- Konu Sahibi YELDA83
Nedense normal doğum yapıpta hepinize tavsiye ederim diyenine hiç rastlamadım...büyük ablam normal doğurdu.kız hamileliğimin ilk gününden beri başımın eti yiyo.sakın normal yapma çok zor diye...öteki ablamsa sezeryanlı .o çok memnun.ısrarla sezeryan iste diyo...bu hafta doktorumu değiştirmeyi deniycem.gerçi bu devirde bayan kadın doğumcu bulmak deveyi hendek atlatmaktan zor.en azından doğumum normal olacaksa bile bi kadın doktor olsun..
ben senin düşüncenin aksindeyim. 8 ay önce normal doğum yaptım ve ısrarla herkese tavsiye ederim. normal doğum tarihimin üzerinden hayli geçmesine rağmen doğumun başlamaması üzerine doktorum sezeryan yapmaya gerek olmadığını söyledi. bende zaten sezeryandan korkuyordum. benim gözümde bir ameliyattı doğumdan çok. suni sancı verildi. etrafdan duyduğum kadarıyla suni sancı normal doğum sancısından daha çok acı veririmiş. sancılarımın şiddetli olduğu da doğru.ama göz korkutacak bir ameliyatı tercih edecek kadar değil. kesik de atıldı, dikişde hem içerden hem dışardan. ama bunlar bana çok acı vermedi. doğumumu akşam yedide yaptım doğum sonrası birkaçsaat dinlenip hemen ayağa kalktım. doğumdan hemen sonra oğluşumu kucağıma alıp emzirdim. o gece kendi üstümü başımı da kendim değiştirdim, oğlumun bezini kıyafetlerini de. Allah bir terslik vermez de nasip ederse hiç tereddütsüz ikinci çocuğumu da normal yolla doğurmak niyetindeyim.
normal doğumun cinsel hayatı kötüetkilediği vajinanın genişleyeceği konusunda bende çok kararsızdım.doktoruma bu konuda danıştığımda genişlemeve gevşemenin ancak 3-4 doğumdan sonra başlayacağı hissedilir ve rahatsız verici durumun 5 ve sonrası doğumlarda oluşacağını 1-2 çocukla böyle birşeyin olmayacağını söyledi.cinsel anlamda tek dikkat etmen gereken 40 günlük lohusalık döne mi ki bu dönem sezeryanla doğum yapanlar içinde geçerli. sonuçta rahmin toparlanması gerekiyor.
ayrıca uzun oldu biliyorum ama; normal doğum sonrası ne göbeğim kaldı ne kilom.
şimdi doğum öncesi halimde çok sağlıklı hiç doğum yapmamış gibiyim ve çok ama çok sağlıklı akıllı ve uslu 8 aylık bir oğluşum var.
allahım sizlere de sağlıklı, sorunsuz doğlar ve güzel evlatlar versin...