- 8 Nisan 2016
- 612
- 292
- 18
Neden emzirin bence anne sütü çok faydalı ben çok bunalmistim bu bir gerçek ama bir bağ oluşuyor o çok güzel oluyor bırakınca bende de boşluk oluşmuştu oğlum bana aşırı aşırı bağlı belki de bu yuzdenBen emzirmicem o kadar
1 yıla yakın göğsümden emzirmeyi düşünüyorum ben sonra yapamamNeden emzirin bence anne sütü çok faydalı ben çok bunalmistim bu bir gerçek ama bir bağ oluşuyor o çok güzel oluyor bırakınca bende de boşluk oluşmuştu oğlum bana aşırı aşırı bağlı belki de bu yuzden
benim sabaha karşı suyum geldi öyle uyandım.gittiğimde nöbetçi doktor vardı sezeryana aldılar.doktorlar için o kadar normal bir şey olmuşki artık sanki hadi bir su getir içelim gibi söylüyorlar olayı :) hastayı hazırlayın sezeryana alıyoruz diye.on dakikada hazırlıyorlar.doğum içinde öyle yan tarafımda bir sürü bayan vardı normal yapacak.ebeler kontrol ediyor ara ara zaten cihaza bağlılar.sonrasında bakıyorlar açılma belli bir santimi geçmiş doğum odasına götürüyorlar o götürme işleminden sonra beş dakika içinde doğum odasından bebeklerin seslerini duydum.sanırım evet devlet hastanelerinde artık normal doğum teşvik ediliyor. bayanlar peki gece su geldi gidildi devlet hastanesine orda doğumu kimler yaptırıyo. illa gece nöbetçi kadın doğum dok oluyor mu .bilgilenmek için soruyorum
Arkadaşlar merhaba kısmetse haziranda doğum yapıcam hep sezeryan istiyodum ama doktorum bakanlıktan yazı geldiğini ve bi problem olmadıkça sezeryan yapamıycanı söyledi normal doğumdanda aşırı korkuyorum acaba doktorum beni oyalamak içinmi bakanlığı söyledi gerçekten varmı böyle bişey birde normal doğum yapanlar çok acı çektimi sancı çekerken ve doğum sırasında tamamen çıplakmı oluyoruz çokta utangacım bide dikiş atılırken çok acıyormu lütfen yardımcı olun bana
Bakanlığın sebepsiz sezaryenler üzerinde durduğu doğru, hatta oranı yüksek olan hastanelere ihtar çektiği oldu. Ama doktorlar yine de bir şekilde istediklerini sezaryene alıyor bu da bi gerçek. Doğum anında ya hastane önliğü ya da sizin kendinize ait bir gecelik oluyor üstünüzde genelde devlet hastaneleri önlük vermez. Geceliği sıyırıyosunuz yani çıplaklık durumu yok. Dikişi anestezi ile yapıyorlar acımıyor zaten. Doğum sırasındaki ağrı da tamamen kişi ile alakalı ağrı eşiği, doğumdaki durumu, bebeğin kilosu, çatı ölçüsü vs vsArkadaşlar merhaba kısmetse haziranda doğum yapıcam hep sezeryan istiyodum ama doktorum bakanlıktan yazı geldiğini ve bi problem olmadıkça sezeryan yapamıycanı söyledi normal doğumdanda aşırı korkuyorum acaba doktorum beni oyalamak içinmi bakanlığı söyledi gerçekten varmı böyle bişey birde normal doğum yapanlar çok acı çektimi sancı çekerken ve doğum sırasında tamamen çıplakmı oluyoruz çokta utangacım bide dikiş atılırken çok acıyormu lütfen yardımcı olun bana
Ne kadar çok emzirirseniz gogus kanseri riskiniz o kadar azalır. Bebeğe faydasını saymaya lüzum yok zaten.Ben emzirmicem o kadar
Hollanda da ve diğer birçok ülkede yaşayan kadınlar devlet bizim oramiza da mi karışacak demiyor yani değil mi? :)Ya Turkiye'de ne cok sezeryanla dogum yapiliyor. Su an sanirim aza indirilmis. Iyi yapmislar o ne oyle herkes sezeryanla dogurmak istiyor. Hollanda'da ölsen sezeryanla dogurtmazlar. Hastanede 1 2 hafta bekletirlerde sancin gelsin diye yine dogurtmazlar. Burda varsa yoksa normal dogum. Turkiye de kadinlar cok basite kaciyorlar ama ondan sonraki surec daha zor oysa. Normal dogumda dogumdan 3 4 saat sonra eve gidiyorsun oh mis. Yani korkmayin, bazen oyle cabuk oluyor ki anlamiyor insan bile. Yengem yarim saatte dogurdu 1 ay once. Bu sekilde motive edin kendinizi.
Bu beden bize ait ne istedigimize biz karar verneliyiz bence hastane yada doktor değil benm doktorum senin ne istedgn önemli dmstiYa Turkiye'de ne cok sezeryanla dogum yapiliyor. Su an sanirim aza indirilmis. Iyi yapmislar o ne oyle herkes sezeryanla dogurmak istiyor. Hollanda'da ölsen sezeryanla dogurtmazlar. Hastanede 1 2 hafta bekletirlerde sancin gelsin diye yine dogurtmazlar. Burda varsa yoksa normal dogum. Turkiye de kadinlar cok basite kaciyorlar ama ondan sonraki surec daha zor oysa. Normal dogumda dogumdan 3 4 saat sonra eve gidiyorsun oh mis. Yani korkmayin, bazen oyle cabuk oluyor ki anlamiyor insan bile. Yengem yarim saatte dogurdu 1 ay once. Bu sekilde motive edin kendinizi.
Sarkmamasi için mi acaba anlamadm1 yıla yakın göğsümden emzirmeyi düşünüyorum ben sonra yapamamSonra sütümü sağar biberonla içiririm yani şimdi bile içim el verse göğsümü vermem sağıp biberon veririm.
Aynen benm içinde oyleydi hatta izi bile siliklesti ck memnun kaldmBen sezeryan ile doğum yaptım. Aynı gün kalktım. Lavaboya kendim gittim. Sonraki gün evin içinde geziyordum. Bu kadar eziyet çekenlerin ya doktorları beceriksiz yada çok nazlılar. Bel ameliyatı olmasaydım normal doğum yapardım.
Ülkedeki doktorlardan daha çok kadınlar suyunu çıkardı.Ek olarak sezaryen annenin tercihi değil tıbbi bir zorunluluktur. Ülkedeki doktorlar suyunu çıkardı herkes de seçme hakkım var diye düşünüyor.
Aynen. Benim doktorum çok iyiydi.Aynen benm içinde oyleydi hatta izi bile siliklesti ck memnun kaldm
normal doğum sonrası inanılmaz rahat. sancı çekmek evet kötü ama epidural isteyin ağrısız doğurun.benim beş cm açılmam olmuş ağrısız o yüzden epidural yapmadılar. ama yine de bebek çıkar çıkmaz çektiğiniz acıyı unutyorsunuz ki bunu suni sancı alan biri olarak söylüyorum :) hem dikiş atılırken hissetmeniz imkansız uyuşturulyor çünkü :)Arkadaşlar merhaba kısmetse haziranda doğum yapıcam hep sezeryan istiyodum ama doktorum bakanlıktan yazı geldiğini ve bi problem olmadıkça sezeryan yapamıycanı söyledi normal doğumdanda aşırı korkuyorum acaba doktorum beni oyalamak içinmi bakanlığı söyledi gerçekten varmı böyle bişey birde normal doğum yapanlar çok acı çektimi sancı çekerken ve doğum sırasında tamamen çıplakmı oluyoruz çokta utangacım bide dikiş atılırken çok acıyormu lütfen yardımcı olun bana
Vay be :)3 dogum yaptim.Yurtdisinda yasiyorum. Hamileliklerimi ebe takip etti ve dogumlarimi ebe yaptirdi. Hepsi epiduralsiz oldu. Son ikisi evdeoldu. Ucuncu bebegime ebe yetisemedi ve evde kendim dogurdum.
Hic bir dogumda epidural almadim, kesik,dikis olmadi. Ilk dogum da sadece hastaneye gittim, dogumdan 4 saat sonra cikis yaptik, eve geldik.
Bende cok korkuyordum dogumdan. Ebemden dogumu kolaylastirmak için ipuclari istedim.Uc hamileligimde de yaptigim seyler:
- Her gun yuruyus, Bazen 5 km bazen 1 km. Cok aktif olmaya calistim.
-Gunde 5-6adet hurma
-36. Haftaya kadar bir kupa, doguma kadar 3 kupa ahududu yapragi cayi (raspberry leaf tea) . Bu cay kaslari gevsetiyor. Kizilderililerin kullandigi bir yontemmis. Ebemden dogum basladigindada bu cayi icmemi tavsiye etmisti. Dogum agrilari arasinda bu cayi yudumluyordum.
-Squat, Ben bu hareketi yapmakta zorlaniyordum, o yuzden yapmadim.
Bunlar benim yaptigim seyler. Ozlellikle ucuncu dogum yarim saat için de oldu ve bebegi babasi dogurdu. Sizde Dr unuza danisip dogumu kolaylastiran tavsiyeler alabilirsiniz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?