Nü model: Okuldaki herkes bedenimi benden daha iyi biliyor

Bir şeyden hoşlanmakla o şeyi bizzat yapmak bir mi? Daha doğrusu bizzatihi yapmadığım şeyi beğenemez miyim?

Kafkas dansı izlemeyi severim ama hiç denemedim, denemem de. O zaman Kafkas oyunları izlememeli veya sevmemeli miyim? Alakasız demeyin, verdiğiniz örneği genişletince bu çıkıyor :)

hayatimda bu kadar nü`yü müdafa edecegim hic gelmemisti aklima.
S shot bak arkadasim seni cok severim ama bu yaptigin cok büyük kötülük. Koyma böyle resimler, olani var olmayani var, ic geciren var. Allah sahibine bagislasin daha ben ne diyeyim. Ya iste doga`nin kanunu degilmi ? yapsana her erkegi böyle ???

Resim yapanlar, bunu sanat anlamında profosyonelleştirmişler için çizdikleri resimin bir Nü yada tabaktaki elmadan, vazodaki çiçekten yani natürmort çalışmaktan farkı yoktur.
Çünkü o işi yani resim alanında ilerlemek isteyenler için ilk önce şekile odaklanmak, sonra onu cisim olaraktan görmekten öteye gitmektir bu..
Örnek; bazı yazarları okuruz, şöyle bi baknca yazdıkları anlamsız gelir, ama okudukça anlamaya başlarız..
Aslında bu sanatın bütün dallarında böyledir, ilk önce şekili anlamak gerek.. Şekili anlamak için araştırmak, kurcalamak..
Resim ve heykelde çizene git dokun, hisset denir mesela.. Yani oradaki şekli dokuyu bilmen gerek yada anlaman gerek çizebilmek için..
Bu gün Picasso resimlerine baktığımız zaman ilk kez görenler anlam veremez.. Yada hep görüp anlam veremez veya farklı çağrışımlar vardır.
Özetle Picasso o resimleri eğri büyrü gibi görünen o resimleri, ilk önce gördüğünü çizerek yorumlayabilmiştir.
Hani her şarkı söyleyen şarkıcı olur ama her şarkı söyleyenin yorumcu olamayışı gibi..

Hahaha olivia bende de yok, o yüzden işte anca böyle fotoğraflarla

Michelangelo'nun Davut Heykeli
kadın değil
ve nü.
muhteşem Eki Görüntüle 1723460
Evet muhteşem. Gözlerdeki derinlik kaslardaki gerçeklik anatominin gerçekliği.. Fakat mahrem bölgeyi ortebilecek bir şal bu muhtesemligi asla geri plana atmazdi. Bende bir sanat tarihçisi olarak insanın ve vücudun estetik olduğunu düşünüyorum. Fakat bir kadın sadece ciplakken sergilemez güzel vücudunu. Güzel bir elbise de kadın vücudunun güzelliğini ortaya koyabilir. Her türlü görüşe saygı duyuyorum. Fakat kadın ya da erkek vücudunun güzelliğini sanata yansıtmak için tüm kivrimlari en derinde bulunan mahremi ortaya koymanin pek de anlamlı olduğunu düşünmüyorum.

ne alakası var ?
bana teklif gelse nü model olmam için ben de kabul etmem.
Nü tabloyu sevmemem mi gerekiyor bu durumda.nü modellere karşı mı olmam gerekiyor
siz de kendi düşüncenizi bize dayatmak için kelime oyunu yapmayın.

aynen ya. nü sevmek için yada nü sanatı savunmak için illa milletin önüne çıkıp çıplak pozmu vermek gerekiyor. ne alaka. tabuyla ne alaka.

Yooo gayet mantıklı , alakasız demem . Seversin , takip edersin ama yapmazsın . Nü de böyle .

Ben bu sebeple örneğimi soru ile çeşnilendirdim

Dediğim gibi ; kapın çaldı , o çok sevdiğin ressam , o çok savunduğun nü sanatını , senin bedenini model alarak yapmak istedi .

Hayır deme sebeblerinizi bir sorgulayın . Vaktiniz mi yok ,hazır mı değilsiniz , utanır mısınız ? Bir sebep sunuyorsunuz sonuçta .

Bunun içinde çıplak olmaktan utanmak varsa ; kimse bana nü normaldir , utanılacak bir şey de değildir demesin diyorum .

Cesaret ister , bende o cesaret yok desin , eyvallah mesela .

Gayet normalse neden kabul etmiyorsun ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…