Nü model: Okuldaki herkes bedenimi benden daha iyi biliyor

Ya iyi guzel, bu tablolar benim de hosuma gider de... Su laflar nedir;

Oysa bedenimizi örten şeylere takılmamalıyız. Soyun kabuklarınızı! Çünkü güce ihtiyaç duymadan, çırılçıplak ve masum kalabilmekte asıl mesele.

Alakaya maydonoz.

ÇIPLAKLIK UTANÇ DEĞİL, GURUR VERİC

Ilginc....

Bu da ilginc...

Herkes senin gordugunu gormek zorunda mi yahu? Elit takilip nu sanatini dayatiyor ona buna... hem de kime? Cahil avam gordugu kesime Bunlar da ayri bi acayip.

Yine de genel olarak fena konusmamis.

okumam çok kitabım var bitmesi gereken

ben senin duygularını zormuştum ancak cevap alamadım herneyse boşver artık herkesin düşüncesi kendine
o heykele baktığımsa çıplaklık görmüyorum ben. heykeltraşın bir insanı bu kadar gerçekçi nasıl betimlediğini görüyorum. o kadar ki belki biraz orantıda sorun olsada ogururlu yüzüne baktığımda ideal bir erkek güzelliği görüyorum.
o kadar gerçek gibiymişki bu heykel,michelangelo konuşsana demiş heykeline.. şehir efsanesimi bilemem:).

Ne güzel demiş sevgili eski nü model ''savunduğumu dayatmam '' diye .

En çok bu söz hoşuma gitti

Ha konu nü resimleri savunma noktasında şuan ; bende tam bunu merak ediyorum .

Bir arkadaş sormuş kaçınızın evinde nü tablo var ? diye .

Bunun cevabına kalkan eller çooook olabilir .

Asıl şunu sormak isterim ben ; kaçınız nü modellik yaptınız ?

Bunun cevabına evet diyecekler hiç ya da hiçe yakın ise ; demek ki öyle kuru kuru savunmakla olmuyor bu işler .Sizinde kendi içinizde de yıkamadığınız tabular var

Hadi bana nü model ol diye gelse kapınıza ünlü bir ressam , kaçınız düşünmeden kabul edersiniz ?

Bana toplum falan demeyin , bu ülkede bu iş gayet yapılıyor . O ressama red cevabı veriyorsanız , nü candır canandır diye terane okursunuz ancak benim kulaklarıma.

Röportaj yapılanlardan birini şahsen tanımıyorum ama birçok ortak arkadaşımız olduğu için gıyabında biliyorum. Herkes kendini rahat hissettiği şeyi yapabilir, bu konuda sıkıntım yok.

Resimden anlamam. Nüye karşı ilgim yok, tepkim de yok. Benim için natürmort neyse nü de o; biri meyve çiçek, diğeri insan bedeni, ikisi de doğa.
Fotoğraf olarak nü fotoğraflar daha güzel geliyor bana resimden ziyade.

Hülasa, birisi salonunuza girip zorla nü tablo asmaya çalışmadıkça veya ilkokullara liselere zorunlu nü resim dersi getirmeye kalkmadıkça, kendi isteği ile güzel sanatlar seçen insanlara kendi isteği ile nü modellik yapan insanlar kimseyi ilgilendirmez diye düşünüyorum.

ben şunu merak ettim sadece Rönesans'ın Davut heykelini övüyorsun okypete
aynı objektiflikle Gotik dönemin giyinik heykellerini de estetik açıdan nasıl değerlendiriyorsun..
ya da islam sanatının geometrik şekilleri hakkında estetik açıdan ne düşünüyorsun?
güzel ya da muhteşem diyemedim biliyorsun güzel kavramı sanatta sakıncalıdır.estetik demek kelimenin tam karşılığı ile..

oky ya Davut heykeline baktığımda tek düşünebildiğim o orantısızlık oluyor Çok yüzeyselim yaa off

elbette. ama konumuz nü olduğu için bu örnekleri verdim ben
ha ayrıca diyebiliriz. muhteşem bir eser değilmi hagia sofya. yada sultanahmet cami. bizim hocalarımızda kullanırdı bu kelimeyi. bence sakıncası yok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…