normal doğum

Ben normal dogum yaptim. Sanci evresi zorlu ancak sonra oyle dikisi hissetmek falan yok. Üzerimde ameliyat onlugu vardı. Kırk çıkınca da eski kilomdaydim beni görenler hala şaşırıyor ne göbek ne kilo var normal doğuma bağlıyorlar diyet spor yapmadim

1 yıla yakın göğsümden emzirmeyi düşünüyorum ben sonra yapamam Sonra sütümü sağar biberonla içiririm yani şimdi bile içim el verse göğsümü vermem sağıp biberon veririm.

benim sabaha karşı suyum geldi öyle uyandım.gittiğimde nöbetçi doktor vardı sezeryana aldılar.doktorlar için o kadar normal bir şey olmuşki artık sanki hadi bir su getir içelim gibi söylüyorlar olayı :) hastayı hazırlayın sezeryana alıyoruz diye.on dakikada hazırlıyorlar.doğum içinde öyle yan tarafımda bir sürü bayan vardı normal yapacak.ebeler kontrol ediyor ara ara zaten cihaza bağlılar.sonrasında bakıyorlar açılma belli bir santimi geçmiş doğum odasına götürüyorlar o götürme işleminden sonra beş dakika içinde doğum odasından bebeklerin seslerini duydum.

Hamile degilim ve hic dogumda yapmadim. Ama size 1 ornek vericem.
Halam 3 cocugunu normal dogum ve catal korkusundan evde dogurdu..
Yani hastaneye gittiginde genelde bebegin ya basi ya komplesi cikmiş oluyordu...
En son bebegini sezeryanla yapti ( yaşı geregi sezeryana aldilar )
Kullandigi cumle "" ben hayatimda boyle bir sey yasamadim "" oldu o kadar pisman oldu ki tabi mutlaka iyi yonleride vardir. Ama kiyaslama yapilirsa normal dogum daha mantikli..

Birde hareket cok onemliymis annem bana sancilari basladigi zaman kalkmiş temizlik yapmiş ne zaman sancilar dakikada 1 e inmiş o zaman hastaneye gtmis ve hemen dogmuşum. Simdikilere suni sanci saatler suren dogum vssss... bende bundan krkuyorum allah nasip edrrse bende sancim dakikada 1 e inmeden gitmeyi dusunmuyorum tercihimde normal dogum olur...

Ya Turkiye'de ne cok sezeryanla dogum yapiliyor. Su an sanirim aza indirilmis. Iyi yapmislar o ne oyle herkes sezeryanla dogurmak istiyor. Hollanda'da ölsen sezeryanla dogurtmazlar. Hastanede 1 2 hafta bekletirlerde sancin gelsin diye yine dogurtmazlar. Burda varsa yoksa normal dogum. Turkiye de kadinlar cok basite kaciyorlar ama ondan sonraki surec daha zor oysa. Normal dogumda dogumdan 3 4 saat sonra eve gidiyorsun oh mis. Yani korkmayin, bazen oyle cabuk oluyor ki anlamiyor insan bile. Yengem yarim saatte dogurdu 1 ay once. Bu sekilde motive edin kendinizi.

Bakanlığın sebepsiz sezaryenler üzerinde durduğu doğru, hatta oranı yüksek olan hastanelere ihtar çektiği oldu. Ama doktorlar yine de bir şekilde istediklerini sezaryene alıyor bu da bi gerçek. Doğum anında ya hastane önliğü ya da sizin kendinize ait bir gecelik oluyor üstünüzde genelde devlet hastaneleri önlük vermez. Geceliği sıyırıyosunuz yani çıplaklık durumu yok. Dikişi anestezi ile yapıyorlar acımıyor zaten. Doğum sırasındaki ağrı da tamamen kişi ile alakalı ağrı eşiği, doğumdaki durumu, bebeğin kilosu, çatı ölçüsü vs vs
Bana göre komplikasyon yok ise en güzeli en doğal olanı yani normal yollarla doğum.

Hollanda da ve diğer birçok ülkede yaşayan kadınlar devlet bizim oramiza da mi karışacak demiyor yani değil mi? :)

Bu beden bize ait ne istedigimize biz karar verneliyiz bence hastane yada doktor değil benm doktorum senin ne istedgn önemli dmsti

Ben sezeryan ile doğum yaptım. Aynı gün kalktım. Lavaboya kendim gittim. Sonraki gün evin içinde geziyordum. Bu kadar eziyet çekenlerin ya doktorları beceriksiz yada çok nazlılar. Bel ameliyatı olmasaydım normal doğum yapardım.

Ek olarak sezaryen annenin tercihi değil tıbbi bir zorunluluktur. Ülkedeki doktorlar suyunu çıkardı herkes de seçme hakkım var diye düşünüyor.
Ülkedeki doktorlardan daha çok kadınlar suyunu çıkardı.
Kimse "ben sezaryen istemiştim normal doğurttular bebeğim şöyle oldu böyle oldu" denilip dava edilmek istemiyor, bakanlık da doktorların arkasında durmuyor.
Neden risk alsınlar şimdi?

normal doğum sonrası inanılmaz rahat. sancı çekmek evet kötü ama epidural isteyin ağrısız doğurun.benim beş cm açılmam olmuş ağrısız o yüzden epidural yapmadılar. ama yine de bebek çıkar çıkmaz çektiğiniz acıyı unutyorsunuz ki bunu suni sancı alan biri olarak söylüyorum :) hem dikiş atılırken hissetmeniz imkansız uyuşturulyor çünkü :)

epidural normal dogum oneririm
aci sanci hiç bisey hissetmezsiniz
alt tarafiniz açi olur önlük giyorsun masada toplaniyor

Vay be :)

Ben normalden cok kormama ragmen kizimi normal dogurdum hemde 1.5 gun surdu dogum.. Benim aci toleransim sifirdir genelde. Normal dogumda sancilari nefesle kontrol edebiliyorsun, rabbim her turlu yardimci oluyor benim vucudum cok yorgundu son saatlere dogru epidural oldum ama sonuna dogru hissettim. Bebek dogunca insan ne dikis olayini anliyor nede plasenta kismini. Panik olmadan sanciya odaklanirsan nefesini dogru alip verirsen dayanilmayacak bi durum degil.. vucudumuz bunu yapmak icin yaratilmis. Ben yurtdisindayim burdada acil durum olmadikca sezeryan yapmiyorlar. Komple kiyafetsiz degildim hastane onlugu vardi son ikinma kisminda catal gibi biseye koydular. Vucudun el veriyorsa normal yap bence

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…