Bunlar nasıl söylemler böyle? Ve evlilik gibi bir kurum neden sadece yaş penceresinden değerlendiriliyor anlamıyorum. Hem akıl baliğ olmalı diyeceksin hem de 6 yaşında çocuk evlenebilir diyeceksin.. 6 yaşındaki çocuğun akıl baliğ olması mümkün mü? Değil. Demek ki 6 yaşında bir çocuk islama göre evlenemez. Burası net.
4:6 -
Evlilik çağına gelinceye kadar yetimleri gözetip deneyin. Onların olgunlaştıkları, akıllı ve tedbirli davranır hale geldikleri konusunda samimi kanaatiniz oluşursa, vakit geçirmeden mallarını kendilerine verin. Büyüyüp de mallarını geri alacaklar düşüncesiyle yerinde, uygun miktardan fazla cahilce israf ederek, alelacele yemeyin.
Zengin olan veli iffetli olmaya, onların malına elini sürmemeye çalışsın. Yoksul olan da, Kur’ân’ın ve sünnetin belirlediği ölçüler içinde, İslâmî kurallarla örtüşen, örfe göre, hakkaniyetle yesin.
Mallarını kendilerine verdiğiniz zaman yanlarında şâhit de bulundurun. Hesap görücü olarak Allah yeter.
Demekki evlenme çağı diye bir şart var. Mallarını kendilerine vermek için bile olgunlaşmaları şartı aranıyorsa evlilik gibi çok daha önemli bir müessese için aranmaması gibi bir durum söz konusu olabilir mi?
Peygamber efendimiz
"Ey gençler topluluğu! Kim içinizden evlenmeye güç yetirebiliyorsa evlensin. Çünkü gözü haramdan en çok saklayan, ırzı en iyi muhafaza eden budur. Kim de evlenmeye güç yetiremezse oruca devam etsin. Zira oruç, onun için bir korunmadır." buyurmuştur.
Burada iki şey dikkati çekiyor.
1.Evlenmeye güç yetirenler - 6 yaşında biri güç yetirebilir mi?-
2.Evlenmeye güç yetiremeyenler ve oruç tutma tavsiyesi -Kırbaçlanma veya kendinden utanma gibi bir hüküm göremiyorum-
Bu hoca neye dayanarak böyle über saçmalamış acaba?
Son olarak Hz. Muhammed'in ilk eşi Hz Hatice ticaret erbabı bir kadındı. Şimdi peygamber efendimiz haşa fuhşa hazırlık yapan bir kadınla mı evlenmiş yani? Bu hem peygamber efendimize hem hanımına hem de çalışan tüm kadınlara hakarettir. Ben hocanın bu söylemleriyle islam arasında bir alaka kuramadım.
Artı olarak bkz: "Benim kızımı o işe karıştırmayın"