• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nureddin Yıldız Hoca: Basın Açıklaması

@Bilgece yorumum gozunden kacmis.Boldladigim kisma bir el atsana.Ciddi merak icindeyim.Yorumlarindan cok guzel cok mutlu oldugun bir evliligin oldugunu okuyorum.Allah daim kilsin ama su soruya bi el at Nureddin Hoca'nin tavsiyesiyle falan evlenmissin kizin olunca yine tavsiyesine uyacak misin ?

Hocanin tavsiyesini kendi kizimda da uygulayacagim insallah ama hoca bana yasimla ilgili bir tavsiye asla vermedi ki kaldi ki 12 yasinda bir kizin evlenmesini onermez. Kendi esiyle de gec evlenmis. Kendi cocuklari vardir o yaslarda ve bekardirlar.
20 yasindan sonra kizimin evlenmesini isterim. Okumasini, akil balig oldugunda evliligini gerceklestirmesini isterim...
Benim fikrim bu yönde.

valla 6 yaşında ki çocuga ne dedi demedi montaj yada neyse o bilemem ama şu var...

dün bir videosunu izledim evlenmemiş bayanlara öyle şeyler dediki ailelerine öyle şeyler dedi ki

hatta 30 yaşına gelmiş evlnemmiş biri utanmalı dedi
hatta bunlara kırbaç vurulmalı dedi
hatta çocuklarını evlendirmeyen ailelerin imanlari %50 gider deyip matametik bile yaptı.
hatta evlenmemiş bir kadının erkege bakması zina dedi dedi de dedi...ben bunları izledim duydum hadi 6 yaşındaki çocuk olayı montaj uydurma leke sürme peki bu vaazi nedir.

Hocamız böyle celallenmiş ama atladığı bir nokta var, Sümeyye Sultanımız da bekar ve yaşı 30'u geçti. Yani bunun için de bir tekzip bekliyorum artık.

Hocamız böyle celallenmiş ama atladığı bir nokta var, Sümeyye Sultanımız da bekar ve yaşı 30'u geçti. Yani bunun için de bir tekzip bekliyorum artık.

evet bilinen kadın evliyalardan hz.rabia da hiç evlenmemiş...hocanın lafına göre rabianın dininin yarısı zaten yok oldu yani bir nevi cehennemde töbe ya

Hocanin tavsiyesini kendi kizimda da uygulayacagim insallah ama hoca bana yasimla ilgili bir tavsiye asla vermedi ki kaldi ki 12 yasinda bir kizin evlenmesini onermez. Kendi esiyle de gec evlenmis. Kendi cocuklari vardir o yaslarda ve bekardirlar.
20 yasindan sonra kizimin evlenmesini isterim. Okumasini, akil balig oldugunda evliligini gerceklestirmesini isterim...
Benim fikrim bu yönde.
bilgecim sence 20 yaş erken değilmi evlilik sorumluluğu için?

ha 6 yaşındaki kız cocugu ha analarımız gibi 15 16 yasında kız cocugu ne farkeder... 18 ine kadar hepsi cocuk değilmi
Nureddin hocanın böyle birşey diyceğini sanmıyorum sohbet kesitidir büyük bi ihtimal..
ayrıca fıkıh ilmi bunu diyorsa bize söz düşmez hüküm bellidir demekki

fıkıh ilmi bunu diyor diye siz 6 yaşınızdaki çocuğunuzu , kardeşinizi evlendirir misiniz? Pes!
Böyle açıklama yapanları da , bunları uygulayanları da cinsel istismardan içeri tıktırmak gerek.
Bu kadar islami kurallara dikkat edenler, hukukun üstünlüğünü ve mantık kriterlerini görmezden gelenler Arabistan'a ötelesin kendini burası Türkiye Cumhuriyeti.

Ayrica suna benzer tonlarca fetvayi veren bir insanin dusunceleri saptirilmamali, saptirilamaz....

Soru: Hocam Selamünaleyküm,

Allah izin verirse evlenmek istiyorum, fakat yaşım gereği (17) ailemin itiraz etmesi veyahut benimle alay etmelerinden çekiniyorum. Hamd olsun birisini buldum, namazında niyazında gözü yerde, Allah affetsin konuştum o da istiyor. Ne yapmam gerekiyor?

Üniversite okumak gerek, hem aile geçindirmeli hem de bulunduğum alanda cihad edebilmeliyim vs.
Çıkmazdayım desem yerinde herhalde. Allah razı olsun.

Cevap: Sevgili yavrum,

Mü’min delikanlım,

Yarınımın umudu güzel gencim.

Derdini anladım. Taşların bağlandığı ama köpeklerin salındığı bir zamanda ve ortamda yaratıldın sen. Allah yardımcın olsun. Emsallerine baksan onlar bir âlem. Güya büyüklerin olacak insanlara baksan onlar başka bir âlem. Seni kimsenin anlamayacağını söyleyebilirim. Ama sen mü’min bir gençsin. Kimsenin yapmadığını yaparak iman farkını göstereceksin. Sabrederek, ölsen de dininden ve ahlâkından taviz vermeyerek evlenmeye ve bütün mü’minlerin kızlarının eşi olmaya layık olduğunu göstereceksin. Mü’min olmanın farkı budur. Bir genç kızın kocası olmayı hak etmek böyle olmalıdır.
Güzel delikanlım,

Yaşın, böyle bir işe girişmen için erken bulunabilir. Dinen erken olmasa da insanlar seni ‘ağzı süt kokuyor’ diye anabilirler. Sen evlenmeyi öne çıkarmadan önce kesinlikle şahsiyetinin olgunlaştığına inandırman gerekir çevrendekileri. Önce bunu yap. Sözlerinle, tavırlarınla, oturuş kalkışınla bunu yap. Ve bir kızı evlenmek için aday olarak bulman gayet çocukça bir şey. Çocuk çocuğu bulmuş olur. Tecrüben neredeyse sıfır denecek bir yaştasın. O da öyle. Evlilik gibi büyük bir şeyi böyle, oyun görür gibi tavırlar içinde olursan ya alay konusu olursun ya da o adayla beraber muhtemel bir harama düşersiniz.
Sakın yapma; uzak dur. Şeytan seni avucunun içinde, kedinin fare ile oynadığı gibi oynayarak helak edebilir.
Baban veya annen yanında olsun. Onların duası olmadan bir adım bile gidemezsin. Onlar seni evlendirmelidirler.
Şeytan da senin vaktin geldiğini sana söyleyip duracaktır. Akıllı olman gerekir. Doğru diyorsun, insanlar senin önüne gerekli gereksiz demeden barikatlar çıkaracaklar. Sen kendine bak; hak edip etmediğine göre kalbin onları yorumlasın. Şu durumda yani sen on yedi yaşında iken ve hiçbir başarı gösterememişken, başka bir insanı nikâhın altına almaya kalkman bir oyun gibi görülebilir. Seni tanımadığım için ‘oyun oynamak istiyorsun’ diyemiyorum. Belki de kabiliyetin, kimliğin oluşmuştur. Olabilir de. Senin yaşında ordular yöneten insanlar da vardı bu dünyada. Dediğim gibi sana birinin kızını vermelerinin dinen bir engeli yok ama hangi baba olursa olsun, senin kabiliyetini ve başarını görmek isteyecektir. Önce bir şeyler göster çevrene. İbadetlerini yaparak, dilini güzel kullanarak, ebeveynine seviyeli bir çocuk gibi davranarak, kitap okumaktan camiye gitmeye varıncaya kadar güzel işler yaparak, kıyafetini emsallerinin benzeri değil de beyefendi gibi giyerek büyüdüğünü göster.
Tekrar söylüyorum,

Yavrum sakın oynama bu işle. Taptaze yaşında helak olursun. On yedi yaşında şeytan seni yılan deliğine sokar; ömrünün geri kalan kısmını da pişmanlık ağıtları ile yaşatır sana. Aman dikkat et; bu ağabeyinin sözlerini dinle. Sendeki kahreden bir aşk değil, merak etme. Sokaktaki on gençten dokuzunda vardır sende hissettiklerin. Senin mü’min bir genç olduğun nereden anlaşılacak? Böyle bir durumda sabretmeyi beceremezsen demek ki, sana birinin kızı verildiğinde de onu evde yönetirken sabretmeyi beceremeyeceksin. Şöyle, bir sabır örnekliği sergile çevrene. Delikanlıca sabret. İçine göm, yarına hazırlan.

Sana dua ediyorum. Ben dua ediyorum ama benden önce sana melekler bile dua ederler sabredebilirsen.
Allah seni korusun. Elini, dilini, belini muhafaza buyursun.

Selamünaleyküm.
Nureddin YILDIZ

İslam ne zaman ki hacı hocalardan, şeyhlerden şıhlardan, ve onların ortaya attığı bin bir tülü hurafe ve safsatalardan aırndırılarak yaşanır, o zaman gerçek kimliğine ulaşır..

Hay ben sizin hacılarınıza hocalarınıza...Araya birilerini sokmadan yaşayamıyorsunuz şu güzelim dini.

Yiyorsa evlendirin 5-10 yaşındaki çocuklarınızı da göreyim.

kafayı kadınla bozmuşlar. 12 yaşımda regl oldum, resmen evde kalmışım be yaş 25 hala bekarım 13 senede evlenmem gerekti allah ailemi ateşler içine atsın hem çalışıyorum hem evde kaldım tüü bana.

"Her çalışan kadın, gözü doymamış erkek demektir. Çalışan kadın ya evlenmeyi erteleyerek erkeklerin evlilik sürecini baltalıyor ya da evli olduğu halde çalıştığı için yorgunluğu ve vakit darlığı nedeniyle erkeği ile ilişkisinde kadınlığı arızalıdır. Kadınlığı arızalı olduğu için erkeğin gözü açtır. O evinde erkeğini eksik bırakıyor erkeği de iş yerinde bir başka kadına tasallut oluyor. Böyle fuhuş değil ama fuhuşa hazırlık yapan sürece destek oluyor. Ayrıca çalışan kadın doğurmayan ya da az doğuran kadın demektir. Yani benim ümmetim zarar gördü."

Ben şimdi hem evlenmedim, hem çalışıyorum. Sevgilimin gözü sadece bana açık, çoook da mutlu birliktelik içindeyiz "her anlamda" :KK49:

kendi kendime adeta bir fuhuş çetesi lideriyim :cool:

IMG_85777505493721.jpeg

ne alaka bu şimdi. sen o verilen videoyu 1 saaate yakın izledinmi
biz ne diyoruz sen ne koyuyorsun buraya.
kimse 18 yaşından küçüklerin reşit olmayanların cinsellik yaşamasını savunmuyor burada. sanki savunan olduda koydun bunu.
adam 30 yaşına kadar evlenmeyenler utanmıyorlar bunu demeye diyor. hz ömer yaşasa bu evlenmeyenleri kırbaçlrdı diyor.

huu kime diyoruz bunu kimlere

Son düzenleme:
adam evlenmiş bir imama sormuş. soframa yemek koyamıyorum demiş. imamda demişki,tekrar evlen. evlilik rızıktır.
huu,2ci eşi savunuyor. bunu anlatıyor. tekrar evlen 2 karı yap,rızkın artsuın diyor.
huu,kime yazıyoruz bunu kime
not.
videodan dinlediklerim bunlardan sadece bir kaçı.daha çok var bunun gibi

adam çalışan kadına fuhus yapıyor diyor. huu
. o. diyor sizde bunu savunuyorsunuz. ne diyeyim size ben ya
demekki size görede çalışan kadın o....

ne alaka bu şimdi. sen o verilen videoyu 1 saaate yakın izledinmi
biz ne diyoruz sen ne koyuyorsun buraya.
kimse 18 yaşından küçüklerin reşit olmayanların cinsellik yaşamasını savunmuyor burada. sanki savunan olduda koydun bunu.
adam 30 yaşına kadar evlenmeyenler utanmıyorlar bunu demeye diyor. hz ömer yaşasa bu evlenmeyenleri kırbaçlrdı diyor.

huu kime diyoruz bunu kimlere

Klasik muhafazakar kişilik özelliği işte. Bir konuda haksız çıkıyorsan konuyu değiştir/farklı yönlere çek ama batıda da neler oluyor bıdı bıdı de bir şekilde karşı görüşü islam düşmanı ilan et... Copy paste gibiler valla.

Back