyorum onlar sefa. Hak reva mı? Benim ailem aç kalır yine bana verir parayı. Annelik babalık bunu gerektirir. Ben mutfağıma eti kıymayı ayda 1 alırım. Onlar hergün et yer. Çok bencilce belki ama hakkım varsa kursaklarında ben helal etmiyorum.

BENİM BABAM DA OĞULLARINA SIFIR DAİRE ALDI DAYADI DÖŞEDİ DÜĞÜNÜNÜ YAPTI 10 BİLEZĞİNE KADAR TAKTI ...

SONUÇ YİNE KÖTÜ YİNE KÖTÜ..

YA BİZE GELENLER ÇOK UYANIK YA BİZİMKİLER ENAYİ BİLEMEDİM.

Acaba böyle mi olmak lazım hayatta diye düşündürdünüz beni? benim eşimle aram kötü olmasına rağmen mesela ailesine 50 lira yolladıysa ben kızarım neden 100 lira yollamadın diye. Bunu problem etmeniz bence çok yanlış. Benimde param var ve gönlüme göre harcıyorum aileme. Yani o kadar emek vermişler bir parfümü ayakkabıyı mı hak etmiyorlar??

Oyle cok para harcamaya firsati olmadi evlenmeden once. Okul askerlik gelincede dugun hazirliklari derken kendine harcadi hep. Ama arada ufak tefek seyleri aldi evine yada annesine verdigide oldu. Evlenince boyle bir durum soz konusu degil. Ufak kardesine cok duskun ona hediyeler aliriz tablet bisiklet gibi. Ortanca kardesi askerde ona para yollariz bazen. Bunlarda gayet dogal seyler.
Dugunumuzu aileler ortak yapti esya konusunda yani. Dugun salanu ve fotografci parasini esimle biz verdik.

Anneye ayakkabı babaya parfüm almak aileye maddi yardım yapmak mı demek? İnsan sevgilisinede alıyor bu tarz şeyleri o zaman sevgililerede maddi yardım yapılmış oluyor. Bu durumda size aldığında kabul etmeyin sakın.
Bir insan okulunu bitirip çalışmaya başladıysa kesinlikle yaşadığı evin sorumluluklarına yardım etmeli. Atıyorum bu belki faturaları üstlenmektir belki mutfak masrafına katkıda bulunmaktır belki de kirayı ödemektir. Bu değişir ama muhakkak bunların yapılması gerekir. Ben şahsen okulunu bitirip para kazanmasına rağmen bide üstelik hala babasının evinde oturup hatta hafta sonları babalarının arabalarına el koyan erkekler biliyorum. Asla böyle biriyle evlenmeyi düşünmezdim arkadaşım olsa selamı keserim yada yüzüne söylerim. Anne babasının sorumluluklarını hafifletmeyi düşünmeyen adam ilerde karısının ailesinin sorumluluğunu da alamaz. Ayrıca para kazanmaya başlayan birine nediye hala ailesi yardım etsin ki? Düğünde dernekten ellerinden geleni yaparlar takılarını takarlar ama işi gücü olan bir erkeğe ne diye aile yardım etsin bence saçma. Mümkün olduğunda kendi yapmalı insan. En azından ben ve eşim öyle yaptık.

Anneye ayakkabı babaya parfüm almak aileye maddi yardım yapmak mı demek? İnsan sevgilisinede alıyor bu tarz şeyleri o zaman sevgililerede maddi yardım yapılmış oluyor. Bu durumda size aldığında kabul etmeyin sakın.
Bir insan okulunu bitirip çalışmaya başladıysa kesinlikle yaşadığı evin sorumluluklarına yardım etmeli. Atıyorum bu belki faturaları üstlenmektir belki mutfak masrafına katkıda bulunmaktır belki de kirayı ödemektir. Bu değişir ama muhakkak bunların yapılması gerekir. Ben şahsen okulunu bitirip para kazanmasına rağmen bide üstelik hala babasının evinde oturup hatta hafta sonları babalarının arabalarına el koyan erkekler biliyorum. Asla böyle biriyle evlenmeyi düşünmezdim arkadaşım olsa selamı keserim yada yüzüne söylerim. Anne babasının sorumluluklarını hafifletmeyi düşünmeyen adam ilerde karısının ailesinin sorumluluğunu da alamaz. Ayrıca para kazanmaya başlayan birine nediye hala ailesi yardım etsin ki? Düğünde dernekten ellerinden geleni yaparlar takılarını takarlar ama işi gücü olan bir erkeğe ne diye aile yardım etsin bence saçma. Mümkün olduğunda kendi yapmalı insan. En azından ben ve eşim öyle yaptık.
Hepimizin yaşantıları farklı ama bişey sormak istiyorum.
Eşimin ailesi her türlü borçlarını bize ödetmeye çalışır. haciz borçlarını sgk borçlarını. kaynımın masraflarını. üstüne eşimin alışveriş kartını kullanırlar. annesi sürekli para ister. halı ister. buzdolabı çamaşır makinası ister.
Dönüpde 1 kez dahi. tekrar ediyorum 1 kez dahi aç mısın tok musun siz ne yiyip içiyorsunuz bu düğünüde yaptınız borç harç napıyonuz demediler. Normal mi bu? Eşim çalışıyor diye üstüne abanmanın ne mantığı var. üstte mesajımdada yazmıştım okursanız, 3 lirayı paylaştık biz bugün eşimle. hepi topu 3 lira... bazı ailelerd eböyle vurdumduymaz.

Eşimin ailesi her türlü borçlarını bize ödetmeye çalışır. haciz borçlarını sgk borçlarını. kaynımın masraflarını. üstüne eşimin alışveriş kartını kullanırlar. annesi sürekli para ister. halı ister. buzdolabı çamaşır makinası ister.
Dönüpde 1 kez dahi. tekrar ediyorum 1 kez dahi aç mısın tok musun siz ne yiyip içiyorsunuz bu düğünüde yaptınız borç harç napıyonuz demediler. Normal mi bu? Eşim çalışıyor diye üstüne abanmanın ne mantığı var. üstte mesajımdada yazmıştım okursanız, 3 lirayı paylaştık biz bugün eşimle. hepi topu 3 lira... bazı ailelerd eböyle vurdumduymaz.

daha önce de aynı cümleyi kullanmıştım.
bizim kv ve kp bizim derken önceki nesil yani düğününü geline takılanları ve günün şartlarına göre ev eşyalarını ve evini ailesi yapmış... kendi herşeylerini aileden beklerken kendi çocuğuna başının çaresine bak demek ne kadar adil.
ayrıca gelin çalışıyorsa sülalecek yolunacak kaz görüyorlar kim he kopartırsa kar .yeğenlerden son model akıllı cep telefonu isteyenini gördük. ama karışı çalışıyor onlarda para vardır diyorlar. para var ama gelir kadar da gider var kendi yemeyecek kendi çocuğuna eşine yedirtmeyecek yeğene son model cep telefonu alacak ve bunu da uyanıklık akıllılık diye övüne övüne anlatıyorlar işte

Bu konuda herkesin çok farklı fikirleri var ama benim fikrimde aynı. Doğurmak değil sadece marifet. O çocuğun hayattaki her aşamasında yanında durabilmek. Çocuk elini uzattığında o eli tutabilmek mühim olan. Benim eşimin aileside zerre düğüne katkısı olmadı. Kim ne derse desin, herşeye rağmen erkek ailelerinin bişeyler yapması gerektiğine inanıyorum. Doğurdum okuttum büyüttün e haydi şimdi ne halin varsa gör başını becer.
Benim ailem abimden çok benim evimi düzdü dayadı döşedi. Aklınıza ne gelirse ailem aldı bana. Bana eşya yaptılar belki ama abimede son zerrelerine kadar maddi yardımla düğününü âlâ şekilde yaptılar. Ne abim ne ben evlerimizde borç harç meselesi yapmadık. Varlık seviştirir yokluk dövüştürür der annem. imkanları nispetinde hep maddi manevi yanında durmalı aileler. Çokd aayıplıyorum kenara çekilen aileleri.
Eşimin ailesinin 10 kuruş bana faydası yok. üstüne üstlükte eşimin iş yerinden verilen alışveriş kartını kullanıyolar. Bizim bugün ceplerimiz sıfırda. 3 lirayı paylaştık sabah :) 1.50 kuruşunu ben aldım otobüse bincem diye.. Mutfağımıza bişey alamıyoruz şuan. Bi aileye bu mu yakışır? alın kullanın bu kartı demek yerine kendileri kullanıyorlar. Ben yokluk çekiyorum onlar sefa. Hak reva mı? Benim ailem aç kalır yine bana verir parayı. Annelik babalık bunu gerektirir. Ben mutfağıma eti kıymayı ayda 1 alırım. Onlar hergün et yer. Çok bencilce belki ama hakkım varsa kursaklarında ben helal etmiyorum.

Sizinkiler b.kunu çıkarmış resmen, sinek yakalayıp yağ damıtıyodur onlar

valla düğünümüzü kendimiz yaptık iyikide kendimiz yapmışısz kimse ben yaptım die hava atamıo epey zaman borç ödedik... evlenmeden konuşmak lazım evlenince sürekli vay anneme ayakkabı babama parfüm kardeşime telefon meselesi olmamalı özel günlerde her iki aile bireylerine küçük hediyeler dışında mutlak konuşulması gereken bir konudur yoksa aile oğlularını parasını güzelce harcamak ister neden çünkü gelin yiyeceğine biz yiyelim o kadar emek verdik düşüncesi hakimdir :)

bekar erkek yada kız çalışıyorsa eve yardım etmeli, bunda anormal birşey yok.Ama ailelerde evlenirken çocuklarının arkasında durmalı, zaten nişanlılık evlilik dönemi çok stresli , birde içine maddi mevzular girince hiç içinden çıkılmıyor.

herkesin şartları farklı tabi ama gelin çalışıyorsa ve gelinin ailesi de destek oluyorsa erkek tarafı yolunacak kaz gözüyle bakabiliyor. benim ailem bize maddi olarak destek oluyor ev borcumuz olduğundan, eşimin ailesi ise gidip ağlaya ağlaya kredi çektirmişler eşime benim haberim olmadan.tamamen lüks bir harcama için ve kendi durumları olduğu halde. keşke biraz evlatlarının mutluluğunu düşünseler acısalar oğullarına.

sende o 3 lirayı paylaşmayacaksın isyan edeceksin vs vs yoksa düzelmez. İyi niyet kusura bakma enayiliğe dönüşmüş sizde

Ben sizin cevaplarınızı okumadan tamamen konu sahibine yazmıştım. Sizin durumunuz farklı. sizinkiler olayı abartmış.Sizdeki durum kesinlikle normal değil ve bu duruma eşinizin dur demesi gerekiyor.
Bizde ise durum şu şekilde ben bir evin bir kızıyım babamı 26 yaşında kaybettim. O dönem henüz evli değildim eşim erkek arkadaşımdı. Annemin tek geliri emekli maaşı. Oda 1000 TL nin altında bir meblağ. Ben iş hayatına girdiğimden beri annemin bütün masraflarına elimden geldiğince yardım ettim. Evlenmeden öncede böyleydi şuanda da böyle. Eşimin annesi hayatta değil eşim 15 yaşındayken vefat etmiş kayınpederimi de geçtiğimiz ay kaybettik. Ama kayınpederimle eşimin arası hiç bir zaman iyi olmadı. Şöyle söyleyeyim ne beni istemeye geldi ne nişana ne düğüne. 7 senelik evliyim kayınpeder annemle tanışmadan vefat etti. Hatta torunlarını da ki büyük kızım 5 yaşında ilk defa geçen sene sonbaharda kucağına alıp sevdi. Ha gider ayak çok pişman oldu günah çıkardı ama iş işten de geçmişti. Neyse. Benim çocuklarıma annem bakıyor 5 yıldır kadıncağız evini barkını bırakıp başka bir memleketten yanımıza gelip yerleşti. Bizde onun tüm fatura kredi kartı vs herşeyini ödüyoruz. Ha bunu çocuklarımıza baktığı için yapmıyoruz zaten aynı evin içindeyiz masraflar ortak. Maaşınıda eve harcatmamak için çabalıyoruz. Eşimde babasıyla arası olmamasına rağmen evlendiğimizden beri tüm sağlık masraflarını karşıladı harçlığıhnı verdi (babasının hiçbir geliri ve sosyal güvencesi yoktu) Bunun yanı sıra eşimin büyük ablası ilk eşinden ayrılmış ikincisi de 46 yaşında kaplkrizinden vefat etti. Onunda hiç bir geliri yok her iki eşinden birer kızı var. Büyük kızı okuturken kadıncağız pazarda kaçak tezgah açarak para kazanmaya çalıştı. Bizde tabi ki büyüğün okul masraflarını ve aylık cep harçlığını elimizden geldiğince üstlendik. O şimdi okulu bitirdi küçük bu sene kazandı bizimde şimdi birine yaptık diğerine yapmamak olmaz ona da elimizden geleni yapacağız. ama şimdi benimde kızım okula gidiyor ayrıca birde küçüğüm var masraflar arttı tabi ki zorlanacağız Allah yardım etsin.
Yani bizdeki durumlar da artık bir nevi zorunluluk. Zaten minicik bir aileyiz mecbur birbirimize yardım ediyoruz. Evlenirken ailelerimizi takacağı takıyı bile biz alıp verdik. Ne yapalım yoktu çünkü ellerinde. Ama karşı tarafında çocuğunun durumunu sormadan bilmeden bu şekilde arsızlaşması sömürüden başka birşey değil tabi ki.

Yorumların tarafsız olduğunu sanmıyorum, bi arkadaşım var eşi asker doğuda,kendi de çalışıyo, adam ailesine yardım ediyordu her ay 1000 lira, çocukları oldu gene kıza batmadı, çocuk kreşe başladı 2.çocuğa hamile kaldı şimdi lafını ediyo, ben ücretsiz izne ayrılsam geçinemem diye, kendimi yerine koyuyorum ben çocuğumu büyütmek için ücretsiz izin alamıcam adam ailesine her ay 1000 lira gönderecek

İki kişi iken 1000 lira belki zorlamıyodu ama artık 2 çocuk var adam hala aynı miktarı gönderiyo kızın ücretsiz izin almasına karşı çıkıyo, çocuklarından çalıyor

Kocam 10 bin falan kazansa 3 bin 5 bin yardım etse bana da koymaz ama elde yokken var etmeye çalışan evinden çalan adamlar var bir de

ayne öyle oluyor. ben de ücretsiz izin alamadım.sırf bunun için memur olmuştum mezun olunca dedim ki ilerde bebeğim olunca ben büyütürüm iki sene izin alırım. bebeğimi bırakıp hergün işe geliyorum beni saatlerce görmeden büyüyor ama eşim ailesi için her türlü ekonomik durumu zorlamayı biliyor.

Çok ilginç.
Çalıştıktan sonra yardım etmediler diyorsun da tabii ki etmeyecekler. O adamı o günlere getirmişler daha ne yapacaklar.
Ha borç olur bir sıkıntı olur anlarımda adam iş basi yapmış ne yardımı ?
Ayrıca "ne koparirsa kar" gibi bir düşünce çok ayıp. Ciddi.ciddi çok ayıp.
Nolmus annesine ayakkabı almışsa tabii ki alacak evlat o. O kadın yabancı da değil anne . Ben düşüncelerinizi çok çirkin buldum. Daha sozluyken aileye karşı bu kadar kin, aile içine bu kadar yorum hiç hoş değil..

Normal deil arkadaş bnmkide öyle. Sanki iki aileye bakmakla sorumlu gibi. Ailesiyle yaşıyorsa normal ama şmdiden katlanamıyosan ewlenince daha kötü olcak :KK17: bnm gbii

X