• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Normal doğummu sezeryan mı

• Konu Sahibi Konu Sahibi YELDA83
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
bende en son sezeryana karar verdim . Bana daha garanti ve bebek için stresi olmayan bir doğum çeşidi gibi geliyor . Normal doğurmama hiçbir engel yok ama kesik ve dikişin bizim en hassas yerimizde olması beni ürkütüyor . 1.si cinsel yaşamın çok geç olacağından eminim her ilişkide o dikiş aklıma gelecek ve strese giricem . 2.si çoğu arkadaşım dünyanın sancısını çekip normal doğuumun bütün acılarını çekip en sonunda sezeryana alındılar ve çektikleriyle kaldılar .
Etrafımda sezeryan olupda zorlanan kimseye rastlamadım bünye meselesi diye düşünüyorum .
Epidurale gelince doktor bana onun içinde cesaret gerektiğini söledi . Ameliyat ortamı sizin hiç bilmediğiniz, çok stresli bir ortam olduğunu söledi . Panik atak geçirenler çok oluyomuş . Benim kararım genel anesteziyle sezeryan.
Bakalım herkes için hayırlısı

sevgili mugumugucum...bende seninle aynı fikirdeyim.doktorlada biran bu konuyu konuşup kafamı rahatlatmak istiyorum.aslında normal doğumu yaşamak isterdim bebeğimi doğar doğmaz ilk ben görmek isterdim ama hiç hazır değilim...düşündükçe fena oluyorum..zaten 2 seneden fazla oldu evleneli....çocuk yapmayı hep erteliyordum...ama nereye kadar...heriki doğumuda internetten seyrettim..sezeryan gerçekten çok zor bir ameliyat..kat kat kesiyolar.ama o an baygın olacak olmak beni rahatlatıyor.bilmiyorum hepimizin kolay doğumları olur inşallah.

canım iyi diyorsun hoş diyorsun da istersen doğum yaptıktan sonra tekrar konuşalım bu konuyu...
ben sadece kendi şahsıma söyledim zaten.dediğim gibi herkesin ağrı eşiği farklı.benim canımı yakan şeyi sen belki hissetmezsin.bende doğumdan önce kesinlikle normal doğum diyordum.çünkü benim ablam bebeği ters olduğu için sezeryan oldu.çektiği eziyetleri gördüm.hep normal doğum istiyorum diyordum.hastanede 2 tane suni sancıyla beraber tam 15 saat hatsafhada sancı çektim.evde çektiğim sancıları sayarsak 20 saati geçti.o kadar sancıya rağmen açılma sadece 4cm olduğu için ve bebeğin hayatı riske girdiği için sezeryana alındım.tabiki sezeryan meraklısı değilim.ama şimdi normal doğum yaptıran doktorlara ek ücret ödendiği için noldu doktorlar para uğruna insanların hayatlarını tehlikeye attılar.daha yeni tvde gösterdi 19 yaşındaki kadının doğumunu nasıl yaptırdıklarını.para kazancaz diye normal doğuma zorlamışlar.sonuç,vahşet...
allah herkesin hakkında hayırlısı ne ise onu versin..kimseyi o yolda bırakmasın,doğum yapacakların yardımcısı olsun..
bu arada ben sancılarım iyice şiddetlenince anladım ki,bu zamana kadar ne desek boş.insan yaşamayınca anlayamaz kesinlikle nasıl birşey olduğunu...
ALLAH HAYIRLI DOĞUMLAR NASİP ETSİN...

ben bir sorun olmadığıı sürece sezeryana karşıyım,karşıyım ,karşıyım....ama sorun olursa elbette alırlar hala normal diye ısrar etmem...benim tepkim daha doğum için bir risk yokken annenin sadece kendini düşünüp,sancı çekmeyeyim diye sezeryan istemesi..hiç doğru bulmuyorum...tv deki olayı bilmiyorum ama eğer her doğum öyle olsaydı şimdiye kimse kalmazdı ölmekten...Allah korusun tabiki..başından beri dua ediyorum..normal doğum olsun kolay olsun diye...ama ciddi sorun varsa ısrar etmem normal diye..ama türkiyenin sezeryana düşkünlüğü gerçekten moralimi bozuyor..bakanlıkta önlemleri aldı gerçi bence iyide yaptı..eğer bir doktor doğumlarının %60 ını sezeryan yaptıryorsa o normal doğum yaptırmayı bilmiyor demektir ve kurs alacaktır dedi...ümidim türkiyenin bu konuda bilinçlenip ilerde yabancı ülkeler gibi sezeryan oranının %80 den %17 ye düşmesi...farka bakın yaa şaka gibi...

bence sezeryanın zararları ilerleyen yaşlarda ortaya çıkacak..malum bu senelrde meşhur oldu bu kadar..önce tercih edilmezdi.tercih bir yana sadece zorunlu hallerde yapılırdı...bunun kokusuda çıkar ama yıllar alabilir...

normal doğumunda zararı yokmu mesela bebek gelmeyince vakum gerekiyor oda bir çok bebeğin özürlü olmasına neden oluyor. Ben ilerde sırf bu riski almamak için sezeryan olurum. Sezeryan kolay veya korku nedeniyle tercih ediliyor deniliyor ama normal doğumdan daha çok insanın canı yanıyordur operasyon sonrası.

Son düzenleme:
Bence herkes aklına ne yatıyosa , ne içine sinecekse ve ruhsal olarak hangisine hazırsa o doğumu yapsın . Herkese göre değişen bişey çünkü . Sonuçta her türlü doğumun sonu çok çok güzel bütün acılara değer .

zeyhatcım vakum eskiden yapılıyordu.şimdi zaten en ufak bir sıkıntı olsa sezeryana alınıyor..kimse vakum yapmıyor artık...zararı görüldükten sonra bırakıldı..hala yapan yer varsa bilemem ama ben son yıllarda hiç duymadım çevremde..

ben sezaryen ile ikiz bebeklerimi dünyaya getirdim...acil bir doğumdu,aktif sancılanma başlamıştı ve 90 saniyede bir sancım geliyordu- o kadar sık ve şiddetli yani-yaklaşık bir buçuk saat kadar sancı çektim ve ameliyata alındım...normal doğum yapmadım ama şunu belirtmeliyim ki-sezaryen ameliyatı sonrası çekilen 1 haftalık zahmeti ,4-5 saatlik doğum sancısına tercih ederim...bana kalırsa normal doğumu savunan arkadaşlar önce bir deneyim yaşasınlar daha sonra görüşlerini belirtsinler...ancak o zaman doğru karar verebilirler kanısındayım...

.................................

Son düzenleme:
zeyhatcım vakum eskiden yapılıyordu.şimdi zaten en ufak bir sıkıntı olsa sezeryana alınıyor..kimse vakum yapmıyor artık...zararı görüldükten sonra bırakıldı..hala yapan yer varsa bilemem ama ben son yıllarda hiç duymadım çevremde..

yaklaşık 3ay önce benim arkadaşım doğum yaptı.bebeği çok kiloluda değildi.3200gibi bişeydi.ve doğurtamadıkları için vakumla çektiler.çocuk için çok zararlı.beyin damarlı çatlayabilir ve kalıcı hasar bırakabilir.anneninde psikolojisi bozulabilir.düşün bi çektiği eziyeti.istersen hastane adı bile verebilirim.(ankara keçiören araştırma hastanesi)süper bi hastane ama olaya bak.
normal doğum yapmak o kadar zor ki(ben sadece doğum anını yaşamadım.bütün eziyetlerini çektim doğumun) aklım olsa en baştan sezeryan kararı verirdim.bir akrabamız tam 3 gün hastanede yattı normal doğuma zorlandı.inanılır gibi değil.sonuçta doğurdu ama insanın canından can gidiyor.hala rüyalarına giriyormuş.benimde giriyor rüyalarıma 6ay olmasına rağmen.belki normali normal doğum ama çoğu insanın gerçekten psikolojisinin bozulduğuna eminim.ilk mesajımda bahsettiğim korktuğu halde normal doğum yapan tanıdığım eşiyle 93gün ilişkiye giremedi.çünkü hastanede o kadar kötü şeyler yaşıyorsunki alt tarafa dokunulmasın istiyorsun.ben çoğu şeyi buraya yazmak istememiştim konuyu açan arkadaşın gözü korkmasın diye.ama sen doğum sancısı nedir bilmediğin halde normal doğum normal doğum diye ısrar edince yazma gereği duydum.

YELDA83 canım sen bol bol dua et.allahım hayırlı doğumlar,kolay doğumlar nasip et de.bu tür şeyler yazıp seni tedirgin etmek istemezdim ama...
ayrıca gerçekten normal doğum yapmaya kendini hazır hissetmiyorsan doktorunla konuş bir an önce.çünkü doğumu gerçekleştiren en önemli faktör sensin.sen onların söylediği zaman ıkınamazsan allah korusun bebeğine ve kendine zarar verebilirsin.hayırlısı olsun inşallah.
tüm doğum yapacaklara hayırlı doğumlar.allah kurtarsın.

Bu akşam eşimle yarında doktorumla konuşmayı düşünüyorum.eşimle ilk aylarda konuşmaya kalkmıştım ama hiç ummadığım tepkiyi aldım.bu akşam yine konuşucam.sonuçta hertürlü acıyı çekecek olan benim.umarım herşey dilediğim gibi gelişir

yaklaşık 3ay önce benim arkadaşım doğum yaptı.bebeği çok kiloluda değildi.3200gibi bişeydi.ve doğurtamadıkları için vakumla çektiler.çocuk için çok zararlı.beyin damarlı çatlayabilir ve kalıcı hasar bırakabilir.anneninde psikolojisi bozulabilir.düşün bi çektiği eziyeti.istersen hastane adı bile verebilirim.(ankara keçiören araştırma hastanesi)süper bi hastane ama olaya bak.
normal doğum yapmak o kadar zor ki(ben sadece doğum anını yaşamadım.bütün eziyetlerini çektim doğumun) aklım olsa en baştan sezeryan kararı verirdim.bir akrabamız tam 3 gün hastanede yattı normal doğuma zorlandı.inanılır gibi değil.sonuçta doğurdu ama insanın canından can gidiyor.hala rüyalarına giriyormuş.benimde giriyor rüyalarıma 6ay olmasına rağmen.belki normali normal doğum ama çoğu insanın gerçekten psikolojisinin bozulduğuna eminim.ilk mesajımda bahsettiğim korktuğu halde normal doğum yapan tanıdığım eşiyle 93gün ilişkiye giremedi.çünkü hastanede o kadar kötü şeyler yaşıyorsunki alt tarafa dokunulmasın istiyorsun.ben çoğu şeyi buraya yazmak istememiştim konuyu açan arkadaşın gözü korkmasın diye.ama sen doğum sancısı nedir bilmediğin halde normal doğum normal doğum diye ısrar edince yazma gereği duydum.

YELDA83 canım sen bol bol dua et.allahım hayırlı doğumlar,kolay doğumlar nasip et de.bu tür şeyler yazıp seni tedirgin etmek istemezdim ama...
ayrıca gerçekten normal doğum yapmaya kendini hazır hissetmiyorsan doktorunla konuş bir an önce.çünkü doğumu gerçekleştiren en önemli faktör sensin.sen onların söylediği zaman ıkınamazsan allah korusun bebeğine ve kendine zarar verebilirsin.hayırlısı olsun inşallah.
tüm doğum yapacaklara hayırlı doğumlar.allah kurtarsın.

arkadaşım iyi hoşta sezeryanın hiçmi kötü tarafı yok..hem normalin sezeryanın acısını çekenler var elbet..yani öyle bir gösteriliyorki sanki normal doğum yapanlar ölüyor.kaç kişi gördüm çevremde çok ta kolay normal doğum yaptılar...herkese de tavsiye ediyorlar..ama çokta sezeryan gördüm doğum sonrası çok eziyet çektiler..yıllar geçti hala çekiyorlar..bünye meselesi kimde nasıl olacağı belli değil...yazdıklarımı anlamak istemiyorsunuz galiba bir sorun olursa diretmem ama tercihim normalden yana diyorum...ben sırf bu yüzden dr değiştirdim..çoğunu sezeryan yaptığı için tedirgin oldum..ne hakkı var ben normal isterken bahane uydurup sezeryan yapmya...bebek dönmemeiş olur kordon dolanmış olur eyvallah ısrar edecek değilim illa normal diye..ayrıca vakumu son5 yıldır hiç durmadım çevremde bir sürü doğum yapan olmasına rağmen..varsa da tek tükdür...öyle bişey yapacak olslar asla istemem vakumu...çok zararlı çünkü...başından beri dua ediyorum normal olsun,kolay doğum yapayım diye..kk da normal doğum hikayelerini okuduğumda o kadar seviniyorum ki...rabbim bir zorluk çıkarmasın inşallah istediğim gibi olur..ben psikolojimi o yönde hazırlıyorum..kolay olacak diyorum..böyle sağdan soldan duyduğum olumsuz şeyleri kulak ardı ediyorum..onları kafaya taka taka zaten zor olmuyormu doğumlar...CADIARZU
Allah herkese hayırlı doğumlar verdin inşallah..herkesin gönlüne göre...

3 ay önce normal doğum yaptım evet çok ama çok zordu yaşamayan bilemez canından can kopuyor insanın o acı tarif edilemez.ama ya doğum anı ya o andaki rahatlama mutluluk sezeryanda yaşanabilir mi hayır adı üstünde normal,bebeğin istediği zaman normal zamanında olması gereken bişi.eğer sağlık yönünden bir sakıncası yoksa baştan itibaren normal deniyor çatı muayenesi normalse bence normal doğurun.ben 2.sini düşünürsem normal düşünüyorum ama epidural bakalım güvenli biyerde epidural yapmak isterim
bu arada hemen ayağa kalkmak herkesin vucudu ile alakalı sezeryan olan kimi 1 hafta yatıyor kimi ertesi gün ayakta o sezeryanla normalle alakalı bişi değil bence senin vucudun dirençlidir kalkarsın ben doğum yaptım 2 saaat sonra eve geldim

Son düzenleyen: Moderatör:
3 ay önce normal doğum yaptım evet çok ama çok zordu yaşamayan bilemez canından can kopuyor insanın o acı tarif edilemez.ama ya doğum anı ya o andaki rahatlama mutluluk sezeryanda yaşanabilir mi hayır adı üstünde normal,bebeğin istediği zaman normal zamanında olması gereken bişi.eğer sağlık yönünden bir sakıncası yoksa baştan itibaren normal deniyor çatı muayenesi normalse bence normal doğurun.ben 2.sini düşünürsem normal düşünüyorum ama epidural bakalım güvenli biyerde epidural yapmak isterim
bu arada hemen ayağa kalkmak herkesin vucudu ile alakalı sezeryan olan kimi 1 hafta yatıyor kimi ertesi gün ayakta o sezeryanla normalle alakalı bişi değil bence senin vucudun dirençlidir kalkarsın ben doğum yaptım 2 saaat sonra eve geldim

[COLOR=e"Magenta"]tebrik ederim canım...illaki sancı acı çekilecek..pıt diye doğurmayı düşünen varsa komik olur zaten...ama bence en güzeli herşey uygunsa normal yapmak..bakalım benim çatım ne olacak...kimden duyduysam doğar doğmaz çektiğin sancı acı unutuluyor deniyor..en yakın arkadaşlarım hep normal doğum yaptılar,2.leride normal istiyorlar..o anın tarifi yok deniyor..yani ben sırf sancı acı çekeceğim diye sezeryana yatmayı düşünmem bile..anneyiz tabiki zorlukları olacak:CüvCüv: bizim komşumuzda geçenlerde öğlen doğuma gitti,bi baktık akşam üstü sülenmiş püslenmiş çocuk kucağında dimdik eve geliyor:1shok: herkesin bünyesi farklı işte..ama sanıyorumki sezeryandan sonra hemen ayağa kalktım diyenler normal yapsalardı koşarak eve gelirdi...benim yengelerimde öyleydi inşallah bende sorunsuz kolay yaparım....ben hayatıma bilinç altıma böyle güzel olanlarını işliyorum...şöyle zordu böyle sıkıntı çekti dikişi iyileşmedi diyenleri duymuyorum bile...mirmirmirmir[/COLOR]

Bu akşam eşimle yarında doktorumla konuşmayı düşünüyorum.eşimle ilk aylarda konuşmaya kalkmıştım ama hiç ummadığım tepkiyi aldım.bu akşam yine konuşucam.sonuçta hertürlü acıyı çekecek olan benim.umarım herşey dilediğim gibi gelişir
umarım herşey gönlünce olur canım.
hayırlı doğumlar...

arkadaşım iyi hoşta sezeryanın hiçmi kötü tarafı yok..hem normalin sezeryanın acısını çekenler var elbet..yani öyle bir gösteriliyorki sanki normal doğum yapanlar ölüyor.kaç kişi gördüm çevremde çok ta kolay normal doğum yaptılar...herkese de tavsiye ediyorlar..ama çokta sezeryan gördüm doğum sonrası çok eziyet çektiler..yıllar geçti hala çekiyorlar..bünye meselesi kimde nasıl olacağı belli değil...yazdıklarımı anlamak istemiyorsunuz galiba bir sorun olursa diretmem ama tercihim normalden yana diyorum...ben sırf bu yüzden dr değiştirdim..çoğunu sezeryan yaptığı için tedirgin oldum..ne hakkı var ben normal isterken bahane uydurup sezeryan yapmya...bebek dönmemeiş olur kordon dolanmış olur eyvallah ısrar edecek değilim illa normal diye..ayrıca vakumu son5 yıldır hiç durmadım çevremde bir sürü doğum yapan olmasına rağmen..varsa da tek tükdür...öyle bişey yapacak olslar asla istemem vakumu...çok zararlı çünkü...başından beri dua ediyorum normal olsun,kolay doğum yapayım diye..kk da normal doğum hikayelerini okuduğumda o kadar seviniyorum ki...rabbim bir zorluk çıkarmasın inşallah istediğim gibi olur..ben psikolojimi o yönde hazırlıyorum..kolay olacak diyorum..böyle sağdan soldan duyduğum olumsuz şeyleri kulak ardı ediyorum..onları kafaya taka taka zaten zor olmuyormu doğumlar...CADIARZU
Allah herkese hayırlı doğumlar verdin inşallah..herkesin gönlüne göre...
neyse güzel arkadaşım.yok normaldi,yok sezeryandı diye kimseyle münakaşaya girmem ben burda.herkes kendisini daha iyi bilir.Allaha şükür ben doğumumu yaptım kurtuldum.Allah sanada hayırlısıyla bebeğini kucağına almayı nasip etsin.
hayırlı doğumlar...

Valla bravo, normal doğum yapma niyeti olan kadınların da gözünü korkutup kafasını karıştırmayı çok iyi başarmış bazı arkadaşlar. Herkes kendisi acı çekmemek için sezeryanı tercih edebilir, bu tercih meselesidir. Ama başkalarını korkutmaya kimsenin hakkı yok.
Bilime güvenin biraz. Hiçbir bilimsel kaynak sezeryanın daha sağlıklı olduğunu söylemiyor. Ben kenid adıma; kendim acı çekmemek için bebeğim açısından daha az sağlıklı bir yolu tercih edemem. Kaldı ki acı ve mutluluğu bir kefey koyun ca mutluluk ağır basıyor benim için normal doğumda. Zorunluluk durumu ayrı tabi. Zorunluluk halinde bilim de sezeryan diyor.
Ama nedense sadece bizim ülkemizde bu zorunluluk hallerinin oranı %80e dayandı. Doktorlar kasap olmuş, biz de kuzu gibi önlerine yatıyoruz. Neden uğraşsın ki normal doğuma uğraşak 4-5 saat; alacak 500 YTL; sezeryanda uğraşacak yarım saat alacak 1500 YTL. Yalan mı? Bu ticaret haline dönüşmüş saçmalığa ne zaman bir son verilecek? Çok üzülüyorum.

Valla bravo, normal doğum yapma niyeti olan kadınların da gözünü korkutup kafasını karıştırmayı çok iyi başarmış bazı arkadaşlar. Herkes kendisi acı çekmemek için sezeryanı tercih edebilir, bu tercih meselesidir. Ama başkalarını korkutmaya kimsenin hakkı yok.
Bilime güvenin biraz. Hiçbir bilimsel kaynak sezeryanın daha sağlıklı olduğunu söylemiyor. Ben kenid adıma; kendim acı çekmemek için bebeğim açısından daha az sağlıklı bir yolu tercih edemem. Kaldı ki acı ve mutluluğu bir kefey koyun ca mutluluk ağır basıyor benim için normal doğumda. Zorunluluk durumu ayrı tabi. Zorunluluk halinde bilim de sezeryan diyor.
Ama nedense sadece bizim ülkemizde bu zorunluluk hallerinin oranı %80e dayandı. Doktorlar kasap olmuş, biz de kuzu gibi önlerine yatıyoruz. Neden uğraşsın ki normal doğuma uğraşak 4-5 saat; alacak 500 YTL; sezeryanda uğraşacak yarım saat alacak 1500 YTL. Yalan mı? Bu ticaret haline dönüşmüş saçmalığa ne zaman bir son verilecek? Çok üzülüyorum.
kaydirigubbakcemile5a.s.a.s.

sancı çekeceğimiz elbette biliyoruz...tarifi olmayan birşey olduğunu da...adet sancısı değil bu içinden çocuk çıkacak sonuçta...normal doğumu istemek için illa ki onun sancısını çekmek gerekmiyor..yaşamamışım bilmiyormuşum ya o yüzden diyorum...ama sezeryan çok iyi bişey olsaydı rabbim bunun normal yolunu göstermezdi bize...binlerce yıldır insanı hayvanı normal yolla yapıyor ki bir çok faydası var..sırf sancı çekeceğim diye bir kusur olmadığı sürece kendi isteğimle sezeryanı tercih etmem...kaldıki annelik fedakarlık değilmi zaten..bebek için daha sağlıklı olduğu her yerde yazar..bazı dr lar ticaretten dolayı lafı saptırır o ayrı...
tirkerbelle nin de dediği gibi doğumunuz ne kadar zor olursa olsun,normal doğumu düşünen annenin akılını bulandırmak onu korkutmak kimsenin hakkı değildir...bu olayda psikoloji çok önemli rol oynuyor..nasılki yıllarca ilk gecenin ne kadar zor olduğunu büyükler anlata anlata insanları korkutmuştur ve ülkemizde vajinusmus oranı bu yüzden yüksektir...buda aynı onun gibi...

ya arkadaşlar ben burda herkes sezeryan olsun diye bişey demiyorum farkındaysanız.hatta yazdığım mesajları takip ederseniz eskiden kadınların tarlada doğurduğunu,bizlerin çok nazlı olduğunu bile yazdım.benim demek istediğim sadece doğum eylemini gerçekleştiren kişinin kendisidir,doktorlar çekip almıyorlar sonuçta.sen hazır değilsen,çok korkuyorsan ıkınamazsan.hem kendi hayatını hem bebeğin hayatını riske atarsın.insan hazır olmalı bu duruma.zatan kimse ben dedim diye gidip sezeryan olmaz,yada başkaları dedi diye normal doğum yapmaz.şimdi sanki günah keçisi ben oldum.benim üstüme çok yüklendi birkaç arkadaş fakat sezeryan olunca şöyle oluyo,daha sonra çıkacak acısı falan filan derken hiçbirşey olmuyo.ben ayrıntılarıyla yazmadığım halde birkaç örnek verdim diye kötü oluyorum.insanların gözünü korkutmuş oluyormuşum.ben buraya kimseyi korkutmak için bişeyler yazmam.sonuçta bende geçtim o dönemlerden.benim açılmam olmuş olsaydı bende normal doğum yapmış olacaktım.yani ben alt tarafı bozulacak diye sezeryan olma kararı verenleri desteklemiyorum.Allah herkesin hakkında hayırlısı ne ise onu versin.öyle yada böyle bir şekilde o dünya güzeli bebekler dünyaya hayırlısıyla getirilecek.Allah tüm evlat sahibi olmak isteyenlere nasip eder inşallah...

bence sezeryan en iyisi,

bende şahsen sezeryan yapıcam ,

normal doğum o kadarda sağlıklı değil yani ikisi arasında pek bir fark yok,

arkadaşım 2ay önce doğum yaptı normal oldu ve kızcağız altındaki dikişlerin acısından geceleri bile uyuyamadı 17gün yattı oturamıyordu bile, yengem 4 gün önce sezeryanla doğum yaptı bugün ayaklanmıştı bile

ve yengemin ilk 2 çocuğu normal oldu sadece bu sezeryanla oldu kadın rahatlık varmış diyor.

bide şu var madem normal doğum daha sağlıklı tüp bebekleri neden her zaman sezeryanla alıyorlar söyleyin bakalım,
cevap tüp bebekle oluşan bebekler kıymetli bebkmiş çok zor bulundukları için doktor bu bebekleri sıfır riskle dünyaya getirmeliymişte o yüzden.

şuda yanlış,
normali buymuş hayvanlar bile normal doğum yaparmış doğanın kanunu buymuş felan filan buda hikaye
hayvanlar kendi kendine doğuruyorlar o zaman hastaneyede gitmeyelim

Back