• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Normal doğummu sezeryan mı

• Konu Sahibi Konu Sahibi YELDA83
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
2 hafta önce sunii sancı ile normal doğura biri olarak söyleyeceğim tek şey lütfen karar verirke çevrenizdeki insanların tecrübelerini dinlemeyin. he ben normali tavsiye ederim benimki çok kolay oldugu için ama sizin doğumunuz da benimki gibi olacak diye bir garanti de veremem açıkçası..
özellikle normal doğum ve sunii sancı konusunda kötü şeyleri dilemeyin. zira ben kimseninkine benzemeyen bir normal doğum gerçekleştirdim.. sunii sancıdan annem de dahil olmak üzere herkes korkuttu beni ama tam 2 saatlik sancını sonunda bebeğimi kucakladım. üstelik 1 cm açıklık ile başladık induksiyona. doktorum bile şaşırdı. uzun lafın kısası doğum yapmayan hanımlar; daha önce tatmadığınız bir yemek hakkında ay ben bunu yiyemem diyemeyeceğiniz gibi daha önce doğum sancısı çekmediyseniz ay ben dayanamam da diyemezsiniz. dememelisiniz. Bu gerçekten de çok rahmetli ve çok güzel bir duygu. ayrıca doğum şekline doktorun karar vermesi de beni çok şaşırtıyor. hee muayene eder çatın dar der, ya da ne bileyim bebek yan duruyordur o zaman normal imkansız der orası ayrı.

mor okyanus arkadaşım...olayı saptırmayın lütfen...hadi cevap verin bakalım diyerekten...doğal yol sezeryanmı normal doğummu bende sadece bunu soruyorum..isteyen sezeryan yapsın isteyen normal..ama normal doğumu saptırmaya hakkınız yok kötü hikayeler anlatarak....siz kendniz için doğru olanı yapın..siz baştan hiç hazır değilsinizki sezeryan istiyorsunuz.budurumda kimse sizi zaten normale zorlayamaz...normalinde sezeryanında artıları eksileri elbette var..ve insanlar karşılaştırılmaz..biri 2 günde kalkar biri 20 günde...ama sezeryanın en iyisi olmadığı kesin.bunu hakiki,kul hakkı yemeyen dr lar diyorlar..biz onlardan iyisini bilemeyiz..şöyle söyleyeyim norveçte sezeryan oranı %5 ve norveç nüfus artışına önem veren bir ülke..bir çocuk onlar için çok önemli..hamile olan anne adayına koca bir koli ihtiyaç gönderiyor..çocuğun 1 yaşına kadar giyeceği kıyafete kadar..maaşlarına ciddi manada zam yapılıyor...%95 i normal doğum..bu kadar doğuma önem veren bir ülke o kadar ii olsaydı sezeryan yapardı.ki bu %5 lik rakam gerçekten sorun teşkil eden doğumlar...

bu arada ayerba arkadaşım senin günah keçisi falan olduğun yok...evet zor bir doğumu anlatman hiç hoş değil ama benim mesajımı alıntı yapıpta " sancı nedir bilmeden normal doğum normal doğum diye ısrar etmen " lafın beni kızdırdı açıkçası..çocuk değiliz sancı çekileceğini elbette biliyoruz...ne kadar şiddetli olduğunu da biliyoruz..ama olayı büyütüp göz korkutmak hiç doğru değil...sende normal yapmak istiyormuşsun bak ama o sancıları aman şöyle kötüydü aman böyle kötüydü diye anlatmana gerek yoktu bence..93 gün ilişkiye girmemiş,ellettirmemiş psikolojisi bozulmuş vs..bu kötünün en kötüsü bir durumdur ancak..bende ne sezeryan hikayeleri biliyorum çoook sıkıntı çekilen ama yazmadım buraya öyle düşünenler var diye..zikretmedim korkumak istemedim..benim söylediğim en basitleriydi...neyse bebeğini almışsın kucağına kavuşmuşsun en güzel hediyeyi almışsın...önemli olan burası..daha fazla münakaşa haline getirmeyelim..herkes gönlündeki doğumu yapsın..öncesinde sonrasında kimse sıkıntı çekmesin inşallah..Allah herkese hayırlı doğumlar versin

rehavet normal doğumu kötüleyenlere kızmana gerek yok

sakin olllll sakin

burda normalmi sezeryanmı demişler

sen sezeryanı şöyle kötü diyorsan, bende normale kötü diyebilirimki çok kötü çok ta berbat
sana inanacak değilim sana görede cümlelerimi seçecek değilim
ben böyle diyorum diye zaten herkes koşa koşa sezeryana girmez
cevremde birebir gördüğüm örneklere göre konuşurumki buda seni ilgilendirmez

normal doğummuş buyur çok güzelse yap sana karışan yok zaten

Son düzenleyen: Moderatör:
ben epidural sezeryan yapıcam ve en iyisi bence bu,

o korkunç sancılarla kendimi ve bebeğimi riske atmak ve strese sokmak istemiyorum,
vajinamın genişlemesini ve makatıma kadar kesilmesini istemiyorum ,
bu benim tercihim ve bence normal doğum korkunç bişey buda benim fikrim kimse karışamaz.

normal doğum çok sağlıklı olsaydı zaten tüp bebekleri hep normal yolla doğurturlardı.
dikiş acısı diyorsanız ben karnımda dikiş olmasını ,popoma kadar kesilmeye tercih ederim

arkadaşlar burda sadece önerilerinizi konu alıyoruz
gereksiz tartışmalara girmeyelim
düsünce farklılıkları olabilir
kimse kimseyi ikna etmek zorunda değil
aksi durumda konu tartışmaya giderse ceza alırsınız
lütfen konuyu daha fazla uzatmadan
kaldığımız yerden devam edelim
a.s.

Son düzenleyen: Moderatör:
rehavet daha önce mesajına karşılık sadece iyi dileklerimi yazıp münakaşaya girmek istemediğimi belirttiğim halde bişeyler yazdın yine.şimdide ortamı yaratıp kendin diyorsun münakasa haline getirmeyelim diye....
sancıyı tabiiki herkes bilir.ama yaşada gör bakalım burada anlattığın kadar basitmiymiş herşey.bi normal doğum diye tutturdun herkesi birbirine düşürdün.sen ısrarla aynı şeyleri yaza yaza bu duruma geldi ortam.sen yap doğumunu normal bir şekilde.zaten ben dedim diyede sezeryan yapacak halin yok.sancı nedir bilmeyip normal doğum normal doğum diye ısrar etmen yazmışım buna kızdığını söylemişsin.e kızacak birşey yokki.doğruyu söylemişim.sadece doğruyu söylediğim için kızmışsın.sonuçta sancı çekileceğini biliyorsun fakat sancı nasıl bilmiyorsun.isterse doktorun sancıyı en ince ayrıntısına kadar anlatsoın yine bilemezsin.yani sen ne dersen boş...doğum yapmayan birinin doğum tavsiyeleri geçersizdir benim için.size hayırlı doğumlar.

günlerdir yazılarınızı okuyorum
bu konularda fobisi olan bir kişi olarak sezeryan doğumu daha sağlıklı buluyorum
çünkü
gözlemlediğim kadarıyla anne de bebek kadar rahat ediyor
yani annenin psikolojiside iyi olmalı ki bebeğine adpte olabilsin
benim normal doğumdan anladığım dikişsiz,kesiksiz yuapılan doğumdur
ki
iş kesilmeye kaldıysa
cinsel hayatıda tehlikeye atmamak için
en hassas bölgemi defrome etmem..

bebek için bebek için yazmış bazı arkadaşlar..
bebek için ameliyat oluyorsunuz resmen..bu annelik değilde nedir...
yapmayın allah aşkına..

ayerba farkındaysan bende sana iyi dileklerimi yazdım...neden benim yazmamla buralara geldi ben onu anlamıyorum...evet söylüyorum hakkınız yok normal yapmayı düşünen birine çekte gör bakalım nasıl oluyormuş demeye..sonrada dedim zaten herkes kendisini neye hazır hissediyorsa o doğumu yapsın diye..bazıları seviyeyi iyice düşürdü o ayrı mesele...benim burda söylediğim heryerde normalin daha sağlıklı olduğu bilgler duyduğum okuduğum doğrultusundaydı..kimse kimseye zorla sezeryan yada normal yaptıramaz kim neyi istiyorsa onu yapar...amacım seninle münakaşaya girmek değildi.değilde zaten..ama bana cevap vererek başlatan sensin canım..ben okları sana da çevirmedim..sen zellikle üstüne alıdın ve direk bana konuştun.neyse bebğinle mutluluklar dilerim kim neyi istiyorsa onu yapsın..umarın herkes içinde kolay geçer..kimse sıkıntı çekmez daha ne diyeyim..bundan önceki mesajımda da aynışeyleri söyledim...elimden geldiğince seviyeyi korumaya çalıştım..neyse uzar gider bu...

arkadaşlar epidural sezeryan yaptım ve gene hamile kalsam gene epidural sezeryan yaparım neden derseniz normal doğumda da dikiş oluyor ve ben bebeğimi eğer normal doğursaydım ki doğuramazdım iri bir bebekti bebeğimin hayatı tehlikeye girecekti bunun dışında benim vajinamda yırtıklar oluşacaktı ilerleyen zamanlarda rahim sarkması idrar torbasında sarkma gibi problemler yaşayabilecektim. Ayrıca epizyotomi kesisi yüzünden rahat rahat oturup kalkamayacak belki cinsellikten soğuyacaktım ve eşimden uzaklaşacaktım belki o kesi yüzünden eve geldiğimin 2. günü evi süpüremeyecektim. Ben dediğim gibi epidural sezeryan yaptım ve yanımda kimse kalmadı sadece eşim vardı ama bebeğimle sadece ben ilgilendim ben yatırdım ben yedirdim yemek masamızı ben kurdum kayınvaldem geldi yemeklerimi yaptı gitti evimide ben temizledim yatağımıda ben topladım çocuğumun çamaşırlarınıda ben yıkadım belki normal doğum yapsaydım astım hastası olduğumdan ciğerlerim zarar görecekti dikişler yüzünden bebeği kucağıma alıp yatırırken canım çok acıyacaktı ben iyiki sezeryan yapmışım diyorum ayrıca çokda zevkliydi muhabbet ede ede ameliyat oldum:)

herkese slm.bende ilk bebğimi epidural sezaryanla yaptım ve cok memnun kaldım ne yataga yattım nede bi sorun yasadım.doktorum ıslık cala cala benle muhabbet ede ede bebeğim dünyaya geldi.hele bebeğimin ilk cıkısında burnuma dayamadılar mı işte o duyguyu hiç bir zaman unutmam.başlarda normal doğum olur diye düşünüyordum ama son aya girdiğimde dedim ben bu agrılara dayanamıyosam doğuma hiç dayanamam.son kontrolüme gittiğimde doktoruma tam diyecektim sezaryan istiyorum korkuyorum diye kendisi bana normal doğumu cok zor yapacağımı sezaryanı tercih etmem gerektiğini söyledi.körün istediği bi göz allah verdi iki göz:))))neyse ben doğum seklimden ve sonrasından da cok memnun kaldım.ama normal doğum yapanlara bakıyorumda kendilerinden bezmişler gibi bebeklerini yüzlerine bile bakmıyorlar.ben böyle bi sorun hiç yasamadım.normal en güzeli tabi acı yasadım diyende var yumurta gibi hemen yumurtladım hiç bişey anlmadım diyende.su anda 10 haftalık ikinciye hamileyim.allah doğum yapacak herkesin yardımcısı olur inşallah.sevgiyle kalınn

Valla bravo, normal doğum yapma niyeti olan kadınların da gözünü korkutup kafasını karıştırmayı çok iyi başarmış bazı arkadaşlar. Herkes kendisi acı çekmemek için sezeryanı tercih edebilir, bu tercih meselesidir. Ama başkalarını korkutmaya kimsenin hakkı yok.
Bilime güvenin biraz. Hiçbir bilimsel kaynak sezeryanın daha sağlıklı olduğunu söylemiyor. Ben kenid adıma; kendim acı çekmemek için bebeğim açısından daha az sağlıklı bir yolu tercih edemem. Kaldı ki acı ve mutluluğu bir kefey koyun ca mutluluk ağır basıyor benim için normal doğumda. Zorunluluk durumu ayrı tabi. Zorunluluk halinde bilim de sezeryan diyor.
Ama nedense sadece bizim ülkemizde bu zorunluluk hallerinin oranı %80e dayandı. Doktorlar kasap olmuş, biz de kuzu gibi önlerine yatıyoruz. Neden uğraşsın ki normal doğuma uğraşak 4-5 saat; alacak 500 YTL; sezeryanda uğraşacak yarım saat alacak 1500 YTL. Yalan mı? Bu ticaret haline dönüşmüş saçmalığa ne zaman bir son verilecek? Çok üzülüyorum.

arkadasa tamamen katiliyorum daha oncede yazdim..gelismis ulkelerde anne ve bebek sagligi yolundaysa asla sezeryan diye bisey olamaz...mumkun deil yani gidip aci cekemem dayanamam beni sezeryana alin demek..
normal dogumdan korkmuyorum asla... burada doktorlar anneyi spora yolluyorlar nefes egzersizi yaptiriyorlar,yuzmeye gonderiyorlar normal dogumu kolaylastircak herseyi yaptiriyorlar.
ama tr de bu is ticarete donusmus cok cok cok yazik...
hepinize saglikli dogumlar kavgasiz paylasimlar!

BİZ SUSALIM İŞİN EHLİ DOKTORLARIMIZ KONUŞSUN. İlk yazı genel bir tavsiye, ikinci yazı bir doktorun itirafi, üçüncü yazı da bilimsel olarak sezaryenin ne zaman gerektiğini ortaya koyan bir yazı.

Tam da bu noktada bir kafa karışıklığı söz konusu… Normal doğum mu? Yoksa sezaryen mi? Gebeliğinin son haftalarına gelmiş anne adayının en kararsız kaldığı konu bu şimdilerde… İsteğe bağlı, tıbbi gereklilik saptanmamış, bebeğin burcunu ayarlamak için planlanan sezaryenler ülkemizde günbegün artmakta…Problemsiz geçmiş bir gebelik döneminin ardından, bebek ve gebe açısından doktor tarafından bulunan bir gereklilik yok ise NORMAL DOĞUM !!! tercih edilmelidir. Lütfen kendinize, vücudunuza, bebeğinize ve doğal seyire güvenin..Haydi biraz cesaret ;)

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Evrim AKSOY'un kendi sitesinden
ALINTIDIR:::

'Sezaryen Türk hekimlerin zaafı'

Normal bir doğumu doktorun birkaç saat takip etmesi gerekirken sezaryen yarım saatte sonuçlanıyor. Dolayısıyla biz de çok fazla ısrar etmeyip 'gel seni sezaryen yapalım' diyoruz. Doğumu takip edip gece yarısı uyanmak yerine 'gel cuma günü saat 10.00'da doğumu yapalım' diyoruz. Bizlerin yani hekimlerin zaafı devreye giriyor. Sezaryen yapmak Türk hekimlerinin kolayına gidiyor

Eurofertil Üreme Sağlığı Merkezi Medikal Direktörü Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Hakan Özörnek Türk kadınlarının sezaryene eğilimlerinin doktorlardan kaynaklandığını açıkladı. Dr. Özörnek anne adayının doğum korkusunu yenmesinde doktorun büyük desteği olabileceğini anlattı...

* Sizce doğum yöntemine doktor mu hasta mı karar vermeli? İkisi birden karar vermeli.

Ben ihtisasımı Almanya'da yaptım. Bir gereksinim olmadığı takdirde sezaryenden kaçılması gerektiğini savunuruz. Ancak Türkiye'de hastanın isteklerine çok önem veriliyor. Türk kadınlarının doğum acısına katlanmak istememesi sezaryen oranlarını artırıyor.

* Türk doktorları süslü paketler içinde sezaryeni öneriyor...

Sezaryen doktor açısından kolay hasta açısından zor bir operasyondur. Bizlerin yani hekimlerin de zaafı devreye giriyor. Sezaryen yapmak Türk hekimlerinin kolayına gidiyor. Normal bir doğumu doktorun birkaç saat takip etmesi gerekirken sezaryen yarım saatte sonuçlanıyor. Dolayısıyla biz de çok fazla ısrar etmeyip 'gel seni sezaryen yapalım' diyoruz. Doğumu takip edip gece yarısı uyanmak yerine 'gel cuma günü saat 10.00'da doğumu yapalım' diyoruz.

* Türk kadınları kendileri için zor olduğu halde neden sezaryene yöneliyor bizler ağrıdan daha mı çok korkuyoruz?

Bütün dünya kadınları doğum ağrısından çekinir. Ama korkularını doktorlarıyla konuşarak yenebilir sezaryen dışında çözüm yolu bulabilirler. Bence bu korkuyu epidural anestezi ile en aza indirebilirler. Türkiye'de eskiye oranla daha sık yapılmasına karşın epidural uygulama hâlâ yeterince yaygın değil. Oysa son derece avantajlı; hem ağrı duyulmasını engelliyor hem de normal doğum yapılmasını sağlıyor. Üstelik bir problem çıkarsa aynı şekilde sezaryene geçiş yapılabiliyor.

* Doğumu mutlaka doktor mu yaptırmalı ebelerin yaptırması sağlıklı mı?

Ebe de yaptırabilir. Doğumun yüzde 95'i zaten ebe gözetiminde geçer. Yalnızca yüzde 5'lik bir grubun doktora ihtiyacı olur. Gebelik iyi takip edilirse o yüzde 5'in durumu önceden belirlenir.

* Yaş ilerledikçe doğum zorlaşır mı?

Evet zorlaşır. Yaş ilerledikçe doğuma yönelik tüm riskler artar. Sakatlık erken doğum düşük gibi riskler çoğalır. Zaten yaşın ileri olması da sezaryen etkenlerinden bir tanesidir. 37-38 yaşın üzerindeki doğumlarda sezaryenin tercih edilmesi esas sebeplerden bir tanesidir.

* Kimler daha kolay doğum yapar?

Gençler ve anatomik yapıları uygun olanlar daha rahat doğum yapar. Leğen kemik yapısı uygun olan kadınlar daha kolay doğum yapar. Bununla birlikte daha önce doğum yapmış olanların da doğumu kolay geçer. Türkiye'de bir kere sezaryen olmuşsanız mutlaka sezaryen yapıyorlar. Almanya'da böyle bir şey yoktur. İlki sezaryen olsa bile sonraki doğum normal olabilir.

* Doğum sonrası depresyonun doğum yöntemiyle bir ilişkisi var mı?

Doğum sonrası depresyon nadir görülür ve doğum yöntemiyle çok ilişkili değildir. Araştırmalar sezaryen olan kadınlarda doğum sonrası depresyon oranının daha fazla olduğunu doğruluyor. Ancak sezaryen bunun için tek neden olamaz. Kesilen yerde çizgi halinde iz kalıyor

* Doğumu mutlaka gebeliği izleyen doktor mu yaptırmalı?

En ideali gebeliğin seyrini izleyen doktorun doğumu da yaptırmasıdır. Anne adayının gebelik takiplerini düzenli olarak yaptırması doğum açısından çok önemlidir. Türkiye'de en büyük sorunlardan biri de kadınların ilk kez karşılaştıkları ve onların durumunu hiç takip etmemiş doktora doğum yaptırmalarıdır. Oysa bu kadar özel bir durumun güven duyulan doktor gözetiminde yapılması gerekir.

* Sezaryenden sonra kadında mutlaka operasyon izi kalıyor mu?

Kesilen yerde en azından bir çizgi halinde iz kalır. Türkiye'de ameliyat yerini 'lazer' adı verilen deri içi yöntemle dikmek mümkün. Bu dikiş bikini bölgesinde yapıldığı için estetik bir sorun oluşturmuyor.

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Hakan ÖZÖRNEK ile yapılan söyleşiden ALINTIDIR...

Türkiye’de kırsal kesimde % 10’lar da olan sezeryan oranı kentlerde % 25-30 lara kadar yükselir. Bunda kentlerde hasta istekleri ve doktor yönlendirmeleri de rol oynar.
Önce şunu vurgulamak gerekir. Anne ve bebek sağlığı açısından iki doğum şekli de aynıdır. Doğru uygulamalar yapıldığında hiç risk yoktur. Halk arasında yapılan spekülasyonların ( karın kalıyor, için temizlenmiyor, vajina genişliyor, yarım insan oluyorsun v.s.) hiç bir yeri yoktur. Günümüzde doğum şekli konusunda verilecek kararda hasta ve eşinin fikri de alınmaktadır. Tıbbi zorunluluklar dışında kimseyi zorla sezeryana yönlendiremezsiniz. Istemeyen bir kadını zorla normal doğurtamazsınız.
Dilerseniz hangi durumlarda sezeryan gerekir onları bir sayalım:
1- Hastanın petuis dediğimiz leğen kemiği çok dar ve bebeğin geçişi için uygunsuzsa ( herhangi bir dönemde yapılacak vajinal muayene bunun anlaşılmasını sağlar)
2- Bebeğin kafa çapı peluisden geçmesine engel olacak kadar büyük ya da bebek iriyse (400gr.) Bu durumda doğuma 2 hafta kala USG ile tespit edilir.
3- Bebek makat veya transvers pozisyonla presente olmuşsa, yani bebek anne karnında ters ya da yan duruyorsa. Bu da USG ile anlaşılır.
4- Bebek doğum eylemini kaldırmayacak kadar zayıf, güçsüzse ya da etrafındaki su miktarı azalmışsa
5- Annenin ıkınmasının sakıncalı olduğu durumlarda (kalp hastalığı, beyinde mevrizma, genital bölgede varisler condylom v.b. kitleler),
6- Annenin daha önceden rahimden geçirdiği operasyonlar varsa(sezeryan, myomektomi, düzeltme op. ları)
7- Plesanta (bebeğin eşi ) doğum kanalını kapatıyorsa (USG ile anlaşılır )
8- Annenin bir an önce doğurtulması gereken durumlarda ( Hipertansiyon, Oligahidronnios, Preeklamps, Diabet v.b.) cevix (rahim ağzı) kapalı ve ----- ise.

Bu durumlarda biri olan , daha önce sezeryan geçirilmesi halinde hasta normal doğum yapabilir. Sezeryan peluis darlığına bağlı olmamışsa ve yeni gebelikde de herhangi bir sorun yoksa, hastanın sancıları başlamışsa, normal doğum hekim kontrolünde ve bir hastane de yaptırılabilir. Risk sadece % 1’dir. Ama eski sezeryanlı hastaya suni sancı uygulanmaz.
Yukarıda sayılan durumlar yoksa hastanın normal doğum yapması beklenir. Hiçbir risk oluşmadan 38 haftaya kadar doğumun başlaması beklenir. Aksi durumda son 1 hafta da hekim kontrolünde günaşırı takiplerle geçirilir. 40 hafta tamamlanmasına rağmen eylem başlamazsa hasta ve eşine bilgi verilir. 1 hafta daha beklenirse bebeği kaybetme riskinin % 0.5-1 olduğu, 2 haftada riskin %5 olacağı 3 haftada ise % 10-15’e çıkacağı söylenir. Hasta bu riskleri göze alırsa beklemeye devam edilir. Aksi takdirde ise rahim ağzını yumuşatıcı ve olgunlaştırıcı ilaçlar uygulanarak ya da uygunsa direkt indüksiyon ( suni sancı ) başlanarak doğum yaptırılır. Bu yöntem de normal doğum şansı % 70-80’dir.
Normal doğum eylemi başlasa bile doğumun olacağı garanti değildir. % 10- 15 olasılıkla çeşitli nedenlerle (rahim açılmaması, bebeğin sıkıntıya girmesi v.s.) sezeryan gerekebilir. Hasta o zaman boşu boşuna bu sancıları niye çektim diye düşünse de doğru olan budur.

Kadın Hastalıkları Ve Doğum Uzmanı Dr. Tamer Sözen'in Hastanesinin sitesinden ALINTIDIR....

rehavetcim bende senin gibi normal doğumcuyum canım çünkü allahın kurduğu düzen sistem bu buna keyfi müdahele banada yanlış geliyor.anne içinde bebek içinde en sağlıklı doğumun bu olduğunu biliyoruz bu nedenle amerika ve ingiltere gibi gelişmiş ülkelerde sezeyan yasak.annenin vücudu normal doğumla temizleniyor bebek ise doğum kanalından geçerek bağışıklığı güçleniyor akciğerleri dışarı hazır çıkıyor çekilen sancılar bebeğin akciğerlerini hazırlıyor sezeyanla doğanlarınki ise şok oluyor bu nedenle sezeryanlı doğan bebekler hastalıkdan kurtulamıyor.normal doğum yaparken vücutta salgılanan bir hormanla süt üretmeye başlıyor ve be nedenle bebeğinizi doyurmak için günlerce beklemiyorsunuz.ama rehavetcim sezeryanı kafaya koyan birine normal doğumla ilgili kitaplar bile okusan kar etmez bunu normal doğum yapan biri anlar anca.ben normal doğum yapan biri olarak günlerce sancı çekeceğimi bilsem yinede normal doğururdum.çünkü bebeğimde sonradan bir problem oldu ve ameliyat olcak ve doktorlar bana normal doğmuş olmasaydı bu operasyonu kaldıramazdı siz normal doğum yaparak bebeğinize en büyük iyiliği yapmışsınız dedi.

Burası doğum yapmamış arkadaşları bilgilendirme alnından çok gözlerini korkutma alnına dönmüş. Anne adaylarına bu şekilde yardımcı olmamızın imkanı yok. Yaptığınızla ancak hem sezeryan hem de normal doğum için anne adaylarının gözünü korkutuyorsunuz. Evet her hamile bir şekilde doğurur. Sezeryanla doğurup sağlıkla kucağına yavrusunu alan için o en sağlıklısıdır. Normal doğum yapan için de o en sağlıklısı. Sonuçta amaç sancı çekmemek yada hemen ayağa kalmak değil bebeişimizi kucağımıza almaktır.
Çok uzun sancılarla kucağına bebeğine alanları da, sezeryan sonrası sıkıntı çekenleri de, çok kolay normal yolla doğum yapmışları da, sezeryandan sonra hiç sıkıntı çekmeyenleri de gördüm. Her insanın bünyesi farklı. Önemli olan çoğu arkadaşımın da dediği gibi insanın hem bünyesinin hemde ruhunun neye hazır olduğu. ama en önemlisi bebeğinizin kucağınızda olması.
Biz soru soran arkadaşlara sadece fikir verelim. Kendi aramızdaki tartışmaların kimseye faydası yok. Her iki doğum şekli içinde kötü hikayeleri belirttsek de ayrıntılara girmeyelim. Anne adaylarını doğumdan soğutmaktan başka işe yaramaz.
Ben normal doğum yapmış biriyim, sorun yaşamadı bu sebeple en sağlıklısı bana göre bu. Ama benim sancılarıma bire bir şahit olan en yakın arkadaşım sağlık problemleri nedeniyle sezeryan oldu. ona göre de en sağlıklısı o.
Lütfen buranın bilgilendirme alanı olduğunu tartışmaların yeri olmadığını unutmayalım.

arkadaşlar bir kere normal doğum değil dünya sağlık örgütüne göre sezeryan da vajinal doğum da normal bir doğum yöntemi. bebeğe ve anneye göre farklılık gösteriyor sadece çatınızda bebekte ya da fiziksel olarak başka bir sorun yoksa doğrusu vajinal doğum. ama çatıda darlık varsa bebek çok büyük ya da küçükse erken geliyorsa ters geliyorsa ya da başka bir sorun varsa anne de yada bebekte o zaman normal doğum şekli o anne için sezeryan. ancak herşey yolundaysa o zaman anne için normal doğum şekli vajinal doğummuş. bazıları için sezeryan sonrası çok zor geçebilirken bazıları için 1 günde ayağa kalkılabilen birşey. ya da bazıları için vajinal doğum sonrası çok kolayken bazı anneler haftalarca kımıldayamıyorlar. yani bu karar bence doktorlar tarafından verilmeli doktor vajinal doğum için hiç bir sorun yok diyorsa narkoz almak saçma.

normal doğumu bebeğim için diyorsunuz madem öyle
bende bebeğim benim gibi strese girmesin diye canı benim kadar yanmasın diye ameliyat oluyorum o zaman ben en fedakar anneyim,normal doğumda bebeğinde canı anne kadar yanar ve anne kadar strese girer bunu istediğiniz doktora sorun.
bende bebeğim bunu yaşamasın diye sezeryan olacağım o zaman ben bebeğim için narkoz alıp ameliyat olmuş olacağım demekki ben süper bir anneyim sizin gibi kendi sağlığımı düşünüp bebeğimi feda etmiyorum bumudur yani.

ben bunu yazsam herkes bana saldırır ,

ama bazı arkadaşlar resmen sezeryanı tercih eden annelere kendinizi düşünüyorsunuz demiş ,bu kadarda haddinizi aşmayın bence ,
ayıp

bitanesi de seviyeden bahsetmiş ama kendi seviyesi yerlerde haberi yok.

bende epidural sezeryanı tercih edicem sanırım,

çevremde şuan 1sene içinde 3tane doğum yapmış olan akraba ve arkadaşım var,
2si normal 1i sezeryan yaptı ve normaller sürekli sorun yaşadılar 15güne yakın ama sezeryan olan arkadaşım oldukça rahattı.3.gün yataktan kalkmıştı.

sebeplerim nedenlerim beni ilgilendirir,tabi ben doğum yapmadım daha önce buraya da yapan arkadaşları dinlemeye girdim ama konu bambaşka bir yere gitmiş

burada konuyu oldukça saptırmışsınız bence herkes tecrübesini anlatsa bize daha yardımcı olunabilirdi,

nedense 1 arkadaşımız sezeryan isteyen arkadaşlara savaş açmış,bence burayı mahhalle meydanına çevirmese iyi olurmuş

arkadaşlar doğumlarınızı anlatın lütfen biz bunu merak ediyoruz

Son düzenleme:
6 ay önce epidural sezeryan oldum. Oldukça memnun kaldım.. 4 saat sonra ayağa kalktım. O gece hastanede kaldım bütün gece hastane kolidorlarında yürüyüş yaptım ertesi sabah çıktım evime geldim. Allah'a şükür hiçbir zorluk çekmedim sadece ilk 2-3 gün yatıp kalkmak zor oldu biraz ve de gülerken zorluk çektim şöyle bi içten kahkaha atmayı korkuyodum nedense psikolojik belki de dikişlerime bişey olcak sanıyodum :=)) .. Kolay bir doğum oldu benim ve bebeğim için. Ayrıca bebeğimi de ilk ben gördüm.. Allah herkese böyle doğumlar nasib etsin normal veya sezeryan olsun ama kolay olsun işte a.s.

Son düzenleme:
Bu arada çıplak ayakla yerde basıyorum, soğukta yiyip içiyorum, ağırda kaldırıyorum Allah'a şükür dikişlerimde herhangibir sızlama, ağrı vs yok :nazar: bünye meselesi bu bence kaydirigubbakcemile3 Ayrıca dikiş yerim bile belli değil silik bi pembe çizgi var orda ayağa kalkınca çok hafif bi kabarıklık oluyo ama zamanla geçiyomuş kaydirigubbakcemile4

Önce şunu vurgulamak gerekir. Anne ve bebek sağlığı açısından iki doğum şekli de aynıdır. Doğru uygulamalar yapıldığında hiç risk yoktur. Halk arasında yapılan spekülasyonların ( karın kalıyor, için temizlenmiyor, vajina genişliyor, yarım insan oluyorsun v.s.) hiç bir yeri yoktur.

Back